75., Hókuszpók és a törpikék, avagy munkahelyi kabaré folyt köv.

Published by Madamosielle20 in the blog Egy Bohém Naplója - bohemian diary. Megtekintés: 909

A diákokat nem tudom hogy válogatta össze a sövetség, de meg kel róluk állapítani, hogy sokszor csak személyiségükből adódóan alakulnak ki olyan komikus helyzetek, amelyek a Dorex sajátossága. Itt nem mindenki pozitív, de tekintve, hogy mindenkivel poénkodnak , még rajtuk és velük is sokat lehet nevetni.
Nóri a diákvezető, ugyanolyan munkás mint mi,feladatköre abban merülne ki,hogy ő írja alá a jelenlétiket,és reggel megszámolja a létszámot, de ő saját fontosságának tudatában, folyamatosan kihangsúlyozva, hogy ő diákvezető ugráltat vagy épp fenyeget mindenkit. Ha személyes konfliktusai vannak és érvei nincsenek, akkor is primitíven ("nekem rendőr az apukám "szinten) átviszi érvnek egy vitába, hogy " én vagyok a diákvezető".Ebből adódnak konfliktusok.
Sajnos elég buta, ás kinézetre és komunikációban is olyan, mint egy varjú, rákárog az emberekre, és hogy őt nem szeretik arról csak ő tehet.
Aztán itt van András, akit István csak Todejónak hív( amúgy Todeo).
Ő belőlem több érzést és kivált. Bosszant, sért, idegesít és mulattat.
Még Istvánnál is jobban tud sérteni, nem ismeri a határt, nem poénosan mondja, hanem a célja a sértés:pl"Nem hallod?Már a füleden is Zsír van?""Téged kérdezett valaki?""Na veled is többen vagyunk" stb...mindig van valaki, akit ki készít, gyorsak a reakciói, nem lehet csak úgy le szövegelni, mindig van válasza, maró gúnnyal ötvözve.
A Nórit ki nem állhatja és helyére teszi.Pl:Nóri rászól, hogy dolgozzon gyorsabban, miért kapja a fizetését:arra azt válaszolta vékony hangon"Igenis!Dobi nem kap zoknit karácsonyra", majd átment a vitájuk elég csúnya szintre,amire István: Todejó, ne bántsd a Nórit!"Dehogy bántom-mondta András,-bántja őt a tükör eleget" András magas, mopszliképű, egyke fiú, kocsival jár be, de senkit nem vinne el, csak "bizonyos" szolgáltatásokért hangoztatja. Állandóan dobál valakit, főleg Eszter , Dönizt és Brigit, mert ők tetszenek neki. Mindennap olyan fél órára kedves, érdekes és mulattató lesz, de ez igen rövid életű és gyorsan bunkóvá válik.
A fiúk közül még ott dolgozik Áron, aki lelassult és elvarázsolt srác, a buddhista főiskolára jár, és Todejó azzal piszkálta, hogy mit tanul, hogy fog lepkeként élni?
A másik András, egy hosszúhajú, ügyetlen és igen szánalmas srác, ha beszélgetünk is, csak magáról és a kosárlabdáról tud beszélni, (így többnyire nem beszélgetünk.
Gergő, aki Kata expasija folyamatosan Katával van elfoglalva,András csak azt szokta rá mondani , hogy "Mónika show", amit művelnek, Gergő ugyanis nem képes elfogadni Kata új kapcsolatát, sőt tudomást se vesz róla, elé jön a munkába, viszi a táskáját stb.
Kata nagyon kedves és csinos lány, a Dorexben szinte mindenki szereti. Töretlen optimizmusa, segítőkészsége, munkabírása, finomsága igen népszerűvé teszik.
Dönizt is sokan szeretik: tetszik Attilának és Andrásnak többek között, arca helyes, magatartása visszafogott, ő is szerves része a társaságnak.Sokszor poén tárgya a házassága, de Döniz vallásos lévén meginoghatatlan és következetes. Nagyon szereti a párját.
Andi, a BGFen tanul vendéglátást, nagyon csendes és kedves, még István se szólt be neki, sőt egyenesen a kedvence!
Eszter pedig az én kedvencem:Vörös hajú, bambiszemű vidám ELTÉs lány.
Jól mulat ő is a társaságon, bár sokszor inkább ő a mulatság tárgya. Ugyanis van egy olyan szokása, hogy félrehall dolgokat és mindig valami meghökkentőt vagy gusztustalanságot hall, amitől elkerekedik a szeme és visszakérdez: Mi?És elismétli azt , ami csak az ő felyében létezik.
Mondok egy példát: Briginak doboz pakolás közben mondtam: Brigi, a szemed, mint a furtancs! Mire Eszter: Mi? A szeme olyan mint egy kullancs?
De azért mulatságosabb dolgokat is hallott: így jött létre a "geci sorbé"(fujj) vagy hogy kapunk ingyen fagyit.István ennek hatására hozott aztán fagyit mindenkinek.
Todeo és közte forr a levegő, Todeón látszik, hogy tetszik neki az Eszter, bár Andris, mint említettem BUNKÓ, ezért olyanokat szól be neki, "hogy olyan a segge, mintha palacsintasütővel csaptak volna rá", meg hogy nincs melle...úgyhogy közöttük folyamatos a szóváltás, ami ránk nézve kellemes, mert András addig sincs velünk elfoglalva.
Luca az egyetlen , akit András nem tud bántani. Ugyanis Luca nem szól, nem reagál. Száját szorosan összezárja sarkában enyhe fintorral, szemüvege mögül zordan tekint körül és funkcionális beszéden kívül nem gyakorolja a kommunikációt.
Na és itt van Brigi, a sorstársam, szobatársam.Róla nehéz írni, mert minden határt feszeget. Kissé hasonlatos énhozzám életfelfogásában és értékrendszerébem. És szintén nagyon vidám, sokat mosolyog , a dúrva poéokon se sértődik meg...sokan kedvelik, István csak a "Veresnek" hívja.
Több férfiszívet is az újja köré csavart, skalpjai között szerepel: Attila, aki látványosan nem vesz róla tudomást és sokszor munka közben is smseivel ostromolja, Csabi, Gyuszi, és még a gonosz lelkületűTodeo se tudja kivonni magát a hatása alól.
Tehát mi vagyunk diákok az állandó mag, színes társaság, a Dorexes vezetőségről már meséltem, így nem nehéz összerakni micsoda konfliktusok és beszédhelyzetek alakultak ki.
Az egyik kamion pakolás alatt István és Todeo elkezdett poénkodni a Canesten Combival, hogy használtam -e már, hogy Brigi a nyelve alá rakja -e..stb,stb férfias gusztustalanságok, így hát gondoltam megérett tréfára a dolog. Brigivel szereztünk egy Canesten Combis dobozt és beraktuk István szekrényébe. Nem tudom honnan tudta az a gazember, de bosszúból bevizezte a párnámat a széken és beleültem...ő gonoszan vigyorgott.Egy-egy.
Egyszer elneveztem Hókuszpóknak, Todeót pedig Szijamiaúnak és ...rajta maradt. Brigivel készítünk egy hókuszpókos plakátot neki:)
Lehetne még ódákat mesélni a dorexről, mennyi -mennyi poént, és beszélgetést...csak a dorexnek agymosó hatása is van.
  • levis69
  • RixavanDerMaat
  • gbacsko01
  • Madamosielle20
  • RixavanDerMaat
Hozzászólnál? Jelentkezz be...