CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Három város, amely fizet, hogy odaköltözz

  • 3,282
  • 3
Aki a külföldre költözést fontolgatja, nyilván tisztában van azzal, hogy nem olcsó mulatság elindulni és finanszírozni az első hetek, hónapok megélhetését. Akadnak azonban olyan városok, amelyek egyenesen fizetnek azért, hogy odaköltözzön az ember.

Persze ezek a települések általában nem tartoznak a legvonzóbb helyek közé (nyilván ezért is fizetnek), de van köztük olyan is, amely fiatal és törekvő munkaerőt és lakosságot szeretne magához vonzani.

Most a Smartasset segítségével bemutatunk három olyan amerikai várost, amely mindezért hajlandó anyagi áldozatot is hozni.

1. Detroit

Túlzás lenne azt állítani, hogy a hosszú évek óta pénzügyi csőddel és elvándorlással küzdő Detroit vonzó célpont lenne, ám azt sem lehet tagadni, hogy akad kihívás bőven (ha pozitívan akarunk hozzáállni).

Mi több, a nagyváros külön programot indított, a Challenge Detroit célja a megújulásra...

Már Magyarországon is lehet idézettel fizetni a kávéért

  • 3,184
  • 4
Március 21-e a Költészet Világnapja, amelynek jegyében világszerte kávézók százai kínálják a kávét csupán egy idézetért cserébe. A mozgalomhoz idén először csatlakozott Magyarország is.

Különleges kezdeményezést hirdetett az egyik élelmiszeráruház-lánc a Költészet Világnapja alkalmából 2015. március 21-én, melyhez hagyományteremtő szándékkal idén először Magyarország is csatlakozott. Ezen a szombaton ugyanis egy teljes napig minden idézet (legyen az ismert, vagy saját) kávéházi fizetőeszközzé válik. (A költészet napját 1964-től minden évben április 11-én, József Attila születésnapján tartják Magyarországon!)

Világszerte több mint 1100 kávézó, bár és étterem csatlakozott a programhoz, ahol ezen a napon a vendégek kávéjukat egy idézettel vagy verssel fizethetik ki. A felhívás apropóján Nyáry Krisztián irodalomtörténésszel és íróval beszélgettünk történelemről, költészetről, kávéházakról...

Lelépnek a magyar Gripen-pilóták?

  • 5,685
  • 60
Kevés a pénz, nincs se perspektíva, se megbecsülés, irány valamelyik fapados légitársaság - a Magyar Nemzet szerint a vadászpilóták harmada kiléphet.

A Magyar Honvédség huszon-egynéhány vadászpilótájának akár egyharmada is szögre akaszthatja az egyenruháját a közeljövőben, és civil – többek között fapados – légitársaságoknál folytathatja karrierjét – értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint a lépés már régóta érlelődik, és abban több tényezőnek is szerepe van. Így kérdésessé válhat a kormány által elvállalt nemzetközi missziók teljesíthetősége is.

Így például az mno.hu-n olvashtó írás szerint a honvédségben csaknem másfél évtizede nem volt értékelhető bérfejlesztés, ezt pedig már nem tudják kompenzálni az életpályamodell bevezetésével, illetve a második fél évtől beígért jelentős bérfejlesztéssel sem.

A lap állítja, a pilóták és a repülőműszakiak elvándorlásáért nemcsak az anyagi...

Barkácsfúróval, horgászzsinórral kénytelenek műténi több magyar kórházban

  • 4,567
  • 28
Nem is olyan rég derült ki és keltett nagy visszhangot, hogy a Szegedi Gyermekklinikán vészmegoldásként fertőtlenített bevásárlókocsikban szállítják és tolják a műtőbe a gyermekkorú betegeket. Most az Index írt terjedelmes cikket egy hasonlóan meghökkentő jelenségről, amely a magyar kórházakat érinti.

Az oldal forrása szerint van olyan neves egészségügyi intézmény, ahol barkácsoláshoz használatos fúrót használnak a speciális orvosi szerszám helyett (egy orvos szerint a fúrót már a nyolcvanas években is alkalmazták). A pénzhiány miatt néhány kórház mezőgazdasági boltokban vásárolt műanyagcsöveket alkalmaz a katéterezéshez, horgász damilt a bőr összevarrásához és vannak olyan esetek, amikor a franciakulcs is előkerül. Az eszközöket természetesen az előírásoknak megfelelően fertőtlenítik használat előtt.

Ennek...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm a fordítást, szeretem ezt a sorozatot.
Nagy Attiláné wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm a fordításaidat.
Nagy Attiláné wrote on Ajuda67's profile.
Köszönöm a fordításaidat.
Létrahuszár wrote on boszorka9395's profile.
Kedves Ismeretlen!
A segítséged szeretném kérni. Régi tag vagyok, de csak nézgelődni szoktam bizonyos témákban. Mivel a történelem nagyon érdekel, feltettem három írást. Nem tudom, hogyan kell úgy feltenni a következőt, hogy az az előző elé kerüljön. Netán mindegyiket új fórumtémaként kell feltenni? - mert ez számomra logikátlan lenne. Kérlek, ha tudsz, segíts! Előre is köszönöm: Létrahuszár

Statisztikák

Témák
36,885
Üzenet
4,492,917
Tagok
596,121
Legújabb tagunk
VJudi
Oldal tetejére