Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Zöldséglekvár főzés
paprikalekvár, zöldparadicsom lekvár, levendulás-fahéjas cukkini lekvár, narancsos répalekvár, paradicsomos csililekvár. Holnap még lesz lilahagyma, zelleres cukkini, szilva csilivel, körte csilivel. Érésfüggő a sütőtök naranccsal, tökmagos zöldség lekvár, és cékla tormával.
Nálam lassan megtelik az éléstár nyárral.
 

varázsdoboz

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez a püré gyümivel nagyon guszta, ötletet adtál a holnapi ebédhez. Nálam a hús kimarad, de majd párolok hozzá egy szelet fűszeres szejtánt, vagy grillezek egy kis sajtot.
Kedves Beka!
Ez volt a leggyorsabb vacsorakészítés,ami elérhető volt a műszak után. A kolbásszal fűzött karaj előző nap készült a rakott karfiol mellett(-időben), amíg a krumpli megfőtt elkészült az aszalt szilva szósz is. A pürébe tettem egy pici vajat, tejfölt és egy csepp igazi citromlevet.
A szilvalekváros derelye az anyukám műve az unokájának:).
A franciasaláta csak úgy volt a hűtőbe...:rolleyes:
 

udvarfy

Állandó Tag
Állandó Tag
Varázsdoboz , de jó is volna , ha az én hütömbe is csak ugy lenne egy kis Francia saláta :D, de pont az elöbb néztem meg és nincs van :(.
Amugy ma Karfiol lesz valamilyen modon , magamnak rántom , nejemnek meg csak prézlivel kell megszornom , mivel sok idöm ma nincsen mivel zöld füge befözésével tölltöm el idömet illetve , ha Péter kegyes hozzám akkor meg fünyirással .
 
Utoljára módosítva:

udvarfy

Állandó Tag
Állandó Tag
Na a fünyirásból sömmi sem lett , 3/48-ig szép borus , de száraz idö volt , odakészitettem mindent , hogy pontosan idöben 8-kor elkezdek "zörögni" de elötte pár perccel elkezdett az esö esni :hurra: még az ég sem akarja , hogy megfázzak a kinti munkában :rohog:. Igy akkor készülök inkább a hétvégi rohamra , csak megint 50 vendég látogatja meg kis lakunkat ;)
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyobbik fiam mára krumplis tésztát rendelt. De igyekeznem kell, hogy délre ebéd legyen, mert ha itthon vannak, akkor már sündörög a konyhába "mikor lesz kész a kaja" kérdéssel. Esküszöm óra van beépítve a szervezetébe! :rohog::rohog::rohog: Holnap tízóraira pedig hernyó kiflit kért. Van itthon hozzá sonka és sajt is; úgyhogy megkapják! :cool:
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére