Spiritualitás II.: A spiritualitás és a pénz 1.rész

Published by Sandalfon in the blog A világ és ami mögötte van.... Megtekintés: 275

[​IMG]
Ez a téma mindenkinek kényes. Ha spirituális, ha nem. Hiszen mindenki a földi lét során szeretne mindent megtenni a családjáért és természetesen a saját létbiztonságáért. De vajon mennyire kell, vagy szükséges az anyagi javakra koncentrálnunk? A spiritualitás egyenlő a szegénységgel és a nincstelenséggel?
[​IMG]
A pénz ítélete I.
A vallások mind elítélik a pénz, mert szerintük a pénz a "gonoszhoz" tartozik és ezzel együtt a spiritualitás ellensége is.
Szóval a pénz mindig a főbűnös, bármiről is legyen szó.
Erre a legjobb példa Diogenész, akinek állítása szerint csak erélyes élettel lehet elérnünk a boldogságot. Az erélyes élet pedig az, ha megszabadulunk minden fölösleges anyagi javunktól. Diogenész annyira gyűlölte és megvetette a pénzt, hogy a piactérre költözött és egy hordóban lakott. Szemétből kukázott ételt és hólevet ivott télen víz gyanánt.

A pénz ítélete II. - Spirituálisok körében

Sokszor akadtam bele olyanokba az utam során, akik úgy vélekednek, hogy ha valaki spirituális, akkor mivel mi is ingyen kapjuk a tudásunkat, akkor nekünk is ingyen kell adnunk.
Igen ám, csak hogy a tudásunkat gyakran nagyon sok gyakorlással "nyerhetjük" vissza. És sokaknak segítségre van szükségük, hogy "újraemlékezzenek" ezekre a dolgokra, képességekre, hogy előhozzák magukból. Az pedig nincs ingyen a mai világban. Sőt... sok esetben súlyos pénzeket kérnek mindezekért cserébe.
Szóval ezzel egyet is értenék, hogy adjuk ingyen a tudásunkat... HA nem olyan világban élnénk, amilyenben most vagyunk.
A boltba sem fog senki úgy bemenni, hogy ingyen bevásárol, csak azért, mert szüksége van valamire.

[​IMG]A spiritualitás egyenlő a nincstelenséggel?
Sok személy úgy vélekedik erről, hogy a spirituális élet egyik alapja az, hogy ne kérjünk pénzt semmiért, mert a pénz "rossz" és nem vezet el a megvilágosodáshoz. Nem szolgálja úgymond a fejlődésünket.
Én spirituális szemmel úgy látom ezt, és úgy gondolom, - ahogy többek között Drunvalo is - hogy a pénz és a spiritualitás igenis megfér egymással. Nem kell ahhoz szegénynek lenned, hogy spirituális legyél, vagy ezt az életvitelt éld. Tekints a pénzre inkább úgy, mint egy eszközre.

A pénz, mint energia
Ahogy az univerzumban minden energiából áll, így a pénz is egyfajta energia. És én ennek is tekintem. Energiának és eszköznek. A pénz is csak egy emberi kitaláció, amit az emberek tesznek "értékessé".
Attól, hogy valaki gyógyító, vagy egyéb spirituális tevékenységet végez, tanfolyamokat, előadásokat tart, nem jelenti azt, hogy nem jár érte fizetség. Mind a segítségnyújtás, a gyógyítási folyamatok (fizikálisan is, és szellemileg is), mind a szervezés - előadásoknál, vagy tanfolyamoknál - pénzbe kerül, de ami a leglényegesebb: Energiába. Vegyük csak a terembérlést, hangosítást, egyéb kiadásokat.
Ne tekintsük kevesebbnek azokat, akik szellemi tevékenységet végeznek. Semmivel sem érnek kevesebbet, mint azok, akik napi 8 órában dolgoznak más tevékenységi körben.
TOVÁBB A TELJES CIKKRE:
http://www.fenyorveny.hu/2016/07/spiritualitas-ii-spiritualitas-es-penz-1-resz.html
imrucika kedveli ezt.
Hozzászólnál? Jelentkezz be...