Macron új fiú, de majd kiismeri magát

Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtök délután Brüsszelben röviden reagált Emmanuel Macron francia elnök beszólásaira.

A francia elnök azt mondta, hogy az EU szerinte nem szupermarket, ahol válogatni lehet a kötelezettségek között. Ezzel elsősorban a magyar és a lengyel kormányt kritizálta, amelyek nem tartják be a közös szabályokat.

Orbán Viktor az EU csúcsra megérkezve azt mondta, hogy Macron még új fiú az Európai Tanácsban, és még nem ismerte ki magát, hogy mit illik és mit nem. Mindenesetre nem tartja túl biztatónak, hogy belépőként belerúgott a visegrádi országokba.

Pénteken egyébként a visegrádi csoport vezetői (a lengyel, a cseh, a szlovák és a magyar miniszterelnök) külön is találkoznak Macronnal. Magyar diplomáciai források szerint a találkozó célja, hogy az új francia elnök bemutatkozhasson a régiós vezetőknek.

macron.jpg
 
Mi kepviseljuk az Eu hivatalos kozlemenyeit , tik paran meg a magyar kormanyet ami koszonom viszonyba nincs egymassal.
Jo lenne ha a pava tanc lepeset bekalkulalnatok Orbannak mert igy elbeszelunk egymas mellett es kozosnevezo nem fog kijonni.
A csalodas meg titeket fog eri , es lehet akkor mar keso banat.
A kotelezettszeges az egy dolog de az elszigetelodes a tavolsagtartas ,felmerhetetlen kar egy orszag szamara.
 
Multikultúra, legyen, senki sem vitatja. De a béke fenntartásával és nem erőszakosan! Alkalmazkodva a befogadó állam törvényeihez, etikai normáihoz, és persze a befogadóknak is elfogadva a multikultúra színességét. De nem a többséget öldökölve, rákényszeríteni vallásának, normáinak megváltoztatására, ha már a többség ezt nem teszi vele. Minden radikálódott muszlim mellé nem életszerű egy-egy rendőrt állítani. De az is igaz, hogy nem hallani hindu, budhista erőszakos cselekményekről itt Európában. Nyilvánvaló a muszlimok többsége is asszimilálódik. De már félünk, fenntartásaink vannak velük szemben. Mi ebben a furcsa? Tegyen valamit a muszlim közösség azért, hogy visszaálljon a bizalom! Szűrjék ki maguk közül a társadalomra veszélyeseket és semmiképpen ne hangolja negatívan ezeket az radikálizálódott személyeket.
1. A magyarországi etnikai normákhoz kell alkalmazkodni, írtad. Mi lenne az, konkrétan?
2. Azt írod, szűrjék ki a veszélyeseket. Mi, itt Európában, néhány százezerből ki tudjuk szűrni?
3. Azt írjátok, nem akarnak itt maradni, válogatnak. Befogadjuk, aki maradni akar?
4. Az iszlám erőszakos vallás. 150 évig voltunk nagy területen iszlám "főnökök" uralma alatt. A Duna-Tisza köze tele van iszlám közösségekkel? Mert nem tudok róla. (Mondjuk ez a Nagy Lajos király úti dolog már komplett hiszti, kedves Jászladány.o_O)
5. Demokrácia, választás. Milyen demokrácia az, ahol csak arról lehet szavazni, amit Döbrögi akar?
5. Macron és a szupermarket. Nem Orbán beszélt pávatáncról? (és ha csak beszélt volna!)
 
Utoljára módosítva:
(1) Remélem, észleled, hogy a mondatod burkolt rasszizmus takar, hiszen úgy általában rasszista gyilkosoknak aposztrofálja a magyarországi magyarokat.

Kedves Sebastian
-
A faj az egy biologiai fogalom az ország pedig egy geografiai. Én Magyarországrol szoltam.
Megnyugtatlak No.-ban is veszélyesebb "menekültnek" lenni mind nem annak.

-
Töllem magázodhatunk. A magyar miniszterelnök aki "ethnikai homogenitást" akar megörizni az országban nem én.
-
Az én ismereteim szerint Mo.-on nincs ethnikai homogenitás és minden törekvés ami a történelmünk szakaszán ez ellen volt a gyalázatosak közé tartozik.
-
Magyarországnak még mindig jobb hire van mind amit megérdemel, pont azért mert nem vesz a világ mindenkit egy kalap alá.
-
(2) Szerinted nem erőszak, ha egy bevándorlót egy olyan országba telepítenek akarata ellenére, ahol nem akar letelepedni?
-
Mi az, hogy eröszak? Csak nem gondolod komolyan, hogy a NATO- katonai támogatása melett embereket fognak Mo.-ra telepiteni? Ne vegyél már be mindent a kormányodnak.
-
Ismétlem a kormány quota elleni referenduma kudarcot valott, és a hangulat azota mégjobban ellene szol. Nem véletlen, hogy Orbán tajtékzik és Brüsszelt a "terroristák" oldalára állitja. Nálla menekült egyenlö terrorista. Ha valakit raszizmussal lehet megvádolni akkor az nem én vagyok.
-
De legyünk konkrétak, szerinted hogy fog lezajlani az eröszak? Eröszak valoszinüleg a kisemberekböl fog kiindulni, ugy mind No.-ban, hogy lesznek akik a menkültekre gyujtják majd a házakat.
-
Mit gondolsz hány ezer ember kapott már vizumot, letelepedési engedélyt Mo.-on ez alatt a kormány alatt és senki sem kérdezte meg a "népet", nem volt rolla népszavazás.
-
A mai Magyarország mágnesként vonzza a szélsöjobboldaliakat akik talpa alatt nyugaton ég a talaj. Nemcsak a német Mahler és a háborusbünös Csatáry érezte jol magát, a külföldi hirügynökségek nagyon aggodnak emiatt.
-
A bevándorlók a jóléti államokat keresik, és nem a szegényebb kelet-európai országokat. Vagy esetleg mégsem érvényesül esetükben a szabad mozgáshoz való jog? Hogy is van ez?
-
Látom, hogy fogalmad sincs a menekültek helyzetéröl, arrol, hogy sokan milyen körülmények közütt jönnek. Sokan nagyon örülnének neki ha ivovizhez hozzáférnéek, nem kéne állandoan félelembe élni bombák miatt.
-
Ha beléjük rugtok akkor nem fognak jönni, márpedig szemlátomás a kormányotok erre az alantas ösztönre apellál, amit nem szégyel plakátokkal és a propaganda valamenyi eszökzével melegen tartani. Orbán esküszik arra, hogy amig ö van a hatalmon, Mo.-ra nem jön muszlém.
-
Azt sem tudod miért mennek gazdagabb országba, csak adod tovább amit a "nemzeti konzultátio" nevü agymosástol.
Ezekben az országokban nemcsak pénz van, hanem segitökészség is. A 2015-ös menekülthullám idelyén nemcsak menekültek jöttek No.-ban hanem 29.000 magyar kivándorlo is akik tudja ördög meddig fognak maradni. Welcome!
-
 
az orbáni agymosás ragyogoan mukodik ,lam-lam miket vizionalsz
kitermeli a maga szornyetegeit
ez itt echletans peldaja a ostoban buta es eszetlen ,gondolkodas nelkuli agymosottnak



A szomoru, hogy nemcsak ez a képzettség nélküli nö hanem sokan az iskolázottnak számito is a gyülöletbe lett kergetve.
-
A menekülteket kevésbé féltem, ök fognak egy kerülöt tenni és tovább mennek de pszihozisba kergetett emberek mind az Irénkenénik azok ott maradnak, azokkal kell megbirkozni a következö nemzedéknek.
 
Pálinkás joreggelt! :rolleyes:
-
töröltem, hallom nem hiteles.
-
A youtubon találtam ezt a videot. Szeretném megkérdezni, hogy ez egy fake-news vagy valoban nem aludta ki magát az elnök? :(
 
Utoljára módosítva:
De térjünk vissza a topik eredeti témájára. Orbán ellentmond Macronnak.
-
Macron Orbánnak: "Európa nem szupermarket. Európa közös sorsunk,"
Orbán Urbi et Orbi: "Macron új fiú, de majd kiismeri magát"
-
Vajon mit akart mondani Macron? Hogy baget-re kenhetö Nutellát Keleteuropának! :(
Vajon mit akart mondani Orbán? Hogy az EU Keleteuropa számára csak csak egy "mit fizetsz ki Likamér?" :(
-
 
Látom, hogy fogalmad sincs a menekültek helyzetéröl, arrol, hogy sokan milyen körülmények közütt jönnek. Sokan nagyon örülnének neki ha ivovizhez hozzáférnéek, nem kéne állandoan félelembe élni bombák miatt.

Az életkörülményekről érdemes elmélkedni egy kicsit... valóban számomra aki künön poharat használok a víznek, külön poharat az üdítőnek, másikat a sörnek, a bornak, valóban rettenetesnek tűnnek az afrikai életkörülmények. Mégis mi a valóság, a realitás a rettenetesnek tűnő körülmények közt élők egyre népesebbek, egyre jobban szaporodnak ... az európaiak akiknek minden adott lenne pedig egyre ritkulnak, minnél magasabb az életszínvonaluk annél jobban pusztulnak.
Tehát szerinetem egyre többen fognak jönni Európába, a folyamatokat nem tudjuk megváltoztatni, hiába az aszály, hiába gyilkolják egymást afrikában a népesség csak egyre nő.

Szerinted ha Európa nem akraja, nem tudja megvédeni a hárait az jó, tehát jöjjenek nyugodtan bármennyien? Szerinetd mikor lesz vége a gazdag nyugati országok segítőkészségének?
 
Nagyon eltértünk az eredeti tárgytól , de esetleg nemmegkérdöjelezhetö sokminden Afrikával kapcsolatban ??
Nem e mi Europaiak , de leginkább Franciaország és Anglia ludasak leginkább Afrika nyomorában ? Nem e mi finanszirozzuk a korrupt ottani államföket , mindegy nilyen tömeggyilkosok csak bennünket kiszolgáljanak ? Eddig nyugodtan éltek a törzsek a saját területükön és megtermelték a szükséges javakat , mi meg vittük neki a "kulturát" földhivatalt és elüztük a saját földjeikröl mert az nekünk kellett ?
Nemértem miért nem ott segitünk az embereknek élhetöbb körülményeket megteremteni . Hány éve is épitünk hidakat, furrunk kutatt Afganisztánban a "Demokrácia" jegyében ? vagy 16 éve ! ugye ? Aztán mi sikere van , hasonloan Irakhoz meg Libiához is , mindenhol , hamu és por marad utánunk aztán jönn a csodálkozás , felháborodás a terroristák miatt meg az új "népvándorlásról" is .
 
Utoljára módosítva:
Klasszikus vicc:

Megy át a hídon az elefánt, hátán a kisegérrel.
Megszólal a kisegér:
- Hallod elefánt, hogy dübörgünk?

Csak hogy ne térjünk el a topik témájától...
 
Az életkörülményekről érdemes elmélkedni egy kicsit... valóban számomra aki künön poharat használok a víznek, külön poharat az üdítőnek, másikat a sörnek, a bornak, valóban rettenetesnek tűnnek az afrikai életkörülmények.
-
Te valóban azt gondolod, hogy a friss alsónadrág és a pohárkészlet hiánya az egyetlen, amiben emberek szenvednek a világ más tájain? Lassan olyan vagy mind az amerikai, aki megvolt lepődve, hogy a KZ-táborokban nem volt hús, még csak grill-csirke sem.
-
Igaz, hogy a valóban nagyon nagy bajban levők nincsenek a migránsok között, azoknak még annyi esélyük sincs, hogy elhagyják a nyomor helyét. Hasonló ez az egészségügyi állapothoz, a súlyos betegek ágyhoz vannak kötve, talán mozogni sem tudnak, de ez nem jelenti azt, hogy aki el tud kuszni az ambulanciára az nem lehetne beteg.
-
Mégis mi a valóság, a realitás a rettenetesnek tűnő körülmények közt élők egyre népesebbek, egyre jobban szaporodnak ... az európaiak akiknek minden adott lenne pedig egyre ritkulnak, minnél magasabb az életszínvonaluk annél jobban pusztulnak.
-
A szaporodás az egyik legerősebb ösztön és legalapvetőbb jellemzője minden élőnek. Más állatoknál ez odáig megy, hogy szűkös helyzetben - a szentlélek igénybevétele nélkül – áttudnak kapcsolni szűznemzésre (Parenthogenese)
-
Hogy csinálják a gazdag országban élők, hogy a születési arány alacsony? Nem valószínű, hogy mi itt impotensebbek lennénk, megelégednénk a képernyő elött mutatott szexel.
-
Már többször említettem, hogy micsoda nagy probléma a nők menstruációja tampon és más higiéniai szer nélkül, nemcsak azért mert lefolyik a lábuk között a vér, hanem mert mulasztaniuk kell az iskolát és munkahelyet. Érdemes lenne már ezen elgondolkozni, ez nem lapália!
-
Nem akarok brutális lenni de az európai nők mosakodnak, illatosítják magukat az europai férfiaknak fogalmuk sincs mikor milyen fázisban van egy nő.
-
Arról nem is akarok beszélni milyen technikai lehetöségei vannak egy gazdag ország bélinek a gyermekálldás elkerüléséhez, családtervezéshez. Ez nem adatott meg a fejlödö országok lakoinak. (Egy kondome ára – feltéve nem családi-paklit veszel – kb. egy euro. Ennyit nem tudnak kiadni az emberek. Nem beszélve arról, hogy a hőségben a legjobban becsomagolt is tönkremegy egy-két nap alatt. (A nyugdijas Pápa Afrikai utja során azt állitotta, hogy a kondom veszélyesebb mind az AIDS és megtiltotta az ovszer alkalmazását. Tudni kell, hogy Afrikában ma több keresztény él mind Europában.)
-
Egy kis godolkodással magad is rájöhetsz ezekre. Afrikában, Szíriában … a lakoság átlagéletkora 15-17 év, ezért jönnek fiatalok. Mo.-on az átlagéletkor 42,5 esztendő.
-
Átlag a normál-eloszlásnál azt jelenti, hogy, a lakoság több 95%-a 42 év ill. fejlödö országban 17 év körüli!!!
-
Tehát szerinetem egyre többen fognak jönni Európába, a folyamatokat nem tudjuk megváltoztatni, hiába az aszály, hiába gyilkolják egymást Afrikában a népesség csak egyre nő.

Szerinted, ha Európa nem akarja, nem tudja megvédeni a hárait az jó, tehát jöjjenek nyugodtan bármennyien? Szerinted mikor lesz vége a gazdag nyugati országok segítőkészségének?
-
Örülök neki, hogy megértetted, mindenkinek joga van egy jobb élethez.
Igen, jönni fognak és ha mi erre kerítéssel és nem adekvátan reagálunk akkor a katasztrófa még nagyobb lesz.

-
Orbán ahelyett, hogy tudományos elemzéseket venne igénybe beakarja zárni a CEU-t, üldözi az NGO-kat, heccel olyanok ellen, akik a pénzükkel ez ellen a katasztrófa ellen próbálnak kormányozni.
-
Dehát Orbán még uj fiu ami a demokratiát, az emberiességet illeti, de majd belefog tanulni ha nyugdijba kényszerül. ;)
 
En egy olyan orszagban elek ahol 179 megegyszer hogy jobban lassad 179 orszagbol erkezo nepesseggel elek egyutt
mindenki megtarthatja kulturat -nyelvet es etelet
En tudom ,hogy mukodik te miert nem adsz meg eselyt se ra ???
Én meg olyanban ha csak évente 1 azaz egy népesség költözött be akkor már több mint 1000 azaz ezer népességgel élünk együtt.
Ráadásul mindegyik feladta a sajátját és működik.
Miért nem adsz esélyt nekünk?
 
-
Te valóban azt gondolod, hogy a friss alsónadrág és a pohárkészlet hiánya az egyetlen, amiben emberek szenvednek a világ más tájain?

A lényegre nem tértél ki.
A kiindulópont az volt, hogy a nyomorúságos, a rossz életkörülmények, vízhiány, éhinség, háboruk ellenére azokban az országokban demográfiai robbanás van, minnél nyomorúságosabb a helyzetük annál többen lesznek, csak nézd meg az afrikai népesedési előrejelzéseket.
Azt kérdeztem szerinted a gazdag nyugati országok mikor nem fogadhatnak be többet, mert beszűkülnek a lehetőségeik ... remélem belátod a "Willkommenspolitik" pár év alatt már kezd becsődölni, egyenlőre csak a szegényebb oszágok ellenkeznek a migránsok áttelepítésével kapcsolatban, de a gazdag országokban is napról-napra nő az ellenállás.
 
lehet cimeres okorseget irni no de minek ??
az nem tortenelem az te magad vagy (bar eddig ilyen merteku ostobasag nem jott beloled -- mi lelt ?)
Nem kell idegesnek lenni.
Mindig csodálkozok embereken hogy tudják magukat ennyire belelovalni egy témába.
Válaszoltam Neked amikor azt írtad hogy kanadában együtt élsz 179 országból jött emberekkel a válaszom az volt hogy MI itt 1000 éve élünk és ki tudja hány ország hány nép van a sorunkban és nem változtunk mi sem.
Pedig itt volt nép írtás idegen megszállás és mégis itt vagyunk.
Felvettük a magyar nevet, nyelvet és magyarnak tartsuk magunkat pedig kicsi az esély hogy genetikailag azok lennénk.
Igen eléggé kisarkítottam a mondanivalómat de, csak azért hogy megértsd.
 

-
Érdemes megfigyelni Orbán hanglejtését, mimikáját és összehasonlítani Macronnal.
Macron szerintem nem mondott semmi sértőt csupán megjegyezte, hogy "Európa nem szupermarket." és utalt az Unio alapjára, "Europa egy sorsközösség".
-
Ez nemcsak Mo.-nak hanem az összes nemzetállamnak szolt, ismerjük a Német-Francia differenciákat, Anglia kilépéséhez vezetö okokat és igy tovább. De valakinek ugy látszik gyengék az idegei, sok van a füle mögött.
-
Nézzük hova megy a menet, Horthy annakidején hadat üzent Amerikának és Oroszországnak, reméljük Orbán nem viszi túlzásba az ideáljának a követését. :)
-
Orbán valószínű a saját karrierjéből merít amikor lesajnálja Macront, hogy „új fiú”.
Orbán ha nem tévedek 1998-ba, 35 esztendősen lett kormányfő.
Macron ma 40 esztendös, az az 5 esztendő valóban sokat tesz.
-
Lehet, hogy személyes leszek de Orbán is az volt.
- Macron egy szabad országban született,
- az iskolái és a szocializálodása egészen más nívón futhatott mind Orbáné
- Orbán a kommunista érában jött a világra
- egy diktaturában szocializálodott,
- ebben tanult jogot és itt szolgált mezőgazdasági minisztériumban
- míg valaki ki nem húzta a morasztbol és Oxfordba küldte kikupálódni.
-
Bizonyos okokból sokat emlegeti az ország ezt a külföldi egyetemet, vannak akik misztifikálják Orbán képesítését.
-
Az én ismereteim szerint nem egy reguláris stúdium volt amin Orbán reszt vett, vizsgákkal és gyakorlatokkal, hanem csak egy lehetőség, az „angol liberális filozófia” tanulmányozásához. Orbán ki sem használta a lehetőséget, sietett haza a politikai karrierjének az egyengetéséhez.
-
Orbánnak a világ az emberi jogok leépitését hányja a szemére, talán tul sok sört ivott és keveset tanult Oxfordban. ;)
 
Én meg olyanban ha csak évente 1 azaz egy népesség költözött be akkor már több mint 1000 azaz ezer népességgel élünk együtt.
Ráadásul mindegyik feladta a sajátját és működik.
Miért nem adsz esélyt nekünk?

Tegnap láttam egy filmet a TV-ben, egy idös bácsi már 24 esztendeje ápol egy golyát.
A golya nagyon hüséges, minden évben visszajön a faluba és ott költ a bácsi háza tetején.
Problémák mindig vannak, az éjszaka nagyon hideg, a pár nem tud elég táplálékot gyüjteni....
Röviden, egy olyan kapcsolat alakult ki, hogy a bácsi még a csemetéket is a kezébe veheti..
-
Ekkor a számtalan ember-állati kapcsolatra gondoltam, milyen belsöséges tud ez lenni.
Vakok sokszor nem tudnak létezni a vezetö kutya nélkül, sok nyugdijasban a macska tartja még az életet...
Gondolom egyedül hagyhatlak vele benneteket további példák találásához.
-
Ezt azoknak mondom akik szerint "multi kulti" valami aminek nem szabada lennie mert egy orjási katasztrofához vezet.
-
Nem hiszem, hogy a kulturális különbbség ember és ember között nagyobb tudna lenni
mind ember és állat között és ez utobbi mégis müködni tud akkor mi a fenétöl féltek?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,000
Tagok
615,629
Legújabb tagunk
A.Ancsa
Oldal tetejére