Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Köszönöm Kedves Beka!
Sajnos csak kacsaszárny és aprólék van, de gondolom ebből sem lesz rossz. Szerinted szűk 2 kg kacsához mennyi rizset lehet számolni?
Sajnos én már a buszon ültem mikor rákérdeztél a rizs mennyiségére.
Miután a levesben megfőtt a liba vagy bármi más baromfi kicsontozod a főtt húst, a kapott mennyiségtől és az ebédelők számától függ a rizs mennyisége.
Sok évvel ezelőtt főztem utoljára libából. Egy egész libát daraboltam fel hozzá, és a levesben is maradt belőle, szárny, farhát. A többi ment a ludaskásába. Hét embernek készült, ők kevés rizzsel, sok zöldségfélével a sok sok hússal kérték, fejenként ha jól emlékszem 10-15 deka rizst főztem meg.
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha engem, Zsuzskát kérdezel, akkor ehhez sajnos nem tudok hozzászólni. Soha nem főztem még ludaskását, libát is csak nagyon ritkán eszünk, inkább csak Márton nap tájékán, és akkor is vendéglőben.
Ma lecsó volt, nagyon jól esett, de azért nem baj, hogy van nekem Ulprix itthon, ami a gyomrom védi.
Holnap tökfőzelék lesz (cukkiniből) és fasírozott.
 

varázsdoboz

Állandó Tag
Állandó Tag
...hogy pont az jutott eszembe, amikor Pitti teli szájjal röhögve eszi a büntetést:rohog:
Egy Kaszazsuról tudtam, hogy Zsuzsa(nna), de a másik leányzó belesétált a csapdába-veled is könnyű lehetett bujócskázni az oviban:hurra:.
Drága Beka! Nagyon sajnálom a tegnapi napodat. Tudod,megbeszéltük:-mindent túl kell élni, mert mi erre születtünk:dr_175:.
Ha nem tudnám, hogy hol élsz azt gondolnám, hogy néha egy járművön utazunk-mert mindig hasonló sütiken gondolkodunk 1-2 nap eltéréssel:).

A kacsás kása nem lett rossz, végülis mit lehetne elrontani rajta? De a következő biztosan jobb lesz:D.Erősebben fogom "felzöldségelni és fűszerezni" .
Délután majd feltöltetem a lánykámmal a fotót, az ő telóján van.
Ma még kacsázunk egy kicsit, vacsorára szilvalekváros gombóckák és egy adag töltött káposzta holnapra előre főzve.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok Drága Sütős-Főzös Barátaim!!!!!!

A vihart szerencsésen túléltük! Nem keletkezett semmiben sem kár. Hétfőn reggel még elpakoltunk pár dolgot a nagyobbik fiammal, de akkor még normál szél fújt. 10 óra után kezdett csak erősödni. Muszáj volt a gyerekek előtt tartani magam, de egy zabszem se fért volna el a fenekembe! :rohog: Tekergette a fákat rendesen és a villanyoszlopok is eléggé kilengtek, de itt a környékünkön nem keletkezett semmi kár. Az udvar koszos és az ablakok is, de ha az időjárás engedi, akkor megpucoljuk. Az áram - ahogy sejtettem - hétfőn délben megszűnt. Se fűtés, se melegvíz, semmi. Híreket csak néha röviden küldött a férjem Londonból. Állítólag 330 ezer család maradt áram nélkül, és napokra jósolták a visszaállítást. Érdekes volt, mert hétfőn este, amikor már sötétedett a város másik részén a távolban látszott, hogy van világítás. Kiderült, hogy Ballincollig nyugati felében nem volt csak áram; mi pont beleestünk. Csak a hűtők miatt aggódtam, de megnyugtattam magam, hogy ez legyen a legnagyobb kárunk. Kedd reggelre gyönyörű szélcsendes, napos idő lett, de áram még nem volt. A lakás eléggé lehűlt, úgyhogy a gyerekek tundra gatyát és kandalló zoknit húztak termo pulcsival. Reggeli után azon gondolkodtam, hogy becsukom az ajtókat és legalább a nappalit bemelegítjük a kandallóval. Macska érezte már, hogy nincs veszély ezért kiengedtük. Megbeszéltem a gyerekekkel, ha visszajön becsukjuk az ablakot - az ajtó elé bepakoltunk -, és begyújtunk. Mikor a macsek visszatért az áram is visszajött vele! :rohog:Kedden reggel 9-kor!!!! A hűtők szerencsére nem olvadtak ki, a fűtés is rögtön bekapcsolt és a melegvizes bojlert is bekapcsoltam. Egyedül az internet szolgáltatás szállt el nagyon, mert az csak ma reggelre állt helyre.

Sajnos a hurrikán tényleg Corknál csapódott be, és ott jelentősebb károkat okozott. A gyerekeknek nem kellett menni 2 nap iskolába. Tegnap aztán onnan hoztak néhány infót. Ami eljutott most hozzánk, hogy 3 halálos áldozata volt a hurrikánnak. Kisebbik fiam mesélte, hogy kedden edzésre menet láttak kidőlt közlekedési lámpákat, ami még működött azért. Az egyik edzője mesélte, hogy Corkban egy iskola teteje a szomszédban landolt. Nagyobbik fiam mesélte, hogy az egyik barátjáék ki akartak menni valamiért, és a bejárati ajtajuk leszakadt. Kedden tudtuk meg, hogy barátainknál volt áram, csak 5 perc kimaradás volt náluk - ezért láthattuk, hogy ott van világítás. De megúsztuk szerencsésen kisebb kellemetlenséggel. De nem kívánom vissza! Bőven elég volt egyszer. Azt kell mondjam igaza van nagyobbik fiamnak: tönkretettük a Földet.

Jó újra itt lenni köztetek és olvasni az írásaitokat! :hurra::hurra::hurra:De hogy a témánál maradjak nálunk ma gulyás leves lesz és fahéjas-kakaós csiga ebédre. ;) :dr_31:
 

varázsdoboz

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Dabadika!
Végtelenül örülök, hogy mindannyian megvagytok egészségben!:hurra:
Nem volt nap, hogy ne gondoltam volna rátok. Gondoltam, hogy nincs neted. Szegény Anyukád és férjed, gondolom halálra izgulták magukat!
Nagyon erős kicsi leány vagy Te, a gyerekekkel egy idegen országban akkor pont"egyedül"! Remélem, még jobban megerősít majd, ha feldolgozod az elmúlt napokat. Bizonyára később még sokszor le fognak peregni előtted azok a napok. Büszke vagyok rád, Te kis pékleányka!
Hiányzott édes kis csacsogásod:rohog::dr_175:
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Na " necsináld" már, hogy lehet házilag sört főzni? (Gyula, ha azt mered írni, hogy beleöntöd az üvegből a fazékba és...hátra kötöm a sarkad):D
Már a múltkor beszélt Dabadika gyömbéres sörről,akkor nem kérdeztem rá, de már kezd érdekelni:D
A gyömbéres sör alkoholmentes változatát csináltam meg; csak a neve "sör". Az ellenség megtévesztésére! :D
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére