Születés előtti és utáni napló, 3D UH

Published by sanaya in the blog Egy anyuka felemás napjai másfél éves kisfiával. Megtekintés: 1161

Amikor vki szülni fog, akkor nagyon jó naplózni a friss élményeket (előtte is és utána is!). Nagyon jó és hasznos visszaolvasni később az akkori érzéseket, élményeket.

Érdemes képet készíteni akár ugyanabban a ruhában minden hónapban, hogy látni lehessen a poci növekedését. S lejegyezni, hogy a kórházba menetel előtt hány kg volt a kismama és mekkora átmérőjű volt a pocija.

Az ember a naplóban ki tudja íni magából az érzéseit, amiket nem tud megosztani a környezetével. Sokszor visszaolvasva csodálkozva olvassa kéősbb vissza megkérdezve önmagától , hogy "-Tényleg így éreztem?", vagy nyugtázza "-Jééé, tényleg, ez így volt!". Elvesz az időből, de megéri. Főleg képekkel tarkítva.

A 3D-s felvétel nekem nagy élmény volt. A ffiak számára a pocinkban zajló események nem kézzelfoghatóak, ahogyan környezetünk számára sem, ezért minden vizuális megjelenés segít a kötődésben és a folyamatok megértésében. A kismama is így sokkal jobban felfogja , hogy mi zajlik a pocaklakóval odabent, s megnézheti a kicsit. :)
Persze kviétel akkor van, ha nagyon mozog, vagy "hátat fordít az egésznek".

Én elkövettem azt a hibát, hogy nógattam mozogjon a felvétel alatt többet (hadd lássuk midenét). Na, ezt nem szabad! Mert utána ha beindul a baba, nincs az az uh ami befogná élesbe a kicsit, s így csak elmosódott kis ufót lehet kivenni az egészből. ;)

Mi csak egyszer csináltattunk. Vigyázni kell, hogy még időben elmenjünk rá, mert ha túl késő, akkor már nem fér bele a képbe a pici. :idea: Van akik azt mondják, hogy az uh hangos a piciknek, s ezért fordulnak el. S nem tanácsolják a sok uh-ozást.
Sok orvos azt mondja, hogy Mo.-n túlzásba viszik az anyák a babák ellenőrzését. Lehet, hogy igazuk van, de ha van egyszer rá lehetőség, akkor inkább megnézetem ,semmint vmi baja legyen odabent.

Sajnos annyi rémhír terjeng -főleg itt a neten- ami elbizonytalanítja az embert.
Ezért azt tanácsolom minden kismamának, csak építőjellegű oldalakat nézzen. Semmi értelme idegesíteni magát -s a babát főként!- sokszor nem is létező dolgokon. Keresse olyan kismamák és emberek társaságát, akik pozitív szemléletűek, s felötlik az embert energiával , nem leszívják. (Persze ha megteheti, mert ez sajnos környezetfüggő...)

Küldök két babanaplót hátha vki kedvet kap írni egyet.

Én magam fűztem össze és kötöttem be, kihíezve rá Lackó nevét. Így sokkal szebb nekem, de ezekből sok ötletet merítettem.
székelyi katalin kedveli ezt.
  • Lidike1
  • sanaya
Hozzászólnál? Jelentkezz be...