CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Óriási mecset épülhet Budapesten - itt a látványterv

  • 7,896
  • 100
Egy isztambuli mecset mását építenék meg a kőbányai Fehér úton - hivatalos megerősítés nincs, de Orbán Viktor szerint is napirendre kell venni a kérdést.

A miniszterelnököt kérdezték a Kőbányára tervezett mecsetről is. A napokban az Index írt arról: áprilisban a török vallásügyi minisztérium egyik kulturális-vallási szervezete, a Türkiye Diyanet YouTube-csatornájára feltöltött egy videót, amiegy budapesti óriásmecset és iszlám kulturális központ látványtervét mutatja be. A lap szerint a Fehér úton épülhet a mecset.

Az ügyről Orbán Viktort is megkérdeztek újságírók, amikor vasárnap leadta voksát a Normafa területének rendezéséről szóló helyi népszavazáson. A miniszterelnök azt mondta, Magyarországon sok fizetős, javarészt vallásos külföldi diák van, akik nem tudják hol gyakorolni vallásukat. Ők elég komoly összegeket fizetnek, van olyan vidéki egyetemi város, amelyet jószerivel az arab...

MEDICINA A körömlakk megment a partidrogtól!

  • 3,251
  • 34
Fiatal lányok, és minden szülő rémálma a partidrog. Egy óvatlan pillanat, és a cucc bekerül a pohárba. A következmény rémisztő. Gondolnád, hogy épp a körömlakk lehet a tökéletes fegyver partidrog ellen?

Négy lovagias férfi úgy döntött, hogy felveszi a harcot a romlott világgal, és a védtelen hölgyek segítségére siet. Az észak-karolinai egyetem mérnökhallgatói feltaláltak egy forradalmian új körömlakkot, mely elszíneződik, ha drog éri.

A srácoknak köszönhetően nincs más dolgod, mint a kilakozott körmöd a poharadba dugni, és máris tudod, hogy tiszta az italod, vagy valaki rossz szándékkal áldozatnak szemelt ki. Ha tudatmódosító szer került az italodba, körömlakkod abban a pillanatban sötét színűre változik. A körömlakk-teszt gyors, pontos és megbízható!

...

Új napkollektor, ami az egészbolygót elláthatná energiával

  • 3,499
  • 22
Az IBM, olyan napkollektort fejlesztett ki, ami a napfényt 2000-szeresére erősíti fel és akár az egész bolygót el tudná látni energiával. Csodálatos találmány, amely mindent megváltoztathat a Földünk energiaellátásában.

"Minden 1cmx1cm-es chip 200-250 Wattot képes átalakítani, átlagosan többet, mint egy tipikus nyolc órás napon egy napfényes régióban. A HCPVT rendszerben egy épület fűtése helyett a 90 Celsius-fokos víz áthalad egy porózus membrán desztilláló rendszeren, ahol elpárolog és ezután sótalanná válik. Egy ilyen rendszer naponta 30-40 liter ivóvizet nyújthat négyzetméterenként, miközben villamos áramot termel több mint 25 százalékos hozammal, vagy két kilowatt órát naponta. Egy elég nagyméretű installáció egy kisváros számára elegendő vizet lenne képes nyújtani."
A hő több száz apró napelemben, úgynevezett fotovoltaikus chipben nyelődik el. Ezek gyűjtik az energiát, majd ezt mikrobordázaton keresztül vízzel hűtik, ezért biztonságosan képesek koncentrálni a nagy...

Kétes ügyletek a washingtoni magyar nagykövetségen

  • 8,248
  • 103
Kétes hírnévre tett szert Washingtonban Szemerkényi Réka, Magyarország nemrég akkreditált nagykövete. A Hungarian Free Press, egy kanadai, angol nyelvű online újság arra figyelmeztet, hogy a nagykövet asszony nem csak az első olyan magyar diplomata Washingtonban, aki hivatalosan is fogadta egy neonáci párt delegációját, és annak a gyanúja is felmerül, hogy az Egyesült Államokkal kapcsolatos bizalmas információkat oszt meg Putyin barátaival.

„Szemerkényi Rékát nemrég akkreditálták Magyarország washingtoni nagyköveteként. Miután bemutatta megbízólevelét Barack Obama elnöknek a Fehér Házban, megígérte, új fejezetet nyit az amerikai-magyar kapcsolatokban. És meg is tette „- kezdődik Lázár György aggasztó cikke.

„Eddig még egyetlen amerikai magyar nagykövet sem karolta fel a neonácikat. Szemerkényi asszony a történelem első olyan magyar diplomatája, aki hivatalosan fogadta Washingtonban az újfasiszta Jobbik küldöttségét és egyúttal eligazítást is adott nekik. A delegáció tagjai...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

pityke007 wrote on kandaisdn's profile.
Szia, a virtuális mellékletet is fel tudnád tenni? Köszönöm szépen.
Baalcain wrote on gpmaria's profile.
szia
Nem tudom te tötötted-e fel a Bajtársak cimű könyvet.- amit sajnos még nem lehet. de ha magánban elküldenéd megköszönném
P.Kati82_ wrote on krisztina1974's profile.
Kedves Krisztina, szeretném elkérni az 5. osztályos történelem felmérőket. Köszönöm szépen, üdv.Kati
Sziasztok!
Nincs meg valakinek véletlenül pdf formátumban?
1614496598907.png
Maron0212 wrote on Ajuda67's profile.
Szia! Szeretném megköszönni a fordításaidat. Az elmúlt években rengeteg örömet szereztél vele. :):dr_24:

Statisztikák

Témák
36,318
Üzenet
4,370,772
Tagok
588,822
Legújabb tagunk
voliverin
Oldal tetejére