CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Trehány ügyvéd miatt paterolták haza Kanadabol a cigányokat

  • 3,725
  • 14
Az ügyvéd szakmai hibák sokaságát követte el. A perekre nem készült fel, így hazaküldhették a romákat. Elismerte szakmai felkészületlenségét az a kanadai ügyvéd, aki több száz magyar cigányt képviselt a kitoloncolási perekben. Miatta küldték őket haza a hatóságok.

A lap információi szerint három éven keresztül védte a kanadai bevándorlási hivatal ellen a magyar romákat a meglehetősen hanyag Viktor Hohots, nem meglepő módon a perek nagy részét elveszítette. Az ügyvédre több kitoloncolt roma is panaszt tett. Azt állítják, hogy az ügyvéd lustasága miatt veszítették el a pert.

Hohotsot hétfőn hallgatta meg a kanadai ügyvédi kamara. Az ügyvéd elismerte, hogy szakmailag hibát követett el, miután egyrészt nem tudott rendesen felkészülni a perekre és nem ismerte az ügy részleteit, ráadásul a védencei érdekeit sem képviselte megfelelően.

Romák százai ugyanis most azt remélik, hogy ügyüket újratárgyalják. A romákat ebben az ügyben képviselő ügyvéd, Andrew Brouwer szerint óriási...

Ezért betonozták be Chaplin sírját

  • 2,793
  • 8
Nem sokkal a temetés után, 1978. március 2-án Chaplin sírját feltörték, holttestéért pedig váltságdíjat követeltek.


Az árvaházban, nyomorban nevelkedett Charles Spencer Chaplin páratlan karriert épített Amerikában. Nehéz gyermekkora miatt kiválóan játszotta a némafilmek kis csavargóját, de nemcsak színészként, rendezőként és forgatókönyvíróként is a filmtörténet legnagyobb alakjai közé emelkedett. A hangosfilm megjelenése sem döntötte romba karrierjét, a Hitlert és a nemzetiszocializmust kiparodizáló Diktátor gyakorlatilag megkoronázta életművét.

Kitiltották Amerikából
Londonban született, és bár többször felajánlották neki az amerikai állampolgárságot, soha nem fogadta el - írja a Rubicon.hu. Az elutasítás később megbosszulta magát: 1952-ben a Londonban tartózkodó Chaplintől - kommunistabarátságra hivatkozva - a hatóságok...

Halálos baktérium szabadult ki egy amerikai laborból

  • 4,169
  • 35
Veszélyes és gyakran halált okozó, bioterrorizmushoz is felhasználható baktérium szabadult ki tavaly egy Louisiana állambeli főemlőskutató-központ szuperbiztonságos laboratóriumából – jelentette helyi idő szerint vasárnap a USA Today című napilap. A hatóságok az újság szerint azt mondták, hogy az embereket semmilyen veszély nem fenyegeti, bár a szennyezés kiterjedését egyelőre nem ismerik.

Vizsgálják, hogyan kerülhetett ki a baktérium a tulane-i nemzeti főemlőskutató-központ laboratóriumából, ahol a szakemberek a kórokozó elleni védőoltás kifejlesztésén dolgoznak. 2014 novemberében vagy még korábban történhetett a baj, a projektet ideiglenesen felfüggesztették.

A kutatóközpont körülbelül 80 kilométerre található az Egyesült Államok déli részén lévő szövetségi állam legnagyobb városától, New Orleanstól.

Az érintett mikroorganizmus neve latinul Burkholderia pseudomallei vagy más néven Whitmore-bacilus. Elsősorban Délkelet-Ázsiában és Ausztrália északi részén fordul elő, és...

Kézre állítják az egész világot

  • 8,101
  • 89
Svédországban egyre többen vállalkoznak arra, hogy a testükbe beépített mikrochippel tegyék könnyebbé életüket. Bár az eljárás egy csomó bérletet és belépőkártyát megspórol, bioetikai és adatvédelmi kérdések egész sorát veti fel.

Az irodaépületbe való bejutáshoz nem kell mágneskártya, a nyomtató használatához sem. Ha Hannes Sjöblad beugrik edzeni a fitneszstúdióba, nem szükséges felmutatnia a bérletét. A mobiltelefonja zárját is PIN kód bepötyögése nélkül oldja fel. Elég felemelni a kezét, a többit elvégzi a testébe „beépített” rádiófrekvenciás azonosító chip (RFID).
A harmincéves stockholmi férfi nem egy tudományos-fantasztikus mű főszereplője, hanem nagyon is hús-vér ember. Aki múlt ősszel nem szokványos műtétre vállalkozott: Sjöblad egyik kezébe, a hüvelyk- és mutatóujjak közé rizsszemnyi mikrochipet ültettek be. – Biztonságot és kényelmet nyújt, már el is feledtem a fájdalmas beültetést – lelkendezett a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak a Bionyfiken egyesület elnöke. A...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Szalay Lenke Mogyoró sorozatát szeretném letölteni. Köszi előre is!
Sziasztok! Keresem Debra Lobato Brothers sisters and special needs könyvét, angolul vagy ha valakinek meglenne magyarul még szuperebb lenne:) Online formában érdekelne elsősorban. Köszönöm!
Kicsichi wrote on Ajuda67's profile.
Helló, megint. Keresem J R Ward Örökség sorozatának fordítását. Ha valaki tudja hol találom, légyszi árulja el. Előre is köszönöm.
D
DE. Andi wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta kérem a fiókom törlését. Köszönöm!
benudori wrote on szjucus2's profile.
Szia!
Szeretném elkérni a English Plus 2 Second edition teszteket.
Előre is köszönöm!

Heni

Statisztikák

Témák
36,460
Üzenet
4,400,159
Tagok
591,267
Legújabb tagunk
Moldván Gyöngyvér
Oldal tetejére