Borzalmas terrortámadás Barcelonában

Kisteherautó hajtott gyalogosok közé Barcelona központjában csütörtök délután. Késő délutáni hírek szerint legkevesebb 13 ember meghalt, a sérültek száma sajtójelentések szerint hatvan körüli, többen válságos állapotban vannak.

Egy belügyi illetékes ugyanakkor kevesebb halottról, illetve sérültről beszélt. A rendőrség terrorista támadásnak minősítette az esetet. Az áldozatok állampolgárságáról egyelőre nem érkezett hír.

A kisteherautó vezetője elmenekült. Névtelenségbe burkolódzó rendőrségi forrásokra hivatkozva az El País című spanyol lap arról adott hírt, hogy ketten követték el a támadást, amely után bevették magukat egy közeli étterembe és túszokat ejtettek. A helyi sajtó jelentése szerint a rendőrség tárgyalásba kezdett a túszejtőkkel.

A rendőrség lezárta a környéket, akárcsak a közeli metró- és vasútállomásokat, a lakosságot pedig arra kérte, maradjon távol, hogy ne akadályozza a mentők munkáját.

A furgon a Las Ramblas sugárúton hajtott a járdára, mintegy 600 méteren keresztül gázolt, míg végül egy kioszknak ütközött a La Boquería piachoz közel.

Egyes helyi források lövöldözésről adtak hírt. A rendőrség cáfolta, hogy tűzpárbaj történt volna, ugyanakkor talált egy másik furgont, amelyet állítólag a támadás elkövetői béreltek, feltehetően azzal akartak elmenekülni.

A rendőrség az esettel összefüggésben annyit közölt, hogy egy muzulmán férfi furgont bérelt, azt azonban nem erősítették meg, hogy a merénylethez használt furgonról van szó.

Egyelőre nem jelentkezett semmilyen szervezet a merénylet elkövetőjekén.

Mariano Rajoy spanyol kormányfő Twitter-üzenetében együttérzéséről biztosította a halálos áldozatok hozzátartozóit és a sérülteket, valamint hozzátette, hogy folyamatos kapcsolatban van az illetékes hatóságokkal.

"A legfontosabb, a sebesültek ellátása a Las Ramblas-on és a biztonsági erők munkájának megkönnyítése" - fogalmazott a spanyol miniszterelnök.
MTI

terror.jpg
 
Azok között a mórok és a mi törökeink között csak az iszlám vallás volt a közös. Etnikailag és kulturálisan két teljesen különböző nép.

Azért azt tegyük hozzá, hogy teljesen más időszakról van szó, mert a berber és az északafriakai törzsek (akiket együttesen móroknak nevezünk) kb. 700 évig voltak benn a mai Spanyolország nagy részén a 8 és a 15 század között (és ezután kezdődött egyébként néhány évtizeddel később a spanyolok és a portugálok nagy hódítása a nagy óceánon túl). Mire őket onnét kiűzték, kb akkor kezdődött (a 16 század első évtizedeiben) a Magyar Királyság jelentős, nagy részeinek a meghódítása az Oszmán Birodalom által. Viszont az ebben a birodalomban sem csak törökök harcoltak, hanem ugyan úgy a meghódított részekről egyiptomiak (szuniták), szírek, kurdok (szuniták), perzsák (síiták), arabok az Arab félszigetről és észak Afrikából (szuniták).
 
Az allami epuleteket azok kapjak akik raszorulok, betegek, valami oknal fogva nem tudnak dolgozni egyeb szoc helyzetukre valo tekinteteben kapnak allami segitseggel lakhatast. Kis nyugdijasok stb.
A muszlim lakok mellett ugyan ugy ott van a canadai vagy akarmeyik nacio akik ra vannak szorulva a segitsegre.
Igen Melitta ez igy van papiron. Igy kellene mukodnie de nem igy muxik.
Azt se felejtsd el, hogy Canadaba egyenlore nem tortent ellenorizetlen beozonles.
Peldat te kezdtel hozni, en csak reagaltam ra.
 
Egyszerusitsuk le a dolgokat.

Afganisztanban, Pakisztanban, Irakban, Iranban es kelet gyakorlatilag minden orszagaban mar evaszazadok ota a gyilkolas a kedvenc sport.
Hadurak, vallasi csoportok harcolnak egymassal.
Sokan Amerikara, a Szovjetuniora szeretnek kenni ezeket a dolgokat, de gondolkodjatok el rajta, valoban ők tehetnek-e errol.

A vallas urugyen jogot kovetelnek arra, hogy gyilkoljanak!

Nem csak az iszlam tett igy. Keresztes hadjaratokaot hirdettek a pápák a szentföld "visszafoglalására", de europaban a katolikus egyhazzal szemben allo katharok ellen is 1208-ban

Ami megdöbbentö, az az, hogy a 21.sz. sem mentes a vallas altal diktalt terrortol.

Artatlan emberek ezreit gyilkoljak meg elvakult, primitiv emberek a vallas ürügyn(aki a töbezret tulzasnak erzi gondoljon az ikertornyok ellenni tamadasra)

Hogyan lehetne ez ellen vedekezni?
Elitelhetoek-e azok az emberek akik a csaladjuk , sajat eletuk
"vedelmeben" esetleg tulzasokba esenek?

Gondoljuink csak az egyik legutobbi esetre, ahol 3 éves áldozata is volt a terrortámadásnak!!!

Leehet győzködni az embereket arrol, hogy mi a helyes, de csak addig, amig sajat maguk boren nem tapasztaljak meg mindezeket!
Probaljon valaki meggyözni egy ilyen embert!
Probald meggyözni a parizsi tamadas alozatanak egy csaladtagjat arrol, hogy nem miknden moszlim terrortista!
Probald meggyozni a berlini, a turkui, a londoni(es sajnos meg sorolhatnam nagyon sokaig) tamadasok aldozatainak hozzatartozoit arrol, hogy nem az iszlam a hibas!
Probaljatok meg:(
Ahogyan probaljatok meg azokat a terrorelharitokat meggyozni arrol, hogy a jog, a 21. sz. ezkozeivel kell harcolniuk azokkal szemben akik nem ismernek semmifele szabalyat:((
Nem fog sikerulni!

Lehet politikai eszkozokkel ervvelni, es zomeben ez folyik:((
Lehet.
De a "szeplelkek" sajnos be kell lassak, hogy ez nem megy.
Fegyver ellen csak fegyver lehet hatasos .
Amikor eliteljuk azokat, akik pl. guantanamon "kinozzak" az elfogott terroristakat, a sajat tarsadalmunkat romboljuk le!

Izrael a sajat biztonsaga, megmaradasa erdekeben nagyon kemeny, de ezt az ott elok biztonsaga erdekeben teszi!
Csak mert nehany ember a hatalom megszerzese erdekeben azt tuzi a zaszlajara, hogy ez nem helyes, ezert el kell pusztulnia ki tudja hany embernek:((
 
Gandi , tudod az az Guantanamo féle fogvatartás engem kissé a Rákosi félére emlékeztett , hiszen azzok is törvényves itélet nélkül vannak bezárva és lényegtelen kit és hol kaptak el , a létszám a fontos , darab , darab !!Igaz az erösebb kutya végzi mindig a szükségletét az utcán . Ja és mit ért el a 16 év alatt Afganisztánban ? Azon kivül , hogy megnött az opium termesztész mely a talibok alatt tilos volt :rohog:
 
A spanyolországi merényletek elkövetéséért felelős terrorsejt több pokolgépes merényletet készített elő, a rendőrség 120 butánggázpalackot talált egy alcanari házban, jelentette be Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök vasárnap
A terroristák családtagjai sem tudták állítólag, hogy a fiatalok szervezkednek, hiszen volt munkájuk, kocsijuk, tanultak, beilleszkedtek a társadalomba.

A nyomozók feltételezik, hogy a kocsikat robbanóanyagokkal akarták megtömni, hogy nagyszabású támadást kövessenek el. A terv akkor változott meg, amikor az alcanari ház, ahol előkészítették a támadást, szerdán felrobbant.

A nyomozás egy eltűnt imámra is összpontosít, akiről feltételezik, hogy meghalhatott a szerdai házrobbanásban.

A spanyol sajtó szerint Abdelbak esz-Szatti imám radikalizálta a Ripollból származó marokkói fiatalokat. A kedd óra eltűnt férfi lakhelyét szombaton újra átkutatta a rendőrség. Esz-Szatti júniusban hirtelen elhagyta a ripolli mecsetet és azóta nem látták őt a környéken.
 
Gandi , tudod az az Guantanamo féle fogvatartás engem kissé a Rákosi félére emlékeztett , hiszen azzok is törvényves itélet nélkül vannak bezárva és lényegtelen kit és hol kaptak el , a létszám a fontos , darab , darab !!Igaz az erösebb kutya végzi mindig a szükségletét az utcán . Ja és mit ért el a 16 év alatt Afganisztánban ? Azon kivül , hogy megnött az opium termesztész mely a talibok alatt tilos volt :rohog:

Teny.
A hadurak tamoogatasat annak reven nyertek el, hogy megengedtek az opiumtermesztest.
Ugyan akkor az elvet nehez lenne cafolni: vidd at a hadmuveleteket az ellenseg teruletere.

Az elso reszrol annyit, hogy abvivalens erzesei vannak az embernek.
A spanyol polgarhaborunak volt egy komiszarja Jozef Marty akik azt valloltta, inkabb 100 hithu kommunista haljon meg, mint h egy ellenseg is megussza. Na ezzel nem ertek egyet.
Ugyan akkor nem tudom, ezert nem is mondok velemenyt arrol, mennyi gyilkolasra kesz terrorista nemm ert europaba, amerikaba miota az USA ott van
 
Ezeknek az emberek a zöme egyszerűen nem hajlandó ilyesmire. Soha nem is volt. Tesz az eljárásra, az itteni törvényekre, rendszerre. Nem ezért jött és meg se tudná tenni.
A propaganda duma , mert nem setara indultak friss levelgore akik elindultak . NEm egy es ket ember kapta meg a menekult statuszt. Szoval akkor aki megkapta az se hajlando semmire, de azt azert nem tudod ,hogy semmit se kap ha nem jar nyelviskolaba amit meg is tesznek a beilleszkedes elso lepcsojen.
Csürhe? Igen, az. Hiába nem kultúrkonform és nem tetszik neked - akkor is az. Te nem mentél közöttük, nem voltál ott a pályaudvarokon, a határnál, halvány fogalmad nincs arról, mit művelnek össze.
A canadahunon nem csurhezunk, otthon csaladi korben lehet.
Emberekrol beszelunk, a palyaudvaron a latvanyos barbar megoldassal demonstralta a kormany hogy oldja meg a magyar modra a menekulteket, felultettek a vonatra hogy tovabb engedik nyugatra oket, es Bicskere vittek. Az onkentesek civil szervezetek lattak el ugy ahogy a menekulteket akiket most halalra vegzalnak. Ennek a tarthatatlan allapotnak koszonheto volt hogy Merkel azt mondta johetnek befogadja oket.
A tobbseg szazezres meretekben akiket elfogadtak az Europai orszagok osszesegeben menekulteket. Ergo hamis allitasok mondsz. A menekult ugy Europa meretu ebbol Mo 1200 fot keptelen ellatni befogadni.
Erre elkolt milliardokat propaganda celokra.

Csakhogy ők vannak kevesebben, ám velük takarózik, mögéjük bújik el a többi. És/vagy egyszerűen felhasználják őket - arra, amit maguk akarnak elérni. Nőket, gyerekeket, öregeket is. Saját társaikat, magukfajtát - mert őket sem kímélik, őket sem tekintik fontosnak.
no comment

A többségük olyan - akiknek van pénzük, elit mobiljaik, kiváló erőben, egészségben léteznek, ám undorral utasítják vissza a segélyes és önkéntes italt, ételt, segítséget, irtózatos, miféle szemétdombot, ürüléket, mocskot hagynak maguk után, sáskaként tarolnak le mindent, amerre járnak... ők agresszív, akarnok csürhe, ugyanis ezek a fogalmak pontosan ezt a magatartást írják le a magyar nyelvben.
Te magad irod le ezt a velemenyt ami igazolja semmi infod nincs a menekultekrol csak a proraganda. Ma nem a gazdagsag fokmeroje a mobi telefon, hanem alap minden orszagban meg az arab vilagba is. A eredeti orszag atlag eletkora 27-35 ig, ebbol kovetkezik sok fiatal van ,akik elindultak, ezer ok miatt de elsosorban a terror a bombazasok stb.
NEm esznek meg mindent , foleg nem disznobol keszult felvagotat stb te kagylot reggelizel, es csigat ebedelsz? pedig van orszag ahol ez a nemzet eledel.
Raadaasul hiaba a joszandek de dobalni a kajat nekik csak nem kell, mert emberekrol beszelunk. HA mar megtortent akkor nem kene ekezni oket nem esznek meg mindent, amit raadasul az Eu kifizetett minden menekulert.

MO nincs menekult legalabbis szamottevo, ha azt irnad nem volt senki felkeszulve arra hogy ennyi menekultet egyszere ellasanak, ezt mindenki megerti. Meg a foldre kenyszeritve tudnak enni zacskokbol mellek helyseg nelkuli placon ott nem a menekulteket kell ekezni hanem a korulmenyek nem voltak megfelelok.
Ott ahol szazaval ezrevel vannak emberek ott hosszu orak vagy napok utan mindenhol borzalmas allapotok maradnak, lasd egy egy mecs utan vagy akar egy nagy demonstraio utan, vagy akar egy nagy fesztival utan.
Aki csak a propagadat olvassa annak nem kell kritizalni egy menekultet se mert lovese sincs se a folyamatokrol se a helyzetrol.
Mi sokan vegig mentunk ezen az uton a lagerektol kezdve meg az uj hazankbe jutottunk tobb eves kuzdelem tanulas ami tele kudarccal buktatokkal mire felkerult az i beture a pont es allampolgarok lettunk .Ha siman ment is egy ket embernek mert szerencseje volt , 5-6 ev a legrovidebb ido az en esetembe 7 ev volt. Egyutt eltunk a muszlimokkal a szikekkel a hindukkal stb evekig lagerbe. Canada multikulturalis orszag itt is egyutt elunk dolgozunk nem csak muszlimokkal hanem a vilag minden tajarol erkezo emberekkel.
Mivel nem privibe irod a velemenyed kenytelen vagyok megvalaszolni, hogy az eremnek van egy masik oldala is.
 
Gandi , tudod amig "mi" nemkevertük a kakit addig nem is jött nagyon "terrorista Europába , mert ugye a vizen Jézus Krisztuson kivül legfeljebb a budapesti rendör tudott aki nemtudott uszni !! Valkiken kikell töllteni a család legyilkolását nem ? Hiszen arrafelé még érvényes a vérbosszú ! Biztosan Te elfeljtetted a Francia hadsereg "höstetteit" Algériában , vagy más Francia kolonián , igy én magamrészéröl nem csodálkozom !
 
Gandi , tudod amig "mi" nemkevertük a kakit addig nem is jött nagyon "terrorista Europába , mert ugye a vizen Jézus Krisztuson kivül legfeljebb a budapesti rendör tudott aki nemtudott uszni !! Valkiken kikell töllteni a család legyilkolását nem ? Hiszen arrafelé még érvényes a vérbosszú ! Biztosan Te elfeljtetted a Francia hadsereg "höstetteit" Algériában , vagy más Francia kolonián , igy én magamrészéröl nem csodálkozom !
Igen hiszen magyarok is vannak , voltak tagjai az Idegenlégiónak innen ered az egész baj....
 
Gandi , igen ez komoly kérdés lenne , de ezt nem midöntjük el hanem azzok akik fegyvereket és pánzt adnak , szállitanak azoknak a "felkelöknek" akik majd után megharapják ez etettö kéz valamelyik újját ! Meg ha esetleg nembombázunk esküvöi meneteket , lövünk halomra civieket mint Falludzsában , igaz ezzek az események meg 100 évvel ezelött történtek ! Aztán majd elfeljetettem , ellenörizni kéne kikjönnek be az EU-ba ! érvényesiteni kéne mondjuk Schengent-Dublint !!
 
Gandi , igen ez komoly kérdés lenne , de ezt nem midöntjük el hanem azzok akik fegyvereket és pánzt adnak , szállitanak azoknak a "felkelöknek" akik majd után megharapják ez etettö kéz valamelyik újját ! Meg ha esetleg nembombázunk esküvöi meneteket , lövünk halomra civieket mint Falludzsában , igaz ezzek az események meg 100 évvel ezelött történtek ! Aztán majd elfeljetettem , ellenörizni kéne kikjönnek be az EU-ba ! érvényesiteni kéne mondjuk Schengent-Dublint !!

Politika:)
Az emberek zome csak elni szeretne.
Nehanyan viszont meglovagoljak a helyzet.
Arra, h penzt keressenek szamolatlannul, arra hogy szenvelgo arccal az emberi jogokrol beszeljenek, es ezt lehetne sorolni.
Sem Te sem en nem megyuunk mas vilagba,hogy jobban eljunk, hogy megkimekjuk az eletunket.
Szerintem Mi csak annyit tehetunk, hogy nem akadalyozzuk azokat akik probalnak megvedeni bennunket
 
Melitta, elképesztően rosszul vagy tájékozódva. Mondod, mondod a magadét, ami mellett semmi az ég világon nem érdekel. Én lassan ki vagyok nevezve szélsőrasszista propagandistának, aki elfogadhatatlan dolgokat mondva szinte mindíg hazudozik...

Ez teljesen reménytelen.
 
A menekült szírek befogadásával, egyet értek. De ilyen már gyakorlatilag nincs. Akik jönnek nem szírek. Őket nem kell beengedni. Illetve akkor, ha
hajlandóak európaivá válni. Illetve felőlem lehet muszlim, de ne lássam rajt. A törökökön nem igazán látszik.Ha nekik belefér a vallásosságugba, akkor férjen bele a többinek is.
A 150 év török uralom alatt nem lettünk muszlimok. Ez igaz. De miért? Mert a törökök nem költöztek ide. Csak beszedték az adót illetve kirabolták az országot. Gyakorlatilag gazdaságilag csatolták az Oszmán birodalomhoz. Most viszont egy exodus van. Leginkább a VII.századi nagy arab terjeszkedéshez lehetne hasonlítani. Azt Martell Károly állította meg Poitiersnél 732-ben. Vérrel és vassal..
ezt ugyan minek is nevezzem HA nem tomeny rassizmusnak ??
ezert az Emberjogi Birosag ele IS allithatnak JOGOSAN !!! es ELITELHETOEN
 
Melitta, elképesztően rosszul vagy tájékozódva. Mondod, mondod a magadét, ami mellett semmi az ég világon nem érdekel. Én lassan ki vagyok nevezve szélsőrasszista propagandistának, aki elfogadhatatlan dolgokat mondva szinte mindíg hazudozik...

Ez teljesen reménytelen.
Az.Ha mellozned a szemelyeskedest. Az biztos nem toled fogok tajekozodni.
 
Melitta, elképesztően rosszul vagy tájékozódva. Mondod, mondod a magadét, ami mellett semmi az ég világon nem érdekel. Én lassan ki vagyok nevezve szélsőrasszista propagandistának, aki elfogadhatatlan dolgokat mondva szinte mindíg hazudozik...

Ez teljesen reménytelen.
NNNNA most HA allitolag egy tanult es ertelmes egyen imigyen nyilatkozik
es ilyen mertekben a mediahirek agymosasaban el
akkor mit lehet varni a prolineptol ??
NEM nem talalkoztok menekulttel !! -mert nem engeditek be !!!
a Keleti PU-udvaros tomeny undormanyt amit muveltetek veluk ---LATTAM !!
azt a vilag NEM FELEDI !!
itteni szir barataim kerestek meg mert a csaladjuk szenvedett ott .
olyan kerdesre ,hogy ilyenek a magyarok mit is tudtam volna valaszolni
Nem tudjuk mi van otthon ? Rosszul vagyunk informalva ??
ugye ez nevezik vicc categorianak !!
Elmondom neked ,hogy sokkal tobbet IS latunk es meg annal is tobbet tudunk
az informacionk pedig olyan hitelesen friss ,hogy te meg nem is hallottal rola mi mar lattuk is .
Lehet NEM AKARNAM !
amit ma ti ott muveltek az arra jo ,hogy elerjetek vele a totalis caoszt
 
MAr csak egy kerdes motoszkal a fejembe ,melyik aulaba vegezhetett aki csurhezik?Hol tanitjak? ha o tanitja az meg rosszabb.
 
Barcelonai terrortámadás – meghalt az eltűntnek hitt kisfiú
2017-08-20 17:11
upload_2017-8-20_18-41-36.jpg
A barcelonai terrortámadás áldozatai között azonosították azt a mindössze 7 éves brit-ausztrál állampolgárságú kisfiút, akit eltűntnek nyilvánították a csütörtöki véres merénylet után. Julian Cadman egy esküvő miatt volt a spanyolt városban édesanyjával. A nő megsérült a támadás során, kórházban ápolják. A hatóságok megerősítették, hogy az eddig még nem azonosított áldozatok egyike volt a kisfiú.
 
... Az biztos nem toled fogok tajekozodni.

Mellőzök én mindent, Melitta. Nem kell tőlem tájékozódni, se neked, se Rimának, se a többieknek. Kitűnően felépített, békés és kerek világotokat nem fogom én felforgatni holmi tényekkel és gondolatokkal, összefüggésekkel és következtetésekkel. Számotokra a világ kerek és egyszerű - ez bizony a boldogság egyik megtestesülése.

Sok-sok évszázaddal ezelött Marcus Aurelius császár már bemutatta mindezt.

"Minden, amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden, amit látunk, nézőpont, nem a valóság."

"Ha valaki meggyőző módon rám tudja bizonyítani, hogy ítéletem vagy magatartásom helytelen, készséggel visszakozom, mert az igazságot keresem, az igazság pedig még soha senkinek nem ártott. Önmagának árt viszont az, aki megátalkodik a tévedésében és tudatlanságában."

Bölcs ember volt.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,916
Tagok
615,340
Legújabb tagunk
Torda Bernadett
Oldal tetejére