Esernyősdal...

Published by Sirkánkán in the blog Sirkánkán blogja. Megtekintés: 753

Kíváncsian várom, ki milyen zenének tartja... A technika a következő volt ... Élőben, a fülhallgatóban hallgattam a midi fájlt, és közben rögzítettem a furulya hangját és a képet webcammal ... Ezután a furulya hangját leválasztottam, némi zajcsökkentés után, tettem rá egy kis zengetőt és összemixeltem a midivel. Az egészet a Windows alapszerkesztőjével feliratoztam és visszamásoltam az eredetileg rögzített kép alá. Akkor ez most gépzene? Vagy inkább élőzene? Hiszen a domináns hangszer csak némi simítást kapott az elektronikától ...

Hoztam-e létre valami újat? Más-e a rögzített hanganyag, mintha üresen lejátszanám a midi fájlt? Mennyiben lenne más a produkció, ha egy élő zongorista nyomta volna alá ugyan ezeket a hangokat? Én biztos jobban élveztem volna a közös munkát, hisz az mindig feldobja az embert, ha nem magában nyomja, de a hallható anyagban ez hozott volna-e bármilyen változást?

Nem az indulatkeltás a célom, hanem a mai valóság reális bemutatása... Hol találok három négy embert, aki ugrásra készen, arra vár, hogy a napi munkám után, mikor támad erőm és kedvem zenélgetni egy kicsit. Csak úgy a magam örömére.

Szerintem az egyre olcsóbb, egyre nagyobb tudású hangszerek már egyre több ember kezébe adnak lehetőséget, hogy belekóstoljanak a zenélés örömeibe. Az csak rajtunk múlik, hogy ezt mire használjuk.

A youtube-on keress rá az esernyősdalra,így egybeírva. Ott megtalálod miről szólnak a szavak...
  • Zsazsa61
  • Sirkánkán
  • Barklara
Hozzászólnál? Jelentkezz be...