Családot választhat szét a kiutasítás

Nótár Nikoletta és Balogh Gergő Torontóban élő fiatal házaspár. Öt hónapos kislányukkal együtt már egy családot alkotnak, de jelen pillanatban úgy fest, hogy a fiatal apukát holnap kiutasítják az országból.

Ezzel pedig a családtagokat elválasztják egymástól annak ellenére, hogy az anyának van tartózkodási engedélye és folyamatban van a házastársi szponzorációs kérvényük elbírálása. A CBSA szerint csak a törvénynek tesznek eleget a kiutasítás végrehajtásával. A bevándorlási szakértők és jogászok szerint pedig embertelen és teljesen értelmetlen intézkedésről van szó. Úgy vélik, hogy ezt a gyakorlatot mielőbb fel kell számolni, ha az egyik házastársnak van tartózkodási engedélye. – olvasható a TheStar mai írásában.

Nikoletta és Gergő ismeretsége gyermekkorukig nyúlik vissza. 2010-ben családjaik menedékjogot kértek Kanadától ám a Balogh család kérelmét Kanada elutasította 2013-ban, így Gergő és két húga, valamint a szülei hazatértek Magyarországra. A Nótár család menedékkérelmét viszont elfogadták, és ekkor állandó tartózkodási engedélyt kapott Nikoletta Kanadában.

Gergő 2016 elején aztán újra menekülni kényszerült és Kanada felé vette az irányt, miután állítása szerint Miskolcon kétszer is fizikai támadás érte őt szélsőségesek részéről. Tavaly májusban Kanadában aztán feleségül vette Nikolettát és született egy kislányuk is, Nicole aki 5 hónapos.

A fiatal pár szponzorációs kérvényének elbírálása jelenleg is folyamatban van, de a kanadai határrendészet (CBSA) ezt figyelmen kívül hagyva az apuka deportálását helyezte kilátásba, melyre most szerdán kerülhet sor.

“Megvagyunk döbbenve. Annyira felzaklat ez a döntés, hogy a sok idegeskedés miatt elapadt az anyatejem, így nem tudom megfelelő módon szoptatni a kislányunkat. – mondta Nikoletta. Gergő nem szegett meg semmilyen törvényt, mindenben közreműködik és beszámol a határrendészetnek. Miért akarják szétválasztani a családunkat?”

Menekültügyi jogászok azt mondják, hogy egyre több hasonló esettel találkoznak, amikor olyan személyt utasítanak ki, akinek házastársa (vagy élettársa) állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik.

“Az ENSZ menekültjogi egyezményét sérti, ha házastársat vagy eltartott gyermeket deportálnak… Aggasztó, hogy a CBSA nem áll bele a deportálás felfüggesztésébe és végrehajtja a kiutasítást.” – mondta Raoul Boulakia az ontario-i Menekültügyi Jogászok Szövetségétől, aki hozzátette:

“Rettenetes, hogy az elmúlt hónapokban megszaporodtak az ilyen esetek, és sajnálatos, hogy ezek az emberek célzottan romák.”


A határrendészet (CBSA) adatai szerint 2016-ban 365 személy menedékjogi kérvényét utasították el majd küldtek vissza Magyarországra, de azt nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi volt ebből az olyan eset, ahol állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező személy házastársát érintette a kiutasítás.

Nicholas Dorion a CBSA szóvivője elmondta, hogy a kiutasítási határozatokat egyáltalán nem veszik félvállról és törvényi kötelezettség, hogy azt a lehető leghamarabb végre is hajtsák – A hivatal ebben elkötelezett.

“Mielőtt valakit kiutasítunk azt megelőzi egy jogi eljárás, és a különböző szintű fellebbezések lehetősége is. Amennyiben az egyén kimerített minden jogorvoslati lehetőséget, akkor nem marad más hátra, mint tiszteletben tartja törvényeinket, és el kell hagyni Kanadát, vagy mi magunk távolítjuk el az országunkból.” – mondta Dorion

Richard Wazana bevándorlási ügyvéd olyan esetről is beszámolt, ahol egy család közös kérelmet adott be, de míg az egyik szülőt elfogadták, addig a másikat kiutasították.

“A CBSA ezen kiutasítási politikája értelmetlen, hiszen akiket így elutasítanak azokat hazaküldik, ahol veszélynek vannak kitéve, és ebben a helyzetben várnak akár két évet is míg a házastársi szponzorációs kérelmüket végre feldolgozzák. Ez felháborító, és meg kell szüntetni ezt a gyakorlatot. Kanada azt mondja, hogy remek mód alkalmazza a menekült családok betelepítését, de eközben itt lévő családokat választ szét, és embereket tesz ki felesleges veszélynek, amikor saját országukba küldik vissza őket. – mondta Wazana.

A 34 éves Lakatos Gábort szintén deportálással néz farkasszemet annak ellenére, hogy felesége és fogadott fia János egyaránt menedékjogot kapott Kanadától korábban.

“Nagy lelki megpróbáltatás ez nekünk. Aludni sem tudunk. A feleségemnek és fiamnak szűksége van rám, szűkségünk van egymásra” – mondta Gábor, akinek a szövetségi bíróság a közelmúltban felfüggesztett kiutasításának végrehajtását, miután a bevándorlási minisztérium engedélyezett egy új kockázatértékelést, megvizsgálva azt, hogy ha hazaküldenék Magyarországra Gábort, akkor veszélybe kerülne-e.



Iványi Péter kanadai bevándorlási ügyvéd szerint aggasztó a CBSA jelen gyakorlata, amikor állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező személy társát deportálják nagy sietve.

“Ezek a kiutasítások semmilyen célt nem szolgálnak, a törvény betűjén kívül. Számomra furcsa, hogy a liberális kormány szigorúbban jár el amikor családok szétválasztásáról van szó, mint az előző konzervatív kormány.

Ami Nótár Nikoletta és Balogh Gergő esetét illeti

Ügyvédjük Jordan Duviner szerint kérték a CBSA kiutasító határozatának felülvizsgálatát, és ezzel párhuzamosan folyamatban van a házastársi szponzorációs kérvényük elbírálása.

“Nem tudom mit tehetnénk le még a CBSA asztalára, hogy elérjük a deportálás felfüggesztését. A család szétválasztása nem csak embertelen, de értelmetlen intézkedés lenne. – mondta az ügyvéd.

the-stars-595x800.jpg
 
Megszállták a magyarok titokban a CBSA hivatalát? Ők kerültek döntési pozícióba? Kicsit furcsa az ilyesmi nekem is. Úgy tudom ennél még az USA vonatkozó törvényei is emberségesebbek, mert ha megvan a házasság, utána már kábé nem törődnek az illetővel, hacsak valami bűnt el nem követ. Az más kérdés hogy dolgozhat-e meg minden, de kipaterolni már nem fogják amíg le nem zajlik a mindenféle hivatalos cécó. Legalábbis így hallottam.
 
Lehet elnezte a hivatal, elofordul az ilyen,mivel az ujsagba is megjelent biztos meg jobban utana neznek.
Altalaban hazassag eseten kulon kell beadni a csalad egyesitest.
Lehet jo par honap akar 1 vagy masfel ev,mindre van pelda.
Statuszokat nem lehet csereberelni. Menekultkervenye minden jogi forumot megjart es elutasitottak , hogy megnosult az nem semlegesiti az elutasitast.
Szerintem haza kell menni a fiunak es kivarni a sorat hogy ujbol be tudjon jonni mar csalad egyesitessel. A feleseg tudja sponzoralni, az is masik kerdes kell hozza fizetes is majd $40ezer dollaros evi jovedelem a sponzoralashoz.
Nagyon leellenorzik, hogy meg itt volt az alatt a 7 ev alatt mit csinalt, dolgozott vagy nem , volt-e barminemu criminal ugye stb.
2010 ota itt elnek, 7 ev nagy ido hogy minden jogi forumot vegig jartak amit a canadai allam fizetett.
Az ugyvedek human kategoriaba probalkoznak de szerintem ott is elutasitast kapott a fiu. Az okokrol nem irnak.
Innentol neki kell fizetni az ugyvedet, aki megprobalja a lehetetlent mert penzt akar csinalni, sajnalja ha nem sikerult nem rajta mulott o meg tett mindent.

Sokan probalkoztak egy gyors hazassaggal de ezt ismerik itt es nem fogadjak el.
 
Megszállták a magyarok titokban a CBSA hivatalát? Ők kerültek döntési pozícióba? Kicsit furcsa az ilyesmi nekem is. Úgy tudom ennél még az USA vonatkozó törvényei is emberségesebbek, mert ha megvan a házasság, utána már kábé nem törődnek az illetővel, hacsak valami bűnt el nem követ. Az más kérdés hogy dolgozhat-e meg minden, de kipaterolni már nem fogják amíg le nem zajlik a mindenféle hivatalos cécó. Legalábbis így hallottam.
eleg rosszul all az informaciod mondhatni zero
 
Utoljára módosítva:
egy családot alkotnak, de jelen pillanatban úgy fest, hogy a fiatal apukát holnap kiutasítják az országból.

Ezzel pedig a családtagokat elválasztják egymástól annak ellenére, hogy az anyának van tartózkodási engedélye és folyamatban van a házastársi szponzorációs kérvényük elbírálása.
1) egymastol teljesen fuggetlen kerelmuk volt . tehat erdemeny elbiralas szinten
2) a no csaladja menekultstatust kapott a ferfit elutasitottak(kideportaltak )
3) visszaterese utan hazasodott, sima sponsorship a tortenet
4) altalaban az elbiralas idejere kiutasitjak a kerelmezot --majd utana visszajohet
5) folosleges hisztizni ez a canadai immigration szabalya
lehet rajta molyolni hogy humnanus meg ect. a szabaly az szabaly a torveny meg torveny

kiralfi meg ne irkalj cimeres okorseget arrol amihez nem konyitasz
az amerikai csaladegyesites meg csak igazan embertprobalo vallakozas
a canadai hozza kepest fakjas menet
 
En hisztizek? Kapjal mar a fejedhez. Jo par ugyet vegig segitettem, nincs ket egyforma ugy.
En nem sok eselyt adok a fiunak. 2szer elutasitottak akkor nem sok sutni valoja van, ha a masodik alkalomra se tudott felkeszulni es bizonyitekokat hozni az uldozteteserol.
Talan a harmadik eselye a hazassag sikeresebb lesz.
 
“Rettenetes, hogy az elmúlt hónapokban megszaporodtak az ilyen esetek, és sajnálatos, hogy ezek az emberek célzottan romák.”

Én itt tudtam meg, hogy a canadai hatóságok az ügyet és nem a rasszot nézik.

Most vagy nekem volt az adott felvetésemben igazam, hogy esetleg mégis, hiszen most Raoul Boulakia az ontario-i Menekültügyi Jogászok Szövetségétől is hasonlóra jutott... vagy egy civil szervezet embere, akinek van rálátása dologra, az nem mond igazat.
 
4) altalaban az elbiralas idejere kiutasitjak a kerelmezot --majd utana visszajohet
5) folosleges hisztizni ez a canadai immigration szabalya
lehet rajta molyolni hogy humnanus meg ect. a szabaly az szabaly a torveny meg torveny
Jogilag biztos megállja a helyét, és az is elképzelhető, hogy az apuka egyszer visszatérhet.
Kérdés az, hogy lehet-e még akkor is belőlük újra normális család? Egy párkapcsolatot, egy házasságot, azt napi szinten kell gondozni, a távolság, a tartós különélés egy idő után törvényszerűen a kapcsolat kihűléséhez vezet.
És akkor még nem is beszéltem a kisgyerekről, akihez pár év múlva beállít egy vadidegen azzal, hogy megjöttem, adj egy puszit mert én vagyok az apád.... :(
 
Annyira egyeni mindenki ugye ,hogy csak altalanossagban lehet beszelni rola. A bananhej eleg egy keresztkerdes kicsi hazugsag es maris eldolt a sorsa a kerelmezonek.
Egy kis baba szuletese nyilvan nem nevhazassag eredmenye.
A baba itt szuletese nem jogositja fel a szuloket az itt maradasra.
A baba canadai es vagy itt hagyjak vagy elviszik magukkal es ha nagykoru joga van visszajonni mint canadainak es minden jog megilleti.
Ebben az esetben a mamanak van papirja ahogy Rima irta jogszerint sponzoralja a ferjet, es kivarjak az idot mire megkapjak a papirokat.

En nem latom ilyen konnyunek a helyzetet. HA nem megy ma haza, az is torvenyszeges es kiadjak a deportalasi papirt, igy mar megnehezebb visszajonni ha egyaltalan vissza tud jonni.
A masik a sponzoralasnal latok meg buktatot, ha a feleseg nem csinalt semmit , nincs munkahelye a sponzoralas nehez mert ala kell irnia 8 evet hogy eltartja a hazastarsat es nem az allamnak kell eltartani.

Itt se konnyu a menekultek helyzete , rengeteg buktato van, hiaba egyertelmu a torveny.
Szivbol kivanok sikeruljon nekik az itt maradas mert a babanak apara es anyara szukseg van.
 
A masik a sponzoralasnal latok meg buktatot, ha a feleseg nem csinalt semmit , nincs munkahelye a sponzoralas nehez mert ala kell irnia 8 evet hogy eltartja a hazastarsat es nem az allamnak kell eltartani.

Itt se konnyu a menekultek helyzete , rengeteg buktato van, hiaba egyertelmu a torveny.
Szivbol kivanok sikeruljon nekik az itt maradas mert a babanak apara es anyara szukseg van.
Csecsemő, vagy egészen kicsi gyerek mellett elég nehéz lehet Kanadában is dolgozni, ha nincs szülői háttér, aki segítsen. Bölcsőde, óvoda, főleg ha magán, megfizethetetlen lehet egy bevándorlónak, vagy akár menekültnek. Anyuka évekig nem tud olyan állást betölteni, hogy a férje eltartását is vállalni tudja, mert neki elsősorban a gyerekről kell gondoskodni.
Remélem, találnak valami megoldást arra, hogy a család együtt maradhasson, és ne kelljen anyukának is a bébivel visszamenni Magyarországra ha nem akarja hogy a család szétmenjen.
 
Jogilag biztos megállja a helyét, és az is elképzelhető, hogy az apuka egyszer visszatérhet.
Kérdés az, hogy lehet-e még akkor is belőlük újra normális család? Egy párkapcsolatot, egy házasságot, azt napi szinten kell gondozni, a távolság, a tartós különélés egy idő után törvényszerűen a kapcsolat kihűléséhez vezet.
És akkor még nem is beszéltem a kisgyerekről, akihez pár év múlva beállít egy vadidegen azzal, hogy megjöttem, adj egy puszit mert én vagyok az apád.... :(
ezen akkor sem gondolkodtak mikor
egy gyereket hasznalnak fol bizonyiteknak
 
Csecsemő, vagy egészen kicsi gyerek mellett elég nehéz lehet Kanadában is dolgozni, ha nincs szülői háttér, aki segítsen. Bölcsőde, óvoda, főleg ha magán, megfizethetetlen lehet egy bevándorlónak, vagy akár menekültnek. Anyuka évekig nem tud olyan állást betölteni, hogy a férje eltartását is vállalni tudja, mert neki elsősorban a gyerekről kell gondoskodni.
Remélem, találnak valami megoldást arra, hogy a család együtt maradhasson, és ne kelljen anyukának is a bébivel visszamenni Magyarországra ha nem akarja hogy a család szétmenjen.
a no a csaladjaval kapott menedekjogot
tehat a csaladja itt van
a csavokamat kiutasitjak addig mig az ugyet el nem biraljak
megfogja kapni mert sponsorshippet kervenyezett es van vagy 5 sponsora
a lany megteheti hogy utazik vele haza es ott kivarjak a PR-t
szintiszta erdekhazassag csak a biro ezt soha nem fogja tudni bizonyitani
van ilyen mikor mikor ezt be koll nyelni
 
szintiszta erdekhazassag csak a biro ezt soha nem fogja tudni bizonyitani
van ilyen mikor mikor ezt be koll nyelni
Gondolod, hogy ez a nő azért kötött házasságot és szült gyereket, hogy ez az ember letelepedési vagy bármilyen engedélyt kapjon? Ennyire ostoba nem lehet! Akkor nem egy csóró magyar cigányt kellett volna választani, hanem egy dúsgazdagot, akárhonnét a nagyvilágból, aki nem csak természetben tud fizetni!
 
Annyira egyeni mindenki ugye ,hogy csak altalanossagban lehet beszelni rola. A bananhej eleg egy keresztkerdes kicsi hazugsag es maris eldolt a sorsa a kerelmezonek.
Egy kis baba szuletese nyilvan nem nevhazassag eredmenye.
A baba itt szuletese nem jogositja fel a szuloket az itt maradasra.
A baba canadai es vagy itt hagyjak vagy elviszik magukkal es ha nagykoru joga van visszajonni mint canadainak es minden jog megilleti.
Ebben az esetben a mamanak van papirja ahogy Rima irta jogszerint sponzoralja a ferjet, es kivarjak az idot mire megkapjak a papirokat.

En nem latom ilyen konnyunek a helyzetet. HA nem megy ma haza, az is torvenyszeges es kiadjak a deportalasi papirt, igy mar megnehezebb visszajonni ha egyaltalan vissza tud jonni.
A masik a sponzoralasnal latok meg buktatot, ha a feleseg nem csinalt semmit , nincs munkahelye a sponzoralas nehez mert ala kell irnia 8 evet hogy eltartja a hazastarsat es nem az allamnak kell eltartani.

Itt se konnyu a menekultek helyzete , rengeteg buktato van, hiaba egyertelmu a torveny.
Szivbol kivanok sikeruljon nekik az itt maradas mert a babanak apara es anyara szukseg van.
ebben az esetben semmi sem lehetetlen
a lanynak nincs keresete de helyebe lep a csalad es
sponsoralhatjak ehhez kell vagy 5 sponsor
ha kell eloallitanak 15 -ot
 
Gondolod, hogy ez a nő azért kötött házasságot és szült gyereket, hogy ez az ember letelepedési vagy bármilyen engedélyt kapjon? Ennyire ostoba nem lehet! Akkor nem egy csóró magyar cigányt kellett volna választani, hanem egy dúsgazdagot, akárhonnét a nagyvilágból, aki nem csak természetben tud fizetni!
azt amit gondolok eselyem sincs leirni
de hogy a valoszinusege eleg nagy az fux.
casaloma itt nem a no dont itt a csalad dont
nem a no a sponsor hanem a csalad
vajon miert ? ha tudod a valaszt mindent tudsz !
a kolok volt mar itt es kideportaltak -- a tortenet onnet kezdodik
 
azt amit gondolok eselyem sincs leirni
de hogy a valoszinusege eleg nagy az fux.
casaloma itt nem a no dont itt a csalad dont
nem a no a sponsor hanem a csalad
vajon miert ? ha tudod a valaszt mindent tudsz !
a kolok volt mar itt es kideportaltak -- a tortenet onnet kezdodik
Érteni értem én, csak a megértéssel vannak gondjaim. :D
 
Nem vagyok biztos benne, de ugy tudom ferj feleseg egymast tudja sponzoralni ha megfelelnek a felteteleknek.
Sogor koma testver ebbe nem tud beleszallni esetleg megtamasztani egy munkaajnalattal ha van cege es normalisan uzemel.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,684
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére