Kellemetlen választ küldött Juncker Orbán Viktor kérésére

A szolidaritás kétirányú utca és korábban akkor sem mindig kellett a pénz, amikor Brüsszel azt kínálta - nagyjából ezzel a két érvvel vágott vissza Jean-Claude Juncker bizottsági elnök Orbán Viktornak arra, hogy a magyar miniszterelnök a déli határunkon felhúzott kerítés költségei felének a megtérítését kérte a minap.

Orbán Viktor levelet írt Junckernek, benyújtjuk a számlát

A szolidaritás kétirányú utca és korábban akkor sem mindig kellett a pénz, amikor Brüsszel azt kínálta - nagyjából ezzel a két érvvel vágott vissza Jean-Claude Juncker bizottsági elnök Orbán Viktornak arra, hogy a magyar miniszterelnök a déli határunkon felhúzott kerítés költségei felének a megtérítését kérte a minap.

A Politico megszerezte a Juncker által ma írt levelet és rámutat, hogy a Bizottság elnöke kioktató stílusban reagált, felemlegetve azt, amikor korábban hiába álltak rendelkezésre uniós források Magyarország számára a menekültválság kezelésére, inkább nem kértük, vagy nem tudtunk élni azok lehívásával.

Amint az EUrológus összefoglalta: ilyen volt például az a négymillió eurónyi (mostani árfolyamon több mint 1,2 milliárd forintnyi) gyorssegély 2015-ben, amelyet a magyar kormány inkább visszafizetett (hasonló segélyt Olaszország és Görögország kapott még).

Azt is visszautasította Magyarország, hogy más tagállamok átvegyenek 54 ezer menedékkérőt Magyarországról. Jean-Claude Juncker azt is felemlegette, hogy 2014-2015-ben a magyar hatóságok képtelenek voltak teljesen lehívni azt a további 6,26 millió eurót (nagyjából 1,9 milliárd forintot), ami három sürgősségi alapból állt az ország rendelkezésére - ezeknek a forrásoknak csupán a harmadát sikerült végül elkölteni.

Az Európai Bizottság elnöke a levelében leszögezte, hogy Magyarország továbbra is hozzáfér egy összesen 40 millió eurós (12 milliárd forintos) kerethez, amelyet a belső biztonsági alapból különítettek el hazánknak határvédelemre.

A szolidaritás egy másik formájára, a strukturális és regionális alapokra is emlékeztette a Bizottság elnöke a magyar kormányfőt. Az EU-ban évről évre Magyarország kapja a legtöbb, a GDP arányában átlagosan 3%-nyi támogatást - jegyezte meg.

Levelének végén az Európai Bizottság elnöke felajánlotta a magyar miniszterelnöknek, hogy sürgősen megvizsgálják a támogatási kérelmeket, amelyek odaítélése konkrét, sürgős esetekben indokolt lehet. Egyúttal emlékeztette Orbánt, hogy a szolidaritás oda-vissza működik: nem csak akkor, ha egy ország kér, hanem amikor tőle kérnek valamit.

2017.09.01 08:19 Itt van Orbán Viktor levele
2017.09.01 23:25 Megérkezett a válasz Brüsszelből Orbán Viktor levelére
milliardo.jpg


 
Botka belengette, hogy lebontaná a kerítést. Nézd meg, hol van a népszerű(tlen)sége.
Nem!
Azt mondta hogy HA megszünik a bevándorlás akkor nem lesz szükség a kerítésre..ezt a kormány úgy fordította le a választók nyelvéra hogy Botka megszüntetné a kerítést..(látod ezt TE is elhitted)
 
Mi a fontosabb? Egy kormány idegengyülölö politikával fajvédelmi alapon vagy a szines EU-ban maradás?
A választók ilyet nem is hallottak hogy fajvédelem sem azt hogy színes eu..egyszerűbb szavakat értenek itt...akarjátok hogy bárki bejöjjön a határon és randalirozzon egy teherautóval??
 
Igaz, hogy nállunk is vannak nationalista-szélsöjobboldali pártok akik egy nivon vannak Orbánnal de egy sem tagja a kormányunknak. Az összes demoratikus párt a menekültekben embereket lát még akkor is ha aggodik az elöttünk állo nagy feladatok láttán.

Szó szerint ez így igaz. Másrészt pedig a 2 kormánypárt utáni legtámogatottabb német párt bevándorlás és iszlámellenes. AFD
Orbán nyiltan megmondta, hogy mi a célja: "az ethikai homogenitás megörzése". Ezért osztogat választojogot szomszédos országok állampolgárainak, hajtja a nöket a szülöszobára, nem hajlando szemitákkal keveredni.
-
Nem értem, hogy aki anyitt foglalkozik a multtal, büszke arra, hogy 1000 évvel ezelött a Besenyöktöl hajtva a Kárpátmedencébe menekültek az öseink, nyugatrol nemcsak tárgyakat, hanem aszonyokat is raboltak, innen hozták az elsö királynöjüket akinek a gyerekei, a késöbbi koronahordok, multikulturális környezetben nevelkedtek, volt aki alig tudott magyarul, aki meg beszélt az racsolt, aki tudja, hogy a Törökök elött a Tatárok, utána Napoleon és a Vörös hadsereg katonái hagyták bennünk a geneiket, a Szláv szomszédainkrol nem is beszélve, hol van itt ethnikai homogenitás?
.

Ez így van. Nem attól lesz magyar valaki a magyar kulturális identitás része, h 100%ban magyar génjei vannak,- a törvényi elírások sem tesznek önmagukban azzá-hiszen rengeteg keveresedés történt.
Nem is attól lesz valaki, h magyarul tud és valójában nem is az teszi azza, h Magyarországon születik-ennek is naponta olvassuk a bizonyságát...
A magyar nép, német nép, francia nép ezek egy eszmeiséget is jelentenek. Egy identitást, amit lehet h vki sokezer kmrel arrébb is vall, míg egy zsebet tömni kiment vándormadárnak hiába magyarázza az ember. Nem azt jelenti, h szereti az adott nép a vezetőit, h bekötött szemmel is menetel a vezényszóra. Hanem h magáénak érzi a nemzet terheit, a sikereit, az örömét elnyomását és szabadságát Nem örül a kudarcának, nem kárörvend a nehézségein ha sportot néz azt keresi először miben volt sikeres a nemzet, és ha nem is ért mindenben egyet nem feltétlen mind követi de ismeri a helyi kulturát és próbálja gyermeiket is a nemzeti örökségséggel és a nyelvvel is megismertetni.

Mindzet úgy, h természtesen vannak köztünk másként gondolkodók kinézők más kiejtéssel beszélők. De attól lehetnek a nemzet része, mert talán az egyik legfőbb ok, h AZOK AKARNAK LENNI és tesznek is érte.
És rég állampolgárságot kapott az 50 éve No élő kölni mullah, de nem tartható a mai értelembe vett európainak vagy németnek aki azt valja, h a kisérő nélküli nőket egy igazhitűnek jogában áll megerőszakolni. Azokból akik ennyire nem válnak "homogénné" köszönjük egyetlen józan társadalom sem kér
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen ! The Osmonds-Down by the lazy river-mp3
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
Horváth Csilla Judit wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta!
Szeretnék hozzáférést a Legális E-bookok fórumhoz!
Előre is köszönöm: Judit
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!

Statisztikák

Témák
38,148
Üzenet
4,806,919
Tagok
615,978
Legújabb tagunk
Raltegravirbed
Oldal tetejére