Túl sokáig élnek az emberek, nyugdíjas világválság jöhet

A probléma súlyosságát a szakemberek a klímaváltozás okozta veszélyhez hasonlítják.

A feltételezések szerint a történelem legnagyobb nyugdíjválsága előtt állunk: 2050-re a világ legnagyobb gazdaságainak nyugdíjdeficitje elérheti a 400 ezer milliárd dollárt, ha nem teszünk időben valamit – írja a World Economic Forum figyelmeztetésére hivatkozva a CNBC.

A World Economic Forum (WEF) számításai alapján a Portfólió arról ír, hogy az öregedő társadalom problémája óriásai méreteket ölthet a következő években. Emiatt a világ legnagyobb gazdaságainak „nyugdíjbombát” kell majd hatástalanítaniuk. Az elemzés szerint az USA-nak, Kanadának, az Egyesült Királyságnak, Hollandiának, Japánnak és Ausztráliának van a legnagyobb nyugdíjdeficitje, de ott van még Kína és India is, akikért aggódni lehet.

A számítások szerint ezekben az országokban a nyugdíjfizetési kötelezettség miatti hiány mértéke meghaladhatja a 400 ezer milliárd dollárt is 2050-re, ami 2015-ben "csak" 70 ezer milliárd dollárt tett ki.

A WEF elemzése szerint a várható élettartam növekedése és az öregedő társadalom a klímaváltozás pénzügyi megfelelője. A ma és a közeljövőben született gyermekek várható életkora a 100 évet is elérheti, a nyugdíjban lévő emberek pénzügyi biztonságának megteremtése pedig csillagászati összegekbe is kerülhet.

nyugdijas.jpg
 
LErobban rokkant embereket hol vesznek fel ?es hol tud nyugdijjarulekeot fizetni?
A Ratko generacio sokan vannak, de mi lesz veluk
rengetegnek nem volt vagy minimalberes munkaja
ki fogja nyugdijat kitermelni mert a gyerekeik mar regen vagy 600ezren nincsenek otthon.
 
Milyen 5 milliárdról beszélsz, és mire veszik ki azt? Még ha ez igaz is, a nyugdíj éves szinten nem ennyiben van az államnak, hanem jóval többe... Erről van esetleg információd?
Fizették a nyugdíjjárulékot, ami kifizetésre került. Egyébiránt nem egy emberről tudok, aki nemhogy 40 évet nem dolgozott, hanem 10-15-20 évet töltött munkában és fiktíven kaptak éveket (hogy azért legyen nyugdíjuk). Az érvelésedet meg ne arra futtasd ki, hogy én érezzem magam rosszul, amiért a generációmmal elbánnak. Miért engedtek el a rendszerváltozás idején 52-55 éves embereket nyugdíjba? Ha már így volt, nem kellene az aktív generációról még egy bőrt lehúzni, hanem csendesen örülni annak, amit megkapnak (sok esetben magasabb, mint az átlagfizetés). Tény az: ha még elmegy pár száz ezer fiatal külföldre, mert agyon vannak nyomva, akkor aztán majd nézheti mindenki a nyugdíját. Az nyilván a szociális érzékenységedet nem zavarja, mennyi fiatal van munka nélkül, mennyien dolgoznak 100-120 eft-ért úgy, hogy a buszért fizetnek, még lakást kellene venniük, bérelni, vagy esetleg gyereket vállalni (akik majd a munkájuk révén ismét biztosítják a nyugdíjasoknak a nyugdíjat, de nem csupán azt). És ha már itt tartunk: aki ma olyan 100 eft-ot keres, 30 évesen, az majd (ha eljut a nyugdíjig), mai értéken kb. 30 eft nyugdíjra számolhat. Nyilván ő nem dolgozott meg érte, sőt, ő nem is érdemelne ennyit se. Szóval hagyjuk ezt a lelki terrort, akkor, amikor valaki szembesíteni mer a tényekkel...
De várom a levezetést! Mit fizettek be, és mit kapnak vissza (mert sok esetben, ha a befizetést kapnának meg, jó páran már mínuszban lennének)? Mert az emberek fejében olyan romantikus elképzelések élnek a nyugdíjról, hogy "de ha befizettem, hova tűnt", pedig a másodperc töredéke alatt utána lehetne nézni annak, miként működik a felosztó-kirovó rendszer.

http://kiszamolo.hu/mi-is-az-a-nyugdij-tulajdonkeppen/

Nem, nincsen többe, sőt a befizetés (munkáltató + dolgozó) több, mint amit nyugdíjra kifizetnek.
Arról pedig neked van-e információd, hogy a '70-es'80-as években 2-3.000 Ft-os fizetésekből mire futotta ?
És arról van-e tudomásod, hogy a most megállapított nyugdíjaknál már csak az SZJA bevezetésétől valorizálják a jövedelmeket ?
Az átlagfizetés ma 250 körül van....nézz statisztikát hány embernek van ennyi nyugdíja 30-40 év munkaviszony után.
A nyugdíjrendszereknek nem szükséges utána néznem, szakmába vágott....talán fusd át még egyszer figyelmesebben az előző postomat.
Nem személyeskedni, tájékozódni és józan ésszel gondolni kellene a fröcsögés helyett....nem érem már meg, de a fagyi vissza fog nyalni, amikor ti kerültök majd ebbe a korba, amikor az akkori 30 évesek mondják meg nektek milyen jó is egy ledolgozott élet után nyomor szinten élni és ezért mennyire hálásnak kell lennetek..;)
 
A
Nem, nincsen többe, sőt a befizetés (munkáltató + dolgozó) több, mint amit nyugdíjra kifizetnek.
Arról pedig neked van-e információd, hogy a '70-es'80-as években 2-3.000 Ft-os fizetésekből mire futotta ?
És arról van-e tudomásod, hogy a most megállapított nyugdíjaknál már csak az SZJA bevezetésétől valorizálják a jövedelmeket ?
Az átlagfizetés ma 250 körül van....nézz statisztikát hány embernek van ennyi nyugdíja 30-40 év munkaviszony után.
A nyugdíjrendszereknek nem szükséges utána néznem, szakmába vágott....talán fusd át még egyszer figyelmesebben az előző postomat.
Nem személyeskedni, tájékozódni és józan ésszel gondolni kellene a fröcsögés helyett....nem érem már meg, de a fagyi vissza fog nyalni, amikor ti kerültök majd ebbe a korba, amikor az akkori 30 évesek mondják meg nektek milyen jó is egy ledolgozott élet után nyomor szinten élni és ezért mennyire hálásnak kell lennetek..;)

Mégis, akkor mi okozza a nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságát?
Abból indultam ki, hogy felosztó-kirovó rendszer van érvényben Magyarországon, és ez - több okból kifolyólag - fenntarthatatlan. Nem a kisujjamból szívtam ki, különböző cikkekből, könyvekből informálódtam mielőtt bármit is mondtam. Fenntarthatatlan egyrészt a rendszer az elöregedő lakosság miatt (egyre több ember egyre tovább él, míg nincs megfelelő utánpótlás), és információm vannak szintén arról, mennyire megterheli a költségvetést a nyugdíjrendszer ezen formája. Erre mit kapok? Hogy ne egy "30 éves döntsön már a nyugdíjakról", meg én érezzem magam rosszul, amiért egy problémára reagáltam. Amúgy felteszem a kérdést: egy olyan társadalomban, aminek a 100%-át idősek teszik ki, mi lenne? Nyilván ez egy absztrakt dolog, de játsszunk el a gondolattal. Az idősek rá vannak utalva a fiatalokra, és fordítva is, de a legtöbb cikk, ami a nyugdíjkérdést taglalja általában uszító hangvételű, és a generációk összeugrását eredményezi (direkt kiemeltem egyik hozzászólásomban, hogy nem kívánnám a nyugdíjak elvételét).
Illetve, ha már megy a rossz lelkiismeret keltés: a maiak mikor mehetnek el 30 év után nyugdíjba? :) Még lehet 40 éves munkaviszony után sem... Ne feledkezzünk meg azokról a nyugdíjasokról sem, akik igen jó nyugdíjat kapnak, mellette pedig dolgoznak (rokonságban is van rá példa), mondván: a fiatal úgysem csinálná meg azt a munkát (ez szintén csúsztatás, mivel lenne rá bőven jelentkező, illetve mondjuk útépítőnek senki nem vágyik vissza, ha egyszer netalántán nyugdíjba vonul). Na, és ezekben a családokban, 2 főre simán összejön havi szinten a 400-500 eft nettó (!), miközben munkanélküliség van, a fiatal dolgozó az álláskeresése során ezer meg egy akadállyal találkozik. Ez senkinek a szociális érzékenységét nem zavarja??? Illetve meggyőződésem az, hogy ez hosszútávon a rendszer összeomlását fogja eredményezni, hiszen pár, reménytelenül megfutott kör után azt mondja a fiatal: rendben, ha ti így, akkor én is így, majd szerencsét próbálok külföldön. Nem itt teremt értéket, járulékot szintén nem ide fizeti, soroljam?
Az hogy mi volt a múltban, a 70-es, 80-as években, mai viszonyok közepette az akkori fizetések vásárlóértékéről spekulálni - véleményem szerint - elvisz a témától. Teljesen más volt az akkori emberek igényszintje, ami nem említhető egy lapon a mai emberekével. Mellesleg nem hiszem, hogy manapság bárki is szeretne ebben a társadalomban olyan színvonalon élni, igaz ez abban az esetben is, hogy ha megélte azt a korszakot.
Mielőtt a beszélgetést folytatnánk: kérném a szakértői cikkre reflektálj, amit a Kiszámoló-ról linkeltem.
Hatalmas csúsztatás 250 eft-os átlagkeresetről beszélni (sehol nem hangzott el, bruttó-e, avagy nettó összegről van-e esetleg szó, illetve az extrém magas fizetések következtében az érték torz, és nem tükrözi a magyar viszonyokat), de azt tudom, hogy a környékünkön egy 150 eft-os nettó kereset már jónak számít.
Ami még a kérdésem lenne: 5 milliárdot fizetnének ki éves szinten nyugdíjra?
A feltett kérdések korrekt megválaszolása esetén vagyok hajlandó tovább folytatni a vitát, ennek hiányában nem.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Tudod egy valamit tudnak a nyugdijasok, hogy az elet nagyon rovid.
A ma fiataljainak a 30 -sok , nehogy azt gondoljak orokke fiatalok maradnak ugy elszall az a 10-20 ev es mar se az egeszseg se a munkabiras nem a regi.Most azt mondod sok a nyugdijas, ezt most te tudod,de leszel te is nyugdijas es hany gyerekrol gondolkodtal, vagy vallaltal, hogy olbe tett kezzel varjad akkor most tartsanak el a gyerekid korosztalya.
Jo kezdemenyezes volt a magan nyugdij ha nem allamositottak volna, igy az allamnak kutya kotelessege eltartani oket, hisz a jarulekot zsebre vagta.
Az en korosztalyom halalra dolgozta magat majd mindenkinek volt masodallasa hogy fent tudja tartani magat. Vontak is rendesen a fizetesbol a nyugdij jarulekot. Arrol nem tehetunk , hogy rendszer valtozas tortent es egy tizedes veszovel azonnal minden megugrott.
A rendszer valtozas korul voltunk sokan 30 -sok es bizony mi mar a kovetkezo 30 ev alatt a megemelkedett nyugdij levonas elveztuk
Az en anyukam 55 evesen/1934 ben szuletett/ ment nyugdijba es tole valoban 5-10ezer Ft vontak a fizetesebol , ma az o koroszalyuk el a legnehezebben.
A ratko korszak szulottei se keredszkedtek a vilagra, hanem a politika az amelyik eroszakos szuletes szabalyozast csinalt , akkor most mikor nyugdijba mennek el kell tartania is.
Mindenkori allam jogutodja az allam bacsi.
A nyugdijas nem lehet teher mert egyszer o is nyugdijas lesz.

Kivagtak a nyugdijasokat a munkavilagabol, van is sok teruelten munkaero hiany.
Mindig a spanyol viaszt akarjak feltalalni. pedig egyszeru lenne a picra bizni nem allamilag szabalyozni.
pl nalunk a nyugdij szerzett jog azt nem lehet elvenni.
Ha akar meg dolgozni dolgozon kifulladasig es evvegen a nyugdij a fizetesevel osszeadva adozik. Nyilvan azonnal ugrik egy kategoriat az adosavban, igy bevetel van beloluk nem is keves mert 65 felett keves a fizikai munkas aki meg dolgozik a magasan kepzett nyugdijasok meg tobb penzert dolgoznak igy az adozasuk is magasabb. Ergo tobbet adozik mint a sima munkavallalo mert neki meg hozzajon a nyugdij mint adozo jovedelem ilyen esetben.
 
A
Tudod egy valamit tudnak a nyugdijasok, hogy az elet nagyon rovid.
A ma fiataljainak a 30 -sok , nehogy azt gondoljak orokke fiatalok maradnak ugy elszall az a 10-20 ev es mar se az egeszseg se a munkabiras nem a regi.Most azt mondod sok a nyugdijas, ezt most te tudod,de leszel te is nyugdijas es hany gyerekrol gondolkodtal, vagy vallaltal, hogy olbe tett kezzel varjad akkor most tartsanak el a gyerekid korosztalya.
Jo kezdemenyezes volt a magan nyugdij ha nem allamositottak volna, igy az allamnak kutya kotelessege eltartani oket, hisz a jarulekot zsebre vagta.
Az en korosztalyom halalra dolgozta magat majd mindenkinek volt masodallasa hogy fent tudja tartani magat. Vontak is rendesen a fizetesbol a nyugdij jarulekot. Arrol nem tehetunk , hogy rendszer valtozas tortent es egy tizedes veszovel azonnal minden megugrott.
A rendszer valtozas korul voltunk sokan 30 -sok es bizony mi mar a kovetkezo 30 ev alatt a megemelkedett nyugdij levonas elveztuk
Az en anyukam 55 evesen/1934 ben szuletett/ ment nyugdijba es tole valoban 5-10ezer Ft vontak a fizetesebol , ma az o koroszalyuk el a legnehezebben.
A ratko korszak szulottei se keredszkedtek a vilagra, hanem a politika az amelyik eroszakos szuletes szabalyozast csinalt , akkor most mikor nyugdijba mennek el kell tartania is.
Mindenkori allam jogutodja az allam bacsi.
A nyugdijas nem lehet teher mert egyszer o is nyugdijas lesz.

Kivagtak a nyugdijasokat a munkavilagabol, van is sok teruelten munkaero hiany.
Mindig a spanyol viaszt akarjak feltalalni. pedig egyszeru lenne a picra bizni nem allamilag szabalyozni.
pl nalunk a nyugdij szerzett jog azt nem lehet elvenni.
Ha akar meg dolgozni dolgozon kifulladasig es evvegen a nyugdij a fizetesevel osszeadva adozik. Nyilvan azonnal ugrik egy kategoriat az adosavban, igy bevetel van beloluk nem is keves mert 65 felett keves a fizikai munkas aki meg dolgozik a magasan kepzett nyugdijasok meg tobb penzert dolgoznak igy az adozasuk is magasabb. Ergo tobbet adozik mint a sima munkavallalo mert neki meg hozzajon a nyugdij mint adozo jovedelem ilyen esetben.

Már megint a személyeskedés megy, meg a rossz lelkiismeret keltés, mit nem lehet azon megérteni, hogy itt nem RÓLAM, az én egyéni véleményemről van szó, hanem egy közelgő szociális katasztrófáról???
"Az en korosztalyom halalra dolgozta magat majd mindenkinek volt masodallasa hogy fent tudja tartani magat. " - mindenkinek, egytől-egyig, ehhez kétség nem férhet, a mai korosztály meg nem való semmitől (mindig hallom, amikor idősebbek ekézik a fiatalokat), dolgozni se akar, stb.
Mert nyilván egyébként (ha már a Ratkó-korszakban megtörtént a születésszabályozás), az erőszakos volt, de bezzeg a Kádár-korszakban megtörtént sok abortusz teljesen rendjén volt (Y) Ha ez nem történik meg, akkor most mellékesen jegyzem meg, nincs akkora probléma a nyugdíjrendszerrel, hiányzik az a több, mint 1 millió ember...
Azt is megköszönném, ha nem adnátok a számba olyan szavakat, amik nem hangoztak el.

Aha, amikor arról van szó, hogy adózzunk, akkor az állam ne avatkozzon be (ne vegyen el), egyébként meg amikor a markunkat kell tartani, akkor adjon. Döntsétek már el mit akartok: erős államot, vagy gyenge államot? Mert pl. a gyenge állammal nem összeegyeztethető a felosztó-kirovó rendszer. Akkor mindenki sáfárkodjon saját maga a pénzével, és gondoskodjon a nyugdíjáról (egy gyenge állam esetében a szociális juttatások mértéke nagyban lecsökkenne).

Munkaerőhiány meg úgy van, hogy a vállalkozók nagy része teljesen irreális elvárásokat támaszt egy pályakezdővel szemben (ne állítsuk már be könyörgöm, mintha a mai fiatalok teljesen hülyék lennének, és nem tudnák azt a munkafolyamatot megcsinálni, amit az az ember csinált, akit nyugdíjaztak, idővel biztos beletanulnának). Az is diszkrimináció, amikor 25 éves, támogatható pályakezdőket keresnek egy adott poszt betöltésére (és ezt van képük kiírni). Meg úgy van még munkaerőhiány, hogy Észak-Magyarországon egyszerűen lehetetlen elhelyezkedni... A munkaügyi központok hatékonyságáról nem is beszélve, mert az egyenlő a nullával.

Egyébként meg én már rég nem bízok az államban, nem a szocializmusba nőttem bele, ahol minden járt, a tanulásért is fizettem. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy megöregszek, de ez megint hogy jön a témához? Belelátnak az itt hozzászólók a fejembe? Mi van ha én már MOST takarékosan élek, és gondolok a jövőre?
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Szo sincs szemelyeskedesrol csak valaszoltam ,ahogy en latom, hogy nem egyezik a velemenyunk ...van ez igy.
A gyerek vallalas nem volt a Kadar eraba se konnyu, bar adtak lakast 3 gyereknel de eltartani 3 gyereket nem konnyu.
Altalaban azok szolnak a gyerek hianyrol akiknek egy sincs vagy egyke gyereke van.
O maga se vallal se lakasert se adokevezmenyert de meg nemzeti erdekbol se gyereket. Azzal nehez beszelgetni akinek nincs ralatasa tapasztalata felelossege, csak a propagandat fujja.
Akinek nincs gyereke az is befizeti a fenyuzesi adot a nyudij kasszaba es jogosan varja el , hogy ne vizen es kenyeren kelljen eljen.
Talan azzal kene foglalkozni , hogy a mar meglevo megszuletett emberek normalis eletet tudjanak elni. Te ratko korszak utan hianyolsz 1 millio embert aki nem szuletett meg, en meg azt mondom elment 600ezer megszulett adofizeto polgar az orszagbol. Ez a nagy baj .78ezer gyerek mar kulfoldon szuletett meg, es semmi esely arra ,hogy hazajojjon majd a nagyszuloket eltartani.
 
Utoljára módosítva:
A
Szo sincs szemelyeskedesrol csak valaszoltam ,ahogy en latom, hogy nem egyezik a velemenyunk ...van ez igy.
A gyerek vallalas nem volt a Kadar eraba se konnyu, bar adtak lakast 3 gyereknel de eltartani 3 gyereket nem konnyu.
Altalaban azok szolnak a gyerek hianyrol akiknek egy sincs vagy egyke gyereke van.
O maga se vallal se lakasert se adokevezmenyert de meg nemzeti erdekbol se gyereket. Azzal nehez beszelgetni akinek nincs ralatasa tapasztalata felelossege, csak a propagandat fujja.
Akinek nincs gyereke az is befizeti a fenyuzesi adot a nyudij kasszaba es jogosan varja el , hogy ne vizen es kenyeren kelljen eljen.
Talan azzal kene foglalkozni , hogy a mar meglevo megszuletett emberek normalis eletet tudjanak elni. Te ratko korszak utan hianyolsz 1 millio embert aki nem szuletett meg, en meg azt mondom elment 600ezer megszulett adofizeto polgar az orszagbol. Ez a nagy baj .78eer gyerek mar kulfoldon szuletett meg, es semmi esely arra ,hogy hazajojjon majd a nagyszuloket eltartani.

Nem fújok semmiféle propagandát, mert NEM vagyok kormánypárti, ezt azért tisztázzuk (sőt, semmilyen párti nem vagyok, hidegen hagy a mai politikai pártok gyerekes csatározása, demagógiája) :)
És az milyen dolog, amikor valaki vállal 4 gyereket, aztán mivel nem "dolgozott", ő csak egy pindurka nyugdíjra jogosult? Holott az a 4 gyerek, ha itthon helyezkedik el, hozzájárul a nyugdíjrendszer fenntarthatóságához, mondom ezt úgy, hogy nincs gyerekem, és elképzelhető nem is lesz.
A béreket is feljebb lehetne emelni, a már hivatkozott oldalon olvastam róla egy cikket, a járulékcsökkentés lenne a megoldás. Az megint csak egy hülyítés, hogy most nagy kegyesen "felemelték a minimálbért".
Azt látom személy szerint, hogy az emberek Mo-on valahogy még mindig az "atyáskodó államban" bíznak, az majd megoldja a problémáikatt, holott a mai politikai elit, és akikbe a bizalmukat fektetik, tróger gazemberek.

"Akinek nincs gyereke az is befizeti a fenyuzesi adot a nyudij kasszaba es jogosan varja el , hogy ne vizen es kenyeren kelljen eljen." - ez az érv meg ott sántít, hogyha pusztán ennyi lenne a lényeges, akkor a mi korosztályunk is elvárhatná, hogy majdan, amikor nyugdíjba kerül, a mai összegnek megfelelő nyugdíjat kapjon. De mivel a felosztó-kirovó rendszer esetében nem ez számít (mivel kifizetésre kerül azonnal), így ez megint csak egy olyan érv, ami sántít.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
ment nyugdijba es tole valoban 5-10ezer Ft vontak a fizetesebol , ma az o koroszalyuk el a legnehezebben.

megkérdezhetem édesanyád mivel foglakozott? , mert az 5-10.000 ft levonás (az akkori 10% kulcsnál 6 az egészség biztosítás 4 % a nyugdíj és baleseti ellátás) 50.000 - 100.000 ft jövedelmet feltételez mikor az átlag kereset 10.571 ft bruttó 89-ben (édesanyám most néztem 89-ben a Városgazdálkodási Vállalat igazgatójaként keresett 13.825 ft.)
 
És az milyen dolog, amikor valaki vállal 4 gyereket, aztán mivel nem "dolgozott", ő csak egy pindurka nyugdíjra jogosult? Holott az a 4 gyerek, ha itthon helyezkedik el, hozzájárul a nyugdíjrendszer fenntarthatóságához, mondom ezt úgy, hogy nincs gyerekem, és elképzelhető nem is lesz.

volt erre egy javaslat miszerint a gyermekek járulékainak egy bizonyos százalékát a szülőknek folyósítanák ... de olyan ajvék tört ki erre , hogy nem jutott tovább az ötleten. Továbbra is csak az merül fel, hogy a gyerekek után automatikusan járjon a nyugdíj és az ellátást, de hát az szerintem is baromság mert ezért nem mindegy, hogy milyen az a négy vagy több gyerek...
 
A
volt erre egy javaslat miszerint a gyermekek járulékainak egy bizonyos százalékát a szülőknek folyósítanák ... de olyan ajvék tört ki erre , hogy nem jutott tovább az ötleten. Továbbra is csak az merül fel, hogy a gyerekek után automatikusan járjon a nyugdíj és az ellátást, de hát az szerintem is baromság mert ezért nem mindegy, hogy milyen az a négy vagy több gyerek...

A kritérium az lenne: itthon vállaljon munkát a gyerek, és természetesen büntetlen előéletű legyen. Még régebben olvastam erről egy elemzést, pont annak kapcsán, amikor szóba került a nyugdíjrendszer (nem kifejezetten erre van kifuttatva, de ez az alternatívát is megemlíti a szerző): http://nepesedes.hu/drupal/node/27
 
A
Egyébként lennének a nyugdíjkérdésre, az idősek ellátására is alternatív megoldások, amik sokkal ember központúbbak, mint teszem azt bedugni őket egy kórházba, bárhova, ahol nem foglalkoznak velük egyáltalán (vagy csak minimálisan).
Ezt a könyvet (szerintem) nagyon érdemes elolvasni:
https://www.bankracio.hu/blogpost/575-uj-penz-egy-uj-vilagnak
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Komolyan kéne venni a figyelmeztetéseket,
Tisztelt Mindenki ! Őszintén sajnálom, hogy ennyire vakok vagytok a nyugdíjra kifizetett éves összeg kevesebb sokkal mint a családi pótlék. Na most a családi pótlék nagy része olyanoknak JÁR akik soha egy fillért nem fizettek a közös kasszába. Azután ingyen JÁR az étkezés az óvodában és az iskolában, az orvosi ellátás, az iskolai könyvek. Olyan szintre jutnak az iskola elvégzésekor, hogy egy újság elolvasása is nehézséget okoz. Nemcsak, hogy ők nem tanulnak hanem másokat sem hagynak tanulni és ha esetleg rájuk szólnak napi szintű lesz lassan az óvo és tanárnő verés. A börtön 18 éves kor után 8000 Ft/nap 240000 Ft/hó és beperelik az államot mert a tolvaj urak szűkösen vannak. Ha ezt valahol el mondod egy rasszista rohadék vagy. Meg lehet cáfolni amit leírtam. LEGYEN ESZETEK NEM A NYUGDÍJ A SOK HANEM A FELESLEGESEN KIDOBOTT PÉNZ.
 
A csaladi potlek a gyerekekre jar, fuggetlen attol hogy dolgozik-e a mama. Legalabb is en igy gondolom.
Egyre jobban teljesit az orszag , tele vannak penzzel, szoval nem is ertem mi a problema akkor.
 
Már megint a személyeskedés megy, meg a rossz lelkiismeret keltés, mit nem lehet azon megérteni, hogy itt nem RÓLAM, az én egyéni véleményemről van szó, hanem egy közelgő szociális katasztrófáról???
"Az en korosztalyom halalra dolgozta magat majd mindenkinek volt masodallasa hogy fent tudja tartani magat. " - mindenkinek, egytől-egyig, ehhez kétség nem férhet, a mai korosztály meg nem való semmitől (mindig hallom, amikor idősebbek ekézik a fiatalokat), dolgozni se akar, stb.
Mert nyilván egyébként (ha már a Ratkó-korszakban megtörtént a születésszabályozás), az erőszakos volt, de bezzeg a Kádár-korszakban megtörtént sok abortusz teljesen rendjén volt (Y) Ha ez nem történik meg, akkor most mellékesen jegyzem meg, nincs akkora probléma a nyugdíjrendszerrel, hiányzik az a több, mint 1 millió ember...
Azt is megköszönném, ha nem adnátok a számba olyan szavakat, amik nem hangoztak el.

Aha, amikor arról van szó, hogy adózzunk, akkor az állam ne avatkozzon be (ne vegyen el), egyébként meg amikor a markunkat kell tartani, akkor adjon. Döntsétek már el mit akartok: erős államot, vagy gyenge államot? Mert pl. a gyenge állammal nem összeegyeztethető a felosztó-kirovó rendszer. Akkor mindenki sáfárkodjon saját maga a pénzével, és gondoskodjon a nyugdíjáról (egy gyenge állam esetében a szociális juttatások mértéke nagyban lecsökkenne).

Munkaerőhiány meg úgy van, hogy a vállalkozók nagy része teljesen irreális elvárásokat támaszt egy pályakezdővel szemben (ne állítsuk már be könyörgöm, mintha a mai fiatalok teljesen hülyék lennének, és nem tudnák azt a munkafolyamatot megcsinálni, amit az az ember csinált, akit nyugdíjaztak, idővel biztos beletanulnának). Az is diszkrimináció, amikor 25 éves, támogatható pályakezdőket keresnek egy adott poszt betöltésére (és ezt van képük kiírni). Meg úgy van még munkaerőhiány, hogy Észak-Magyarországon egyszerűen lehetetlen elhelyezkedni... A munkaügyi központok hatékonyságáról nem is beszélve, mert az egyenlő a nullával.

Egyébként meg én már rég nem bízok az államban, nem a szocializmusba nőttem bele, ahol minden járt, a tanulásért is fizettem. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy megöregszek, de ez megint hogy jön a témához? Belelátnak az itt hozzászólók a fejembe? Mi van ha én már MOST takarékosan élek, és gondolok a jövőre?
Igazad van első írásod előre láttatta mi fog történni ha azt leírod.Kérted ne.
Hiába
És megtörtént.
 
A kritérium az lenne: itthon vállaljon munkát a gyerek, és természetesen büntetlen előéletű legyen. Még régebben olvastam erről egy elemzést, pont annak kapcsán, amikor szóba került a nyugdíjrendszer (nem kifejezetten erre van kifuttatva, de ez az alternatívát is megemlíti a szerző): http://nepesedes.hu/drupal/node/27
Elolvastam a linkedet.
Fekete Gyula Különvélemény a nyugdíjrendszerről
Az írás a megjelenő hamis állításokról beszél, azokat gyűjti össze.
Megoldást nem sokat mondott.
Egy eleme van amit valakire(Demény Pál) hivatkozva írt:
E reform javaslat szerint a társadalombiztosítási hozzájárulás (nyugdíjjárulék) összegének egy részét a munkaképes korú egyén közvetlenül a szülei számlájára fizetné, amíg a szülők élnek. "Ez a ráfordítás nem érintené az illető kötelező társadalombiztosítási hozzájárulásának szintjét, csupán annak hovafordítását. "
A szülőket illető járulék tehát változatlanul hagyná a gyermek nyugdíjjárulékának, a társadalombiztosítási adójának összegét. S a szülők nevére közvetlenül átutalt pénzt meg lehetne olyan összegben ál1apítani, hogy "lényegesen nagyobb különbség lenne azok járandósága között, akiknek nyugdíjas korukban van vagy nincs gyermekük, és különböző gyermekszámú szülők közt is aszerint, hogy hány gyermeket neveltek fel sikeresen a produktív felnőtt korig." (Megjegyzésre érdemes: munkakerülő, börtöntöltelék gyerek után tehát nem illetné többlet járulék a szülőt. Külföldön élő-dolgozó gyermek után sem.)-Demény Pál

Amit még Fekete Gyula mondott az, szinte ennyi:
Maradjanak itthon a gyerekek.Szülessen több gyerek.
Hát mit mondjak? Nem találta fel a spanyolviaszt
A barnával idézett rész az új.
 
Utoljára módosítva:
Nyilván tisztában vagyok vele, hogy megöregszek, de ez megint hogy jön a témához? Belelátnak az itt hozzászólók a fejembe? Mi van ha én már MOST takarékosan élek, és gondolok a jövőre?

Azt jól teszed, de 28 évesen nem biztos, hogy azon kell aggodalmaskodni, hogy mi lesz veled 70 (vagy több) évesen, amikor nyugdíjba mész. Ha mész egyáltalán.
 
Nagy baj lesz az idős korúakkal. Az államok teljesen eladósodtak, majd belegebednek az adófizetők a visszafizetésébe és akkor még a nyakukba kapják majd az öregeket is. A biztosítók már felajánlják az Egyesült Államokban a gyógyíthatatlan idős betegeknek, hogy kifizetik az eutanáziát, ha az idős ember úgy dönt.

Manfred Knof, az Allianz-Deutschland vezetője kijelentette, a hagyományos életbiztosítás garantált kamatokkal kihalófélben van. „Az ilyen termékeket még a polcainkon tartjuk, de a vevők gyakorlatilag már nem vásárolják”, jelentette ki. Hozzátette, azt, amit ma a németek idős korukra megtakarítanak, nem elég ahhoz, hogy idős korukban megéljenek belőle. A nyugdíjasoknak Knof szerint legutolsó fizetésük mintegy 60-80 %-ára van szükségük ahhoz, hogy megéljenek. De ma annak csak 35-40 százalékát kapják.


DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN
 
A csaladi potlek a gyerekekre jar, fuggetlen attol hogy dolgozik-e a mama. Legalabb is en igy gondolom.
Egyre jobban teljesit az orszag , tele vannak penzzel, szoval nem is ertem mi a problema akkor.
*
A köztévé, a rádió olyan csatornája, mely kormányközeli - igen, igen - azt ORDÍTJA a nap 24 órájában, hogy jobban teljesít az ország, minden csodás stb. Csak éppen nem igaz. Az viszont tény, a jelenlegi kormány kitanulta, hogy a papír mindent elbír. Még a megrajzoltan szép statisztikákat is. Ha én leírnám, hogy 18 éves vagyok, párduc testtel, fitten, bombasztikus nőként - a papír nem kiabál vissza, hogy nem igaz. Be is mondhatom a rádióban, de ezt tudnom kell, hogy nem igaz. Sőt mindazok tudják, akik ismernek. A kormányt nem zavarja az, hogy másról énekelnek és más az igazság. Ehhez is jó vastag bőr kell az arcon, nekik sikerült növeszteni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,476
Tagok
615,753
Legújabb tagunk
BertSutton
Oldal tetejére