Első alkalommal engedélyeztek örökbefogadást meleg házaspárnak ...

Engedélyezte egy berlini meleg házaspárnak nevelt gyermekük örökbefogadását a bíróság, ez az első örökbefogadás azonos nemű házaspárok esetében Németországban a melegházasság bevezetése óta – közölte kedden a leszbikusok és melegek németországi szövetségének (LSVD) berlin-brandenburgi szervezete.

Németországban az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatának jogintézményét 2001-ben vezették be. Azóta több tízezer ilyen kapcsolatot tartanak számon. Az alkotmánybíróság időközben hat alkalommal a bejegyzett élettársi kapcsolathoz fűződő jogok bővítésére kötelezte a törvényhozást. Ilyen volt, amikor például rendelkezett arról, hogy az azonos nemű párokat is megilleti a házastársaknak járó adókedvezmény.

Az azonos nemű párok egyenjogúsításának folyamata az idén júniusban teljesedett ki. Ekkor a szövetségi parlament (Bundestag) megszavazta a melegházasság bevezetését. A polgári törvénykönyv házasságról szóló, 1535. paragrafusának módosítását 393 igen szavazattal, 226 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett fogadták el.

Az október 1-jén hatályba lépett módosítással a paragrafusban a

“házasságot egy életre kötik”

szakasz helyére az kerül, hogy

“a házasságot két különböző vagy azonos nemű ember köti egy életre”.

Azonban az LSVD szerint a törvényhozóknak maradt még tennivalójuk. Az érdekképviseleti szervezet a többi között sürgeti, hogy a büntetőtörvénykönyvben rögzítsék, hogy a homofóbia az úgynevezett gyűlölet-bűncselekmények egyik indítéka lehet. Azt is kérik, hogy a szövetségi kormány és a tartományok indítsanak programokat az ilyen típusú bűncselekmények megelőzésére és visszaszorítására.

MTI

meleg_par-1024x576-800x576.jpg






 
Nem tudom, kitől olvatam, hogy a sikeres liberális demokrácia - a maroknyi kisebbség folyamatos, bővülő és elsöprő uralma a sokszor tehetetlenné tett többség felett.
Amit meghivatkozol(és nem tudod hol olvastál)inkább a diktatúrákra hasonlít. Én kerestem de a google sem találja mit írtál.
 
Amit meghivatkozol(és nem tudod hol olvastál)inkább a diktatúrákra hasonlít. Én kerestem de a google sem találja mit írtál.
Nem csodálom, hogy a Guglival nem találod - valamikor régesrég olvastam, könyvben. Valami történelmi könyvben. Mellesleg egyáltalán nem a diktaturához hasonlít, akármilyen szép is lenne visszakanyarintani a dolgot. Egészen egyszerűen az, ami. Az általában igen hangos kisebbség nemritkán értelmetlen dolgokért történő nemritkán agresszív tülekedése, amit legegyszerűbb azzal elérni, hogy megfélemlítik, zsarolják és ellehetetlenítik a többséget. Bár, ha ez így diktatúra (márpedig némileg fedi) - akkor bocsánat: akkor az.
 
Kérdés, hogy milyen család modell lesz így a gyerek előtt. Viszont jobb egy ilyen családban felnőni, ahol szeretik, mintha bántalmazó hetero szülők gyermekeként kéne élnie. Bár ez egynemű pároknál is benne van a pakliban.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,801,798
Tagok
615,728
Legújabb tagunk
m1WIN2024injup
Oldal tetejére