30., Helyzetjelentés

Published by Madamosielle20 in the blog Egy Bohém Naplója - bohemian diary. Megtekintés: 476

Rég óta nem írtam magamról, amikor nincs miről, inkább keresek egy hozzám illő témát, most viszont megint annyi minden történt, hogy érdekes történet kerekedik belőle.
Múlthét előtti héten kiköltözött Eszti a koliból, a barátja albérletébe, teljesen megértem, hisz külön szobájuk van, konyha, fürdőszoba, tarthatnak cicát...viszont múlthéten Réka és Kriszti is kiköltözött.
Ennél ostobább döntést nem is hozhattak volna, de én már nem is szóltam bele, annyira mehetnékük volt, annyira leszólták a Ménesit...kiköltöztek egy osztálytársukhoz, Ádámhoz. Egy szobába alszanak a fiúval, szerződést nem kötöttek és ott lakik a 45 éves főbérlő is, ágyuk sincs, matracon nyomják...és ilyenkor nem tudom irónia nélkül nézni őket, mindig panaszkodtak a helyhiány miatt...de igazából nem a Ménesivel van baj, hanem azzal, hogy mindannyian elkényeztetett és buta lányok, de ami késik nem múlik, visszasírják még a kényelmet ...
Úgyhogy most egyedül alszom egy 4 ágyas szobába.
A magány ( már) nem zavar, sőt egyenesen isteni, a magam ura vagyok, rend vesz körül, magamra takarítok, akkor kelek-akkor alszom, amikor akarok.
És még egy jó dolgot szült az esemény Dórival és Flórával sokkal többször járok össze.
Van, hogy Dóri jön át, hogy amíg mos a Hajdúban, beszélgessünk, van hogy én hívok át, amíg elpakolok, sokat beszélgetünk, még többet nevetünk és az egymásnak tett kisebb szolgálatok(Dórinak fölhozom az ebédjét, reggel viszont felhozza a reggelimet, így nem kell fölkelnem), szóval örülök a barátságunknak.
Az elmúlt hetekben kifejezetten fölzaklatott, hogy a telefonos munka nem sikerült, kb. 16 órát töltöttem bent,betanulással, vizsgákkal, volt, hogy bementem és közölte Zalán, hogy "most akart írni, hogy ne jöjjek", aztán "lemondta a Upc a kampányt, így sorba tanultam be a Generalit, Upc-it, majd a Mester kiadót.
Az egyik szombatot nem tudtam vállalni,emiatt félreértés támadt, így az az állapot, hogy "majd hív" Zalán....Ebből kezdődtek a veszekedéseink Petimmel, míg végül úgy keltem föl múlthét kedden,hogy ma megtalálom a nekem való munkát..és így is lett,, találtzam cukrászdai munkát, egy neves, nagy múltú intézményben.
Vasárnap kezdtem, 8-tól dolgoztam este 6-ig, és nagyon tetszett,
Facsartam vagy 20 liter naranbcslevet, minden 5000 fztt fölötti vendég ajándékba kap 3 decit, vaxoltam a torta szeleteket( fóláztam azt, amit helybe fogyasztanak vagy elvisznek, egy kicsit mosogattam, ki-be pakoltam a mosogatógépbe,kávét főztem, felsöpörtem, pörgős munka volt. Egykor kaptam 15 percszünetet, föl akartam vinni az általam csomagolt ebédet, de kiderült itt főznek ránk. Jani bácsi egy 70 év körüli szakás, hús levessel, petrezselymes burgonyával várt és Gordon Bleut készített hozzá.
Mindenki kedves volt velem.
Nagy erőfeszítést ígényelt, hogy az általam annyira kedvelt édességet ne kostóljam meg, de el tudtam vonatkoztatni, bent pedig kedvesen megkérdezték, hogy "nem szereted a süteményt?", mert a közös tányérról, ahová a sérült, vagy földet ért egyedek kerülnek se mertem venni.
Ha kostoltam is, csak egy falatot, isteni volt a Sacher, a Dobos, a málnás-túrós torta,tökéletes volt Baklava, a Zserbó pedig különleges, ilyen töményet még sose ettem.
Késöbb utána nézem és az alapító, akivel a hétvégén is találkoztam így mesélt a receptekről:
"- A kitörést egy karácsonyi bejgli hozta meg…, aminek a receptjét nagyapámtól őrzöm. Aztán jött a parfé… Nagyapám és apám kézzel írott receptkönyveit ma is forgatom. Még mindig találok bennük újat és megszívlelendőt… Természetesen a teljesen új sütemények megalkotásától sem ódzkodunk… Alapvetőnek tartom, hogy mindig friss legyen az áru. Egy otthon sütött rezgős, meleg költeménnyel nem tudjuk felvenni a versenyt, de a házi sütemény varázsát próbáljuk utolérni… Mind a mai napig az étkezést egy süteménnyel fejezem be… Télen általában a nagyapám sütötte tejszínhabos mogyorótorta zárta a vasárnapi ebédeket. Még most is ez a kedvencem."
Én em is gondoltam volna, hogy ennyi féle torta létezik...
Nosztalgia Dobos torta
Stefánia torta
Puncs torta
Lúdláb torta
Málnás omlett torta
Eszterházy torta
Meggyes csoki torta
Sacher torta
Erdei gyümölcsős joghurt torta
Málnás rízs torta
Málnás kocka torta
Tiramisu torta
Öszibarackos túró torta
Rigó Jancsi torta
Csokoládé torta
Brazil dió torta
Oroszkrém torta
Eperkém torta
Sarlott torta
Szedres sarlott torta
Áfonyás Rigó torta
Málnás túró torta
Ribizlis Mákos torta
Fekete erdő torta
Malakoff torta
Karamell torta
E80 torta
Gellért tekercs
Azthíszem, hogy igencsak bő a választték és ekkor még nem említetem a fagyit, a krémesekeset, a pogácsákat.....folyamatos kígyozó sorok igazolták a minőséget.
Én is kiettem magamért, segítettem, ahol tudtam, meg is dícsértek egypárszor:)
Úgyhogy szurkoljatok, hogy újra hívjanak!
A suliban is jól haladok, ha majd tudok fotózni, töltök föl képeket, mostanában anatómián koponyákat rajzolunk!
Petivel is rendeződtek a dolgok, ma délig aludta, van egy üveg nutellám-szóval minden rendben!
Anita
  • Flora2
  • pipiida
  • Madamosielle20
Hozzászólnál? Jelentkezz be...