Spiritualitás, ezotéria, angyalok, idegenek, ébredés, felemelkedés... A világ és ami mögötte van...
Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size
 1. [​IMG]
  "Sokan fordultak és fordulnak nap mint nap hozzám ugyanazzal a kérdéssel vagy kérdés dömpinggel így az évek folyamán. Így úgy gondoltam, hogy összefoglalom a lényeget egy cikk sorozatban. Egy kedves ismerősöm reakciója erre, amit most olvasol egy mondat volt csupán: "Rettentően jó hiánypótló írás".... Hogy mennyire, azt mindenki döntse el saját maga.

  Az emberek többsége még mindig összetéveszti a spiritualitást valamiféle vallással, vallási irányzattal - a radikálisabb materiális gondolkodásúak még durvább jelzőkkel illetik a spirituális úton járókat (A jelzők közül inkább csak az egyiket említeném meg. pl. hogy valamiféle szekta vagyunk. Igen... találkoztam már ilyennel is.)".............
  ........."Akkor így az első részben tisztázzuk mit is jelent spirituálisnak lenni, mi is a spiritualitás valójában.
  A spiritualitást inkább egy életformának lehet nevezni. Egy olyan világnézetnek, ahol tudatában vagy annak, hogy a világ több annál, mint amit fizikai szemmel látsz, hallasz, vagy megfogsz. Mi több, nem csak a világ, hanem TE magad is több vagy annál, mint egy ember.
  A nem spirituális emberektől mindig azt kapom, hogy "Hiszem, ha látom". Én viszont pont abban hiszek, amit nem látok - ami fizikális szemmel nem látható, csakis a 3.szemeddel.
  A spiritualitás maga a tudatosság, ami a belső világunkat jelenti. Önmagunk felismerése, megértése. Így könnyebben megértjük a környezetünket, világunkat, mások reakcióit.
  Kiléphetsz egy olyan korlátozott világból, ahol mások megmondják mit csinálj és hogyan csinálj, és beléphetsz egy olyan világba, ahol megélheted lelked szabadságát korlátok nélkül, univerzumi szinten."
  TOVÁBB A TELJES CIKKHEZ->>>
  http://www.fenyorveny.hu/2016/03/sp...kulonbseg-spiritualitas-es-vallas-kozott.html
  phoenyx kedveli ezt.
 2. [​IMG] Több mint 30 év után szuperholddal “egybekötött” teljes holdfogyatkozás figyelhető meg szeptember 28-án hajnalban. Szuperholdról akkor beszélhetünk, amikor égi kísérőnk ellipszis alakú pályáján haladva teliholdkor perigeumba kerül, azaz ekkor ér a Földhöz legközelebb. Ilyenkor csaknem 50 ezer kilométerrel kisebb távolság választja el bolygónktól, mint apogeumkor, azaz a Hold pályájának a Földtől legtávolibb csücskén. A közelségnek köszönhetően az égitest az apogeumkor megfigyelhető teliholdhoz képest 14 százalékkal nagyobbnak tűnik és 30 százalékkal fényesebben ragyog az égbolton – olvasható a NASA honlapján.
  http://www.fenyorveny.hu/2015/09/30-ev-utan-szuperholddal-egybekotott.html
  mohacsiga55 és kágyula kedveli ezt.
 3. A legtöbben úgy gondolják, jól ismerik önmagukat, hiszen tisztában vannak azzal, mi a kedvenc ételük, színük, illatuk, tudják milyen párra, barátra vágynak, és hogy mire van szükségük ahhoz, hogy feltöltődjenek. Valóban csak ennyit jelentene az önismeret?
  Ha alaposan ismered önmagad, határozottan és sokat tudsz válaszolni arra a kérdésedre: Ki és milyen vagyok én? Ha elbizonytalanodsz, mielőtt válaszolnál, vagy nem találod a szavakat, jelzőket, biztos lehetsz abban, hogy nem ismered eléggé önmagad.
  Tovább: http://www.fenyorveny.hu/2015/09/keresd-es-talald-meg-onmagad.html

 4. Szeretettel hoztam nektek angyali üzenetemet-versben. Fényemmel és Szeretetemmel ölellek titeket! Áldás!
  Írta: ©Sandal-Bárány Tünde Nikoletta
  Szerzői és minden jog fenntartva!
  Ha tetszett a videó,köszönöm ha megosztod!
  Osztható erről a linkről is: http://www.fenyorveny.hu/2015/08/szabadok-vagyunk.html
  http://indavideo.hu/video/Szabadok_vagyunk
 5. [​IMG] Az egészség nem adomány, viszont annak képességét, hogy megőrizzük, vagy visszaállítsuk, mélyen magunkban hordozzuk, de legalábbis meg tudjuk tanulni.
  Öngyógyító képességed már abban az egyszerű, ám csodálatos életfelfogásban kifejeződik, amilyen alázattal éled pillanataidat. Akár öröm, akár bánat ér, lelki békéd egyikben sem lendül ki nyugvópontjáról.
  Önmagad gyógyítani sokkal könnyebb, és egyben sokkal nehezebb annál, mint amit a kifejezés magában rejt.
  Ehhez azonban ÉLNI kell az életet, elegendő öntudattal tenni, ami a dolgod, fejlődni, tanulni, változni, ahogy az új nap reggele megkívánja. Részt venni minden pillanatban, nem várni, nem túlélni, hanem a pillanatokat tartalommal feltölteni.
  Tovább: http://www.fenyorveny.hu/2015/09/az-alternativ-gyogymodokrol.html
 6. http://www.fenyorveny.hu/2014/07/a-spiritualis-ebredes-12-jele.html
  Azt mondják, a változás fájdalommal jár. Azt mondják, a hernyónak is fáj, míg leveti bábját, hogy csodálatos pillangóként szülessen újjá.
  A fájdalom elkerülhetetlen, és csak illúzió - de hogy szenvedsz -e, vagy sem, az a te döntésed!
  1. Megmagyarázhatatlan eredetű fizikai fájdalmak

  Erős, hol tompa, hol nyilalló fájdalom, főként a vállak, a hát és a nyak tájékán. A DNS szintű, intenzív változás jele. Elmúlik!

  2. Indokolatlan szomorúság, valahol legbelül, nagyon mélyen

  Ez a nehéz érzés múlt elengedéséből fakad. Olyan érzés, mintha elhagynád a régi otthonod, ahol nagyon sokáig éltél, és beköltöznél egy új házba. Sok energiát igényel az, hogy hátrahagyd emlékeidet és élményeidet. Ez is elmúlik.

  3. Sírás

  Indokolatlanul fakadsz könnyekre, és nem tudnád megnevezni a sírás okát. De ne félj, sírni egészséges dolog. A sírás, a nevetés, és a víz (kívül és belül) segíti a megtisztulást a régi hiedelmeidtől. A könnyeiddel együtt elengeded a régi rossz energiákat is. Ennek is vége lesz.

  4. Munkahely, vagy karrier váltás

  Az átalakulás elmaradhatatlan kísérője. Ami régen működött, már nem megy tovább.Ahogyan te magad változol, úgy változnak a téged körülölelő dolgok is. Ne bánkódj, és ne félj. Engedd el a régit, és ne keseredj el, ha öt-hat dologba is belevágsz egymás után, látszólag sikertelenül. Senki sem azonnal találja meg az új helyét, az új önmagát. Próbálgatnod kell magad, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet - és ehhez rá kell jönnöd, mik is valójában az igényeid, a vágyaid és a szükségleteid.

  5. Eltávolodás a családi kötelékből

  Egy régi karma kötött a vér szerinti rokonaidhoz. Amikor kitörsz a karmikus körből, felbomlanak a kötések is. Kezdetben úgy érezheted, hogy végképp eltávolodsz a családodtól, és a régi barátaidtól. De ez csak átmeneti állapot. Új, tisztább, minőségibb kapcsolat alakul majd köztetek, ha fontos. De már nem a rossz szükségletek, a pusztító függés fűz majd hozzájuk.

  6. Szokatlan alvási "rendellenességek"

  Ezek igazából egyáltalán nem rendellenes jelenségek. Tapasztalhatod, hogy éjjel 2 és 4 között megébredsz, nagyon erős érzésekre, nagyon élénk gondolatokkal. Ne aggódj, ez teljesen normális. Jung is ezekre az órákra teszi a tudatalatti és a tudatos én párbeszédét, és ha felébredsz rá, annál jobb. Ne erőltesd az alvást, inkább írd le az érzéseidet!

  7. Intenzív álmok

  Ezek az élénk képek gyakran ábrázolnak harcokat, háborúkat, rémekkel vagy üldözéssel teli álmok kísérhetik az ébredésed. Ezekkel valójában szinte szó szerint szabadulsz meg a régi rossz energiáktól! Álmodhatod azt is, hogy meghalsz, és hogy hátrahagyod a tested. Ez a tudatos átmenet állapota. És ennek is vége lesz. Próbálj meg minél több időt a természetben tölteni, az segíti a folyamatot.

  8. Meghallod a hangot

  Észreveszed, hogy egyre többször beszélsz saját magadhoz, elmerülsz a gondolataidban, miközben szinte megszűnnek a körülötted lévő dolgok, jelenségek. Ekkor már nem csak álmodban, de nappal, ébren is keresi a közös hangot a tudatod két szintje. És ez még csak a jéghegy csúcsa. Ezek a beszélgetések egyre természetesebbé, koherensebbé és belsőségesebbé válnak. Nem őrültél meg, csak haladsz az úton.

  9. Tájékozódási zavarok, néha egyensúlyvesztéssel párosulva

  Sokszor törhet rád az az érzés, hogy a lábad, hiába a földön jár, tulajdonképpen nem fog talajt. Megtántorodhatsz, hirtelen kapaszkodókat keresel, nem érzed azt, hogy stabilan állnál a lábadon. Olyan, mintha két világ közt lebegnél, a tudatod néha kiszabadul a test lomhaságának fogságából, és hátrahagyja azt. Ez is elmúlik hamarosan.

  10. Magányosság, még nagy társaságban, emberek közt is

  Úgy érezheted, mérföld magas és széles falak szigetelnek el a többiektől. Szeretnél belefolyni a beszélgetésekbe, szeretnél a társaság részévé válni, de képtelen vagy rá. Távoli leszel, és magányos. A megszentelt föld a magányos vándoroké. Ha ez az érzés aggodalommal tölt el, talán megpróbálsz erőlködni, hogy újra másokkal lehess, de hiába. Csak egy valakit kell megtalálnod, mélyen legbelül - a vezetődet. Mostantól veled lesz, egész életeden át, hol fogja a kezed, hol a vállára vesz majd, hol melletted sétál vidáman. De nem leszel soha többé egyedül. És visszatalálsz majd az emberek közé, ebbe a világba is. Békésen, derűsen és magabiztosan.

  11. A szenvedélyek, vágyak elvesztése

  Senki és semmi nem képes vágyakat ébreszteni benned. Megrémülhetsz, és azt gondolhatod, hogy beteg vagy, haldokolsz, valami nagyon nincs rendben veled. De ez teljesen természetes, ez is a folyamat része. Megtisztulsz a fizikai tested és az egód, csillapíthatatlan, sóvárgó követeléseitől, szabadságra lelsz a vágytalanság állapotában. Ez pont olyan, mint egy szoftverfrissítés. El kell távolítani a felesleget, hogy helyet adj az újnak, a jobbnak, a fejlettebbnek.

  12. Honvágy

  Talán ez a legnehezebb érzés, ami az átalakulásodat kíséri. Nem tudod, hova vágysz, de elvágyódsz, haza akarsz meni, de nem tudnád megmondani, hol is van ez a haza. De megtalálod majd! Néha azt érezheted, hogy a senki földjén állsz, nem tudsz, és nem is akarsz hátrafordulni, de képtelen vagy megtenni az első lépést előre, mert félsz az ismeretlentől, a szabadságtól. És nem is veszed majd észre, amikor megteszed. Mert már nem leszel egyedül. Az üresség, a csend, amit érzel magadban, a karmikus köröd végét jelzi. Amikor újra felállsz, és megújult, fentről kapott erővel nekiindulsz, megtalálod az új utad. Az út talál meg téged. Új társakra találsz, emberekre, új helyekre, egy új világra, belül és kívül is.
  Jó utat.
  notaspista, Mcmiki és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 7. Él benned egy bölcs. Ő a magasabb ÉN-ed. Mindig veled van, minden pillanatban, még ha nem is érzed állandóan a jelenlétét. Merüljünk önmagunkba és kérjünk irányítást, igazságot, támogatást, szeretetet és bátorítást - mindazt, amire szükségünk van. Ha irányításra van szükségünk, nyomban megkapjuk. Bár nem mindig úgy érkezik hozzánk, ahogy képzeljük, de mindig elér bennünket.
  http://www.fenyorveny.hu/2014/08/magasabb-ened.html
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 8. “Szeressünk magunk körül mindenkit. A szeretetben fogadjunk szeretetet, mert a szeretet élet, és bizonyosan nem akarunk kilépni az életből. A szeretetben fogadjuk hát, hogy kitartunk a szeretetben, és soha ne hagyjuk el a szeretet mezsgyéjét. Mert a szeretetben lakozik Isten hatalma, a teremtés hatalma, az élet bölcsessége és minden jó ereje. Ezért teljes szeretetben kell élnünk. A szeretet fénye örökké beragyogja utunkat, és fénye vezérli lépteinket, akár lassan, akár gyorsan haladunk. A szeretet fénye mindig velünk lesz utunk során. A szeretet mindig életünk horgonya lesz. Szeretetben élünk, és a szeretet bennünk él majd. Szeretetben élünk, szeretetben gyarapodunk, és az örök szeretetben lelünk beteljesedést.”
  http://www.fenyorveny.hu/2014/08/a-szeretetben-lakozik-isten-hatalma.html
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 9. http://www.fenyorveny.hu/2014/08/csakraterapia.html

  Minden embernek egy saját energia rendszere van. A csakrák olyan finomanyag energia központok, amelyen keresztül a testünkben a chi / prana / delej folyik. Ha ez az energia nem tud akadály nélkül a testünkben áramlani, a csakrák blokkolt állapotba kerülnek, és negativ irányba befolyásolják mind a lelki, mind a testi hogylétünket. Csakráink akkor működnek legjobban, akkor válnak tudatossá, ha foglalkozunk velük. Testi, légző és imaginációs gyakorlatokkal kerülhetünk velük közelebbi, intenzívebb kapcsolatba. Aki rendszeresen gondot fordít csakrái jó működésére, egészségesebb, sikeresebb is lesz általuk. Az egyes csakráknál jelentkező problémák a hozzá tartozó szervek vagy életterületek nem jó működését is jelzik - hiszen kölcsönös hatást gyakorolnak egymásra. Testünkben ezeket az energiaközpontokat és fő csakrákat a szivárvány hét színe szimbolizálja. Minden csakrának megvan a maga színe, hangja, mantrája, rezgése - működésüket így a megfelelő szín, hang, mantra, kristály segítségével fokozhatjuk vagy vissza is foghatjuk.

  Ahogy az érzelmek csakráinkat befolyásolják
  Vannak érzelmek és események, amelyek bezárhatják a csakráinkat, ha nem dolgozzuk őket fel kellőképp.

  1. Gyökércsakra - félelem

  A létezés joga, jogom van itt lenni


  2. Szakráliscsakra - Bűntudat

  Az érzés joga. Jogom van érezni


  3. Köldökcsakra - Szégyenérzet

  A tett joga. Jogom van csinálni


  4. Szívcsakra - Szomorúság

  A szeretet joga. Jogom van szeretni és szeretve lenni


  5. Torokcsakra - Hazugság

  Az igazság joga. Jogom van kimondani és hallani az igazságot


  6. Homlokcsakra - Illúzió

  A látás joga. Jogom van látni


  7. Koronacsakra - Odaadás

  A tudás joga. Jogom van tudni
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 10. Az ember 10 illúziója

  1. Létezik szükség
  2. Létezik kudarc
  3. Létezik meghasonlás
  4. Létezik hiány
  5. Létezik követelmény
  6. Létezik ítélkezés
  7. Létezik elítéltetés
  8. Létezik feltételesség
  9. Létezik felsőbbrendűség
  10. Létezik tudatlanság

  Most lásd az igazságot!
  Tovább:
  http://www.fenyorveny.hu/2014/08/az-ember-10-illuziojalasd-az-igazsagot.html
  Kicsi Fecske kedveli ezt.