Spiritualitás III.: Isten létezése

Published by Sandalfon in the blog A világ és ami mögötte van.... Megtekintés: 222

[​IMG]
Egyik kedves ismerősöm megkért rá, hogy fejtsem ki szubjektív gondolataimat szakdolgozatához arról, hogy "mi szolgál bizonyítékul Isten/Teremtő tudat/Univerzum intelligenciája/nevezze ki-ki ahogy akarja létezésére".
Ez a téma sokakat érdekelhet, ezért úgy gondoltam, hogy egy kisebb írás keretén belül osztom meg gondolataimat.
[​IMG]Az isteni tervezés legegyszerűbb fizikai bizonyítékait megtalálhatjuk magában a természetben, de még az emberi testben is.
Ha belepillantunk a dolgok legmélyére, akkor ugyanazt találjuk mikro - és makrókozmikus szinteken is. Sokan a szakrális geometriát Isten nyelvének tartják.
Az Aranymetszés, vagy másnéven isteni arány (sectio divina) egy irracionális szám, mely értéke kb. 1.618033988749894848. Ezzel a számmal (Aranymetszéssel) olyan formák hozhatók létre, amikkel természetes egyensúlyt lehet kifejezni a szimmetria és asszimetria között. Ezért is alkalmazták és alkalmazzák mind a mai napig az építészek és művészek. Pithagorasz követői abban hittek, hogy az Aranymetszés a létezés alapigazsága.
A megfelelő számok és arányok betartásával készült el nagyon sok megalit építmény is, mint például a gízai piramisok és a Szfinx is.
[​IMG]

A képen: Az első piramis, a Kefrén piramis az Alnitak csillagképnek, a második, az Alnilam csillagképnek, a harmadik, Menkuré piramis a Mintaka csillagképnek felel meg.. a piramisok vonulata követi a phi formát.

Mérd meg a kézfejed és az alkarod. A két számot oszd el egymással. 1,6 körüli értéket kapsz, de ugyanez igaz a lábfejed és a lábszárad arányaira is.


[​IMG]

A természetben mindenhol fellelhetőek a Fibonacci számsorok. Virágszirmokon, kaktuszok tüskéin, a napraforgó magjain...
Mindez véletlen lenne?
Nem hiszem.
A világegyetem minden szinten egy nagyon jól megtervezett (matematikailag), és felépített rendszer.
[​IMG]

A Fibonacci sor a következőképpen jön létre:
Az 1-es számmal kezdődik és a következő szám mindig az aktuális és az előző szám összege. A számsor első két száma 1-es.

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144.............

1 + 1 = 2
1 + 2 = 3
2 + 3 = 5
5 + 3 = 8
És így tovább a végtelenségig....
A sorozat különlegessége, hogy ahogy haladunk a magasabb számok felé az aktuális számot és a megelőző számot egymással elosztva megközelítőleg az aranymetszés számát kapjuk eredményül.
144 / 89 = 1,617
89 / 55 = 1,618
55 / 34 = 1,617
34 / 21 = 1,619


A Nagy Bumm - Isten lélegzetvétele
A tudomány azt állítja, hogy a világegyetem egy "Nagy Bummal" kezdődött, vagyis az Ősrobbanással, ami mindennek a kiindulópontja volt, és kezdete. Minden, ami most látható és létrejött, ennek az eseménynek az eredménye.
Steven Weinberg (fizikai Nobel-díjas tudós) azt mondta, hogy az Ősrobbanás pillanatában „a világegyetem a saját számításai szerint körülbelül 100 000 millió Celsius fokos volt, tele fénnyel.
A tudósok viszont mai napig nem tudják megmagyarázni a fény és az anyag hirtelen robbanását.
A világegyetem jelenleg is tágul... de ez a tágulás is egyszer majd megszűnik, és ismét összesűrűsödik minden és visszafog állni az Ősrobbanás előtti állapot, amikor nem volt anyag, csak a színtiszta energia. Más szóval: a Teremtő. Minden visszakerül a Forrásba. Újra EGY lesz.
Aztán újra kezdődik a folyamat, a kiáramlás, és újból megszületik a világegyetem. És ez így megy vég nélkül, örökké.
TOVÁBB A TELJES CIKKRE:
http://www.fenyorveny.hu/2016/12/spiritualitas-iii-isten-letezese.html
imrucika kedveli ezt.
Hozzászólnál? Jelentkezz be...