Erre varrj gombot...

Published by Böszike in the blog Böszike blogja. Megtekintés: 630

Antal Imre mondta: a vicc olyan fegyver, mint a Kínai Fal, mindent el lehet rejteni mögé. Azt kívánja a társadalom, hogy belepréselődjünk az átlagos emberek közé, de mi is az az átlag?? Hiszen csak egy középszint... Hát középszintűek akarunk lenni? Nem! Soha!
Egyesek csodálkoznak a fiatalok lázadásain, pedig ők őszintébbek, mint mi magunk. Csak lázadjanak is, mert mindenki valamilyen módon különleges. Van bennünk valami speciális, csak ránk jellemző tulajdonság, tehetség. Hajlamosak vagyunk elnyomni bennük a vágyat, csak, hogy megfeleljenek az átlagnak.. Pedig a célt, a boldogságot, csak önmaguk kiteljesedésével érhetik el.
Lelkünk célja, a szeretet, hogy szeressék és szerethessen, legyen nagyon fontos valakinek.
Mindenki szerethető valamiért, hiába is gondoljuk, hogy nekünk ő bizony nem kellene! Az átlagemberre nem is nagyon figyelünk fel, hiszem ő megfelel a sémának.
A legnépszerűbb, legkedveltebb emberek ontják magukból a szeretetet, pedig sokszor ők a legmagányosabbak, mert ők nem kapják meg azt a megbecsülést, szeretetet, amire a legjobban vágynak. Lehet, hogy már nincs társuk, de az is lehet, hogy társas magányban élnek.
A boldogság, működő intuícióval a gondolatok összecsengése,empátia, apró kis mozdulatok összessége, önmagunk kiteljesedése a másikban. Ha a ki nem mondott szó visszhangra talál és mosolyt csal az arcokra.
Ezt kell megtanítani gyerekeinknek, hogy tudják, igen! Van ilyen társ, meg fogják találni! Önmagukat soha ne adják fel, mert az a kapcsolat csak ideig-óráig működhet és felemészti őket.
Maradjanak különlegesek, igen!
Összehordtam most mindent, mint Mari néni a tökös-mákos rétesbe....
  • khaty21
  • igazmondó
  • jasszemúj
  • pakcsi
Hozzászólnál? Jelentkezz be...