69., Kisbogaram

Published by Madamosielle20 in the blog Egy Bohém Naplója - bohemian diary. Megtekintés: 799

Vegyes érzésekkel kezdek bele a naplóm írásába.
Sajnálom is, hogy eddig nem írtam, de az igazság az, hogy nagyon kevés az időm!
Minden szabadidőnek őrölök. Amellet, hogy suliba járok és dolgozom, újabb megpróbáltatások várnak rám. A nagymamám kórházban van, ahogy az orvos mondta anyukámnak, mindennapos.Csont sovány, nem bír egyedül még felülni se. Napok óta nem eszik, már tápszert se szívószállal.
Rettenetes látni, hogy a rák, mit művel vele.És bár olyan dolgokat látok és tapasztalok, amit minimum 10év múlva kellő élettapasztalat után él meg az ember...csinálom.Az undort legyőzi a szánalom és a szükség ilyen nyilvánvaló jelenléte.
Folyamatos pánikban vagyok.
Az az asszony az ágyban annyira idegen, annyira kell keresni a mamát, egy egy szemvillanása, néhány szava, ami érthető idézi föl bennem a mamát.
Sok jót sosem meséltem róla, kapcsolatunk feszült volt, anya mindig beszámolt neki a stiklijeimről, mama pedig nem félt kiosztani.
Sosem volt simulékony a jelleme, a vele való beszélgetés mindig nagyon veszélyes volt, mert egyrészt megkövetelte az őszinteséget, viszont, ha valami nem tetszett kíméletlenül lecseszett, kigúnyolt, számon kért.
Rendkívül nehéz volt nem bosszantani..sokszor, sokszor, ha nála kellet aludjak, büntetésként fogtam fel és most mégis.....visszasírnák egy ilyen hétvégét.
Nem készültem fel arra, hogy elengedjem.
Ő volt az utolsó tartó pillére a gyermekkori emlékem nagyrészét kitevő családi összejöveteleknek Dédszüleim, Nagyapám után, ha ő is elmegy akkor végleg csak emlék lesz....Emlékek villanak be: mama csodás rántott csirkéje , palacsintája, ahogy megtanított körőzöttet csinálni, a mikulás csomagok, szaloncukor, csillagszoró...ott volt észrevétlen minden részletében és most el veszi ez rettenetes betegség.
És a mostani vészterhes napokban a legnagyobb örömöm, hogyha a korházi ágyán fekve, résnyire kinyitja a szemét és azt mondja: "Szia kisbogaram."
  • Andorea
  • Léna60
Hozzászólnál? Jelentkezz be...