Robbantás Manchesterben......

19 halott, 50 sérült, a rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet.

A manchesteri rendőrség tájékoztatása szerint legalább tizenkilencen életüket veszették, ötvenen megsérültek a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel.


  • Hétfő este, helyi idő szerint este fél 11 után robbanás történt Ariana Grande manchesteri koncertjének végén, a robbanásban legalább 19-en meghaltak és 60-an megsebesültek.
  • A koncert közönsége, így az áldozatok is túlnyomó többségben tizenéves lányok.
  • Ariana Grande nem sérült meg a robbanásban, ami az aréna kijáratánál történt.
  • A rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet.
  • Kedd reggelre összehívták a a COBRA-t, a brit kormány vészhelyzeti tanácskozó testületét.
  • Találtak egy második gyanús csomagot is a helyszínen, amit ellenőrzött körülmények között felrobbantottak a tűzszerészek. Erről később kiderült, hogy ruhaneműket tartalmazott.
6:35
A helyszínen beazonosították egy férfit, aki feltélezhetően robbantott - írja a CNN.

06:33
Hatalmas pánikról beszéltek a szemtanúk

A Guardian több szemtanú beszámolóját is közölte, ezek mind ugyanazt írták le: hangos, robbanásszerű dörrenés történt, ami után mindenki pánikban kezdett kirohanni az arénából, amin kívül már rendőrök várták őket. A feltételezett robbanás erejét mutathatja, hogy azt több, a koncert helyszínétől messzebbi házban és az utcán is hallani lehetett.

A rendőrség közölte azt is, hogy terrorcselekményként kezeli a történteket.

Hajnalban a terrorelhárító szolgálatok a közelben egy gyanús tárgyat is találtak, amelyet ellenőrzött robbantással megsemmisítettek. Később tudatták: a gyanús tárgy nem robbanószerkezet volt.

A merénylet Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena bejárati csarnokában, a jegypénztárak közelében.

A koncertről távozó tömegben a robbanás után pánik tört ki. A rendezvényen nagyon sok fiatal, köztük gyerekek is voltak.
Ez a legsúlyosabb terrorcselekmény Nagy-Britanniában azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 embert megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve.

A legutóbbi súlyos nagy-britanniai terrortámadás március 22-én történt, amikor egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt. Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

A kedd hajnali manchesteri robbantás vizsgálatába a brit közlekedési rendőrség is bekapcsolódott, mivel a Manchester Arena alatt működik az észak-angliai nagyváros egyik pályaudvara, a Manchester Victoria Station.

A hatósági tájékoztatás szerint a robbanás után a pályaudvaron leállt a vasúti közlekedés.

Londonban kedd hajnalban összeültek a Scotland Yard terrorelhárító szolgálatának szakértői és a brit belügyminisztérium illetékesei, hogy megvitassák a hatósági válaszintézkedéseket.

A Scotland Yard - hivatalos nevén Metropolitan Police Service - a londoni rendőrség, de terrorelhárító szolgálatának hatásköre az egész országra kiterjed.

A BBC amerikai biztonsági illetékeseket idézett, akik nem zárták ki, hogy öngyilkos merénylet történt, de brit hivatalos részről ezt egyelőre nem erősítették meg.

Nagy-Britanniában jelenleg a második legmagasabb terrorkészültségi fokozat van érvényben, amely a hivatalos meghatározás alapján súlyos terrorfenyegetettséget jelent, és azt tükrözi, hogy a brit biztonsági szolgálatok megítélése szerint jelentős valószínűséggel lehet számítani terrortámadási kísérletre brit területen.

Ezt a készültségi fokozatot a brit kormány 2014 augusztusában léptette életbe azzal az indokkal, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tevékenysége közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britannia nemzetbiztonságára.

Az ötfokozatú brit készültségi rendszerben ennél már csak egy magasabb riasztási fokozat van, a kritikus, amelyet akkor rendelnek el, ha a brit kormány küszöbönálló merénylet terveiről kap konkrét értesüléseket.

Ariana Grande "összetört"

"Összetörtem. A szívem mélyéből nagyon sajnálom. Szavaim sincsenek" - írta Facebook oldalán a 23 éves amerikai énekesnő.

robbantas.jpg
 
Tudom irásom most nemtetszést fog kellteni , de kénytelen vagyok már pár sort irni mivel itt sok minden összevan keverve . Azért ez nagy tévedés , hogy ez vallási háború , mert ugye mi is az az Al-quaida ?? nem e egy baráti ország által alapitott "szervezet" amely elösször az orosz "megszálló" csapatok ellen lett bevettve , felfegyverkezve , kiképezve ? Maj ugye az IS mely késöbb mindenféle más néven jellenik meg a médiákban mint al Nusra és hasonlok . De kikböl is alakul ez meg ??? Nem e a hibás "gyöztes politika" mely Irakba tevékenykedett ? Elküldve és "munkanélkülivé" téve , mellözve a több ezer katonatisztet , katonát és hozzá a teljes fegyverzetükkel . Kérdem én , hogy a fenébe lehetnek magasan kiképzett "szakemberek" ennyire balgák ?? Ja persze , ugyan ezzek a szakemberek bizonygatják még a mai napig is az iraki vegyifegyvereket gyártó teherautokat ;)
 
Nem szeretnék olyan társadalomban élni ahol kopogtatnak az ajtómon azért mert vásároltam két zsák műtrágyát, egy kanna üzemanyagot meg egy kiló csavart.
Csatlakozom hozzád! De inkább kelljen elszámolnom a zsák műtrágyával, mintsem naponta azon görcsöljek, hazaérnek-e a szeretteim.
 
Te is fel szeretnél kerülni rá, tényleg?

Különben meg ha senki se marad, akkor is megmarad valami: a nyugalmam.

Pszichológusok is megállapították már többször, hogy a közösségi oldalak látogatása szignifikáns mértékben stresszel. (nem csak engem hanem általában). Ugyanakkor viszont az is rossz ha az ember nem folytat kommunikációt. Megpróbálkozom tehát azzal, hogy kitisztítom a CH-t attól, amit én szennynek tartok a magam számára. Hátha sikeres lesz az akció. Ha nem, hát puff neki, semmit se veszítek vele.

"Kedves", hogy a fórumtársait szennynek nevezi...
 
A történelem során többek próbálkoztak már népek kiirtásával, hála azoknak, akik megakadályozták!
Nem lehet egyetlen népet sem elpusztítani, sem nemzeti, sem etnikai, sem faji vagy vallási hovatartozása miatt!
Normális embert ezt nem akarhatja!
Egy olyan ember aki demokráciában él, egy olyan országban ahol az országot mindenféle náció hozott létre, ott semmi keresnivalója nincs egy öldöklésre, népirtásra buzdító embernek!
Ehhez senkinek nincs joga!
Az Egyesült Államokban élő illegális bevándorlónak sincs joga ezt akarni!
Ezt senki nem akarhatja!
Nem! NEM!
Akinek a genocídium megoldás az egy beteg elme!

Ő csak el akarja vinni ezeknek a népeknek a demokráciát meg a kultúrát... Jó tanuló, már úgy érzi, joga lenne rá.
 
Úgy néz ki, a robbantó nem egyedül dolgozott.

"Ian Hopkins rendőrfőnök a manchesteri főkapitányság előtt tartott szerdai sajtótájékoztatóján - arra a kérdésre, hogy a nagy-britanniai nyomozás célpontjai között van-e a merényletben használt pokolgép készítője is - részletek nélkül kijelentette: „nagyon egyértelmű”, hogy a vizsgálat középpontjában egy „hálózat” felderítése áll.
Nem sokkal korábban Amber Rudd brit belügyminiszter is egyenes utalást tett annak lehetőségére, hogy a merénylőnek, a 22 éves, líbiai származású, de Manchesterben született Salman Abedinek társai voltak. Rudd a BBC rádió szerdai politikai magazinműsorában kifejtette: a pusztító hatású öngyilkos robbantásos merényletet az elkövető fejlettebb eszközökkel hajtotta végre, mint amilyeneket az elmúlt időszak több más terrorcselekményében használtak. A belügyminiszter szerint ennek alapján „valószínűnek, lehetségesnek tűnik”, hogy a manchesteri robbantó nem egyedül cselekedett. Rudd a BBC-interjúban elmondta: tudomása szerint a merénylő nemrégiben Líbiában járt, és nem sokkal a terrorcselekmény végrehajtása előtt tért vissza Nagy-Britanniába. A BBC-nek szerdán nyilatkozó biztonsági szakértők is azt valószínűsítették, hogy Salman Abedi csak végrehajtó volt, és a merényletben használt pokolgépet másvalakitől kaphatta."
 
Nem szeretnék olyan társadalomban élni ahol kopogtatnak az ajtómon azért mert vásároltam két zsák műtrágyát, egy kanna üzemanyagot meg egy kiló csavart.
Nem kopogtatnak csak felkerülsz egy listára és megfigyelnek......ki tudja mennyi listán vagyunk fel.
 
Nem kopogtatnak csak felkerülsz egy listára és megfigyelnek......ki tudja mennyi listán vagyunk fel.
Abszurditás irányába haladt az eredeti üzeneted."Nem lehet mindent figyelni aki vesz 2 kiló szöget vagy csavart."
Lehetetlen.
A számítógépes nyilvántartás erre nem elég.
Apparátus is kell. Milollió lesz a fals információ.
Azzal meg nem tud mit kezdeni a rendszer, belefullad
Maradnák abban: nem lehetséges ezen a módon.
 
Nép kiirtásáról nem beszéltem.

Már a Római Birodalom is bepróbálkozott a keresztény vallás kiirtásával, mivel Istent nem ölhették meg, megölték a keresztényeket.
Nekik sem sikerült a vallást, a kereszténységet megsemmisíteni, az egész Földön elterjedt.
Ez a rögeszméd, hogy az iszlám vallást el kell pusztítani! Hőbörögsz a nők jogairól, ugyanakkor a megölésükre buzdítasz, mert az iszlám tanítását követők között nők is vannak! Az ő jogaik miatt nem aggódsz mikor ellenük uszítasz?
Vagy, mint nem mérvadó kisebbség, lesöpröd a problémát, mint morzsát az asztalról?
Próbáld felfogni amit írtam:
Nem lehet egyetlen népet sem elpusztítani, sem nemzeti, sem etnikai, sem faji vagy vallási hovatartozása miatt!
Normális embert ezt nem akarhatja!
Nem irthatsz ki egy olyan vallást aminek közel 2 milliárd követője van, ahhoz 2 milliárd embert is meg kell ölnöd!
Gondolkozz!
A Föld népességének egynegyedét! Mi ez ha nem népirtás?
 
A mai hírek szerint bosszúból gyilkolhatott a robbantó, 2016-ban angol fiatalok késsel megölték a barátját. Ezért gyilkolt fiatalokat és saját magát is.
Ma mindenki saját maga törlesztene , állna bosszút, vagy osztogatná a pofonokat, akkor kész vendetta lenne a társadalom.
Sajnos nálunk is van, amikor családok között is folyik verekedés és gyilkosságok is. Kevés van belőle de az is sok.
A robbantó mértéket és célt is tévesztett,erre is ráfog jönni ha nem várja a mennyországban az ezer szűzlány.
 
Sajnos a gyulolet szitasa a durvasaghoz es az agresziohoz majd a gyilkolaszashoz vazet.
Nyilvan harcolni kell az isis ellen, mert nagyreszuk onkentesekbol verbuvalodott fanatikus. O miattuk nem lehet elitelni az osszes muszlimot es megbelyegezni hogy mind terrorista. Ok is menekulnek toluk, es keresnek vedelmet kultur orszagba ,ahol nem bantjak a vallas gyakorlasuk miatt.
A keresztenyeket is sok orszagban uldozik es kernek es kapnak menedeket nem csak kereszteny orszagba.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,557
Tagok
615,662
Legújabb tagunk
Tuendeer
Oldal tetejére