CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Magyarországon lesz a 2024-es olimpia?

  • 5,212
  • 53
A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén döntöttek, hogy nyújtsanak-e be szándéknyilatkozatot 2024-es ötkarikás játékok rendezésére.

A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése egyhangúlag elfogadta a budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányát, így Magyarország benyújtja a szándéknyilatkozatát a 2024-es ötkarikás játékok rendezésére – mondta a Hír Televízió helyszíni tudósítója. 1300 oldalas az a dokumentum, amelyben leírják, miért is alkalmas Magyarország az olimpia megrendezésére. Ebben szerepel többek között az, hogy – függetlenül az olimpiától – hazánk olyan fejlettségi szinten van, ami az olimpia megrendezését lehetővé teszi, hiszen az utóbbi időben szállodák, stadionok és autópályák épültek, fejlesztették a vasúti közlekedést is – mindezek szükségesek egy olimpia megrendezéséhez.

Az olimpia megrendezése jótékony hatással lenne a nemzetgazdaságra, ahol 1100 milliárdos többletjövedelemre lehetne számítani, és 130 milliárdos turisztikai bevételt is hozhat ez hazánknak...

Pákh Imre nem viheti ki a Golgotát az országból

  • 14,579
  • 159
A tulajdonos a védett tárgyat engedély nélkül nem viheti külföldre, a műtárgyat és kiállítási vagy őrzési helyét nyilvántartásba veszik, a Műtárgyfelügyeleti Iroda időnként ellenőrizheti a műkincset, illetve a tulajdonosnak hozzáférhetővé kell tennie kutatási, kiállítási célokra - közölte a Forster Központ Műtárgyfelügyeleti Irodájának vezetője.

Forster Központ: Pákh Imre nem viheti ki a Golgotát az országból

A tulajdonos állampolgársága és a műkincs vásárlási helye sem releváns a védetté nyilvánítás szempontjából, így a védési eljárás alatt véglegesen nem vihető ki az érintett műtárgy az országból - mondta el az MTI-nek szerdán Buzinkay Péter, a Forster Központ Műtárgyfelügyeleti Irodájának vezetője annak kapcsán, hogy előző nap a Miniszterelnökség kezdeményezésére elindították az amerikai Pákh Imre tulajdonában álló Munkácsy-festmény, a Golgota védetté nyilvánítását.

Az irodavezető elmondta, hogy a törvény szerint az ideiglenes és az "állandó" védettség között...

Vegye-vigye! Minden ingyen van!

  • 5,999
  • 15
Az európai mindennapok apróságai teljesen különböznek az USA-beliektől. Városokon belül is jelentősek az eltérések, például a számunkra megszokott ABC-knél és vegyesboltoknál. Hogy miért?

Az egyik legszembetűnőbb társadalmi különbség Washingtonban az, hogy ki mit engedhet meg magának étkezés terén. Otthoni fejjel szinte elképzelhetetlen, hogy itt a zöldség és gyümölcs, az egészséges táplálkozás a luxus. Így amikor arról kérdeznek, hogy mit lehet itt enni, és voltam-e már McDonaldsban, azt kell mondjam, hogy csak az ízlés, a pénztárca és a környék szabja meg a határokat.

Ahol én lakom, nem igazán találni klasszikus értelemben vett élelmiszer boltokat. Néhány drogériában lehet kapni alapvető élelmiszereket, kész salátákat, tekercseket, de nincs olyan, hogy elfogyott a vaj, leugrok a sarki kisboltba. Itt találhatóak azonban a város elegáns és jó nevű éttermeinek jelentős része. Nem véletlen, a kormányzati negyedhez való közelség miatt előszeretettel találkoznak...

Erdélyben építene kórházat a magyar kormány

  • 6,062
  • 54
Az államtitkár szerint alig maradt magyarul beszélő orvos és ápoló a határon túl, ezért van szükség arra, hogy egy új intézmény felépítését és működtetését finanszírozzuk.

A magyar kormány azt tervezi, hogy kórházat épít Romániában az ottani magyarok ellátására – írja a Magyar Nemzet. Erről Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár beszélt a lapnak. Azt mondta: gyakran előfordul, hogy az erdélyiek nem a román, hanem a magyar egészségügyi ellátását veszik igénybe, ez azonban nem túl szabályos.

Az államtitkár azt mondta: a határon túl már alig maradt magyarul beszélő orvos és ápoló, ezért sokszor nem is tudják megértetni panaszaikat az ottani magyarok. Ezt egy erdélyi, intenzív és sürgősségi osztállyal rendelkező kórház felépítésével és működtetésével oldaná meg a magyar kormány. „Az állami finanszírozásból, Romániával együtt működtetett intézmény életmentő megoldás lehet az ottani betegeknek” – jelentette ki Zombor...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

ani515 wrote on Éleskés's profile.
Szép napot kívánok!
Szerettem volna megnézni ezt
és ez történt:
Hoppá! Bizonyos problémákba ütköztünk.
A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal.
Ha ki lehet ezeket a "problémákat" javítani, akkor kérem szépen.
Biróné Cs. Katalin wrote on ladysla's profile.
Kedves Ladysla, kérlek segíts!
Évek óta nem voltam a fórumon. Hogyan lépek be az e-bookok lapjaira? Hová írom be a 20 mondatot? Érvényes még ez a követelmény? Válaszodat előre is köszönöm.
Biróné Cs. Katalin (Biseka)
pomagrade wrote on Kincsesbolygó's profile.
Szia! Sajnos nem sikerült még megtalálnom a Viszkok Fruzsi könyvet... Ha szembejön, felteszem majd :)
Hello everyone!!! The Rnata Nativity Bundle pattern is now available!!! Anyone here who already has it and wants to share it?
Erinna Lee has just released a new book: Enchanted Woodland Amigurumi... I hope someone will post it on the forum soon!

Statisztikák

Témák
37,871
Üzenet
4,732,196
Tagok
610,917
Legújabb tagunk
tpeterne
Oldal tetejére