Az ausztrálok nagy többsége a melegházasságra szavazott

Éneklő és táncoló ünneplők lepték el Ausztrália utcáit a melegházasságról tartott önkéntes, postai szavazás eredményének kihirdetése után. A szavazáson, melyen önkéntes jellege ellenére a választók 79,5 százaléka nyilvánított véleményt, döntő többséggel győztek azok, akik a melegházasság legalizálására szavaztak.


A választáson több mint 12,7 millióan nyilvánítottak véleményt. Ausztrália fő statisztikusa, David Kalisch tájékoztatása szerint nagyjából 7,8 millióan támogatták, 4,9 millióan ellenezték a melegházasságot, vagyis a postán feladott szavazatok 61,6 százaléka volt a melegházasság mellett.

Az eredmény egyhangúságát jelzi, hogy Ausztrália 150 szavazókörzetéből 133-ban a melegházasságot támogatók voltak többségben.

A melegházasság ellenzői elismerték vereségüket. A volt ausztrál miniszterelnök, a melegházasság egyik legismertebb ausztrál ellenzője, Tony Abbot már közölte is, hogy a parlamentnek tiszteletben kell tartania az eredményt. Egyben az új frontvonalat is meghúzta, amikor azt írta a Facebookon, hogy az új törvénynek "biztosítania kell mindenki, és nem csak a templomok számára a lelkiismereti szabadságot". Ez utóbbi fogalom alatt a melegházasság ellenzői azt értik, hogy akiknek az a hitbéli meggyőződésük, azok megtagadhassák szolgáltatások nyújtását a melegesküvőkön.

Ezért lehet, hogy máris két, egymással rivalizáló törvényjavaslatot is benyújtottak kormánypárti képviselők. Az egyik, Dean Smith javaslata a kormányfő, Malcolm Turnbull mellett sok ellenzéki képviselő támogatását is élvezi. A rivális javaslatot, James Paterson a fent említett "lelkiismereti szabadságot" is magában foglaló javaslata elsősorban a konzervatív képviselők körében népszerű. Turnbill miniszterelnök, aki a melegházasság támogatója, mindenesetre azt ígérte, hogy még idén törvényt alkotnak a melegházasságról.

(Via BBC)

75HRVM0VdnML1Aam3s.jpeg
 
Nem. De a házasság örökbefogadó szülő és örökbefogadott gyermek között, ha meg is kötik, ettől még érvénytelen lesz. Európában mindenképpen.

Te azt írtad: „teljesen egyenértékű”. Én rámutattam, hogy épp a - szerintem - LEGFONTOSABB kérdésben nyilvánvalóan nem egyenértékű!

Továbbá, én nem tudom, mert nem is néztem utána, a vúdialien hivatalosan feleségül vette-e azt a lányt. Nem is érdekel. Itt sokan azon háborognak, mondjuk ki nyíltan, mert szexel vele. Tehát mondhatni legalábbis „együtt élnek”. Nem azon megy a felháborodás hogy van-e egyáltalán hivatalos házasság, hanem ezen az ágybeli mókán ugye. Nos ez szerintem akkor lenne igazán veszélyes és elítélendő, ha fokozott lenne a veszély a sérült gyermek születésére. Ez nem áll fenn, mert genetikailag nem rokonok. Ezek után - lévén hogy ráadásul még nagykorúak is, és nemi erőszak se történt - engem a dolog meglehetősen hidegen hagy. Nem totálisan, mert hát igen, fura a dolog, de ennél messze furább dolgok is léteznek, törvényesek is, és felnőtt emberek saját ügye ugye hogy mikor kivel feküsznek össze. Hogy van-e erről házassági papírjuk hivatalosan, megint nem rám tartozik, nem is izgat ha amúgy mindketten nagykorúak.

Igazából ennél engem jobban zavar még az is ha valaki marihuánát szív látótávolságomon belül, mert annak akkora a bűze hogy még 20 méter távolságból is érzem és menekülnöm kell. Messze rosszabb ötletnek tartom annak a szkunk-bűzt okádó szarságnak a legalizálását, mint hogy valaki valakivel mit csinál ODAHAZA, a beleegyezésével!

Ha nekik ez jó, végülis kinek mi köze hozzá?!

Elképzelhető, hogy a lány például még nem is nőtt fel igazából „lelkileg”, szükségét érzi hogy legyen továbbra is az életében egy megbízható „apuka” aki vigyáz rá. De mert emellett szeretne szexelni is, ezt így oldják meg. Sokféle mentális defektus létezhet, és egyáltalán nem mindegyik olyan, hogy azonnal törvényileg kéne szankcionálni.

Kihangsúlyozom azonban újfent, e nézetem kizárólag akkor érvényes, ha:

1. Önkéntes a dolog
2. Nagykorúak
3. Genetikailag nem rokonok.
 
Itt sokan azon háborognak, mondjuk ki nyíltan, mert szexel vele. Tehát mondhatni legalábbis „együtt élnek”. Nem azon megy a felháborodás hogy van-e egyáltalán hivatalos házasság, hanem ezen az ágybeli mókán ugye.
Szexelni szabad (büntetés: semmi, legfeljebb van miről pletyizni a vénasszonyoknak ház előtti kispadon), csak házasságot kötni nem. Utóbbit törvény tiltja.
 
Szexelni szabad (büntetés: semmi, legfeljebb van miről pletyizni a vénasszonyoknak ház előtti kispadon), csak házasságot kötni nem. Utóbbit törvény tiltja.

De itt most a szörnyülködés nem a házasság PAPÍRJÁNAK a létén folyik, lássuk be! Nem az a kérdés van-e róla hivatalos PAPÍR. Hanem hogy teszik az ágyban azt, amit! És én arról elmélkedtem fentebb, nem a papírról.
 
Erdekes okfejtes.
Valaki ugy szeretne MAS lenni, hogy kozben ugyan olyan?

Ilyenkor mondja azt a tobbsegi tarsadalom sok tagja, hogy erdekesen gondolkodnak emberek :)

Tényleg érdekesen gondolkodsz. Imádják mostanában a Másság elnevezést, szerintem baromság, de mert igy láttam használni, gondoltam igy érthetőbb leszek. Szóval. Ők nem akarnak semmi mások lenni, mint emberi lények. Nem is mások. Ők emberi módon viselkedő emberi lények.
És, mint afféle emberi lény, időnként ágyba bujnak valakivel. Kedvessel, társsal, házastárssal, vagy alkalmilag, ahogy az emberek szoktak. Hogy mi a más? Hogy aki ott van az ágyban, azonos nemü. Ezen kivül semmi.
Számomra a melegek nem mások. Miben lennének mások és kitől mások? Mindenféle ideológiát vallanak, ahogy mindenki más. Mindenféle külsővel birnak, ahogy mindenki más. Mindenféle étkezési szokásaik vannak mint mindenki másnak. Mindenféle sportolási szokásaik vannak, ahogy mindenki másnak. Szeretnek, gyülölnek, vitatkoznak, kibékülnek, nevetnek, bolóckodnak. Könnyebb vagy nehezebb életük van, többet vagy kevesebbet keresnek. Van köztük cégtulajdonos, alkalmazott és munkanélküli is. Van gazdag és szegény.
És igen, mind mások. Ahogy más vagy te a szomszédodtól, a barátodtól, a családodtól. Mert ha azonos lennél velük, ők lennél.
"Sajnos" nem vagyok vevő a "homofób" humorora. De nagyon humorosnak tartanám, ha megtudnád, a környezetedben melyik barát, kolléga vagy rokon van a homoszexuális illetve leszbikus oldalon. Mert van. A nagy számok alapján garantáltan. Érdekes beszélgetésed lenne :D
 
De nagyon humorosnak tartanám, ha megtudnád, a környezetedben melyik barát, kolléga vagy rokon van a homoszexuális illetve leszbikus oldalon. Mert van. A nagy számok alapján garantáltan. Érdekes beszélgetésed lenne :D

Meg fogsz lepodni, nem egy nem ket homoszexualis ismerosom van. Erdekes, hogy ha valaki nem pontosan ugyan azt vallja mint Ti, akkor az egesz gondolatvilaga szemetkosarba kerul valakinek.

Nem itelem el a homoszexualitast, de nem tamogatom, hogy a hazassag intezmenyet kiterjesszek rajuk. Errol mar tobbszor beszelgettunk - hangsulyozom, beszelgettunk!!!- homoszexualis ismeroseimmel, es ok messze nem olyan elutasitoak, mint nem egy esetben a tamogatoik.

Amit szeretnenek elerni, az az orokbefogadas .

A bejegyzett elettarsi kapsolat ellen egyeb kifogasuk nincs, es erdekes modon akikkel beszeltem, azok messze nem ennyire elutasitoak, mint "heteroszexualis" tamogatoik.
Sokan kozoluk ugy velik, egyszeruen ki akarjak hasznalni oket a politikaban.
 
Utoljára módosítva:
Amit szeretnenek elerni, az az orokbefogadas .
Erre van lehetőség, a homoszexualitás nem kizáró ok. A kollégám az elhunyt lánytestvére gyerekeit fogadta örökbe és nevelte fel. Példásan.
De ez persze nem jelenti azt, hogy minden homoszexuális feltétel nélkül alkalmas más gyerekének a felnevelésére, és hogy az ő esetükben el lehet tekinteni mindenféle alkalmassági vizsgálattól.

A bejegyzett elettarsi kapsolat ellen egyeb kifogasuk nincs, es erdekes modon akikkel beszeltem, azok messze nem ennyire elutasitoak, mint "heteroszexualis" tamogatoik.
Sokan kozoluk ugy velik, egyszeruen ki akarjak hasznalni oket a politikaban.
Nyílván megvan rá az okuk, miért éreznek így.
 
Ez így ahogy leírtad teljesen rendben is van. Gondolom azonban nem láttad viszont őket egyetlen felvonuláson se úgy, hogy tök meztelen volt a lőcsük de bőrszíjak lógtak rajtuk? Nem fetrengtek előtted a porban üvöltözve a „boldogságtól”? Nem ajánlgattak homokos királyfikról szóló könyveket a gyerekeidnek? Nem követelődztek hogy az egyiküket ezentúl ne szólítsd „uram”-nak mert neki az „asszonyom” vagy a „mylady” megszólítás jár?
És ugye egyik se akart bemenni utánad a női klotyóra, csak mert ő nőnek „érzi” magát abban a kapcsolatban?

Mert gondolom, ha ezek valamelyike megtörténik, máris más lett volna a véleményed arról a párról, semmi esetre se ilyen megértő!

Tehát rtemélem érted már az én nézőpontomat: az ilyen „mértéktartó” homokosokkal nekem sincs SEMMI BAJOM! Ha hiszed ha nem, még arra is hajlandó lennék hogy az esküvői tanújuk legyek!

A gond azoknál van akik olyasmiket csinálnak vagy követelnek, amiket fentebb felsoroltam.
*
Ez így rendben is van, amit Te leírtál. Max. egyetértek, minden mondatoddal. De a felvonulást azért rendezik, hogy felfigyeljenek a többiek rájuk, hogy elismerjék, hogy ők vannak, és azt is, hogy nem hajlandóak a fal mellett, suttyomban settenkedni... Van aki megéli és hangosan, szinte hirdetve, hogy hová tartozik, van aki pedig elhallgatja. Mindenkinek a maga joga és döntése, hogyan él, kivel és milyenek az életkilátásai és felfogása, hogyan él most és hogyan tervezi a jövőjét illetően. Ha vonulgatni akar, mert ő attól boldog, tegye. De tény, hogy ezért én még nem dobnék követ egyikőjükre sem.
 
Ez mind szép és jó ,de itt egy kukkot sem olvastam az Aborigines kiskoruak kinzásáról az ausztráliai börtönökben , hasonlóan mint , hol is volt ilyen ? Abu-ghraib-ban vagy Guantanamo -ban !! Igaz ez zavarná az "ünneplést" :mad2:
 
Hatalmas hibának tartom, hogy erről a témáról egyáltalán szavazni kell, hogy engedélyezik egyes kormányok ezt a hihetetlen deformitást. Az emberiség még erősebb torzulásához, silányulásához vezet. Ez magán ügy, nem az utcára, nem a törvényhozásra tartozik.
 
A tót és román hegyipásztorok hírek szerint szintén erőst gondolkodnak egy hatalmas belvárosi demonstráción, ahol a kedveseikkel felvállalva megmutathatják a szabad szerelem szépségeit mindenkinek. És követelni fogják a jogtiprások azonnali eltörlését, az előítéletek törvényi elítélését, a fajgyűlölet eltörlését és a felvilágosító oktatást az iskolákban. Rasszizmus még nincs, bár már azon is gondolkodnak...
 
Ez mind szép és jó ,de itt egy kukkot sem olvastam az Aborigines kiskoruak kinzásáról az ausztráliai börtönökben , hasonlóan mint , hol is volt ilyen ? Abu-ghraib-ban vagy Guantanamo -ban !! Igaz ez zavarná az "ünneplést" :mad2:

Sőt, arról se esett egyetlen szó sem ebben a cikkben, hogy a WC papír tekercset hogyan kell a falra erősíteni: hogy a papír róla a falhoz közeli oldalon tekeredjék le, vagy a faltól távolabbi oldalon! Nézz csak utána, olvasd vissza a cikket, EGYETLEN SZÓ SEM esik benne a WC papírról! Hihetetlen! Elhallgatnak előlünk fontos igazságokat! Miért nem írtak a WC papírról?!

Hm... Lehet hogy amiatt nem mert semmi köze nincs a cikk témájához, amint hasonlóképp az aboriginenseknek sem?
 
*
Nem, nem ítélem el, csak értetlenül álltam ez előtt. Azt a kisleányt, akit ő nevelt fel, hogyan tudta meg nőként szeretni? No, szerencsére nem az én problémám, nem az én életem, nem az én rokonom, nem az én lányom, így nem érdekel.
Na épp így vagyok vele, emiatt furcsállom a dolgot én is, de ettől ez még nem olyasmi amit büntetni kell szerintem. Ez még belefér nálam abba, hogy minden művész meg van zakkanva agyilag kissé. Természetesen én is, eszemben sincs tagadni, csak én másképp.
 
Hatalmas hibának tartom, hogy erről a témáról egyáltalán szavazni kell, hogy engedélyezik egyes kormányok ezt a hihetetlen deformitást. Az emberiség még erősebb torzulásához, silányulásához vezet. Ez magán ügy, nem az utcára, nem a törvényhozásra tartozik.

Na körülbelül itt válik jól láthatóvá, hogy én tényleg KÖZÉPEN ÁLLOK ebben a témában! Hálás vagyok e postodért, mert így világosan megmutatkozik e témában az én helyzetem!

Ugyanis: Veled teljes egyetértésben ezt én is „deformitásnak” tartom, ha ezalatt BETEGSÉGET értesz vagy valami hasonlót!

Ellenben kifejezetten helyeslem hogy házasodhassanak, amit te láthatóan nem helyeselsz. Holott nem tudom miért nem, mert még a te nézőpontod szerint is örülni kéne a házasodásuknak, arra gondolva, ha van házastársa egy effélének, kisebb az esély rá hogy vadidegeneket szólítson le az utcán, vagy nem?

Attól is elhatárolódom, hogy ez az emberiség torzulásához, satnyulásához vezetne. Előszöris, egy igazi homokosnak úgyse lesz gyereke, tehát nem adja tovább a beteg génjeit. Másrészt, egyelőre nem bizonyított az sem hogy a homoszexualitás öröklődő. Valószínűnek tartom hogy akadnak erre hajlamosító öröklődő tényezők is, de nem szükségszerű hogy egy homokos gyermeke is „olyan” legyen, már ha születik neki gyermeke egyáltalán!

Én kezdetektől híve voltam annak, hogy a homoszexualitás ne legyen bűncselekménynek minősítve, sőt házasodhassanak is! Messze megértőbb vagyok tehát mint te! Ugyanakkor, tanúm rá sok postom, mégse állok a „másik oldalon” se, mert igenis BETEGSÉG ez a szememben, és nem helyeslem a felvonulgatásokat (meg sok mást se), mert szerintem egy betegséget reklámozni vagy ünnepelni minimum ÍZLÉSTELENSÉG!

Látjátok már tehát hogy valóban KÖZÉPEN állok ebben a érdésben (is)?!
 
Végigolvastam a beirásokat, mindig ugyan azok a buta argumentumok, hogy a "homoszexualitás miatt kifog halni az emberiség", pont most, pont tölletek akik megfofjátok élni, hogy a 6 milliardrol 10 milliardan leszünk a bolygon. Az ember és a bennünket táplálo állatok, már ma, több CO2-t bocsájtanak ki mind az erömüvek és autok összesen.

Szóval ha jól értettem azt amit meghagytam a beidézett hozzászólásodból, amiatt remek dolog a homoszexualitás, hogy lassabban nőjön a Föld népessége. Értem. Ebben az esetben javaslom, ugyanezen ok miatt vonuljanak az utcára az állatos szex hívei is, elvégre ha egy férfi nősténykecskébe dugja, vagy egy nő a bakkecskével vagy a farkaskutyájával hágatja meg magát (haladóbb szinten lóval, vagy kígyót dug a hüvelyébe mint Cicciolina), abból se lesz gyerek, tehát ez jó és követendő példa! És tanítsuk az óvodában is már, hogy ez milyen remek dolog! Sőt, író vagyok, ha jól megfizetitek vállalom hogy írok egy remek mesét a kisgyerekeknek, amikoris a királyfi elmegy kiszabadítani a királylányt, ki is szabadítja, de a királylány mégse a királyfiba szeret bele hanem a királyfi LOVÁBA, és így a csődörhöz megy feleségül! De a királyfi nem bánja, mert ő meg közben beleszeret a királylány kedvenc kacsájába, és ő annak ígér örök hűséget, miért is ne, azt is a farkára húzhatja és abból se lesz szaporulat...

Sőt miért is álljunk meg itt?! Ki kell hirdetni hogy az a legtutibb szex, ha olyan nemileg éretlen kislányokkal párzunk akiknek még nem jött meg az első menszesze! Az is biztos nagyon helyes hiszen abból se lesz gyerek, ugye?

De tudok még ennél is jobbat. Friss hullákkal szexelni! Az aztán tényleg a legislegtutibb, mert abból totál és végképp nem lehet gyerek! A fertőzéstől se kell tartani, ha előtte gumit húzunk a farkunkra! Mindent szabad amiből nem lesz gyerek hiszen a Föld túlnépesedik! És ezt mind mint követendő példát tanítani kell már az óvodában is!
 
Hatalmas hibának tartom, hogy erről a témáról egyáltalán szavazni kell, hogy engedélyezik egyes kormányok ezt a hihetetlen deformitást. Az emberiség még erősebb torzulásához, silányulásához vezet. Ez magán ügy, nem az utcára, nem a törvényhozásra tartozik.

Ez total marhasag)
Ha visszanezunk a tortenelemben, a homoszexualitas sokszor volt elfogadtott.
A modern demokracia bolcsoje, Gorogorszag ra a legjobb pelda. Kretan mar nagyon koran elfogadotta, termeszetesse valt.

Athenban kulon kasztot kepeztek a szerelmet nyujtani tudo, annak muveszeive vallo heterak. Az 'erenyes' noket csaladanyai szerepre karhoztattak, nemi oromoket a modos reteg elsosorban a heteraknal keresett. De mivel ez nem keves penzbe voltak, sok felnott ferfi fiukhoz, esetle,g idosebb ferfiakhoz fordult. Tevedeseket elkerulendo, ez a helenisztikus kor fenykoraban, tobbek kozt Periklesz tenykedese alatt tortent.

Mas varosokban, elsosorban a katonavarosokban(Theba, Sparta) a fiatalokat mar gyermekkoruktol katonanak neveltek. A fiuk ferfitarsasagban a katonai jovore keszolve eltek meg kamasz korukat, teljesen elzarva a noktol. Azt hiszem termeszetes, hhogy az erdeklodesuk egymas fele fordult(rossz analogia, de gondoljatok a bortonokben folyo dolgokra)

A Thebai 'Szent sereg' 150 par ferfiszeretobol allt. Lusta vagyok utananezni, de valamikor ie. 300 korul verhetetlen volt ez a sereg, mig vvegul a Spartai hoplitak donto vereseget nem mertek ra.

Ha ebbol indulok ki, azt hiszem nem tulzas az elejen emlitett marhasag minosites, ami az emberiseg alkorcsosulasat illeti:)

Meg egyeztlen megjegyzes: a kor homoszexualitasa foleg egymas simogatasaban, a penisz ingerleseben merult ki. A vbehatolast elszenvedo a gorogok fogalmai szerint nem ferfias, nem olyan dolog, amire buszke lehet az illeto. Politikai palyanak ez komoly akadalya lehetett(nem a homoszexualitas, hanem a passziv fel szerepe)
 
Ez total marhasag)
Ha visszanezunk a tortenelemben, a homoszexualitas sokszor volt elfogadtott.
A modern demokracia bolcsoje, Gorogorszag ra a legjobb pelda. Kretan mar nagyon koran elfogadotta, termeszetesse valt.

Athenban kulon kasztot kepeztek a szerelmet nyujtani tudo, annak muveszeive vallo heterak. Az 'erenyes' noket csaladanyai szerepre karhoztattak, nemi oromoket a modos reteg elsosorban a heteraknal keresett. De mivel ez nem keves penzbe voltak, sok felnott ferfi fiukhoz, esetle,g idosebb ferfiakhoz fordult. Tevedeseket elkerulendo, ez a helenisztikus kor fenykoraban, tobbek kozt Periklesz tenykedese alatt tortent.

Mas varosokban, elsosorban a katonavarosokban(Theba, Sparta) a fiatalokat mar gyermekkoruktol katonanak neveltek. A fiuk ferfitarsasagban a katonai jovore keszolve eltek meg kamasz korukat, teljesen elzarva a noktol. Azt hiszem termeszetes, hhogy az erdeklodesuk egymas fele fordult(rossz analogia, de gondoljatok a bortonokben folyo dolgokra)

A Thebai 'Szent sereg' 150 par ferfiszeretobol allt. Lusta vagyok utananezni, de valamikor ie. 300 korul verhetetlen volt ez a sereg, mig vvegul a Spartai hoplitak donto vereseget nem mertek ra.

Ha ebbol indulok ki, azt hiszem nem tulzas az elejen emlitett marhasag minosites, ami az emberiseg alkorcsosulasat illeti:)

Meg egyeztlen megjegyzes: a kor homoszexualitasa foleg egymas simogatasaban, a penisz ingerleseben merult ki. A vbehatolast elszenvedo a gorogok fogalmai szerint nem ferfias, nem olyan dolog, amire buszke lehet az illeto. Politikai palyanak ez komoly akadalya lehetett(nem a homoszexualitas, hanem a passziv fel szerepe)

Ez amit írtál igaz, de mint minden történelmi hasonlat, ez is sántít. Annyiból sántít, hogy a jelen korra simán alkalmazható egy másik, s a tiedénél sokkal komorabb óment felmutató analógia is: gondolok itt az ókori Rómára - mármint a bukására...

Mert ugye tudjuk, fénykorában a fél (akkori) világ reszketett tőle, és ő volt a leggazdagabb messze földön! Ennek ellenére, bekövetkezett egy pillanat, amikor nem tudott már tovább hódítani, gazdagodni se, egyszerűen mert a lakosai TÚLSÁGOSAN ELKÉNYELMESEDTEK. Hedonistákká váltak, persze érthető okokból, hiszen túl jól ment a soruk! Egyre kevésbé voltak hajlandóak kényelmetlenségek és áldozatok felvállalására a hazájukért (mármint a birodalomért), egyre elnézőbbé váltak a család szétesése iránt is, a megcsalásokkal szemben is, sokan vad orgiákban tombolták ki magukat, nem szívesen mentek katonának, egyre többet követeltek cirkuszból és pénzből, nem törődtek a GAZDASÁGGAL, őrült császáraik voltak... Terjedt a kábítószerélvezet is, az akkor hozzáférhető szerekkel, ide sorolom az alkoholt is amúgy. Elfogadottá váltak a mindenféle perverziók is.
—Nemi betegségek is szépen elterjedtek akkoriban.
—Már az se zavarta az embereket ha olyan császáruk van aki igazából nem is római...
—Pocsékoltak eszméletlen mértékben.
Közben meg egy keleti ország (illetve több is, no meg a barbárok északon) szépen megerősödtek...

És mi megy most kedvenc országomban, az USA-ban is? Félreértés ne essék, nagyon SZERETEM ezt az országot... Én igenis hitet teszek amellett, ha még az én időmben elbukna - nem hiszek benne hogy ilyen hamar bekövetkezne, de ha MÉGIS - hát vele akarok pusztulni! Sok érdeme van ennek a BIRODALOMNAK, amint az ókori rómának is! Mégis, a párhuzamok aggasztóak:

—Megvan az őrült császára: Trump! De előtte a sokkal kevésbé őrült demokraták is már alig törődtek a gazdasággal.
—Efféle FASZSÁGOKKAL múlatják helyette az időt mint a WC-kérdés, meg hasonlók, nem részletezem, tudjátok úgyis mi minden másra is gondolok még.
—Legalizálják a marihuánát. Szerintem hamarosan számos más szerre is ez vár.
—Teljes a szexuális szabadság, mondhatni már káosz.
—Terjednek a mindenféle nemibetegségek.
—A jelenlegi „császár”, Trump, igazából nem amerikai, amennyiben tudjuk hogy sokkal inkább német. (származására nézve). Megjegyzem a jelenlegi felesége se az, sőt még sokkal kevésbé az...
—A népnek csak cirkusz kell leginkább, csak most az ókori cirkusz helyett olyasmik vannak hogy Olimpia, Forma-I, mindenféle baseball mérkőzések meg más hasonlók. A saját szememmel látom, hogy amúgy tök normálisnak kinéző fazonokkal egyetlen szót se lehet váltani ha itt az amerikai foci ideje! A múltkor szólok egy pasasnak, hogy „mister, valami baj van a vízcsappal ami a házad falából nyílik mert ömlik belőle a víz!”
Erre valami olyan választ kaptam hogy egy legyintés, és „szarok rá, ráér az, ne zavarjam, hát nem látom hogy most megy a nemtudommármilyennevű csapat meccse?!”
Megjegyzem azért ez nem kizárólag amerikai jelenség. Ha kisebb mértékben is, de a teljes nyugati civilizációra jellemző, MÉG A MAGYAROKRA IS!
—Mindenkit csak a felszínes látszatértékek érdekelnek: A legújabb ájfón, meg csápolni pompomlányként a meccseken, meg mindenki kész tragédiának éli meg már azt is abban a kibaszott telefonos menüben eggyel többet kell kattintani hogy eljussunk egy funkcióhoz, meg ha nem lekerekített élű a telefon doboza, akkor ez már „szar”, meg „használhatatlan”... Nagyanyáinknak meg nemhogy telefonja nem volt de még automata mosógépe se és TÚLÉLTÉK!
—Megy a pocséklás is ezerrel. Ha a banán héjája csak egy picit is barna már kidobják a szemétbe. Megveszik a grill csirkét, megeszik a 2 combot rajta, a többi megy a kukába. De a telefonok is, amik alig 1 évesek, gyakran ott végzik, holott akkora a számítási teljesítményük hogy simán megvan az ezerszerese is annak mint amivel egykor a Holdra szállást megtervezték nagy elődeink! És rengeteg effélét sorolhatnék még!
De megint: ne higgyétek hogy kimondottan az USA-t szapulom! Tény, ez ott a leglátványosabb, de megintcsak: az EGÉSZ nyugati kultúrára jellemző!

Még lehetne sorolni a párhuzamokat bőve, csak egyet említek meg mégis:
—És közben lassan megerősödik egy keleti ország (illetve több is): KÍNA, meg a távol-keleti „kistigrisek”! Meg az északi barbáropk: az oroszok! Sőt, talán még ide vehetem Észak-Koreát is amivel oly látványosan nem tud mit kezdeni a Nyugat...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,801
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére