Szín
Háttérszín
Háttérkép
Szegély színe
Font Type
Font Size

 1. Egy nagyon régen, mostoha körülmények között rögzített dal, mai felvételét szeretném megosztani, ezzel a videóval. A technika azóta ugrott annyit előre, hogy néha hallatszik a furulya felső oktávja, házi eszközökkel is.  Lement a Nap a maga járásán,

  Sárga rigó szól a Tisza partján.

  Sárga rigó meg a fülemile,

  Szép a rózsám, hogy váljak meg tőle?  Ha meghalok, temetőbe visznek.

  A síromra fakeresztet tesznek.

  Jöjj ki hozzám holdvilágos este,

  Úgy borulj le a sírkeresztemre.
  Beka Holt és Moldovai Antal kedveli ezt. 2. Gyermekkori emlékek, ötven éves képek keverése a jelenkor videojával. Az akkor szőke kisfiú ma már őszülő nagyapa. A szóló hangszert tavaly vettem. Azóta többfele jártunk együtt és jó barátságot kötöttünk.

  Az idén többféle dologgal kísérleteztem. Ez a dal, csak egy játszadozás. Hangokkal, képekkel és az idővel.

  Apám is többször dúdolgatta. Egymás elől csentük a szaloncukrot. Aztán jött a cukor fújogatás, mert ami nem lebeg, az még töltve van.

  A hangszer egy C-s szoprán Schneider furulya. Midiben szerkesztett kíséret, aztán egy kis Reason 5-ös tuning, majd a Audacity-n a keverés, mp 3-ra alakítás.


 3. A tervezett decemberi feltöltések második darabja egy vitatott dal. Éppen a jogvédelem hiánya miatt tudja szaporítani a furulyás oldalamon megjelentetett stílusokat. Nagyon jó példa arra, hogy különböző szakmák által lepittyegett dal, éppen a jogvédelem hiánya miatt terjed el széles körben, ér meg sokszoros feldolgozást.

  Mivel a zene lényege, hogy gerjeszt-e érzést a hallgatóiban, én a szakmai fanyalgások közül csak egyet említenék meg. Ami egyúttal a dal, előttem eddig homályos gyökereire is némi fényt vet.


  Nagyon hasznos a Muszty-Dobay pár sok kiadványa, amik szerintem nem véletlenül népszerűek. Sok ember számára adtak lehetőséget az élő zene gyakorlására. Mivel én is a zeneiskola nélkül tanultam a zenélgetés alapjait, sokszor segítségemre voltak. Nyílván ők más szemmel nézik a dalokat, mint az őket olvasó vagy hallgató emberek. Lehet a hangszer miatt is, de én kimondottam élvezem, mikor ezt a dalt játszom, lehet, hogy egy gitáros ezt más szemmel nézi. :D

  http://b-oldal.blog.hu/2009/05/08/tabortuzi_slagerek_2_interju_a_muszty_dobay_hazasparral

  B-oldal: És melyik az, amelyiktől a hideg ráz ki benneteket?

  Muszty: Van, de nem mondom, mert a közvélemény hatására több ilyen is bekerült a Csalamádékba.
  Dobay: Persze, pl. a „A börtön ablakába” már a könyökén jön ki az embernek… A 20. század elejétől fönnmaradt pár ilyen bluesos börtönballada, pl. „Csak azt ne mondd, hogy hűvös a börtön”, meg a 60-as években „Az alvilágnak nincs romantikája”.
  ”A börtön ablakába” talán a legsilányabb ebből a sorozatból.

  B-oldal: Ki írta "A börtön ablakába..." című, az évek során kvázi népdallá és punk-himnusszá nemesült örökzöldet?

  Muszty: Eredetileg Víg László. Beszéltem vele, ő csak 2 versszakot írt, a többit csak később hallotta.
  Dobay: Azt mondta, hogy a többi, később hozzáköltött versszak miatt nem akarta jogvédeni. Pedig lehet, hogy nagyot kaszált volna vele...

  Ennyit a dal történetéről.

  Az alkalmazott technikai elemek:

  · midi szerkesztés

  · midi wav átalakítás

  · Wav keverése az „élő” hanggal

  · Wav mp3 konvertálás

  · Hang és a képi elemek keverése

 4. A 90. genfi zsoltár – kezdősora szerint: Tebenned bíztunk eleitől fogva – Béza Tódor zsoltároskönyvéből származik, zenéjét Loys Bourgeois szerezte. 1607-től kezdve Szenczi Molnár Albert fordításában a magyar reformátusok énekei közé is bekerült; a 19. századtól kezdve gyakori használata a felekezeti öntudat erősítését szolgálta, egyes vélemények szerint azonban néphimnusz szerepet töltött be. Benedek Elek a legszebb és legnehezebb zsoltárnak tekintette.

  A hagyomány úgy tartja, hogy Bocskai István hajdúi ezt a zsoltárt énekelték harcba indulván.

  Az alkalmazott technikai elemek:

  · midi szerkesztés

  · midi wav átalakítás

  · Wav keverése az „élő” hanggal

  · Wav mp3 konvertálás

  · Hang és a képi elemek keverése


  1. Tebenned bíztunk eleitől fogva, Uram, téged tartottunk hajlékunknak! Mikor még semmi hegyek nem voltanak, Hogy még sem ég, sem föld nem volt formálva, te voltál, és te vagy, erős Isten, És te megmaradsz minden időben.

  2. Az embereket te meg hagyod halni, És ezt mondod az emberi nemzetnek: Légyetek porrá, kik porból lettetek, Mert ezer esztendő előtted annyi, Mint a tegnapnak ő elmúlása És egy éjnek rövid vigyázása.

  3. Szolgáidon láttassad dolgaidat, Dicsőségedet ezeknek fiain! Add értenünk felséges hatalmadat, Mi kegyes Urunk, ó, irgalmas Isten, Minden dolgunkat bírjad, forgassad, Kezeink munkáit igazgassad!
 5. A dalt először az ausztriai Oberndorf bei Salzburg Szent Miklós-templomában (St.Nikolaikirche) adták elő 1818. december 25-én. Mohr már jóval korábban, 1816-ban megírta a szöveget, de csak az előadást megelőző szentestén kérte meg Grubert, hogy szerezzen dallamot és gitárkíséretet hozzá. Nem tudni, mi adta neki ezt az ötletet; a gitárzene abban az időben inkább a szórakozóhelyeken volt jellemző – a hagyomány úgy tartja, hogy a templom orgonája nem működött; a történet egy népszerű változatában egerek rágták szét a fújtatókat). Gruber először nem értett egyet Mohrral, mert félt, hogy a híveknek nem tetszik majd a gitárkíséret, de végül beleegyezett, és megírta a zenét, melyre hatással voltak Gruber szülőföldjének népzenei hagyományai. Mikor befejezte, már csak pár óra volt hátra a miséig. A karácsonyi misére érkező híveket eleinte meglepte az újítás, hogy gitárkísérettel adják elő az éneket, de végül megkedvelték a dallamot.


  A mai feltöltés, nem a kor hangján szólal meg, de a gitár(hang :D) itt sem mellékes. A többi eszköz a szokásos. Anvill stúdió.Reason 5. Audacity. A furulya ezúttal a Schneider c szoprán.

  cortes kedveli ezt.
 6. Lehet sok, lehet kevés... Valaha ennyi kellett egy arany lemezhez, persze vásárlóban...:D Ám az azóta eltelt idő kicsit felgyorsult.... Ma érdekes adatokat látok a neten....Ám engem nem az ámítás része érdekel az ámítástechnikának.... Ha Johnny Cash Hurt me című száma , amit magam is megnéztem. többször is...2012. ápr. 5. óta ért el 25 milliós QQcsot, Akkor egy kisgrofo video by hun version egy év alatt tudja ezt? Nos maradjunk az én szerényebb eredményemnél....:D Én köszönöm azoknak, akik rám néztek... Én örülök egy 100 000-es számnak is...A műfajt és az arcom ismertségét tekintve...

  Talán eljön az az idő, amikor valóban olyan emberek tudnak csak tenni az asztalra, akik teljesítményre is képesek....Amikor nemcsak a "Kishercegről" ismerik Exupery-t, hanem az Éjszakai repülés sorait többen idézik.... Tudom, hogy csacskaságnak tűnik, pedig nem az....

  Nagyon kellemes meglepetések érnek vén fejjel... De ezt majd eccer máskor....Johnny Cash, vagy a magyar tenni akarók? Mindegyiket szeretem...Ahogy a Pink Floyd hetvenes éveit... Milyen szépen szólt a gitár az ősz gitáros kezében....Én meg csak fújom....Ami megfog és úgy érzem, hogy ki tudom fésülni a lusta vénülő kezemet rá....Közben a világ meg omlik a saját hányadékába....Mi meg fújjuk, pengetjük és meg énekeljük.... Hogy is mondta Exupery...Az embereknek nincsenek kertészeik....Ma a gyerek Mozart ugyanúgy a fogaskerekek közé kerül mint a többiek..... lesz olyan világ, amikor nem?

  Hát ha ebben a világban ennyien néztek rám, az sok....Ha a nagyokat nézem, csak mosolygok....Amatőr vagyok és az is maradok...és ez így a jó.... de egyszer még Tamás álmát meg kell valósítanom....
  [​IMG]
 7. Mire jó az "ámítástechnika"? Például az a korábban kórosnak tűnő ötlet is megvalósítható vele, hogy önmagaddal játsszál el egy furulyaduót. Ez a feltöltés egy vidám hangulatú magyar népdal, amely két furulyán szólal meg. Egy Hohner F-s altfurulyán és egy Schneider c-s szoprán furulyán. Jellegzetes, erős hangú hangszer mind a kettő.

  A faluban nincs több kislány, csak kettő, csak kettő,
  Az egyiket elszerette a jegyző, az jegyző.
  A másik meg a kapuban neveti, neveti,
  Hogy őt meg a segédjegyző szereti, szereti.

  Kiültek a vénasszonyok a padra, a padra.
  Isten tudja, miről folyik a pletyka, a pletyka.
  Nem kérem én a jó Istent csak arra, csak arra,
  Valamennyit ragassza le a padra, a padra.


  mulatos imi kedveli ezt.
 8. Ma egy klasszikus esett játékos kedvem „áldozatául”. Fülbemászó dallam, némi kiegészítésként az eredeti mű kicsit frissebb hangszíneket kapott. Midis szerkesztés az Anvil Studio ingyenes verziójával történt. Ezután kapott egy kis Reason effektet és hangszíneket. A hangfelvétel az Audacity, szintén ingyenes verziójával készült és egy Shure SV100-as mikrofonnal. Miután összekevertem az élő hangot kísérettel, a képszerkesztő számára elfogadható MP3-ra átalakítottam.

  A dalhoz a háttérképet egy telefonos fénykép adja, ami a kedvezőtlen fényviszonyok ellenére is, használhatóan sikerült. Én úgy gondolom, hogy ez a darab is színesebbé teszi a furulyán előadható dalok listáját. A dal egy Schneider szoprán fafurulyán szólal meg, aminek nagyon érdekes hangja van. Nem kell tekergetni a hangszínen, hogy az alsó oktáv is telt, erős hangon szólaljon meg.

  Agostino kedveli ezt.
 9. Nem tudom, hány olyan képet láttam mostanában, ami nem a Photo shop-os villogásról szól. Úgy gondolom, hogy ez mindenképpen egy olyan kép, amiért érdemes gépet cipelni a fotósnak .... :D

  http://canadahun.com/galeria/albums/másoktól.862/
 10. Két dalt töltöttem fel a karácsonykor játszottak közül. Az egyik egy tavalyi zsoltár kicsit újragondolt változata, a másik pedig egy új furulya tesztelése kapcsán került rögzítésre.

  326. Dicsőség mennyben az Istennek! 1855


  A feldolgozásaim alapjául szolgáló link megváltozott, az előző videóimban közreadotthoz képest. A helyes elérési út:
  http://egyhazzene.reformatus.hu/orgon...
  Ebben a videóban egy 2014-ben már játszott ének, 2015-ben újra feldolgozott változata hallható, hangszeres verzióban. A szoftveres zenei kíséretre az „élő” díszt egy Yamaha Alto YRA 27 II altfurulya adja.


  Pásztorok, pásztorok, örvendezve

  Egy kis karácsonyi játszadozás. Az új juharfa Schneider ne hiába legyen a furulyáim között. Egy C-s szoprán furulya tesztelése, meg a karácsonyi hangulat hozta létre ezt a felvételt. Szenteste élőben is teszteltem új furulyámat. Kellemes kezdet volt. Érdekes hangja van. Erősítő nélkül is betöltötte a templomot. A kezdeti lépések után, úgy érzem, hogy az alsó oktáv szebben szól, mint egy átlagos fafurulyán. remélem ebben más is meg fog erősíteni.

  A kíséretet a már szokásosnak mondható módon készítettem el. Anvil kottázott, ezt Reason beszippantotta, és komolyabb hangszíneket adott neki. Audacity pedig összevarázsolta a furulya és az „ámítógép” hangját.

 11. 2015 november 21.-én a Terepjárók DSE rendezvényén jártam, Székesfehérváron. Köszönöm a lehetőséget. Érdekes este volt, kedvesen fogadtak. További bíztatást ad a zenélgetéshez a sok énekes kedvű ember. Aki pedig a keze munkájával is hozzájárult az estéhez és az ajándékaimhoz, nekik ez úton is köszönetemet szeretném kifejezni.

  [​IMG]
 12. Hány helyen maradtak meg régi hagyományok?
  Magyarország-Fejér megye-Moha

  A fővárosi vizek népszerűségével vetekedett a Magyarország legrégebbi ásványvizeként emlegetett Mohai Ágnes, amelyről az első írásos feljegyzést 1374-ben keltezték. Ma a privatizációnak hála, nem üzemel...
  Van azonban valami, ami még működik..Erről nem tudom mi a legrégebbi feljegyzés...Többször táncolt a tiltás és a megtűrt között...Amíg a családi emlékezetek visszanyúlnak ez a hagyomány mindig is létezett...

  Ma talán elértünk oda, hogy megmarad, sőt a helyére kerül... A múlt és a jelen élő, működő egységeként újra hangos lesz a falu, Aki az utcára lép az kormos lesz.Megesszük a székelykáposztát, rá jól fog esni a fánk is, finom baracklekvárral...No és egy kis bor is segít az emésztésben...

  A különböző megosztókon található bővebb anyag erről, akit érdekel...

  blogspot,youtube, inda stb...

  [​IMG]
 13. Vasárnap az éjszakás műszak előtt egy kis vidámságra vágytam.Ezt a kis gyöngyszemet találtam.Talán másnak is mosolyra húzza a száját...
  [​IMG]
  Ez egy rádióbeszélgetés, ami a galíciaiak és az észak amerikaiak között történt. A 106-os tengerészeti vészhívó csatornán rögzítették a galíciai partoknál, Costa de Fisterrán 1997. 10. 16.-án.
  A beszélgetés valóban megtörtént, 2005 márciusában hozta nyilvánosságra a spanyol katonai hivatal. Az össze spanyol újság leközölte, egész Spanyolország halálra röhögte magát.


  ** Galíciaiak: (zaj a háttérben) **
  Itt az A853 beszél Önökhöz! Kérem, változtassák meg a pozíciójukat 15 fokkal délre, hogy elkerüljük az ütközést! Önök egyenesen felénk tartanak, a távolság 25 tengeri mérfölfd.

  ** Amerikaiak: (zaj a háttérben) **
  Azt tanácsoljuk Önöknek, hogy változtassák meg a pozíciójukat 15 fokkal északra, hogy elkerüljük az ütközést!

  ** Galíciaiak: **
  Negatív válasz. Megismételjük: változtassák meg a pozíciójukat 15 fokkal délre, hogy elkerüljük az ütközést!

  ** Amerikaiak: (egy másik hang) **
  Itt az Amerikai Egyesült Államon egyik tengeri hajójának kapitánya beszél Önökhöz! Ragaszkodom hozzá, hogy azonnal változtassák meg pozíciójukat 15 fokkal északra, hogy elkerüljük az ütközést!

  ** Galíciaiak: **
  Mi nem látjuk a kérésnek sem a megvalósíthatóságát, sem a szükségességét. Ezért Önöknek javasoljuk a pozíciójuk 15 fokkal délre történő megváltoztatását, hogy elkerüljük az ütközést!

  ** Amerikaiak: (egy nagyon izgatott, parancsoló hang) **
  ITT RICHARD JAMES HOWAR KAPITÁNY, AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK USS LINCOLN NEVŰ ANYAHAJÓJÁNAK KAPITÁNYA BESZÉL!!!
  HAJÓNK AZ ÉSZAKAMERIKAI FLOTTA MÁSODIK LEGNAGYOBB HAJÓJA! KISÉR MINKET KÉT PÁNCÉLOS CIRKÁLÓ, HAT ROMBOLÓ, NÉGY TENGERALATTJÁRÓ ÉS TÖBBHAJÓ, AMELYEK ÁLLANDÓAN TÁMOGATNAK.
  A PERZSA ÖBÖLBE TARTUNK, HOGY OTT EGY KATONAI MANŐVERT KÉSZÍTSÜNK ELŐ ÉS EGY IRAKI OFFENZÍVA ESETÉN VÉGREHAJTSUNK.
  ÉN NEM AJÁNLOM, ÉN MEGPARANCSOLOM, ÖNNEK, HOGY VÁLTOZTASSA POZÍCIÓJÁT 15 FOKKAL ÉSZAKRA!!!!!!!
  AMENNYIBEN NEM HAJTJA VÉGRE, KÉNYTELENEK LESZÜNK A SZÜKSÉGES LÉPÉSEKET MEGTENNI, HOGY BIZTOSÍTSUK AZ ANYAHAJÓ ÉS A HADERŐ BIZTONSÁGÁT!!! ÖNÖK SZÖVETSÉGES ÁLLAM, TAGJAI A NATONAK ÉS ÍGY ENNEK A HADERŐNEK!!! AZONNAL ENGEDELMESKEDJENEK, ÉS MENJENEK AZ UTUNKBÓL!!!

  ** Galíciaiak: **
  Itt Juan Manuel Salas Alcantra beszél. Mi ketten vagyunk. Oltalmaz minket a kutyánk, az ételünk, két sör, és egy ember a kanári szigetekről, aki éppen alszik.
  A Cadenia Dial von la Coruna adó és a 106-os tengeri vészhívó csatorna támogat. Sehová sem utazunk, a szárazföldről beszélünk Önökhöz.
  Az A-853-as számú Finisterrai világítótoronyban vagyunk a galíciai partoknál.
  Halvány fingunk sincs, hogy a spanyol világítótornyok rangsorában hanyadikok vagyunk.
  És megtehetik a lépéseket, amiket szükségesnek tartanak, és amelyekre vágynak, hogy a szaros anyahajójuk biztonságát garantálják. Különösen annak ismeretében, hogy nemsokára a galíciai partok szikláin szét fog zúzódni.
  Ezen megfontolásokból ki kell tartanunk amellett és szeretnénk még egyszer a lelkükre kötni, hogy a legjobb, legegészségesebb és legokosabb Önnek és embereinek, ha pozíciójukat 15 fokkal délre megváltoztatják, hogy az ütközést elkerüljük!
 14. Több oldalon írogatok időnként, egy negatív élményemet szeretném megosztani veletek a Netlog nevű közösségi oldalról. Hozzáteszem, hogy az oldal működésével elégedett vagyok, de az a kis mellékzönge nagyon fura. Az a fura kis három x , amivel bizonyos oldalak a felnőtt tartalmat jelölik... A múltkoriban egyik blogomban az Aranybulla harmincadik pontját kívántam idézni. A saját személyesem blogomban nem írhatok le három darab x-t egymás mellé, holott egyértelműen a római harmincas az ebből áll.Majd első felháborodásomban erre reflektálni akartam. Ebben le akartam írni, hogy ha egy P..O..R..N..O...G...R...Á...F.... tartalmat akarnék reklámozni, megtenném. Ebben semmiféle hülye szabállyal nem tudnának meggátolni. Akkor mi értelme annak, hogy például a magyar értelmező kéziszótárban szereplő szavakat nem írhatok ide le???

  Egy személyes blogban nem szólhatok arról például, hogy engem felháborít, hogy az édesanya?... a kiskorú gyermek jelenlétében, a férjével egy autóban ülve köt üzletet egy török kamionossal? Mondjuk szeretném ideírni a fogllakozás nevét, akkor ezt miért nem tehetem meg? Persze azt is megoldottuk, hogy ne a cenzor akarata érvényesüljön, de mi szükség van erre?

  A netlog egy normálisan működő oldal, nem hiszem, hogy bármelyik tagját felháborította volna, ha az említett blogomban leírhattam volna az Aranybulla harmincadik paragrafusának a sorszámát a magyar!!! helyesírás szabályai szerint...
 15. Kíváncsian várom, ki milyen zenének tartja... A technika a következő volt ... Élőben, a fülhallgatóban hallgattam a midi fájlt, és közben rögzítettem a furulya hangját és a képet webcammal ... Ezután a furulya hangját leválasztottam, némi zajcsökkentés után, tettem rá egy kis zengetőt és összemixeltem a midivel. Az egészet a Windows alapszerkesztőjével feliratoztam és visszamásoltam az eredetileg rögzített kép alá. Akkor ez most gépzene? Vagy inkább élőzene? Hiszen a domináns hangszer csak némi simítást kapott az elektronikától ...

  Hoztam-e létre valami újat? Más-e a rögzített hanganyag, mintha üresen lejátszanám a midi fájlt? Mennyiben lenne más a produkció, ha egy élő zongorista nyomta volna alá ugyan ezeket a hangokat? Én biztos jobban élveztem volna a közös munkát, hisz az mindig feldobja az embert, ha nem magában nyomja, de a hallható anyagban ez hozott volna-e bármilyen változást?

  Nem az indulatkeltás a célom, hanem a mai valóság reális bemutatása... Hol találok három négy embert, aki ugrásra készen, arra vár, hogy a napi munkám után, mikor támad erőm és kedvem zenélgetni egy kicsit. Csak úgy a magam örömére.

  Szerintem az egyre olcsóbb, egyre nagyobb tudású hangszerek már egyre több ember kezébe adnak lehetőséget, hogy belekóstoljanak a zenélés örömeibe. Az csak rajtunk múlik, hogy ezt mire használjuk.

  A youtube-on keress rá az esernyősdalra,így egybeírva. Ott megtalálod miről szólnak a szavak...