Döntött az Európai Bíróság: be kell fogadnunk 1294 menekültet

A luxemburgi testület ítéletében teljes egészében elutasította Magyarország és Szlovákia keresetét a kvótaperben.

Teljes egészében elutasította Magyarország és Szlovákia keresetét az Európai Bíróság a kvótaperben. A luxemburgi testület döntésének értelmében Magyarország nem vonhatja ki magát a kötelező kvóták alól, így

meg kell vizsgálnunk a ránk kirótt 1294 menekült kérelmét.

Mivel a jelentős részük olyan országokból érkezik, ahol háború dúl – Szíriából, Eriterából – nekik minden bizonnyal meg is kell majd ítélni az átmeneti védelmet.

A kvótapert Magyarország és Szlovákia indította az Európai Tanács 2015. szeptemberi határozata ellen. Júniusban az uniós országok állam-és kormányfői úgy döntöttek, hogy két év alatt 40 ezer védelemre jogosult személyt ideiglenesen áttelepítenek Görögországból és Olaszországból. Szeptemberben – a növekedő migrációs nyomás miatt – viszont ezt a létszámot megemelték még 120 ezerrel, és azt is megszabták, hogy egyes tagállamoknak hány menedékkérőt kell átvennie.

Az Európai Bíróság közleményében részletesen megindokolta az ítéletét. Az ítélet teljes szövege ezen a linken magyarul is olvasható.

Ebben a következőket írták:

  • jogilag cáfolják, hogy az Európai Parlamenttel konzultálni kellett volna a kötelező kvóták elrendelése előtt. A bíróságon megtámadott határozatot el lehetett fogadni nem jogalkotási eljárás szerint is.
  • az uniós jog lehetővé teszi, hogy az intézmények átmeneti intézkedéseket hozzanak meg, hogy hatékonyan és gyorsan reagáljanak egy hasonló szükséghelyzetre.
  • mivel a megtámadott határozat nem jogalkotási aktusnak minősül, elfogadására nem vonatkoznak a nemzeti parlamentek részvételével, valamint a Tanácson belüli tanácskozás és szavazás nyilvános jellegével összefüggő követelmények.
  • az Európai Tanácsnak nem volt kötelező egyhangú határozatot hozni a menekültkvóták bevezetéséről, elég volt a minősített többség is.
  • a bíróság cáfolja azt az érvelést is, hogy az áthelyezési mechanizmus alkalmatlan lenne arra, hogy tehermentesítse az olaszokat és a görögöket
  • hozzátették: éppen azért sikerült olyan kevés menekültet eddig áthelyezni, mert több tagállam nem volt hajlandó eleget tenni a határozatnak
A dátum is lényeges
A legtöbben számítottak rá, hogy az Európai Bíróság elutasítja a magyar és a szlovák keresetet, mivel

július végi állásfoglalásában ezt javasolta Európai Bíróság főtanácsnoka is.

Yves Bot akkor részletesen, pontról pontra cáfolta Pozsony és Budapest jogi érveit, és a kereset teljes elutasítását javasolta a bíráknak. (A vélemény teljes szövege ezen a linken magyarul is olvasható.)

Az is elutasításra utalt, hogy a főtanácsnoki vélemény után alig több mint egy hónappal sor került az ítélethirdetésre. A kettő között hagyományosan jóval több idő szokott eltelni, főleg ilyen fontos ügyekben, hiszen az ítélet nemcsak a két országra, hanem az Európai Unió menekültpolitikájának egészére is hatással lehet.

A szeptember hatodikai dátum más okból is fontos: az Európai Bíróságnak azért is sietnie kellett az ítélethozatallal, mert

a 120 ezer menedékkérő áthelyezéséről szóló tanácsi határozat határideje idén szeptember 23-án lejár.

Az pedig mindenképpen érdekes helyzetet teremtett volna, ha a határidő lejárta után döntenek arról, hogy Magyarországnak és Szlovákiának be kell-e fogadnia a rájuk kirótt létszámot.

Jogi kérdőjelek még így is maradtak, hiszen az egyelőre nem világos, hogy meddig kell befogadni az 1294 menedékkérőt. Az nyilvánvaló, hogy a következő két hétben ez lehetetlen feladat, csakhogy kérdéses, hogy a határidő lejárta után is érvényes-e a bírósági döntés.

Lassan lejár a két éves határidő, de az áthelyezés egyelőre lassan halad.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a többi uniós tagállam sem teljesítette még maradéktalanul a vállalt áthelyezéseket. A szeptember 1-ei adatok szerint az összesen előírt 120 + 40 ezerből eddig összesen 27 ezer jogilag elismert menedékkérő talált új hazát az EU-ban.

És ha nem teljesítjük?
A magyar kormány azt már többször nyilvánvalóvá tette, hogy bárhogy is dönt az Európai Bíróság, ők nem engednek kvótaügyben. Csakhogy közben már a második szakaszban van a kötelezettségszegési eljárás, amit az Európai Bizottság indított Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, mert nem tettek eleget az előírásoknak. Ha ebben is elmarasztalják Budapestet, de a magyar kormány így sem lép, akkor egy újabb kötelezettségszegési eljárás indulhat, melynek ezúttal már súlyos pénzbüntetés lehet a vége. A Bruxinfo összefogalója szerint ez akár félévenként több tízmillió euróba is kerülhet az országnak, egészen addig, amíg nem fogadja be az 1294 embert.

DMOHA20150914031_1500.jpg

Brüsszel szívesen ad több pénzt határvédelemre, de a kerítés építését semmiképpen nem finanszírozza. MTI Fotó: Mohai Balázs

Ha Magyarország a végletekig ragaszkodik a saját igazához, akkor politikai szintre kerülhet az ügy az Európai Unióban, de erre nemcsak hogy nem volt még precedens, de valószínűleg még Orbán Viktor sem merné megkockáztatni. Politikai tőkét viszont minden bizonnyal megpróbál majd belőle kovácsolni a kormány. Ennek egyik jele volt már az is, hogy Lázár János a múlt heti kormányinfón bejelentette: arra kérik Brüsszelt, hogy fizessék ki a magyar határkerítés felét. Válaszában az Európai Bizottság a kerítés finanszírozását kizárta, de felajánlotta, hogy a határvédelemre hajlandó további pénzeket áldozni. Kérdés, elég lesz-e az összeg ahhoz, hogy Magyarország engedjen a kérésnek, és megnyissa kapuit ezer ember előtt.

Serdült Viktória

K_EPA20170510034_1500.jpg
 
Németországba is jött a 1990-es években vagy 1 millo un. "Russlanddeutsche" (figyeljél a számokra) akikkel majdnem ugyan olyan sok probléma volt mind a Magreb menekültekkel, a fiatalkoruak, loptak a boltokban, késeltek, az idösebbek maffia szerü organizatiokat alkottak - tehát ugy viselkedte mind minden társadalom.
-
(Gyorsan hozzáteszem, a listán megtalálsz mindent, az olasz, a kinai maffiát vagy magyar betöröbandát, a német sajátainkrol nem is beszélve, ök nem tüntek fel, ök mindig itt voltak)
-
De vissza a választokra, ezek a "németek" áttették a székhelyüket No.-ba, itt élnek velünk (az oroszok égy része valoszinüség szerint nacipártokat AfD fognak választani, ugy mind a törökök Erdogantol ök Putyintol vannak befolyásolva, de nem álltalánositok rengetegnek sikerült integrálodni és két, három identitással értékes polgárai az uj hazájuknak.
-
Nem halottam arrol, hogy minden németül tudo Vecsési lakos két utlevéllel rendelkezne, kaptak volna a német államtol egy utlevelet, mind ezt a Román lakosoknál teszi a magyar állam.
-
Kiváncsi lennék van e, Henri Bouladnak, az Egyptomi jezsuitának választási joga Mo.-on, tudod, aki a magyar nyelv ismerete nélkül, az "Orbán Viktor iránti szeretetböl" lett magyar állampolgár és vette ezt át a tekintélye kezéböl?
-
http://www.magyarkurir.hu/img.php?id=76438&p=1&img=c_o_boulad6.jpg
-
Valamire nagyon roszra emlékeztet engem a vérrokonság kultusza. Pusztán a vérrokonság elég ahoz, hogy a világ valamelyik csücskében élö döntsön arrol, hogy mi legyen Budapesten?
-
Talán nekem is élnem kéne vele, majd rábeszélem a gyerekeimet is és az unokákat, ha csak enyi hiányzik Orbán leválasztásához akkor szivesen. (igaz bennük csak fél és negyed részben folyik "magyar-vér") :)

Össze-vissza hordasz mindent.
Nem kaphat német útlevelet a vecsési lakos de nem oly rég még kaphatott állampolgárságot ha tudta igazolni német származását.
A román lakosok sem kaphatnak válogatás nélkül útlevelet/állampolgárságot ezek a feltételek:
http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/YU/hu/Konzuliinfo/tajekoztato_honositasi_eljarasrol.htm
Ez a Henri Boulad fogja biztos egyedül eldönteni a választásokat. :) Más országok is adományoztak már állampolgárságot embereknek. Pl. Svájc Tina Turnernek. :)
Ne aggódj nem a külföldön élők (te egyébként nyilván csak az elcsatolt területeken élőkre haragszol) fogják eldönteni mi legyen Budapesten. Szavazataik 1 vagy legfeljebb 2 képviselőt juttathatnak a parlamentbe.
 
Szóval te valamennyi Németországban élő magyar nevében nyilatkozol? Ha annyira integrálódva volnál nem foglalkoznál annyit Magyarországgal.
.
-
Szerinted miért megy a legtöbb magyar állampolgár külföldre dolgozni?
A "multi-kultit" gazdagitani? Ez is elképzelhetö, de valoszinü, hogy más a döntö motivatio.
-
Nem volt unszinpatikus amikor arra utaltál, hogy a Magyarok otthon vannak Europában ezért mennek külföldre dolgozni. Miért akarod most ezt a privilegiumot elvenni töllem. Az Erdélyiek talán egy napot nem éltek magyar közigazgatási területen mégis választhatnak, akkor engend meg nekem, hogy legalább távolrol figyelemmel kisérjem a szülöhazám, a rokonaim, barátaim az Europai Unihoz tartozo tagország belpolitikáját.
-
Repostként megjegyzem, te sem vagy éppen tartozkodo az én országomnak a birálásánál.
-
Oké legyen 15%. Jól kimagyarázod a nagyobb többségük eltartását de ez legyen a ti bajotok. Semmi félmillió elutasítottról nem írtam valamit keversz megint.
-
Te már megint lelacsonyitoan beszélsz. Hát igen mi már csak ilyenek vagyunk "eltartjuk" a hozzánkjötteket amig nem tudnak megállni teljesen a saját lábukon. Gondolom ha emberien gondolkodnál számodra is magátol érthetödö lenne. Mi azon a véleményen vagyunk, hogy a segitség megéri, minden szempontbol.
-
Továbbá ne becsüld le az iskolábajárással, a nyelvtanulással, továbbképzéssel, beletanulással valo munkát, igen is nagyon sokat értek el az idejöttek, az önkéntes segitök és az öket támogato Németorszég.
-
Lehet, hogy a számodra semmi, de nekünk gazdagodást jelent ha egy uj barátra, egy szomszédra, egy kollegára, egy az értékeinket becsülö, ápolo, mellettünkállora lelünk a menekültekben, akiktöl nagyon sokat tanulhatunk, ugy ahogy ezt minden szülö a gyerekein keresztül is megélhette.
-
Integrálodni nem lehet egyedül. Ti megsem probáltok résztvenni ebben a folyamatban ezért kezdettöl fogva vesztesek vagytok.
-
Kerítés az osztrák-szlovén határnál:
-
Elég nyugis állás lehet. Én nem látok a képen tolongást, se menekültet se fegyvert. A kordont is szépen félretették, a katonák sem olyan félelemkeltöek mind az disko-ajtonálobol lett "határvadász".
-
Lehet hogy a magyarok gazdasági okokból mentek dolgozni de nem menekültként (ahogy rengeteg lengyel és román is).
Egyáltalán nem minősítettem menekülteket viszont te engem igen alap nélkül.
A többi blabla nem arról beszélsz hogy másnak tulajdonítottad az osztrák külügyminiszter szavait.
-
Ahogy hallom az Osztrákok korlátozni akarják a külföldön dolgozo magyarok számát? A menekültek számát korlátozo felsöhatár messze nem lett elérve, pánikra semmi ok.
 
Össze-vissza hordasz mindent.
Nem kaphat német útlevelet a vecsési lakos de nem oly rég még kaphatott állampolgárságot ha tudta igazolni német származását.

Igen csak ahoz átkelett mennie a vasfüggöny másik oldalára. Választani egyébbként is csak akkor lehet ha itt van bejelentett lakásod.
-
A román lakosok sem kaphatnak válogatás nélkül útlevelet/állampolgárságot ezek a feltételek:
http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/YU/hu/Konzuliinfo/tajekoztato_honositasi_eljarasrol.htm
-
Nyafogtok, hogy az EU ne mondja meg hány menekültnek segitsetek átmenetileg az országotokba de azt természetesnek találjátok, hogy külföldi állampolgárok, döntsnek az országotok sorsa felet, csak azért mert a te öseid és az ö ösei néhány száz-évvel ezelött a K&K-ban volt alatvalok.
-

Röhögni tudnék ha nem lenne egy szemét trükk nemkivánatos kormány hatalmontartásához.
-
Ez a Henri Boulad fogja biztos egyedül eldönteni a választásokat. :) Más országok is adományoztak már állampolgárságot embereknek. Pl. Svájc Tina Turnernek. :)
Ne aggódj nem a külföldön élők (te egyébként nyilván csak az elcsatolt területeken élőkre haragszol) fogják eldönteni mi legyen Budapesten. Szavazataik 1 vagy legfeljebb 2 képviselőt juttathatnak a parlamentbe.
-
En alapvetöen nem haragszom senkire csak akit ismerek és ezt a mércém szerint megszolgálta. Nekem is vannak rokonaim akik a Monarchia szétesése után egy másik országban voltak kénytelenek élni mind a többi rokon de a határok szerencsére lebomlottak, Europa ujra egyesitett bennünket.
-
Ne gondold, hogy sok változna ha Székelyföldet is Peströl irányitanák, akkor sem utaznál többet oda mind most.
-
A Székelyek legalább két nyelvet beszélnek mig a statisztikák szerint Mo.-on él a legkevesebb ember két nyelv ismeretével.
 
.
-
Szerinted miért megy a legtöbb magyar állampolgár külföldre dolgozni?
A "multi-kultit" gazdagitani? Ez is elképzelhetö, de valoszinü, hogy más a döntö motivatio.
-
Nem volt unszinpatikus amikor arra utaltál, hogy a Magyarok otthon vannak Europában ezért mennek külföldre dolgozni. Miért akarod most ezt a privilegiumot elvenni töllem. Az Erdélyiek talán egy napot nem éltek magyar közigazgatási területen mégis választhatnak, akkor engend meg nekem, hogy legalább távolrol figyelemmel kisérjem a szülöhazám, a rokonaim, barátaim az Europai Unihoz tartozo tagország belpolitikáját.
-
Repostként megjegyzem, te sem vagy éppen tartozkodo az én országomnak a birálásánál.
-

-
Te már megint lelacsonyitoan beszélsz. Hát igen mi már csak ilyenek vagyunk "eltartjuk" a hozzánkjötteket amig nem tudnak megállni teljesen a saját lábukon. Gondolom ha emberien gondolkodnál számodra is magátol érthetödö lenne. Mi azon a véleményen vagyunk, hogy a segitség megéri, minden szempontbol.
-
Továbbá ne becsüld le az iskolábajárással, a nyelvtanulással, továbbképzéssel, beletanulással valo munkát, igen is nagyon sokat értek el az idejöttek, az önkéntes segitök és az öket támogato Németorszég.
-
Lehet, hogy a számodra semmi, de nekünk gazdagodást jelent ha egy uj barátra, egy szomszédra, egy kollegára, egy az értékeinket becsülö, ápolo, mellettünkállora lelünk a menekültekben, akiktöl nagyon sokat tanulhatunk, ugy ahogy ezt minden szülö a gyerekein keresztül is megélhette.
-
Integrálodni nem lehet egyedül. Ti megsem probáltok résztvenni ebben a folyamatban ezért kezdettöl fogva vesztesek vagytok.
-

-
Elég nyugis állás lehet. Én nem látok a képen tolongást, se menekültet se fegyvert. A kordont is szépen félretették, a katonák sem olyan félelemkeltöek mind az disko-ajtonálobol lett "határvadász".
-

-
Ahogy hallom az Osztrákok korlátozni akarják a külföldön dolgozo magyarok számát? A menekültek számát korlátozo felsöhatár messze nem lett elérve, pánikra semmi ok.

Tételesen cáfoltam a rosszindulatú csúsztatásaidat ennyi az egész.
Fene se akar tőled bármit elvenni csak az integrálódásodat vontam kétségbe.
Elfelejted hogy az erdélyiek nem önként távoztak a határainkon túlra. Nem választhatnak csak szavazhatnak országos listára így a szavazatuk súlya kicsiny.
Ha annyira megéri csak csináljátok de akkor miért is akarjátok annyira szétosztani a "jót"?
Nem tudtál a kerítésről ezért megmutattam.
A burgerlandi tartományfőnök van elszállva kicsit.
 
Tételesen cáfoltam a rosszindulatú csúsztatásaidat ennyi az egész.
Fene se akar tőled bármit elvenni csak az integrálódásodat vontam kétségbe.
-
Szeretnélek emlékeztetni arra, hogy én elsösorban az itteni állapotokrol számolok be kompetenciával, mert integrálodva vagyok, mig te csak a magyar közmediák propagandáját fujod mert te ott szocializálodtál.
-
Elfelejted hogy az erdélyiek nem önként távoztak a határainkon túlra. Nem választhatnak csak szavazhatnak országos listára így a szavazatuk súlya kicsiny.
Ha annyira megéri csak csináljátok de akkor miért is akarjátok annyira szétosztani a "jót"?
Nem tudtál a kerítésről ezért megmutattam.
A burgerlandi tartományfőnök van elszállva kicsit.
-
Az erdélyben élök ösei a mi öseinkkel éltek együtt az Osztrák-Magyar Monarchiában. Ez az egyetlen összekötö kapocs.
Nem hiszem, hogy még sok 100 év feletti lenne aki a fehér lovon ügetö tengernagyra személyesen emlékezne.
-
Szerintem kevesen voltak akik Budapeströl Erdélybe menekültek és szinte biztos vagyok benne, hogy már nem élnek.
 
Nikosz99
Sajnalom ha a sajat szemednek se hiszel feltettuk a videot a magyar allampolgarsag megszerzeserol.
Tudom neked a sajat tapasztalat se mond semmit, csak a kiadott papadaj kommando szoveget nyomod ezerrel.
NEm csak en hanem tobben vegig jartuk a magyar allampolgarsag megszerzeset, mert meg ha nem is hiszed el de ha lejart az utleveled es egyeb okmanyod a magyar hatosag nem fogad el magyar allampolgarnak.
Meg szerencse hogy van canadai ,mert akinek nincs masik az aztan bajba van.
Bp szulettem /szuleim is/es a regi szemelyim volt az utolso okmany amit toluk kaptam igaz jo regen de az alap infok nem cserelodtek, anyamat se csereltem le fiatalabb se lettem nevem is a regi ..amibe aztan minden bele volt irva amit a hatosagok irtak bele iskolaid, gyerekeid szuletese munkahelyeid stb.
Nekem 17 oldalas paksametat kellett kitolteni, papiros formaba hiaba volt computer az asztalon az irodaba, mas egy erdelyi magyarnak akinek 2 oldal es mas az aki pl Munkacsrol inditja az allampolgarsagat.
Ugyan ez a magyar nyugdij, canadai magyarnak nem jar, alanyi jogon , az erdelyinek az ukrannak jar ugy hogy egy napot nem dolgozott otthon csak a magyar allampolgarsagat intezte el.
So, ne masoknak ajanld a tajekozodast hanem magad tajekozodjal mielott allitasz olyant ami nem a valosag.
 
Az idegenek elleni gyülölet kinyilvánitását szolgálo referendumon részt vehetett mindenki akinek az öse valamikor K&K alatvalo volt.
-
Van néhány "szivvel lelekkel magyar" ismerösöm aki 3 utlevéllel is rendelkezik, mehettem volna velük "Fahrgemeinschaft-ban" Budapestre hogy résztvegyek a "történelmi jelentöségü" választáson, de nekem csak egy állampolgárságom van, és ha legközelebb egy uj igazolványt váltok az egy "Europai utlevél lesz". Remélem lassan lesz ilyen, a kutyámnak már van. :)
-
urn-newsml-dpa-com-20090101-170522-99-552434-large-4-3.jpg

-
Szovan ezek a megfizetett magyarok döntenek a magyarországon élök sorsa felett. ;)
 
-
Össze vissza dobálodzol a számokkal,.

Apropó, mikor is meséled el nekünk mellyek azok az Is melletti országok amit

említettél, a sok sok befogadott menekült megduplázta a lakosságát és emiatt kell szegényeknek messzebb menniük?

Szeretnélek emlékeztetni arra, hogy én elsösorban az itteni állapotokrol számolok be kompetenciával, mert integrálodva vagyok,

Valahogy a beszámolóból lemarad mindíg, h a kormánypártok utáni jelenlegi legtámogatotabb német párt, több millió mozgosítható szavazóval az Afd. Ami iszlámellenes, bevándorlás ellenes, és a fokozott verseny és euró nyomása miatt predesztinált nyomort jósolt a magtól délebbi-kelettebbi országoknak évekkel ezelőtt is?
pl a pár napja tett megerősítő nyilatkozatuk amiben szerintük lőfegyvert kellene használni a rendőröknek bűnmegelezősként a migránsok ellen, arról nem kellene beszámolni?
lenne egy ilyen magyar hír, már rég tamtamot vernék itt tucatnyian, de a legnagyobb német ellenzéki párt nyilatkozatai még csak említésre sem kerülnek.
 
Akkor ezt kihagytad: "Alle Flüchtlinge müssen zurück!" Interview mit FDP-Chef Christian Lindner (BILD, 06.09.2017)

Elöször is az FDP-nek kell visszatérnie a Budestagba és ehez ugy látszik Lindner minden eszközt szentesit. Ez egy rossz taktika amit tudnia kéne ennek a pártnak, voltak ök már hasonlo helyzetben ott sem sikerült az extrémisták között halászniuk mert a törzsválasztok forditottak hátat az ejtöernyös pártelnöknek.
-
Csodálom, hogy Lindner monatát nem emlited meg amiben magyarországra vonatkozoan kimondja, hogy a terhek nincsenek egyformán elosztva europában, nincs bevándorlási törvény a kontinensen.
-
Szögezzük le: Illegál mindenki akinek nincs vizuma. Ez egy borzaszto büncselekménynek tünik az elsö pillanatra, a megemlitésével jol lehet az idegengyülölö jobboldali választok között mandátumra halászni.
-
A jozan gondolkododásu számára azonben nem meglepö, hogy egy országban ahol már 2015-ben ötödik éve folyt a háboru, a német kirendeltségek nem müködtek. Nem mindenki olyan figyelmes, hogy megértette volna az idividuális menekült és a háborus-menekült fogalma közötti különbbséget.
-
Igy volt ez a Jugoszláv háboru idelyén is, kezdetben Duldung-ot (megtürést) kaptak és ahogy normalizálodott a helyzet vissza kelett utazniuk az országba ahonnan jöttek, megkelett kérvényezni az ott idöközben ujrafelállitott német követségen egy vizumot, visszajöttek és ujra elbirálták a helyzetüket.
-
Ehez többnyire elég volt ha a családfö visszautazott, a gyerekek, a feleség itt várta meg mig a papa visszajn.
-
Akár milyen extremnek is tünik Christian Lindner, minden döntö mondatában benne van a "menschenwürdig" szo ami "emberhez méltot" jelenti, az amit a magyar kormány nem mer a szájára venni mert fél, hogy kitör belölletek az emberiesség amit elfolytott.
-
Hogy tovább kritizáljak: az egyik nagy hülyeség, amikor az Integratiot egyszerü "elvárásnak" nevezi a menekültekkel szemben, ugy tesz mindha integratio lehetséges lenne a lakoság részvétele nélkül. Erre fel is hivja a figyelmet az ujságiro.
-
 
Apropó, mikor is meséled el nekünk mellyek azok az Is melletti országok amit

említettél, a sok sok befogadott menekült megduplázta a lakosságát és emiatt kell szegényeknek messzebb menniük?

Valahogy a beszámolóból lemarad mindíg, h a kormánypártok utáni jelenlegi legtámogatotabb német párt, több millió mozgosítható szavazóval az Afd. Ami iszlámellenes, bevándorlás ellenes, és a fokozott verseny és euró nyomása miatt predesztinált nyomort jósolt a magtól délebbi-kelettebbi országoknak évekkel ezelőtt is?
pl a pár napja tett megerősítő nyilatkozatuk amiben szerintük lőfegyvert kellene használni a rendőröknek bűnmegelezősként a migránsok ellen, arról nem kellene beszámolni?
lenne egy ilyen magyar hír, már rég tamtamot vernék itt tucatnyian, de a legnagyobb német ellenzéki párt nyilatkozatai még csak említésre sem kerülnek.
-
Ne haragudj, hogy az elsö kérdésedre nem válaszoltam elég kielégitöen de, a kérdés felmerülésének idelyén sokat kutattam ehez a témához de pillanatnyilag nem találom melyik számitogépen tároltam le. Anyit megsugok, hogy a gazdag arab országok lakoi 60-85%-ban külföldiek.
-
Nem igaz, hogy nem emelem fel a szavamat permanens a nationalista szélsöjobboldali párt AfD ellen, még az Orbán képét is többször belinkeltem amin Orbán Hitler pénzügyminiszterének az unokájával fotoztatja magát elöszeretettel. Igen pár napja vagy 200 AfD választo meg is dobálta paradicsommal Merkelt ugy mind az ország ujraegyesitését forszirozo Helmut Kohl is ilyen extremisták álldozata lett.
-
Keletnémetországban az egyesités ota 4 millioval kevesebb ember él, ott van a legkevesebb külföldi, az elsö pillanattol kezdve az NPD bekerült a tartományi parlamentbe, ott a legsulyosabbak a sociális problémák, az országrész rávan szorulva a "szolidaritás adora" már több mind 26 éve.
-
A forma egyszerü, ahol idegengyülölet van oda nem megy az ipar, oda nemm mennek cégek, az ország lassan elnéptelenedik. Ez egy természetes folyamat.
-
Nem igaz, hogy az AfD lenne a legnagyobb német ellenzéki párt a szövetségi köztársaságba, hogy felfuvalkodott és befog kerülni a parlamentben az magaután fogja vonni, hogy az NPD és hasonlo extremista pártok akik eddig "egyéb" alatt jelentek meg a statisztokában elfognak tünni.
-
Természetesen visszartom magamat egy magyar portálon attol, hogy német politikával tömjem az oldalt de ti vagytok akik ez kivánjátok. Nos itt van 200 ember az AfD föhadiszállásárol, a volt DDR-böl akik sulyos vádakat vetnek Merkel szemére.
-

-
Gyorsan megjegyzem, hogy Merkel és a volt Bundespräsident is Keletnémet származásu, a demokratio már csak iyen, nem akarunk egyetlen véleményt sem véka alá tenni.
-
Az egyik hozzászolo nyiltan megmondja, hogy demokratiát csak diktaturával lehet leküzdeni és éppen ezen tevékenykedik. :(
 
Hogy tovább kritizáljak: az egyik nagy hülyeség, amikor az Integratiot egyszerü "elvárásnak" nevezi a menekültekkel szemben, ugy tesz mindha integratio lehetséges lenne a lakoság részvétele nélkül. Erre fel is hivja a figyelmet az ujságiro.
-
Ezzel egyetértek! A lakosság részvétele nélkül ez kivitelezhetetlen.

De a magyarok nagy része nem azért utasítja el a liberális bevándorláspolitikát, mert idegengyűlölő és hasonlók, miként általában beállítod a dolgot, hanem mert a lakosság nyelvi, történelmi és egyéb okokból tradicionálistább, mint a gyarmatbirodalmi múlttal rendelkező, és számos kulturális hagyományt jól vagy rosszul integráló európai államok! (Mellesleg maga a liberális Lindner állítja azt, hogy nincs olyan emberi jog, hogy az ember maga választhatja ki, hol akar élni a világban.)

Éppen ezért nem célszerű kényszert alkalmazni - ide értve a verbális, leminősítő formákat is -, mert sokkal nagyobb lesz az ellenállás! Amit most az EU vezetői tesznek, az nagyban hasonlít a gyarmatbirodalmi politikához! Amelyben van ugyan némi integráló szándék, de sok tekintetben missziós lendületénél fogva képtelen befogadni és megérteni a tőle idegen kultúrákat. Nem hibába szűnnek meg vagy kényszerülnek rezervátumokba a kisebbségi kultúrák! Sorolni lehetne a példákat! Nálunk például az integráció jelszava jegyében lassan sorvad a cigányság kultúrája. Vagy lásd a határon túli magyar nyelvű iskolák ellehetetlenülését. Vagyis az EU politikája ugyanúgy vak a magyar hagyományokkal szemben, mint amennyire felrója a magyar társadalom zárt jellegét, és kezd úgy viselkedni - legalábbis retorikájában -, mint egy igazi gyarmattartó. Ezzel pedig maga is előkészítőjévé válik a HUXIT-nek.

És még egy dolog! Amikor általában kultúrák találkozásáról beszélnek, mindig az "integráció" vagy az "együttélés" kifejezések kerülnek elő, mintha csak és kizárólag pozitív következményei lennének a kulturális érintkezéseknek. Az etnológia és az antropológia számos példát kínál arra, hogy a kultúrák igenis ütközhetnek egymással illetve egy domináns kultúra fel is számolhatja az alárendelt kultúrát. Ez az akkulturáció jelensége.

Aki tehát azt feltételezi, hogy a kultúrák érintkezésének csak és kizárólag pozitív (vagy összességében mindig pozitív) következményei vannak, az olyan előfeltételezéssel él, amelyet semmi nem igazol egyértelműen! De a történelmi tapasztalat bizonyosan nem! Nem ártana, ha ezt mindenki megfontolná! Egyszerűen nem igaz, hogy a kulturális fúzió mindig mindenkinek jó!
 
Utoljára módosítva:
Ezzel egyetértek! A lakosság részvétele nélkül ez kivitelezhetetlen.

De a magyarok nagy része nem azért utasítja el a liberális bevándorláspolitikát, mert idegengyűlölő és hasonlók, miként általában beállítod a dolgot, hanem mert a lakosság nyelvi, történelmi és egyéb okokból tradicionálistább, mint a gyarmatbirodalmi múlttal rendelkező, és számos kulturális hagyományt jól vagy rosszul integráló európai államok! (Mellesleg maga a liberális Lindner állítja azt, hogy nincs olyan emberi jog, hogy az ember maga választhatja ki, hol akar élni a világban.)

Kezdjük ott, hogy minden ami magyarországot világhirüvé teszi (ezt már elmondtam millioszor) az un. "ellenségeinkkel" valo kibirhatatlan kapcsolat eredményeképp jött létre.

-
Hogy csak az ismertebbeket emlitsem: a kávéházak, gözfürdök, a törökbors, mind azáltal lett magyar specialitás, hogy kapcsolatba kerültünk idegen népekkel. De ezt sorolhatnám a téliszalámin keresztül, a lángos, töltöttpaprika, császármorzsa de még az elvont tudmányok eredményein keresztül is. Ma is a legeredményesebb kutatoink külföldön dolgoznak és a népek egymást oltják be eszmékkel ami elöreviszi a világot.
-
(Mellesleg maga a liberális Lindner állítja azt, hogy nincs olyan emberi jog, hogy az ember maga választhatja ki, hol akar élni a világban.)
-
A természet nem ad nekünk jogokat. Majd irok Lindernek és megirom neki, hogy ugyanakkor a jobágyság sem természeti jog, aminek a szimbolumát a magyar parlament, golyoállo páncél mögött örzi és hodol elötte.
-
Erdekes, hogy a szabad költözködési jogot nem akarod a 600.000 magyar gazdasági menekülttöl elvenni, Linder sem akarja megtiltani a német állampolgároknak, hogy kivándoroljanak az uj világba. Parolákkal politikát csinálni veszélyes. Ha jol emlékszem 2014-ben 800.000 német állampolgár vándorolt ki, a többség Europán kivülre. Ök honnan vették a jogot?
-
Éppen ezért, nem célszerű kényszert alkalmazni - ide értve a verbális, leminősítő formákat is -, mert sokkal nagyobb lesz az ellenállás! Amit most az EU vezetői tesznek, az nagyban hasonlít a gyarmatbirodalmi politikához! Amelyben van ugyan némi integráló szándék, de sok tekintetben missziós lendületénél fogva képtelen befogadni és megérteni a tőle idegen kultúrákat. Nem hibába szűnnek meg vagy kényszerülnek rezervátumokba a kisebbségi kultúrák! Sorolni lehetne a példákat! Nálunk például az integráció jelszava jegyében lassan sorvad a cigányság kultúrája. Vagy lásd a határon túli magyar nyelvű iskolák ellehetetlenülését. Vagyis az EU politikája ugyanúgy vak a magyar hagyományokkal szemben, mint amennyire felrója a magyar társadalom zárt jellegét, és kezd úgy viselkedni - legalábbis retorikájában -, mint egy igazi gyarmattartó. Ezzel pedig maga is előkészítőjévé válik a HUXIT-nek.
-
Energikusan ellent kell mondanom neked. Ha 1.294 ember betelepülése miatt egy kultura tönkremegy akkor az soha sem volt életképes. Ne haragudj de Budapesten egyetlen egy tömbházban többen laknak.
-
A háboru után az orosz befolyás nagyobb hatást gyakorolt Mo.-ra mind amit 1.294 lakos valaha képes lenne, a Szovjetunionak megvolt minden eszköze ehez mégsem sikerült a kulturánk megörzésre érdemes részét eltörölni. Vagy:
-
Menyien jönnek egy világbajnokságra, egy Szigetfesztiválra, menyi embert szeretett volna Orbán az Olympiára odaacsalni?
-
Már ne haragudj de ezek a rendezvények sokkal masszivabban befolyásolják Mo. kulturális átalakulását mind egyezer békés ember aki elsösorban a szük környezetével van kapcsolatba.
-
Amit Orbán propagál az nem a kultura megvédése hanem annak az izolálása, egy fajvédelem.
-
Nem gondoltál arra, hogy az az 1000 ember nemcsak ránk lesz kulturális hatással, hanem mi is tudunk nekik adni valamit, hogy általuk elterjedhet a jo hirünk a világban?
-
És még egy dolog! Amikor általában kultúrák találkozásáról beszélnek, mindig az "integráció" vagy az "együttélés" kifejezések kerülnek elő, mintha csak és kizárólag pozitív következményei lennének a kulturális érintkezéseknek. Az etnológia és az antropológia számos példát kínál arra, hogy a kultúrák igenis ütközhetnek egymással illetve egy domináns kultúra fel is számolhatja az alárendelt kultúrát. Ez az akkulturáció jelensége.
-
Igen, ha a kulturák találkozására ráveti a nacionalizmus az árnyékét akkor abbol nem lesz jo. Továbbá a multban egészen más kriteriumok alapján találkoztak a kulturák egymással, vagy a 600.000 külföldön szorgoskodo magyar állampolgárnak kulturákat széttipro szándékot akarsz a szemére vetni?
-
Aki tehát azt feltételezi, hogy a kultúrák érintkezésének csak és kizárólag pozitív (vagy összességében pozitív) következményei vannak, az olyan előfeltételezéssel él, amelyet semmi nem igazol egyértelműen! De a történelmi tapasztalat bizonyosan nem! Nem ártana, ha ezt mindenki megfontolná! Egyszerűen nem igaz, hogy a kulturális fúzió mindig mindenkinek jó!
-
Miért nem arrol szolsz milyen károkat okozott a kulturák homogenizálása, a vallásháboruk és hogy a szolás és gondolatszabadság a szekularizmusnak köszönhetö ami a napjainkban egyre jobban müködik?! Egy katholikus "nem veszti el az örök üdvösséget" ha egy evangelikus templomba megy, ma együtt imádkozik a Pápa a Rabival és az Imámmal, a Dalai Láma népszerübb néha a keresztények között mind a Pápa és nem döl össze tölle a világ.
-
Mit gondolsz miért internationális minden eredményes kutatointézet, mert a kulturák megférnek egymás melett erösitik egymást ha a fránya nationalizmus és faji megkülönböztetés nem áll az utjukba.
-
Miért mérik az irok a sikerüket azután, hogy hány nyelvre vannak leforditva, vagy a magyar táncegyüttest miért hivják meg idegen kontinensekre is és forditva?-
-
Te gyarmatosito, rabszolgatarto, portyázo hordákat hozol történelmi példaként, ezek egészen biztos más mértékkel mérendök mind a napjaink.
-
Orbán félelmet kellt bennetek mert ugy jobban vagytok manipulálhatok. Szerinte Mo.-ot, "a magyarokat" az egész világ veszélyezteti. Miért nem épitetek keritést nyugatra és északra is? Félelemkeltö volt tojás-botrány idején, ahogy heccelt, "a kapitalisták megakarják ölni a magyar nemzetet" (igy tartalmilag)
-
Nem veszed észre az asszimetriát ti már evszázadok ota emitáljátok a migránsokat, akkor nem gondoltok arra, hogy megváltoztatjátok a világot. Szerinteg Joska Fischer, Sárközy, vagy John Kerry egy "Trojai falo" aki azért szerez politikai positiot idegenben, hogy átadja a hatalmat a magyar kormánynak.
 
Orbán Viktor: Tudomásul vesszük a kvótaperben született ítéletet

„Tudomásul kell venni az ítéletet, együtt élünk vele, de nem változtatjuk meg a migránsokat érintő politikánkat” – mondta az elbukott kvótaperről Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth Rádióban. Azt is hozzátette, hogy ellenséges európai közegben kell végeznünk a munkánkat.
 
:hurra:Hala...a harci kurtoket le lehet tenni.
Csak van a Fieszesek kozott is akinek van agya, es gondolkozni is kepes.
Kedves Orban hivok nem kell tovabb vedeni a vedhetetlent, a fonok bedobta a torolkozot.
 
Orbán Viktor: Tudomásul vesszük a kvótaperben született ítéletet

„Tudomásul kell venni az ítéletet, együtt élünk vele, de nem változtatjuk meg a migránsokat érintő politikánkat” – mondta az elbukott kvótaperről Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth Rádióban. Azt is hozzátette, hogy ellenséges európai közegben kell végeznünk a munkánkat.
Vert hadunkkal téli szálasra vonulunk, Ha jó lesz a csikó szaporulat friss lovakkal letámadjuk Európát, a Magyarok nyilait nyögi majd az Európai Unió! Jaj az ellenségnek!:)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,308
Tagok
615,644
Legújabb tagunk
boborján2
Oldal tetejére