Az év változott-a hiszékenység az maradt!

Published by Sirkánkán in the blog Sirkánkán blogja. Megtekintés: 506

Egy újabb szép évszám, amiben ott rejtőzködik a világvége. A média által keltett hisztériákat nehéz újabb és újabb dologgal fokozni. Mindig pánikhangulatot keltve, bármilyen történést kihasználva a világban, egyszer csak elértünk oda, hogy pár hulla, pár elhullott állat, összedőlő házak, vagy az utakra csúszó hegyek, már csak az érzékenyebb lelkű emberekre hatnak. Az átlag már csak meghúzza a vállát, legföljebb kisziszegi a foga között, hogy itt sem szeretnék most lenni.

Mit lehetne még tenni, hogy mindenki felkapja a fejét, a választásra jogosultak legalább fele rémületbe essen? Na, adunk nektek világvégét! Ez aztán emeli minden egyes katasztrófa értékét, hiszen láncba lehet kapcsolni, felemelve a mutató ujjainkat. Lám, lám én megmondtam és bizony közeledik is!

Egy ismert jósnak tartott ember életművéből szemezgetett gondolatokkal szeretném szemléltetni, hogy mennyire nem tőrödnek a valóságos értelmével a mondatoknak. Aki hisz a jóslatokban nem kerülheti meg Nostradamust (1503. december 14. –1566. július 2.). Ami a próféciáit illeti a hozzáértő boncolgatók szerint nagyon nehéz értelmezni, hiszen egy olyan szleng alapján fogalmazta meg, amit gyakorlatilag nem lehetséges pontosan átültetni a mai nyelvre. Azonban van néhány mondat, amit nem lehet félreérteni, hacsak nem azon igyekszik szegény sikerre és nézettségre, olvasottságra vágyó emberke.

Először is szeretném felhívni arra a figyelmet, hogy Nostradamus maga írta a művéről, hogy vallásos ember lévén, nem ellenkezik Isten akaratával, aki mint tudjuk kijelentette, hogy nem az emberek dolga, hogy tudják az időket. Jóslatai éppen ezért nem tartalmaznak olyan utalásokat. ami alapján pontosan el lehetne helyezni az időben.

Lássuk a fent már említett mondatokat, ami alapján én azt mondom, hogy aki Nostradamus alapján jósolt világvégét, az nem ismeri a műveit. Európa (vagy Franciaország) és az Arab-világ között ki fog törni egy olyan háború, ami lángba borítja az egész világot. Majd ezt háromezer (3000) boldog békeév követi a földön, és ezután jön egy újabb nagy háború az említett felek között, amit követ a világvége.

Ha úgy tekinteném, hogy az említett háború a második világháború lenne, akkor is a 66 év telt el a végétől. Márpedig az említett háború nem felel meg a jóslatnak. Napjaink történelmét tekintve nehezen tekinthető békés boldog békeidőnek. Egyenlőre tehát várjuk az említett első háború kitörését a jóslat alapján. Ha lezajlana ez a háború és holnap kitörne a világbéke, még akkor is van háromezer boldog békeévünk, hogy a világvégétől rettegjünk.

Nem létezik olyan világnézet, ami alapján jósoknak bármit is elhihetnénk. Vannak statisztikai valószínűségek, amiket figyelembe véve lehet definiálni az emberek jelentős százalékának a viselkedését, ezeknek azonban semmi köze a hétköznapi értelembe vett jóslatokhoz. Persze, ha egy csinos jósnő mélyen a szemembe néz és közli velem, hogy nemsokára furcsa bizsergést fogok érezni, hajlandó leszek átértékelni a jóslatokról alkotott sarkos véleményemet! Boldog, rettegésmentes új évet kívánok mindenkinek!

[​IMG]
  • Zsazsa61
  • fancsula
  • nagyúr
  • Jaszladany
  • dekorcsik
  • bucanyo
  • Gaborne Baksa
  • kontras
Hozzászólnál? Jelentkezz be...