Szembesülések

Published by mbancsi in the blog mbancsi blogja. Megtekintés: 378

Szembesülések

Csak az idő múlik - a lelkünk nem öregszik.

Talán sokan hallottuk ezt a kijelentést közülünk.

Veletek is megtörtént már, hogy ugyan pontosan tisztában vagyunk a születési dátumunkkal, de néha pontosan úgy érezzük magunkat, mintha 8-12-16 stb. évesek lennénk. Ilyenkor valahol a tudatom mélyén mindig tudom, hogy felnőttként kellene döntenem vagy valami okosat mondanom, de valójában egy ugyanolyan bizonytalanság van bennem, mint amikor kislányként álltam egy helyzettel szemben és nagyon gyámoltalannak éreztem magam. Persze a végén mindig hozok valamilyen döntést vagy mondok valami hihetetlen okosságot, de ez a belső érzés mindig annyira furcsa - sokszor töprengek rajta, hogy talán csak velem van így? Vajon másnak is vannak ilyen érzései?

A másik ilyen helyzet, hogy látok valakit egy szituációban, vagy csinálni valamit és zavar, hogy én nem tudom azt megcsinálni, mert fura módon kimaradt az életemből.
Ilyen volt a biciklizés. Nem tanítottak meg és azt láttam, hogy mindenki röpül az utakon, élvezik és én nem. És akkor jött a kisördög (alig 54 évesen), hogy ki akarom próbálni.Megtanultam, persze nem úgy, mint amikor 3 évesen valakit a szülei tanítanak meg és teljesen természetesen pattan fel a bringára és egészen önfeledten teker hegyen fel és le, de nagyon jó érzés volt, hogy az én hajam is lobog a szélben és ad valamilyen egész másfajta szabadságot. Igaz, hogy inkább elhagyott utakon élvezem ezt a késői játékszert, de élvezem - nagyon.

Ilyen az alkotás is -valószínűleg genetikailag öröklődött ( vér szerinti nagyapámnak van templomfreskója Kanadában, ugyan asztalos volt, ha minden igaz, de neki is vérében lehetett a művészet - sajnos nem találtam meg a hozzá vezető utat, pedig anyakönyvi kivonattal, névvel, újságcikkel stb. stb. kerestem fel az egyező nevű embereket - csupán 15-20 van belőlük Kanada szerte -, hogy csupán néhány fotót és néhány információt szeretnék róla, de nem reagáltak a megkeresésemre, sem édesanyám nem ismerte a vér szerinti apját, sem én a nagyapámat), de bizonyára nem volt több dolgunk egymással, minthogy életet adjon lányának. Meg némi művészi hajlamot.

Nagyapámnak szerencséje volt, mert életre tudta kelteni művészetét, Anyámnak ez nem adatott meg, mert egy fiatal korában lezajlott Tbc miatt már nem tudta beénekelni az Opera színpadát, így nem lehetett énekes, de a hangja csodás volt. Talán az én időm most jött el, mert már élvezhetem az alkotás örömét. Csodás érzés, amikor valami elkészül, főleg ha van olyan, aki értékeli és biztatja az embert, hogy csináld, mert szép és érdemes. Sőt a legjobb ebben, hogy játéknak élem meg, ami sokszor kimaradt kiskoromban, de végül is játszani jó! - most is.
phoenyx és Beka Holt kedveli ezt.
  • Beka Holt
  • mbancsi
  • N. Laci
  • mbancsi
Hozzászólnál? Jelentkezz be...