Autotipusok

katisza

Állandó Tag
Állandó Tag
Az idei genfi autószalon csodáit láttátok? volt pár szép gép.
http://www.autosvilag.com/index.php/Genfi-Autokiallitas-2010-Alfatol-Omegaig-1.-resz.html
itt van róla pár kép!

BMW Nazca, Ilyet se látni minden nap az utcán! The BMW Nazca C2 or Italdesign Nazca C2 or Italdesign Nazca M12, was a 1991 concept sports car. The car was designed by famed automotive engineering company Italdesign, home of Giorgetto Giugiaro, and features a similar frontal design of a BMW. The car was equipped with the 5.7 L V12 engine from BMW and produced 380 bhp (283 kW; 385 PS).
 

bok

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyolcmotoros, nyolckerekes elektromos autó
2005. július 7., csütörtök, 9:47


"Útjára bocsátották" Japánban az első nyolckerekű elektromos meghajtású gépkocsit, amelynek sajátossága, hogy nyolc motor mozgatja - mindegyik kerékben egy.


20050707eliica1.jpg



Az Eliica (Electric Lithium-Ion battery Car) formáját tekintve az AFP szerint a DS Citroën új változatára emlékeztet, és eddig csak próbapályákon közlekedett. Keddtől azonban az öt méter hosszú, csaknem 2,5 tonna súlyú autó már a japán utakon száguldozik - jelentették be a tervezők.

A Keio egyetem kutatói által 38 cég támogatásával kifejlesztett jármű számára az energiát akkumulátorok szolgáltatják, és mivel minden kerekét külön motor hajtja meg, nincsenek áttétel-problémái. Az Eliica kényelmes, gyors, robusztus, tervezői szerint a jövő családi autója lehet.


Az nyolckerekű elektromos autó a fejlesztők szerint nem környezetszennyező, káprázatosan gyorsul, 370 kilométeres sebességet képes elérni és 100 kilométert 100 jen (185 forint) költséggel tesz meg. A kísérleti jármű finanszírozói között van a Bridgestone, a Pioneer, a Daiwa House Industry és a Japan Airlines.

(MTI)
A jövő
 
Oldal tetejére