CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Gombot varrtak a császárral szült nőre a fővárosi szülészeten

  • 8,168
  • 54
Költségkímélő megoldás gyanánt sterilizált inggombot varrtak két császármetszéssel szült anyára is. Olcsóbb, mint az a két kis gyöngy, amit a gyártó ad a varróanyaghoz.

Hajmeresztő levelet kapott a hazai kórházi állapotokkal foglalkozó Index.hu. Egy olvasójuk megírta, hogy 2010-ben Budapest egyik leghaladóbb szülészetén szült császárral. Szülés után sokáig tart, mire lemegy a kismama hasa, de ő kíváncsi volt a varratra, ezért otthon a kezébe vett egy tükröt, és nagyon meglepődött. Az Index idézi a levelet:

„A látványtól majdnem elájultam, ugyanis az egyébként kék damillal összevarrt heg két végén egy-egy inggomb volt felvarrva kétoldalt a hasamra, kivezetve a damil két végét. Az a klasszik négylyukú, fehér kis gomb.”

Az édesanya utólag megtudta, hogy egy speciális varrási technika a legjobban ezzel a bizonyos kék damillal végezhető el. Ehhez alapesetben hozzátartozik két...

Szupersztrádát építenének Nagy-Britannia és Amerika között

  • 3,652
  • 30
Nagyszabású terveket dédelgetnek az orosz hatóságok. A közel 20 ezer kilométeres autópálya Nagy-Britanniát kötné össze az Egyesült Államokkal, átszelve egész Oroszországot. Új, Alaszkáig érő vasútvonalat is építenének az oroszok.

A szupersztráda már meglévő európai úthálózatra kapcsolódna rá, az új pályarészek pedig lényegesen megkönnyítenék az átutazást Kelet-Oroszországon, jelenleg ugyanis Moszkván túljutva egyre drasztikusabban romlik az utak állapota.

A Siberian Times szerint az autópálya nagyjából a transzszibériai expressz útvonalát követné, vagyis keresztülmenne többek között Jekatyerinburgon, Irkutszkon, Vlagyivosztokon.

Egy új szupervasút építése ugyancsak szerepel a tervek között, ez Csukcsföldről indulna, és egy Bering-szoros alatti, kb. 85 kilométeres csatorna-alagút keresztül egészen Alaszkáig haladna.

A terveket az Orosz...

Szomorú életeket mesél el a ruhacímke

  • 4,742
  • 38
Egy kanadai szervezet indított kampányt a fair trade termékekért. A kampányban azt mutatják be, hogy egy-egy ruhadarab milyen méltatlan körülmények között készült el.

A ruhacímkére a szokásos megjelölések mellett jóval hosszabb szöveget tette: kiderül, hogy a 100% pamut zakót Bangladesben Joya készítette, aki 12 évesen abbahagyta az iskolát, hogy testvéreiről és megözvegyült édesanyjáról gondoskodjon, mert az apja meghalt munka közben egy gyári tűzesetben.

A következő ruhadarab címkéje a kambodzsai 9 éves Behnlyről szól, aki hajnalban sötétben indul dolgozni és este sötétben ér haza a munkából. Munkahelyén közel 30 fok van, és fullasztó a hőség mellett száll a por, amivel tele van az orra és a szája. Emiatt pedig szüksége lenne egy maszkra, ami a gyárnak csak tíz centjébe kerülni, míg neki ő egy nap kevesebb, mint egy dollárt fizetést kap.

200781.jpg

Sierra Leonéban Tejanl eleinte vért köhögött fel, amit próbált a családja...

Kereskedelmi értelemben dörzsölt államigazgatás

  • 5,918
  • 60
Értelmiségi dörzsöltség helyett kereskedelmi dörzsöltségre lenne szükségünk – mondta hétfőn Orbán Viktor. Még az is lehet, hogy Tarsoly Csaba, a tegnap csődbe ment Quaestor tulajdonosa lebegett a szeme előtt. Ő ugyanis a kereskedelmi értelemben dörzsölt magyar külpolitika valóságos szimbóluma.

Szijjártó Péter közeli ismerőseként (dörzsölt!) és a győri futball partónusaként (dörzsölt!) nemcsak Oroszország területén kooperált a magyar állammal (kereskedelem!), hanem Törökországban is ő szponzorálta a magyar kereskedőházat (kereskedelem!). Sőt, a magyar miniszterelnök azt is elmondta, hogy a Küküm által Tarsoly Csabának kiszervezett két ország olyan fontos neki, hogy a németek mellett mindig rájuk tekint, amikor az ország ügyeiről gondolkodik.

Kedden azonban csődbe ment a Quaestor és úgy néz, nagyon sok ember fogja elveszíteni a megtakarításait a fene nagy dörzsöltség eredményeképpen. Ebben a helyzetben két lehetséges magyarázat van: valaki le akarta égetni a kormányfőt és...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

fonixportal wrote on worker's profile.
Szia olvastam az egyik topikban itt https://canadahun.com/temak/képregények-ii.53601/page-44#post-5063789 a hozzászólásodnál hogy neked megvan az összes Botond képregény ha szépen kérem feltudnád valahova tenni hogy letölthessem köszönöm.
KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

KRESLEY COLE HALHATATLANOK ALKONYAT UTÁN 16-17. RÉSZ NEKEM SINCS MEG!!!!
MIndenkinek írnám, hogy nem tudom honnan terjed ez a fars információ, nekem is csak azok a részek vannak meg, amiket kiadtak magyarul. Senki nem fordít olyan könyvet, ami kiadói gondozásban van. Nem vagyok semmilyen különleges csoport tagja. KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

NINCS MEG MAGYARUL A 16-17. RÉSZ!!!!!
Demeterné Nagy Erika wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm az újabb fordítást, izgatottan várom hogy mi lesz a következő :)

Statisztikák

Témák
36,810
Üzenet
4,478,850
Tagok
594,952
Legújabb tagunk
bognárné oláh ildikó
Oldal tetejére