Meddig népzene a népzene?

Published by Sirkánkán in the blog Sirkánkán blogja. Megtekintés: 774

Szeretem a pozitív embereket.Az ügyes embereket is.Néha azért gondolkodóba esek, meddig terjed az egészséges ügyeskedés, és honnét kezdi el a pofátlanság határait súrolni a dolog. A népzene szerintem mindenkié,akár leírták,akár csak gyűjteményben szerepel,akár valaki előadja egy kis szipad sarkán állva.

A multkoriban kottákat keresgéltem a neten, és a legnagyobb megdöbbenésemre pénzért árultak népzenei kottákat.Sőt az egyik oldalon még a becses gyűjtő utódjait is emlegették, hogy a jogtalan sokszorosítás őket károsítja.Hmm hmm... és a János bácsi aki mindezt felénekelte,vagy annak az utódjai vajon mennyit kapnak ebből a jogdíjból?Vagy ha én kiállok egy szinpad sarkára és eljátszom,a nézőknek nagyapám kedvenc dalait, akkor fizessek érte valakinek?

Zárójelben megjegyzem, hogy pénzért még sosem játszottam sehol.Foglalkozom számitástechnikával is, most arról inkább már nem is beszélek.Maradjunk a népdaloknál.Az hogy valakik áldozatos munkával összegyűjtötték valahol, tisztelet nekik érte, de nem hiszem ,hogy azzal a szándékkal tették,hogy egy polcon vagy tárhelyen porosodjanak, és csak a fizetőképes kereslet részesüljön belöle.Amit az utolsó pillanatban, jószándékkal emberek összegyüjtögettek,nem azért tették, hogy ez az érték maradjon meg mindenki számára?Egy kb ötperces netes feltöltésért, talán nem kéne pénzt szedni, ha közös javainkról van szó.

Én bizony szemrebbenés nélkül mindenki számára hozzáférhetővé teszem, amivel rendelkezem, mert ez nem az enyém.Valamikor én is ingyen kaptam segítséget, ezért én is így fogok cselekedni.Aki nem segíti elő a népzene terjedédét a birtokában lévő eszközökkel , az akármit mond a törvény bűnt követ el.Talán vissza kéne térni a saját jólbevált hagyományainkhoz és nem mindenben követni ezt a fene fejlett világot....
  • harmonikas69
  • Sirkánkán
  • karperec
  • harmonikas69
  • Sirkánkán
  • imi0217
  • klarissza4
Hozzászólnál? Jelentkezz be...