A boldog kapcsolat 9 törvénye

Published by KABRI in the blog KABRI blogja. Megtekintés: 420

[​IMG]


GHOST

http://www.youtube.com/watch_popup?v=dwXzpTU-NCk


A BOLDOG kapcsolat KILENC TÖRVÉNYE
Igazán boldog kapcsolatot kialakítani nagyon nehéz. Folyamatos izzáson tartani a szenvedélyt – még nehezebb. Pedig ha betartjuk a törvényeket, megy minden, mint a karikacsapás.

1. törvény: Csak olyat szeress, aki viszontszeret

Minden nő tisztában van ezzel az igazsággal, mégis minden esetben meggyőzik magukat, hogy csak idő és energia kérdése, hogy a kiszemelt férfit jobb belátásra – illetve mély szerelemre – bírják.

Ezért a nők többsége olyan férfiak után kajtat, akiknek eszük ágában sincs komoly kapcsolatot kialakítani. Az elérhetetlen pasit sok nő nemegyszer éveken át igyekszik bekeríteni. Ha átmenetileg sikerül is a dolog, a kapcsolat sohasem lesz működőképes.

2. törvény: Higgy a szex erejében!

Szerelem és szex – egyaránt fontosak. Elképzelhető ugyan, hogy olyan férfit is képes szeretni a nő, aki iránt nem érez szexuális vonzódást, – de ez ritka, mint a fehér holló. Ahelyett, hogy arról faggatnánk a partnerünket, mennyire szereti, figyeljük meg, hogyan szeretkezik. Az egészséges szexuális élet a boldog kapcsolat egyik legfontosabb összetartó eleme.

3. törvény: A közös tulajdonságok erősítik a kapcsolatot

Hiába van igazságtartalma annak a mondásnak, hogy az ellentétek vonzzák egymást. A hasonló tulajdonságok is fontosak. Ám azt semmiképpen se várjuk el a partnertől, hogy olyan legyen, mint egy barátnő, akivel azonos az ízlésünk, és hasonló típusra bukunk.

Ostobaság lenne csak azért szakítani vele, mert bár jól szórakozunk esténként és nagyszerű az ágyban, de képtelenek vagyunk megegyezni abban, hogy milyen filmet nézzünk meg a moziban. Ha a kapcsolatot hosszú távra tervezzük, a különbségek (az érdeklődést, a képzettséget és a kulturális igényeket illetően) alááshatják a boldog viszonyt.

4. törvény: Az unalom szakításhoz vezet

Lehet bármily kedves, gazdag, rendes a férfi, ha untat – hagyd faképnél! A semmilyen, vagy éppenséggel unalmas kapcsolat fennmarad egy ideig, mert a férfi „rendes”, azaz nem tesz semmi olyat, ami krízist okozna viszonyban. Ettől azonban még nem ő az igazi. Hidd el, az izgalmas férfi is lehet rendes. Keressünk tehát a rendes, de nem unalmas kombinációt!

5. törvény: A kapcsolat kezdetén tisztázzuk a szabályokat

Ha komoly kapcsolatra vágyunk, ne játsszuk meg, hogy alkalmi viszonyt vagy egyszerű szórakozást keresünk. Például: már az első vacsorát követő mosogatásnál közöljük, ha elvárjuk a segítséget a házimunkában. Jobb, ha az elején derülnek ki a dolgok, miben egyeztek s miben nem, akkor még nem olyan fájdalmas az isten hozzád.

6. törvény: A férfi sohasem változik meg

Ha a pasi korábban piszok módon bánt egy-két nővel, majdnem biztosak lehetünk abban: nem fog kímélni. Azért legyünk méltányosak. Ha nem mindig ő dobta a partnerét, ha az alkalmi kapcsolatok mellett hosszabbakkal is dicsekedhet, ha nem az összes korábbi barátnőjét szidja, mint a bokrot, – adjunk neki még egy esélyt. Lehet, hogy éppen most fog jó útra térni


7. törvény: Ha igazán szerelmes vagy, tárulkozz ki

Ne titkold el előtte, ha gyereket szeretnél, ha gond van a munkahelyen, ha egy vagyont költöttél az új cipőre. A teljes őszinteség sokszor kockázatos, mégis igen fontos összetartó erő egy kapcsolatban. Ha sikerül olyan lelki társra lelni, akiben megbízhatunk, s aki támogatja elképzeléseinket, úgy fogjuk érezni, hogy elfogadnak szőröstül-bőröstül.

8. törvény: Vitában alulmaradni nem egyenlő a vereséggel

A viták többségében a felek közül legalább az egyik a teljes győzelemre, a másik feltétel nélküli megadására játszik. A perpatvar sokszor egészen jelentéktelen dolgok körül folyik. A tét már régen nem a vita tárgya, hanem az, hogy ki viseli a nadrágot, – hogy melyik csatornát nézzük a tévében, mikor hagyjunk ott egy bulit.

A hatalmi harcnak úgy vethetünk véget, ha az apróságok helyett közös céljainkra és álmainkra koncentrálunk, és nem a hiúságon esett csorbára. Könnyű ezt mondani? Igaz. De megéri.

9. törvény: Ne add fel önmagad

Egy jól működő párkapcsolathoz nagymértékben hozzájárulnak a felek baráti kapcsolatai is, a hobbik, a kedvenc időtöltés – amelyeket egyedülálló korából hozott magával. Minél színesebb a saját életed, annál többet tudsz hozzáadni a kettőtök életéhez. A saját boldogságod így tud hozzájárulni kettőtök közös boldogságához.

*

[​IMG]  • pipiida
  • ledalei
Hozzászólnál? Jelentkezz be...