CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Két évet kapott a garázsban 271 Picassót rejtegető nyugdíjas pár

 • 2,569
 • 13
Csalás miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte pénteken a dél-franciaországi Grasse büntetőbírósága azt a nyugdíjas villanyszerelőt és feleségét, akik a garázsukban negyven éven át 271 Picasso-művet rejtegetettek.

A 75 éves Pierre Le Guennec azt állítja, hogy a műveket az 1973-ban elhunyt Picassótól és a feleségétől, Jacqueline-től kapta, amikor utolsó otthonukban, a Cannes közelében fekvő Mougins településen lévő házukban dolgozott. A perben meghallgatott tanúk azonban egyértelműen kizárták ezt a feltételezést.

A lefoglalt műveket át kell adni az első számú felperesnek, Claude Picassónak, a festő fiának, a művész hagyatékát kezelő Picasso Administration ügyvezetőjének - közölte a bíróság. A művek becsült értékét nem tették közzé. A felperesek között van még Picasso hat további örököse és négy múzeum is.

A kisnyugdíjas házaspárt "lopásból származó vagyonnal való csalásban" mondta ki bűnösnek a bíróság, de a nyomozás nem tudta megállapítani, hogy a lopásnak...

Egy büntető elvi döntés

 • 3,649
 • 12
A nőt mellrákkal kezelték, de egy szcientológus meggyőzte róla, hogy forduljon el az orvosoktól. Meg is halt. A bíróságnak is gondot okozott az az ügy, melyben egy emlődaganattal küszködő hölgyet küldött a gyorsabb és biztos halálba egy szcientológus, mondván, majd ő auditálással, azaz spéci beszélgetésekkel, meg körök rajzolgatásával meggyógyítja.

A Kúria elvi döntése szerint ez valójában nem is emberölés, hanem csak kuruzslás, amit sokkal enyhébb büntetéssel illetnek.

 1. A sértettnél 2005 szeptemberében tripla negatív faktorú emlődaganatot diagnosztizáltak, ami miatt kemoterápiás kezelést kapott.
 2. A 2006 februárjáig tartó kemoterápia segített, ugyanakkor egy műtétre is szükség volt még.
 3. A beteg nő gondolkodási időt kapott, hogy kés alá fekszik-e, és sajnos ekkor, 2006 májusában ismerkedett meg a vádlottal, egy régi szcientológussal.
 4. A szcientológus közölte vele, hogy auditálással meg fogja őt gyógyítani, ennek azonban az a feltétele, hogy a hagyományos...

Fél tonna radioaktív intimbetétet foglaltak le Bejrútban

 • 2,558
 • 7
Öt és fél mázsa radioaktív intimbetétet foglalt le a hatóság a bejrúti nemzetközi repülőtéren - közölték libanoni tisztségviselők.

A szállítmányt rutinellenőrzés során szűrték ki a repülőtérre érkező teherpostai csomagok ellenőrei. Az ország pénzügyminisztériuma tudatta, hogy a 30 kartonnyi betétet elküldik a Libanoni Atomenergetikai Hivatalhoz megvizsgáltatni, mielőtt visszaküldenék a feladónak. A minisztérium nem fedte fel sem a betéteket gyártó cég nevét, sem azt, hogy milyen radioaktív anyagról van szó, és arról is hallgat, hogy milyen erős a szállítmány sugárzása.

Vámőrök ugyanakkor - névtelenségbe burkolózva - azt mondták, hogy a betétek gyártója kínai cég, és hogy a szállítmány Dubajon keresztül érkezett Libanonba.

Napi
radiaktiv.jpg

1000 séf, 1000 menü Magyarországon és 5 kontinensen!

 • 4,176
 • 26
2015. március 19-én, csütörtököna világ több mint 1300 étterme egy "francia vacsora" felszolgálásával népszerűsíti majd a francia gasztronómiát.

Magyarországon tíz étterem vesz részt az Alain Ducasse francia séf és a francia Külügy- és Nemzetközi Fejlesztési Minisztérium által kezdeményezett Goût de / Good Franceprojektben.

Ezek közül három étterem séfje a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja.

A részt vevő éttermek listája a következő:

- Babel Budapest (Budapest)
- Baltazár (Budapest)
- Bistro Classico (Keszthely)
- Borssó Bistro (Budapest)
- Château Visz (Visz)
- Chianti Étterem (Veszprém)
- Kistücsök (Balatonszemes)
- Molnár (Keszthely)
- Pierrot (Budapest)
- Walter Vendéglő (Perbál)

francia2.jpg

1912-ben Auguste Escoffier francia séfnek jutott eszébe az ötlet, hogy egy időben ugyanazt a francia vacsorát szolgálják fel az egész világon. Ezen az epikuroszinak nevezett vacsorán több mint 4000 meghívottat láttak vendégül a...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

fonixportal wrote on worker's profile.
Szia olvastam az egyik topikban itt https://canadahun.com/temak/képregények-ii.53601/page-44#post-5063789 a hozzászólásodnál hogy neked megvan az összes Botond képregény ha szépen kérem feltudnád valahova tenni hogy letölthessem köszönöm.
KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

KRESLEY COLE HALHATATLANOK ALKONYAT UTÁN 16-17. RÉSZ NEKEM SINCS MEG!!!!
MIndenkinek írnám, hogy nem tudom honnan terjed ez a fars információ, nekem is csak azok a részek vannak meg, amiket kiadtak magyarul. Senki nem fordít olyan könyvet, ami kiadói gondozásban van. Nem vagyok semmilyen különleges csoport tagja. KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

NINCS MEG MAGYARUL A 16-17. RÉSZ!!!!!
Demeterné Nagy Erika wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm az újabb fordítást, izgatottan várom hogy mi lesz a következő :)

Statisztikák

Témák
36,810
Üzenet
4,478,846
Tagok
594,952
Legújabb tagunk
bognárné oláh ildikó
Oldal tetejére