150 ezer látogató a Szépművészeti reneszánsz kiállításán

Published by KABRI in the blog KABRI blogja. Megtekintés: 359

[​IMG]

Leonardo da Vinci - Hermelines hölgy


150 ezer látogató a Szépművészeti reneszánsz kiállításán

http://www.kultura.hu/main.php?folderID=948&articleID=296132&ctag=articlelist&iid=1

Október végi megnyitása óta több mint 150 ezren látták a Szépművészeti Múzeum Botticellitől Tizianóig című kiállítását. A látogatói igényekhez alkalmazkodva a kiállítás már hétfőnként is nyitva áll, hétvégén pedig egy órával tovább, 19 óráig látható a kiállítás.

Az itáliai festészet két évszázadának remekműveit bemutató tárlaton több mint ötven múzeumból, többek között a firenzei Uffiziből, a párizsi Louvre-ból, a londoni és a washingtoni National Galleryből, a New York-i Metropolitan Museumból és a madridi Pradóból kölcsönzött remekműveket állít ki a Szépművészeti.

A csaknem 130 festményt felvonultató tárlaton a címben kiemelt alkotók mellett több mint nyolcvan festő, köztük Leonardo, Giorgione, Raffaello, Veronese és Tintoretto alkotásaival találkozhatnak a látogatók. A kiállítás emblematikus műve a világ egyik leghíresebb és legértékesebb festménye, Leonardo da Vinci Hölgy hermelinnel című alkotása, amelyet a képnek otthont adó krakkói Czartoryski Múzeum mellett Európában csupán olasz múzeumokban láthatott eddig a nagyközönség.


Hozzászólnál? Jelentkezz be...