CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Egyetlen nadrágja van a milliomos magyar srácnak

  • 8,639
  • 21
A szemétdomb császáraként is emlegetett Tom Szaky 33 éves és már 24 országban van cége. Szelektív hulladékgyűjtésben nem válogat, vállalkozása szinte minden gyűjt, mindenre van megoldásuk. Ezért nincs is versenytársuk. Magyarország nagy kihívás nekik.

Magyarországon még csak 3 éve kezdett működni a TerraCycle. Budapesti belvárosi irodája nem végleges, ezért nem olyan különleges még, mint a cég többi irodája. Más országokban minden hulladékból van, az asztal, a szék, a padló és a központban, New Jerseyben például hetente újrafestik a falakat graffitisek.

Interjúra készültem, de Tom Szaky nem várja meg a kérdéseket, lelkesen mutat, magyaráz mindent. Picit tört magyarsággal is magabiztosan, folyékonyan beszél, ha egy szó nem jut eszébe, mondja angolul. A molinóból készült táskám láttán azonnal mutatja, nekik is van ilyenük, de ez csak egy a 300-féle szemétből, amire van újrahasznosítási ötletük.

"Egy ilyen például...

Húsvéti hóvihar Kanadában

  • 5,750
  • 13
Kanadában sincs kolbászból a kerítés, különösen ami az időjárást illeti. Tegnap este - amikor hazaértem Montreálba a hosszú hétvégére - még a tavasz reményében sétáltathattam Rufus kutyámat az egészen langyos plusz fokokban.

Ma reggelre azonban mindannyian Kanada második legnépesebb városában egy csodaszép téli álomvilágban ébredtünk...mely álomvilágra december környékén szoktam vágyazkozni, áprilisban már kevésbé...

Amúgy az Environment Canada szerint legalább napos lesz a Húsvét vasárnapja Montreálban é Ottawában egyaránt, plusz 1 fokos nappali hőmérséklettel. Torontóban plusz 3 fok lesz vasárnap és havazásra is számítanak Kanada legnagyobb metropoliszában. Vancouverben 13 fokos kánikula köszönt be Húsvétkor.

Amúgy az Environment Canada előrejelzése szerint lassan veszi kezdetét idén a tavasz mindenhol, kivéve British Columbiában. Április és május is az...

Kellemes Husveti Unnepeket!

  • 13,656
  • 34
Húsvét: az ünnep titka egyszerre régi és új.
A húsvét titka egyszerre régi és új, bár időben történik, mégis örök – olvasható a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) és a Magyar Katolikus Egyház közös, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott húsvéti üzenetében.

Jézus egyszerre halandó és halhatatlan, hiszen Isten létére “magára vette az emberi természetet, szenvedett a szenvedőkért, fogoly lett a bilincsbe vertekért, halálra ítélték a gonosztevőkért, eltemették őt a megholtakért, de feltámadt sírjából” – írták a II. században élt egyházatyát, Szárdeszi Melitónt idézve.

Úgy fogalmaztak: Jézus feloldozza az elítélteket, életre kelti a halottakat, értelmessé és örömtől sugárzóvá teszi az ember életét. “Belőle fakadnak eszményeink, de a jövőbe vetett reménységünk is. Ebben a fényben látjuk meg, hogy mi a feladatunk a világban. A feltámadt Krisztus ad erőt emberi és keresztény hivatásunk teljesítéséhez. Őt ünnepeljük húsvétkor családjainkban...

Happy Passover!

  • 5,644
  • 5
Széder – a Pészach előestéjének rendje.
Nisszán hónap 15-ének előestéjén, nisszán 14-én köszönt be Peszach ünnepe. Ezt az estét Széder estének nevezik (lél széder).

A széder szó rendet jelent. Nevezik még ezt az estét az őrködés, a megőrzés éjszakájának is (lél simurim).
"Őrködés éjszakája volt ez az Örökkévalónak, hogy kivezesse őket Egyiptom országából, ez az éjszaka az, mely az Örökkévalónak van szentelve, melyet meg kell őrizni Izrael összes gyermekeinek, nemzedékein át." ( 2Móz. 12, 42)

Az este levezetése a hágádából történik, mely külön erre az alkalomra megszerkesztett könyv, s lényegében ebben van az est forgatókönyve: mit, mikor, hogyan, miért kell csinálni. Ez alapján történik a hagyomány továbbadása, elbeszélése is: hogyan hozta ki népét az Örökkévaló a szolgaság...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok
Esetleg el tudná valaki küldeni Sherrilyn Kenyon Sötét vadász sorozatokat.?
Előre is köszönöm
Sziasztok!
Keresem Széplaki Erzsébet szövegértést fejlesztő gyakorlatok 5-öt. Esetleg megvan valakinek? Előre is köszönöm.
Sziasztok!Új vagyok,valaki tudna segíteni hol,hogyan tudok csatlakozni az ezoterikus könyvek folyóiratok feltöltéséhez?
ametiszt99 wrote on Ajuda67's profile.
Szia
Szeretném megkérdezni,hogy abbahagytad a Hallhatatlan Őrzők fordítását?Jó lenne pedig Cliff történetét elolvasni.Ez a történet nekem nagyon hiányzik.Köszi

Statisztikák

Témák
37,544
Üzenet
4,644,472
Tagok
605,825
Legújabb tagunk
aginemes
Oldal tetejére