CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

A takaró és a nyújtózkodás

  • 2,873
  • 4
Karácsony közeledtén minden hallható, látható, olvasható helyen, médiában hirdetik „végy fel hitelt!” Most vegyed meg, fizess később. Emeld az ünnep fényét… stb. stb. és a még satöbbik tömkelege.

Igen, az embereket szinte belehajszolják, már aki hagyja magát, a felelőtlen és felesleges költekezésbe. Ha tehetném, minden látható és fellelhető helyen hirdetném ennek az ellenkezőjét. Mérd fel saját lehetőségeidet és azokhoz igazítsd a költéseidet. Nem éri meg, hogy három napig boldogságban ússzál, majd még kenyérre sem telik, vagy kikapcsolják a villanyt, gázt, bármit, mert nem tudod fizetni.

A legvégső érvem pedig az lenne, honnan tudod, hogy pár hónap múlva is tudsz dolgozni? Lesz-e munkahelyed, ha most van is? Lesz-e egészséged, ha most nem gondolsz bajra, bánatra? Érkezik-e váratlan +kiadás, amit nem tudsz kiizzadni, mert végesek a bevételi csatornáid.

Ismételem, ha módomban lenne, kikiabálnám, nem a pénztől, a sok ajándéktól lesz örömteli az ünnepünk. A boldogság...

Brüsszel feladja a „leckét”…

  • 4,151
  • 32
Még decemberben megtámadja Magyarország az Európai Bíróság előtt a kötelező letelepítési kvótát, amiről Trócsányi László igazságügyi miniszter közlése szerint az európai bel- és igazságügyi miniszterek tanácsa több ponton aggályos határozatot hozott. Szerinte a döntés jogi legitimációja kétséges, mert az a tartalmi jogszabály, amely a Dublin III. rendeletet módosítja - amit jogilag viszont határozatként fogadtak el - elvonta a nemzeti parlamentek döntési jogkörét.

Úgy vélte, a döntés szembe megy az Európai Tanács önkéntes kvótára vonatkozó javaslatával. A kötelező kvóta ellen a Fidesz szorgalmatosan gyűjti az aláírásokat.

Ennek a szónak a jelentése többeknek nem világos. Ezt a körkérdést-válaszokat nekem megküldték. Átolvastam többször is és „kellően” el is szörnyedtem.

A „derékhad” az utca embere, a minősíthetetlen tévésorozatokat bámulják az egyszemű szörnyen keresztül. Többeknek fogalmuk sincs, hogy mi történik közvetlen, vagy közvetett környezetükben. A...

Bebikázás.

  • 2,611
  • 4
Ha valaki nem tudná - mert hát, ez mégiscsak egy autós eljárás, miért ismerné mindenki – ez egy lemerült akkumulátorú autó beindítását jelenti egy másik autó segítségével. Szükséges hozzá a bikakábel, meg egy meglehetősen jó állapotú és erős akkumulátorral ellátott másik autó. Egyébként maga az eljárás valszeg egy olyan - autósok közt nemzetközileg ismert -, márkás akkumulátor logójából adódik, amin egy bika díszeleg.

Namármost. A segítőkész autóstárs odaáll a gyengélkedő akkumulátorú autós mellé, és a bikakábel segítségével energiát ad a saját akkumulátorából a lemerültnek. Nem árt ezen közben a donornak járatni a motort, mivel minden autó csak addig használja az akkumulátor áramkörét, amíg be nem indul a motor, minek következtében átkapcsol önellátó üzemmódba, sőt, még a saját akkumulátorát is képes tölteni. Tehát, a motor járatása bikázás közben ajánlott.

A bikakábel nem túl hosszú – max. 1,5 m-es, és szolgál megkülönböztetetten az akkumulátor pozitív, ill a...

Te is, fiam, avagy mihez vezethet a túlhatalom

  • 4,418
  • 37
A múlt nem szűkölködik politikai gyilkosságokban. Ezek közül az egyik hazai vonatkozású: Merániai Gertrúd meggyilkolása. Ugyan valszeg pótcselekvés volt – elvégre a királyra, II. Andrásra még az összeesküvők sem mertek volna kezet emelni. Ráadásul a párját vesztett férj, valami érthetetlen okból Péter ispánon kívül gyakorlatilag futni hagyta az elkövetőket.

A királynőt megölnötök jó lesz félnetek nem kell? II. András közutálatnak örvendett a nemesség körében, ugyanis tömegesen ajándékozta el az ország földállományának 2/3-át kitevő királyi birtokokat – na, kiknek is? Hát, biza, a csókosok – na jó, akkoriban báróknak nevezték őket – egy szűk csoportja és a királyné rokonsága volt a kedvezményezett, irgalmatlan hatalomra és vagyonra téve szert ezáltal. Nem ismerős ez a jelen kor Orbanisztánjából?

Csakhogy, az elégedetlen – húsosfazék mellől kiebrudalt – nemesség nem jól tűrte az ilyesmit, ennek (is) eredménye lett a gyilkosság. Ráadásul a királlyal szemben felépült egy...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,176
Üzenet
4,812,855
Tagok
616,372
Legújabb tagunk
meszaka
Oldal tetejére