61., Somogyország ( Hazatérés ) II:

Published by Madamosielle20 in the blog Egy Bohém Naplója - bohemian diary. Megtekintés: 690

Nagyatádon, amikor leszáltam a ragyogó késő délutáni napsütésbe a buszról, örömmel tapasztaltam hogy semmi se változott. Elöttünk húzódott a Sétáló utca, bal oldalán a Szent István szoborral, jobb oldalán Sportcsarnokkal, azzal az épülettel ahol egykoron az esküvőmet akartam tartani, és ahogy elnéztem csúcsíves , kovácsoltvas erkélyét ezen vágyam újra testet öltöt.
Peti ingerült volt, én peig magyaráztam és gyönyörködtem, más fél év után visszatértem, hazatértem az én Nagyatádomra.Átvágtunk a Széchenyi téren, gyönyörű , megmunkált , zléses élélnk színű házak, az egyedi tervezésű Hotel Solar, A széchenyi park árnyas sétányán, egészen ki a Zrinyi utcáig.
Ezt az utat összesen kétszer jártam végig, így emlékeztből mentem és a szépsége annyira magával ragadott, hogy nem fájlaltam a lábam, míg végre megérkeztünk a Campinghez.
A tulajdonos és egyben a Kemping vezetője roppant előzékeny volt.Kezet nyújtott és mosolyogva mondta, hogy válasszunk magunknak helyet, fizetni ráérünk távozáskor. Ez a bizalmo, ez a dél somogyi vendégszeretet Petimet is meglepte. Nem erre számított és az én véleményemet a Nagyatádi emberekől ömlengésnek tartotta.
A camping 4 csillagos volt, magas sövény választotta el az egyes parcellákat.Fehér mészkő jellegű kaviccsal volt felszórva az út. Középen helyezkedett el a vizesblokk, igényes, tiszta..a kollégiumi zuhanyzókhoz képest királyi. Minden zuhanyfülkéhez öltöző is tartózott és zárni is lehetett.A kemping a strand mellet volt található, így a zuhanyzóban(még a wc-ben is termál víz volt) és 1100 FTért akkor mentünk át a strandra és akkor jöttünk vissza, amikor csak akartunk.
A kemping területén voltak lakókocsok és sátrak a kemping tulajdonából, felállítva,ötletesen berendezve, otthonosan, tvvel, elősátorral, kerti asztallal.
Szintén a kemping területén volt kemenze, pavilonnnal asztalokkal gáztűzhely is...de ha valakinek egyébb igénye volt a tulajdonos mindenben segített.
Peti föl állította a sátrat, én addig a matracot pumpáltam fel és miután elkészült a " lakunk", esti sétára indultunk a balzsamos éjszakába.
ó, hányszor sétáltam éjszaka sötétben, hányszor ültem a Hotel Fontana teraszán metxa gyömbéremet kortyolgatva, miközben Gábor azzal viccelt, hogy jön a Rézfaszú bagoly:)..
Aztán hazasétáltunk és boldog voltam, igazán és tisztán boldog, mert ott voltam ahová mindig is vágytam, ott feszült felettem a Nagyatádi csillagos ég.
És a kemping hangjai éjszaka: domináló tücsökciripelés, kövek szóródása, ahogy valaki sétál a kavicson, néha felcsattanó vidám nevetés, beszéd foszlányok:
" nem tudom hol van, keresd meg..
-mit?
...a sörödet",
halk zene hallatszódik: neked 5 gigabyte nekem 5 libamáj...(Magna Cum Laude: Vidéki skanzon), tompán világítanak a lámpások és a tulaj a berjáratnál sörözik, minden pontosan úgy van, ahogy lennie kell, minden valóságos, és sehol másahol nem akarok lenni csak itt, mert itt lenni jó és meg akarom élni.
Hozzászólnál? Jelentkezz be...