Az ausztrálok nagy többsége a melegházasságra szavazott

Éneklő és táncoló ünneplők lepték el Ausztrália utcáit a melegházasságról tartott önkéntes, postai szavazás eredményének kihirdetése után. A szavazáson, melyen önkéntes jellege ellenére a választók 79,5 százaléka nyilvánított véleményt, döntő többséggel győztek azok, akik a melegházasság legalizálására szavaztak.


A választáson több mint 12,7 millióan nyilvánítottak véleményt. Ausztrália fő statisztikusa, David Kalisch tájékoztatása szerint nagyjából 7,8 millióan támogatták, 4,9 millióan ellenezték a melegházasságot, vagyis a postán feladott szavazatok 61,6 százaléka volt a melegházasság mellett.

Az eredmény egyhangúságát jelzi, hogy Ausztrália 150 szavazókörzetéből 133-ban a melegházasságot támogatók voltak többségben.

A melegházasság ellenzői elismerték vereségüket. A volt ausztrál miniszterelnök, a melegházasság egyik legismertebb ausztrál ellenzője, Tony Abbot már közölte is, hogy a parlamentnek tiszteletben kell tartania az eredményt. Egyben az új frontvonalat is meghúzta, amikor azt írta a Facebookon, hogy az új törvénynek "biztosítania kell mindenki, és nem csak a templomok számára a lelkiismereti szabadságot". Ez utóbbi fogalom alatt a melegházasság ellenzői azt értik, hogy akiknek az a hitbéli meggyőződésük, azok megtagadhassák szolgáltatások nyújtását a melegesküvőkön.

Ezért lehet, hogy máris két, egymással rivalizáló törvényjavaslatot is benyújtottak kormánypárti képviselők. Az egyik, Dean Smith javaslata a kormányfő, Malcolm Turnbull mellett sok ellenzéki képviselő támogatását is élvezi. A rivális javaslatot, James Paterson a fent említett "lelkiismereti szabadságot" is magában foglaló javaslata elsősorban a konzervatív képviselők körében népszerű. Turnbill miniszterelnök, aki a melegházasság támogatója, mindenesetre azt ígérte, hogy még idén törvényt alkotnak a melegházasságról.

(Via BBC)

75HRVM0VdnML1Aam3s.jpeg
 
Veled tarsalogni nem lehet mert a tragarsagod alkalmatlana tesz, es jo lenne ha nem indulatbol vagy gyulolkodesbol adodoan nem ragadtatnad el magad.
Az atlagrol beszelsz amihez magad is sorolod, bizony eloiteltekkel vannak a masok irant. Biztos nincs es nem is volt meg a kronyezetedbe se barat vagy ismeros akik ilyen "betegsegben" ahogy te veled szenvednek.
Nekem otthon is, itt is, igen szeles barati ismerosi korom van,es kapasbol legalabb 10 csaladot ismerek akik masok.
Ismerek olyan hetero szulot akinek a gyerke meleg es evekig nem tudta elfogadni, bantotta, de vegul gyozott a jozan esz akkor is a gyereke es raadasul sikeres gyereke akire igazan buszke lehet.
Iszlamhoz hasonlitani ami egy terito vallas...........ne izguljal nem fogja megkerni a kezed egy szep szakalas fiu, amennyiben muszlim a fiu megugy se fogja felvallalni meg csaladon belul se mert fel a kikozositestol a kirekesztesbol.
En is hetero vagyok es nem zavar ha egy meleg parral megyek el szinhazba vagy vacsorazni ,unnepelni egy csaladi esemenyt szulinapot stb.
Media keveset foglalkozik a problemaval ,mert ha ugy lenne ahogy allitod, mar regen ragadt volna empatia, es nem ossztuz erkezne rajuk,mert szeretnenek ugy elni mint a heterok azonos jogokkal.
*
Nekem is voltak/vannak olyan ismerőseim, akik sok év óta együtt élnek. Két férfiről van szó. Meg kell jegyeznem viszont azt, hogy soha, semmiféle gusztustalan mozdulattal nem jelezték, hogy ők másképpen élnek együtt, nem, mint barátok, de mint házastársak. Nagyon jó a humoruk, rendkívül kedvesek, szórakoztatóak, képzettek és jó velük együtt, egy társaságban lenni. Soha nem jutna eszembe, hogy éreztessem velük azt, hogy én másként gondolkodnék a meleg kapcsolatról. Azért nem jutna eszembe, mert nem gondolkodok másként, nem ítélem el őket, ez max. az ő saját privilégiumuk, döntésük, ami biztosan nem volt könnyű, amikor önmagukban felismerték, hogy hová is tartoznak. Itt elsősorban a kirekesztésre gondolok, amit bizony de sokszor megélnek és érdemtelenül.
 
*
Woody Allen úgy tudom az örökbefogadott leányával él. A feleségétől elvált és (talán) el is vette a lányát, akit valójában ő nevelt fel. Amikor ezt olvastam, való igaz, szint éreztem, hogy égnek állt a hajam...

Végeredményben bár a dolog picit valóban fura, de igazából én nem látok olyan rém nagy különbséget eközt, meg aközött amikor egy mittudomén 50 vagy még több éves pasi vesz el egy nála 20 vagy akár 30 évvel fiatalabb pipit. E véleményem arra épül, hogy a szóban forgó vúdiallenes esetben - úgy tudom - nem rokon a „lányával” GENETIKAILAG, másrészt, nem is arról van szó hogy kiskorúsága idején „rontotta meg” úgymond a „lányát”. Akkor pedig? Akkor az van hogy két felnőtt ember azt csinál egymással amit akar, ha mindketten beleegyeznek ebbe, és persze ha nem rokonok vérségileg. Igazából ezt még sokkal KISEBB véteknek is tartom - már ha vétek egyáltalán! - mint a homoszexualitást, olyan értelemben, hogy ha nagy is a korkülönbség, de sokkal NORMÁLISABB, mint a... szóval tudjátok, na!

Félreértés ne essék: Én se tartom a dolgot TELJESEN hétköznapinak, még teljesen normálisnak se! Valamennyire igenis megértem azok érzelmeit, akiket ez a dolog taszít vagy hogy is fejezzem ki magamat... Mindazonáltal, az én szememben ez még bőven belefér az „ő dolguk” kategóriájába, ismétlem a fenti feltételek megléte esetén:

1. A lány nagykorúsága UTÁN kezdődik
2. A lány önkéntes beleegyezésével
3. Nem vérrokonok.
 
*
Nekem is voltak/vannak olyan ismerőseim, akik sok év óta együtt élnek. Két férfiről van szó. Meg kell jegyeznem viszont azt, hogy soha, semmiféle gusztustalan mozdulattal nem jelezték, hogy ők másképpen élnek együtt, nem, mint barátok, de mint házastársak. Nagyon jó a humoruk, rendkívül kedvesek, szórakoztatóak, képzettek és jó velük együtt, egy társaságban lenni. Soha nem jutna eszembe, hogy éreztessem velük azt, hogy én másként gondolkodnék a meleg kapcsolatról. Azért nem jutna eszembe, mert nem gondolkodok másként, nem ítélem el őket, ez max. az ő saját privilégiumuk, döntésük, ami biztosan nem volt könnyű, amikor önmagukban felismerték, hogy hová is tartoznak. Itt elsősorban a kirekesztésre gondolok, amit bizony de sokszor megélnek és érdemtelenül.

Ez így ahogy leírtad teljesen rendben is van. Gondolom azonban nem láttad viszont őket egyetlen felvonuláson se úgy, hogy tök meztelen volt a lőcsük de bőrszíjak lógtak rajtuk? Nem fetrengtek előtted a porban üvöltözve a „boldogságtól”? Nem ajánlgattak homokos királyfikról szóló könyveket a gyerekeidnek? Nem követelődztek hogy az egyiküket ezentúl ne szólítsd „uram”-nak mert neki az „asszonyom” vagy a „mylady” megszólítás jár?
És ugye egyik se akart bemenni utánad a női klotyóra, csak mert ő nőnek „érzi” magát abban a kapcsolatban?

Mert gondolom, ha ezek valamelyike megtörténik, máris más lett volna a véleményed arról a párról, semmi esetre se ilyen megértő!

Tehát rtemélem érted már az én nézőpontomat: az ilyen „mértéktartó” homokosokkal nekem sincs SEMMI BAJOM! Ha hiszed ha nem, még arra is hajlandó lennék hogy az esküvői tanújuk legyek!

A gond azoknál van akik olyasmiket csinálnak vagy követelnek, amiket fentebb felsoroltam.
 
Esetleg az elfogadáshoz az is kéne hogy e kisebbségek is - melegek, vallásos szekták/egyházak, abortuszellenzők, mittudomén - szintén ELFOGADJÁK, hogy a TÖBBSÉGNEK ezzel kapcsolatban MÁS a véleménye! Tehát például hogy ha ők nem akarnak abortuszra menni akkor oké, mi a TÖBBSÉG hagyjuk hogy NE menjenek abortuszra, de ők se ugassanak bele abba, ha valaki nő aki MÁSképp gondolkodik ezügyben, igenis elmegy abortuszra! Tehát e KISEBBSÉG ne gyújtsa fel az abortuszklinikákat!

Meg fogadják el azt is hogy én mint heteró, nem óhajtok állandóan az ő kis „örömeikkel” szembesülni a médiákban, mert ezernyi más kérdés messze jobban foglalkoztat! És azt se helyeslem hogy a gyermekeknek ezeket az ő „problémáikat” sulykolják bele buzimesékkel már az oviban is, mintha ez volna a világ legnagyobb gondja! Foglalkozzanak ezek a kisebbségek EGYMÁSSAL, és ne erőltessék rám meg a többire az agymenéseiket! Mi jogon várják el hogy elfogadjam őket ha ők nem fogadnak el engem?!

Hogy beszélhetnek elfogadásról, ha BETILTJÁK a „hölgyeim és uraim” megszólítást, amikor pedig az a társadalom legalább 99%-ának tökéletesen megfelelt eddig?! (még a melegek nagy részének is, azt hiszem). Ha ők ezt se fogadják el, akkor miért várnak el tőlünk többségiektől holmi „elfogadást”?!

Tessék megérteni: elfogadás csak akkor működhet ha a jószándék ehhez MINDKÉT OLDALRÓL MEGVAN! Na most ez azt jelenti, mindkét oldalnak kell valamennyire ALKALMAZKODNI. Okés eddig?!

Vannak dolgok, amikben igenis egyértelmű, ki a többség, és mi a többségi vélemény. A demokrácia ott kezdődik ugye, hogy a KISEBBSÉG kell hogy ALKALMAZKODJON, vagy legalábbis NAGYOBB MÉRTÉKBEN alkalmazkodjon mint a többség. Ez is oké?

Tehát: Meg kell találni egy alkalmazkodási mértéket mindkét oldalnak. Na és ez szerintem határozottan NEM ott van, hogy ezeknek a kis mitugrász extrém csoportocskáknak ezentúl lehet MINDENT, és majd a többség alkalmazkodik hozzájuk MINDENBEN!

Nézd, még régen amikor a homoszexualitás büntetendő volt Magyarországon, én már akkor is mondtam hogy nem helyes ezt büntetni, és nem helyes ezeket kirekeszteni! (Figyelsz, @Melitta?!) Azért nem - mondtam én akkoriban is már - mert az illető erről nem tehet, hiszen ez BETEGSÉG!

Akkor le lettem hordva mindennek, azzal is meggyanúsítottak hogy én is buzi vagyok. Holott NEM. Nem vagyok az, s akkor se voltam! Csak liberálisabban gondolkodtam mint ami akkoriban szokás volt.

Most is ugyanazt vallom mint akkor: ez BETEGSÉG. Most meg én vagyok a rohadt fasiszta az „ultralibsik” szemében. Holott NEM, nem vagyok és nem is voltam fasiszta soha! Ugyanazt mondom mint régen is mondtam: ez BETEGSÉG. És nem kell kiközösíteni őket, nem kell ezt büntetni, stb. Még az is oké a szememben hogy házasodhassanak!

Ennek ellenére, én vagyok a gonosz megnemértő és kirekesztő és mittudoménmi, MEGINT én vagyok tehát aki kilóg a sorból, holott semmit nem változott ezügyben a nézetem kb 30 év óta! Csak közben a világ eltolódott a szélsőjobb/bal irányból az ultraliberalizmus felé. Pedig az lett volna a jó ha megáll KÖZÉPEN, ahol én vagyok!

Tehát ahhoz hogy egy kisebbséget elfogadjanak, NEM az kell hogy az a nézeteit minden határon túl erőltesse, SZÉLSŐSÉGESEN, hanem megtalálni azt a mértéket ami elviselhető még a többségnek is. És akkor STOP!

Ha azt a határt túllépik, számíthatnak igenis egyre több konfliktusra, és szó se lesz megértésről, elfogadásról, már azok részéről se akik korábban erre kaphatóak lettek volna.

Hogy ne csak a melegekről pofázzak: itt a muszlim vallás. Oké, legyen valaki muszlim Európában, semmi baj. De ne jrjon csadorban/burkában mert az már TÚLTOLÁS, az már HENCEG azzal hogy ő muszlim, az már provokál! Az is provokáció ha megveri a szomszéd srácot mert az valami sikamlós viccet mesélt a lányának. Az is ha a karácsonyfa betiltását követelik közterületeken mert az őket „sérti”. SÉRTI! Faszom beléjük, mi KÖZÜK hozzá, ez még nem az ő országuk! Nem mintha helyeselném én magam a karácsonyfaállítást. Egyrészt valóban van vallási felhangja, másrészt helytelenítem a fagyilkolást is. De NE A MUSZLIMOK MIATT legyen betiltva, ezt NE ŐK döntsék el!

Meg ne ugassanak bele ha egy étteremben disznóhúst is felszolgálnak. És így tovább.

Minden kisebbségről lehetne efféléket írni. Az ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI nemcsak a többséget kötelezi mint el, de a KISEBBSÉGEKET IS, sőt őket jobban — egyszerűen mert ők vannak kevesebben, tőlük tehát jogosan követelhető több alkalmazkodás!



Olvasd el újra amit írtál.... aztán gondold végig úgy, mintha te lennél meleg, vagy épp muzulmán....
Mennyire éreznéd magad egyenrangúnak másokkal? Mennyi ideig bírná az önérzeted, az önértékelésed, hogy ennyire lenéznek és megaláznak, csak mert nem a többséghez tartozol?
És ne feledd, lehet még a te családodban is homoszexuális....
 
Olvasd el újra amit írtál.... aztán gondold végig úgy, mintha te lennél meleg, vagy épp muzulmán....
Mennyire éreznéd magad egyenrangúnak másokkal? Mennyi ideig bírná az önérzeted, az önértékelésed, hogy ennyire lenéznek és megaláznak, csak mert nem a többséghez tartozol?
És ne feledd, lehet még a te családodban is homoszexuális....

Ki a fene beszél MEGALÁZÁSRÓL?! Valami nagy baj van annál, aki úgy érzi, MEGALÁZÁS az, ha nem ő szabhatja meg egy országban, hogy a többség milyen napon állít vagy nem állít karácsonyfát, vagy azt hogy a szomszéd asztalnál ülő ehet-e disznóhúst!

Szerinted MEGALÁZÁS az, ha nem akarom hagyni hogy valamelyik gyermekemet vagy a velem egy véleményen levő ismerőseim gyermekeit az óvodában buzimesékkel traktálják?! Mondd, miért is lenne TÖBB joga bármely homokosnak eldönteni hogy mit tanuljanak ott az ÉN gyerekeim, vagy az ismerőseim gyermekei?! Ha én ezellen tiltakozom, azzal megalázom a melegeket szerinted?! Nem inkább ŐK akarnak megalázni ENGEM meg az ezügyben velem egyetértőket azzal, hogy ránk kényszerítik annak eltűrését hogy a SAJÁT GYEREKEINKNEK ilyen „értékes” irodalmi alkotásokat mutogassanak az oviban vagy akárhol?!

Én nem akarom megalázni a melegeket, EZÉRT én nem szólok bele abba, hogyan szeressék egymást OTTHON. Ha lesz törvény rá hogy örökbefogadhatnak gyerekeket, abba se fogok beleszólni hogyan nevelik azt a szerencsétlent OTTHON. De egyelőre az állami oviba sokkal többen járnak a heterók gyerekei közül, hadd dönthessük tehát el azt MI HETERÓK, hogy ott mi a tananyag, oké?!

Ha te úgy véled, egy demokráciában nem a kisebbségnek kell alkalmazkodni hanem a többségnek, akkor igencsak nem vagy képben afelől, mi is a demokrácia lényege, már bocs.
 
*
Woody Allen úgy tudom az örökbefogadott leányával él. A feleségétől elvált és (talán) el is vette a lányát, akit valójában ő nevelt fel. Amikor ezt olvastam, való igaz, szint éreztem, hogy égnek állt a hajam...
A hivatalosan örökbefogadott gyermek teljesen egyenértékű a vérszerinti gyermekkel minden tekintetben. Szülő-gyermek közötti házasság pedig szerintem még az usa-ban sem engedélyezett.
 
A hivatalosan örökbefogadott gyermek teljesen egyenértékű a vérszerinti gyermekkel minden tekintetben. Szülő-gyermek közötti házasság pedig szerintem még az usa-ban sem engedélyezett.
CasaLoma , persze , hogy nemengedélyezet hasonlóan mint a pedofélia sem csak ugye attól függ ki követi azt el !
Magam még emlékszem mekkora nagy port vert fel az eset és a médiák televoltak vele , de aztán hasonlóan mint Polanski-nál minden szépen elcsendesült , hamu rá és kész !
 
Utoljára módosítva:
Azt hiszem sokan nem értik ennek a törvénynek a lényegét.
Itt nem csak a párkapcsolat legalizálásán van a hangsúly. Ennek van jogi vonatkozása is.
Ha az egyik házastársat baleset ér, a másiknak minden információt megadnak, még akkor is, ha csak egy órája házasok. Ellenben ha két azonos nemű emberrel történik mindez, akik akár 20 éve együtt élnek, nincs felvilágosítás, mert NEM CSALÁDTAG!
De vonatkozik itt ez az öröklésjogra, és minden másra, ahol megkövetelik a "papírt".
Mert szerintem emiatt örülnek Ausztráliában sokan, sőt mindenhol, ahol végre elismerték és egyenrangú emberekké tették a nem hetero embereket.
Egyébként én nem értem miért zavar ez sok embert. Had döntse már el mindenki, hogyan akar élni. Azon kellene elgondolkodni, mi jobb, mielőtt ítélkezik valaki: Ha két ember szeretetben, megértésben leél együtt akár évtizedeket, bár azonos neműek, vagy két ellenkező nemű ember, ahol a férj alkoholista, és üti-veri a családját?
És még mielőtt bárki azzal vádolna, hogy nem kell rögtön alkoholista, durva apára asszociálni, hát meg kell nézni a statisztikákat a családon belüli erőszakról.

Tőlem mindenki úgy él, ahogy akar, de azt hiszem túlzás azt feltételezni, hogy a meleg párok mind tökéletesek, és durva, meg alkoholista csak hetero lehet.
Nem régi tragikus példa erre a 18 hónapos Elsie Scully-Hicks esete, akit bár vér szerinti nagyszülei is magukhoz akartak venni, mégis egy meleg pár kapta meg, örökbefogadó apja pedig addig bántalmazta, amíg bele nem halt a sérüléseibe. A napokban ítélték el az apát gyilkosságért.

images


Az erőszakosság úgy néz ki, nem függ az ember szexuális irányultságától.
 
Most csak úgy kötözködésképpen kérdem mi eben az elítélendő?
Kérdezd meg Bangó Margitot! :)
Biztos, hogy számtalan hasonló eset előfordult már az életben, csak a legtöbb megcsalt és faképnél hagyott ex nem tud ekkora sajtóvisszhangot kelteni. Vagy nem is akar, csak csöndben beletörődik, hogy lecserélték.
 
Tőlem mindenki úgy él, ahogy akar, de azt hiszem túlzás azt feltételezni, hogy a meleg párok mind tökéletesek, és durva, meg alkoholista csak hetero lehet.
Nem régi tragikus példa erre a 18 hónapos Elsie Scully-Hicks esete, akit bár vér szerinti nagyszülei is magukhoz akartak venni, mégis egy meleg pár kapta meg, örökbefogadó apja pedig addig bántalmazta, amíg bele nem halt a sérüléseibe. A napokban ítélték el az apát gyilkosságért.

images


Az erőszakosság úgy néz ki, nem függ az ember szexuális irányultságától.
Végtelenül szomorú! A vér szerinti nagyszülőket miért találták alkalmatlannak unokájuk felnevelésére?
 
2 Éves? Miért nem mindjárt két hónapos?Én öt évet irtam, nem kettőt. Arra reagáltam, hogy ovodásoknak. A 2 év természetesen nonszensz. A bölcsiben a pelenkával foglalkozzanak. Mivel ovodát irtál, a beleírt bölcsödés életkort ignoráltam, mint elgépelést. Kérdezés nélkül azt mondom, 8 év. Mindenképpen a pubertás előtt, amikor még csak elvi érdeklődése van. A linkeddel nem megyek semmire, nincs most idegrendszerem a google forditó magyarját magyaritani, és sajnos piszok meló nekem minden angol mondatot magyarrá tenni.

Azért írtam 2-3 évest, mert a hozott cikkben ilyen korú gyerekekről volt szó. Te jöttél azzal, mit csináltál 5 éves korodban. Egyébként az óvoda nálunk is többnyire 3 éves kortól van, esetenként ennél fiatalabbak is járhatnak feltételekkel, ott, ahol nincs bölcsöde. De nem hiszem, hogy bármilyen óvodás korúnak is már a transzneműséggel kéne foglalkozni.
 
Azt se értem, nem egy esetben bántalmazta a pasi a gyereket, és a szomszédok is hallottak egy s mást, és mégis nála hagyták.
Ezen én egyáltalán nem csodálkozom. El tudom képzelni, mekkora világraszóló botrány lett volna belőle, ha egy homoszexuális pártól elveszik az örökbeadott gyereket, és bántalmazással vádolják meg őket. Ezt egyetlen hatóság sem kockáztatja meg, inkább csöndben marad abban bízva, hogy nem történik semmi baj.

A nagyszülők unokájukhoz való jogai viszont egyértelműen sérültek, és érthetetlen számomra, ha egy gyermeket családon belül el lehet helyezni, van aki képes felnevelni, akkor miért kell onnan kiszakítani és idegeneknek odaadni?
Főleg így, hogy fel sem nagyon mérték, hogy az a pár alkalmas-e gyereknevelésre.
 
Ezt nem tudom, nem derült ki. Azt se értem, nem egy esetben bántalmazta a pasi a gyereket, és a szomszédok is hallottak egy s mást, és mégis nála hagyták.

Minden ilyen eset szörnyű, akármilyen családban történik. :(
Riomare , na ezt a hirt nagyon is kétlem !! 100%, hogy Fake news és a részeges alkoholista munkanélküli szülök voltak azok akik ilyesmire vetemedtek !!
 
A BBC is írt róla, akkor talán mégse fake.
Több oldalon is lehet róla olvasni, tehát nem fake.
Ahogy olvasom, a párnál csak 8 hónapig volt a gyerek, ezalatt az idő alatt számatalan "baleset" érte. Fél évvel a halála előtt (ekkor még csak 1 hónapja volt a párnál!!!) lábtörést szenvedett, a második balesetes törésnél már az orvos aggodalmát fejezte ki, hogy bántalmazás állhat a háttérben, de aggályai süket fülekre találtak. 2 hónappal később fejsérülést szenvedett a kislány, majd 2 hónappal a halála előtt a lépcsőről zuhant le a nevelőszülők állítása szerint.
Ennyi véletlen baleset azonban még mindig nem volt elég a megalapozott gyanúhoz, és a párnak hivatalosan is örökbeadták a gyereket!
Két héttel !!!! a hivatalos örökbefogadás után a gyereket újabb baleset érte, kórházba került, de az életét már nem tudták megmenteni, belehalt a sérüléseibe.

A szerencsétlen kisgyerek 8 hónapnyi kínzás-szenvedés után az élete árán, de megszabadult az örökbefogadó szülőktől.
 
A hivatalosan örökbefogadott gyermek teljesen egyenértékű a vérszerinti gyermekkel minden tekintetben. Szülő-gyermek közötti házasság pedig szerintem még az usa-ban sem engedélyezett.

Szóval szerinted az örökbefogadás olyan mágikus aktus, ami természetfeletti módon egy pillanat alatt hasonlóvá varázsolja a gyermek GENETIKAI struktúráját az örökbefogadó szülőéhez?
 
Szóval szerinted az örökbefogadás olyan mágikus aktus, ami természetfeletti módon egy pillanat alatt hasonlóvá varázsolja a gyermek GENETIKAI struktúráját az örökbefogadó szülőéhez?
Nem. De a házasság örökbefogadó szülő és örökbefogadott gyermek között, ha meg is kötik, ettől még érvénytelen lesz. Európában mindenképpen.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,393
Tagok
615,651
Legújabb tagunk
Serényi Edit
Oldal tetejére