Anyasági támogatás és babakötvény is jár a határon túli magyaroknak

Novák Katalin kifejtette: új anyagi támogatási formákat vezetnek be a határon túli magyarok részére. A külföldön szülő magyar édesanyák az anyasági támogatás mellett babakötvényt is kaphatnak az államtól. Mindehhez pedig még csak magyarországi lakcím se kell.

„Nevezhetjük ezt köldökzsinór programnak, hiszen van közöttünk egy kötelék, amit szeretnénk erősen tartani” – jelentette ki a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.

Hozzátette: „Ez nem jelenti azt, hogy mostantól kezdve minden családtámogatást megkapnak azok is, akik külföldön vállalnak gyermeket. Egyelőre e kettőt nyitjuk meg előttük. Reményeink szerint ez segíti a Kárpát-medencében a szülőföldön maradást is. Az anyasági támogatás egyszeri juttatás, és egy Kárpátalján élő családnak 64 ezer forint rengeteget jelent kezdőtőkeként. A többiek számára pedig egy olyan jelzés, hogy amennyiben magyar állampolgárként anyakönyveztetik a gyermeküket, mi elismerjük ennek az értékét.”

A babakötvénnyel kapcsolatban közölte, hogy minden megszületett gyermek után 43 ezer forintot biztosít az állam. Később pedig évi hatezer forintot adnak egy úgynevezett Start-számlára, ha a szülők is befizetnek évi hatvan ezret a számlára. Ezzel szeretnék elősegíteni a családi takarékoskodást.

Novák Katalin azt is elmondta, hogy ezen támogatási formák igénybevételéhez nem szükséges Magyarországon bejegyzett lakcím.

Novak   Katalin.jpg
 
Még az is kell ÉS magyarnak vallja magát-
Újabb magyar állampolgár!
Vagy ez is migráns?
˝ Bár saját bevallása szerint se tud sokat Magyarországról, Kane DeAndre óriási lehetőségnek tartja, hogy a jövőben válogatottként képviselheti hazánkat, akár még Európa-bajnokságon is. Egy olyan országot, amelyről korábban csak szerb csapattársától, Strahinja Miloševićtől hallott, és ahonnan csak Hanga Ádámot ismeri, aki ellen már játszott a spanyol bajnokságban,
Kane végül 25 évesen, 2014-ben került az NBA draftjára, de egyik csapatnak se kellett. Európába települt, ahol játszott az orosz Vörös Októberben, a belga Antwerp Giantsben, a német Ratiopharm Ulmban, az izraeli Hapoel Eilatban, az orosz Nyizsnij-Novgorodban, 2017 óta pedig a Real Betis játékosa. Magyarországon ezek szerint legfeljebb átutazóban járt, most mégis magyar állampolgár és magyar válogatott lehet.

Pedig, mint mondta, még Budapestet is csak képekről ismeri. "Majd ha jó egy hónap múlva jövök, jobban megnézem" - mondta.˝
717A557QNrhpCG9Us.jpeg
 
Még az is kell ÉS magyarnak vallja magát-

egyértelmű, mert nem kényszer, hanem egy lehetőség.

Amúgy túl van variálva ez a téma, mert van erre példa máshol is, nem példa nélküli az, hogy a diaszpórában élő, kisebbségi, elcsatolt részeken lakó stb. nemzetiséget támogatja az anyaország.
 
Hogy ebbol az osztogatasbol otthon is kimaradtam, meg azota is. A canadai magyar kismamaknak is jar ez a tamogatas?
 
Utoljára módosítva:
Miért Trianont, miért nem az oda vezetö és ezt korrigálni akaro világháborukat okoljátok?
tok ez kinek szól?
A kérdés jó
De nem jó feltenni.
Édesebb nyalogatni,mint elátkozni azokat akik belevitték a háborúba.
Pedig megnevezhetőek a magyar oldali vezetők Tisza István és egyházi támogatói Prohászka,Bangha
Előzményekből egy példa
Tisza a véderőtörvényt önkényesen elfogadtatta, a feldühödött ellenzéki képviselőket pedig karhatalommal kivezettette
 
Amúgy túl van variálva ez a téma, mert van erre példa máshol is, nem példa nélküli az, hogy a diaszpórában élő, kisebbségi, elcsatolt részeken lakó stb. nemzetiséget támogatja az anyaország.
Nem annyi az annyi.
Na és választások előtti édesgetés.Nem szempont?
Jól szokták ezt időzíteni.Őszinte céllal legalább 6 éve menne.
De úgy többe kerül.
Azt ki is kellett volna gazdálkodni a kormánynak.
Így meg nem kerül annyiba,Megint el van engedve a gyeplő.
Ki tudja mi lesz később. Ha ők akkor kivonják itthonról. Ha mások nem érdekes számukra.
A pillanatot akarják uralni..
Választásra készül minden.
 
Utoljára módosítva:
[QUOTE="tornando, post: 5142512, member: 387271"
Választásra készül minden.[/QUOTE]

minden a politikáról szól. mindig. ahogy a mondás mondja, nincs béke, csak felkészülés a következő háborúra.

A Fidesz/Jobbik oldalnak nem nagyon kell pedálozni a határon túli kérdésben, elég ha megemlegeti a "23 millió román jön majd" témát. Ez már elegendő, hogy bemutassa a kérdés egyik vetületét. Szóval nem kell nagyon sokat költeni, mert aki velem egy idős, azaz emlékszik ezekre az időkre annak van ilyen vagy olyan véleménye erről. Attól nem fog egy DK-s a Fideszre szavazni, mert most ezt csinálja, a saját szavazói sem fordultak el tőle, mert eddig nem csinálta ezt. Az én meggyőződésemet ez nem változtatta meg semmiben.

Ami meg engem illet nem igazán zavaró, ha valaki jót tesz, de azt politikai okok miatt. Ha a határon túli magyar kismamákat támogatja az egy pozitív dolog. Hogy meddig lesz így? Azt nem tudni, de azt sem, hogy beszünteti, de azt sem hogy megtartja.

Én elfogult vagyok, mert elég rég óta járok ki a magyar lakta területekre, így ismerem az ottani kisembereket. Ha valóban a kismamákon segít, a kisgyerekeken, akkor azt kifejezetten helyeslem.

Pár éves a tapasztalat, de most is így lehet: német tartományi pénzekre lehetett pályázni német kisebbségi gyerekeknek iskoláztatásra. Konkrétan biztos, mert az alapítványon keresztül adta be két család is az iskolakezdéshez a pályázatot, kint élő kolléga intézte a papírok kitöltését, mert nyilván a hivatali német az nem egyszerű :) Szóval valóban nem értem, hogy miért van ekkora ellenszele annak, ha a magyar állam a kintieket támogatja.. Ahol én most élek van krobót (horvát), német/sváb és zsidó közösség, róluk egyértelműen tudom, hogy az anyaországból ilyen-olyan pénzt kapnak. És? Ez a természetes.
 
*
ha a másik oldalon lévők IDŐBEN, nem fognak össze.:dr_9:

nagyon rá férne az országra egy normális, összefogott ellenzék.

De sajnos inkább egymást marják a semmin, minthogy összefognának? Csak számszakilag is komoly erőt tudnának kiállítani, ha összefognának, és ha látnák az emberek, hogy VAN alternatíva, akkor sok passzív (nem szavaz, mert nincs kire) és kiábrándult (inkább legyen a zorbány, de a "táncolsláb, 23 millió román, öszödi k.rva ország elvtárs" még véletlenüü se) réteg egy része is....
 
Hogy ebbol az osztogatasbol otthon is kimaradtam, meg azota is. A canadai magyar kismamaknak is jar ez a tamogatas?
Hogy képzeled?
Nem várható oda szavazás.
Ez csak ott érdekes ahol Orbán flangál.
aki Erdélyben is űzi a politikai játékait. Orbán Viktorról van szó, a budapesti kormányfőről, aki gyakrabban és ügyesebben bolyong Románia területének ezen a részén, mint bárhol Magyarországon.
Ebből látszik szavazatvadászat.Itthon már nem elég, kiismerik hamar.
Ennek a része ez az ígéret.
 
Utoljára módosítva:
Talán ha a kormány az ellenzékkel is beszélne e témáról nagyobb lenne az elfogadottsága de, így mivel kormány ....pfúúúúúj.

bár igazad van, de én kétlem, hogy bármi módon is járna el a kormány, a jelen ellenzéki vezetés * bármiben egyetértene vele.

Annyira mély és romlott az ellenségeskedés, hogy ebből jó nem fog kisülni. Az orbán csak azért sem fog egyeztetni, az ellenzék csak azért se fog egyetérteni... mivel az orbán nem egyeztet az ellenzék alapból ellenzi, így erősíti a képet, hogy magyarellenes, hiszen a magyar kismamáktól... már nem is fog egyeztetni, hiszen egy olyan ellenzékkel, aki egyértelműen jó témát sem támogat, azzal minek, így az ellenzék sem fogja átgondolni, hogy miről van szó, csak rögvest NEM, az ROSSZ, mert az orbán... mivel még véletlenül sem mondja, hogy na ez egy jó ötlet, így nagyon be fogja erősíteni a rossz, magyarellenes képet magáról...

Tudod, mint a két kecske a hídon egyik sem tér ki, meg az oszd meg és uralkodj, meg a marakodók közt nevet a harmadik...

de ez meg 18-ig, majd mindenki megmagyarázza, hogy miért nem is jutott be a parlamentbe, pedig őt nagyon, de nagyon, csak az orbán... Pedig nagyon könnyen lehetne erős ellenzéket csinálni, de amíg megosztott, addig orbán bármit megtehet.

* a vezetés kitétel nem hiábavaló, mert ismerek pár ellenzéki párt közepes emberét, akik pontosan azt látják, amit én írtam le: így nem fog menni, az ellenzék szétesett sok kis pártra, a vezetés makacs gyerekként viselkedik. Nemrég, ha jól emlékszem az MSZP-ből lépett le egyik csaj, aki nagyon jókat mondott valahol: ezek nem is akarnak kormányt váltani, csak el vannak a maguk kis pocsolyájában. A megfogalmazás tölem, a tartalom tőle van...
 
nagyon rá férne az országra egy normális, összefogott ellenzék.

De sajnos inkább egymást marják a semmin, minthogy összefognának? Csak számszakilag is komoly erőt tudnának kiállítani, ha összefognának, és ha látnák az emberek, hogy VAN alternatíva, akkor sok passzív (nem szavaz, mert nincs kire) és kiábrándult (inkább legyen a zorbány, de a "táncolsláb, 23 millió román, öszödi k.rva ország elvtárs" még véletlenüü se) réteg egy része is....
*
Nagyon sokan EZÉRT drukkolunk, van aki imádkozik, van aki reménykedik, hogy ne egymás torkát szorongassák, de álljanak csatasorba. Karöltve intézkedjenek, mert így belefullad az ország ebbe a jelenlegi kormányzásba. Ami rendkívül felbosszantott, hogy még döbrögiék vannak azon felháborodva, hogy azt mondják rájuk, hogy maffia kormányzást csinálnak. Úgy, de úgy le van minden zsírozva, hogy szerintem, s mások szerint is külön stáb csinálja ezeket a szervezéseket, hogy mikor, kinek és miért fizetnek, s legfőképpen miből. Vannak sejtéseim, hogy ez a "szervező-mutyizó" stáb mennyit keres. Bocsánat' nem keresnek, találnak. :dr_9:
Videón láttam, hogy döbrögit megkérdezték, hogy az apja vállalkozása csíp meg minden állami megbízást stb. stb. no meg mennyi EU-s pénz fut be a családjukhoz. Erre döbrögi válasza az volt, ott a Parlamentben, hogy ő a miniszterelnök és nem tud, holmi gazdasági csipp-csupp ügyekkel foglalkozni. Azt hittem, beájulok a gépem előtt. S, még ők vannak felháborodva, még ők kérik ki maguknak, ha csak a tényeket lebegtetik meg előttük. Ez már minősíthetetlen :o
 
Nem kapcsolodik ide közvetlenül de mégis.
-
Orbán aggodását fejezte ki a rádioban, hogy Trump felmondta a klimamegállapodási egyezményt. Még rengeteg meglepetés fogja érni Orbánt a barátai oldalárol.
-
Ö volt az egyetlen europai államfö aki Trump-ot favorizálta az elnöki posztra, atomerömüvet épitett a nép megkérdezése nélkül és arrol állmodott, hogy majd ölbe teheti a kezét és megfog élni emisszios-utalványok árulásábol. A realitás egyre jobban utolfogja érni.
 
Olvasom: "Több mint húsz percig magára hagytak egy epilepsziás rohamot kapott terhes nőt a Jahn Ferenc-kórház előtt. Az intézmény főbejárata zárva volt, a mentők nem akartak kocsit küldeni érte, így csak az utca önzetlen segítőin múlt, hogy nem történt nagyobb baj."
-
 
89-ben a Romániában történteket sokan úgy fogadták, hogy na majd most, majd most visszavesszük Erdélyt! Majd most összefogunk, és Trianonnak annyi!
A Jugoszláv háború szintén ilyen volt, majd ha véget ér visszaköveteljük a régi határokat, Jugoszlávia felbomlott, már nem érvényes a Trianoni szerződés!
Csehország kilapátolta Szlovákiát, csatolják vissza a magyarokat!
Minek?
Nyolcmillió embert nem képes eltartani az ország, akkor mihez kezdene azokkal akiket visszacsatoltatna?
Miért kell több emberöltőn át a régmúlttal foglalkozni? Sokkal fontosabb a jelen, és főleg a jövő! Itt ha valami rossz történik, rögtön visszalépünk Trianonra, mintha minden baj oka onnan gyökerezne.
 
Nyolcmillió embert nem képes eltartani az ország, akkor mihez kezdene azokkal akiket visszacsatoltatna?
Miért kell több emberöltőn át a régmúlttal foglalkozni? Sokkal fontosabb a jelen, és főleg a jövő! Itt ha valami rossz történik, rögtön visszalépünk Trianonra, mintha minden baj oka onnan gyökerezne.

Igen, valóban az minden baj okozója.
"Ami a gazdaságot illeti, a korábbi Magyar Királyságból a termőföld 61,4%-a, a faállomány 88%-a, a vasúthálózat 62,2%-a, a kiépített utak 64,5%-a, a nyersvas 83,1%-a, az ipartelepek 55,7%-a, a hitel- és bankintézetek 67%-a került a szomszédos országok birtokába."
Csak egy picit kellene gondolkodni...a románoknak szerinted az Erdély területén élő magyarok kellenek? Esetleg maga a terület...vajon miért? hol található Európa legnagyobb arany és ezüst lelőhelye? Van ott azért némi urán, bauxit ......
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,661
Tagok
615,764
Legújabb tagunk
Ivetz
Oldal tetejére