CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Egy másik zenekar lépett fel a 100 Tagú Cigányzenekar neve alatt

  • 5,754
  • 8
Beke Farkas Nándor, a tavaly hungarikumnak minősített együttes vezetője szerint valki „klónozta” a zenekart. Nevük alatt nemrég egy másik zenekar turnézott Franciaországban.

A zenekar szerdai budapesti nemzetközi sajtótájékoztatóján Beke Farkas Nándor úgy fogalmazott: „vérlázító”, hogy egy magyarországi cigányzenészekből néhány hónapja alakult új együttes Franciaországban 12 koncertet adott a 100 Tagú Cigányzenekar nevében.

Mint mondta, felhasználták nevüket, fotóikat, plakátjaikat, és 30 éves múltjukat is. Olyan plakátokon népszerűsítették magukat, amelyeken a 100 Tagú Cigányzenekar tavaly elhunyt vezetője, Buffó Rigó Sándor és a jelenlegi főprímás, Lendvai Csócsi József látható, mögöttük pedig a 100 Tagú zenészei ülnek – mutatott rá.

Az ügy hátterében Beke Farkas Nándor szerint az áll, hogy miután szakmai okokból elváltak útjaik a zenekar korábbi menedzserével, a francia Xavier Dubuc-kel, ő ezek után felkérte Raduly Józsefet és Balogh Dezsőt, hogy alakítsanak egy...

Kijev hajtóvadászatba kezdett a magyar állampolgárok után?

  • 25,767
  • 261
A Rosszija 1 orosz állami televízió szerint a kijevi hatóságok "hajtóvadászatot indítottak" Nyugat-Ukrajnában azok után, akik az ukrán mellett magyar állampolgársággal is rendelkeznek.

A kedden késő este a Rosszija 24 hírtelevízióban is sugárzott összeállításban elhangzott: "az ukrán külügyminisztérium súlyos büntetést helyezett kilátásba azon kárpátaljai lakosok számára, akik el akarják titkolni a hatóságok elől, hogy egy másik országban kiállított (magyar) útlevéllel is rendelkeznek. Emiatt a határ menti régiókból tömegesen hagyják el az országot. Budapesten több tízezer ukránról beszélnek, akik az utóbbi időben jelezték szándékukat, hogy Magyarországra mennének".

Az orosz állami televízió a 3 perces összeállítás elején interjúrészletet közölt Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkárral, megjegyezve, hogy a politikus a beszélgetés alatt "igazi diplomataként" egyszer sem mondta ki Ukrajna nevét. A riporter hozzátette, hogy "Magyarország lélekszáma töretlenül...

Űristen: Űrkoncertet ad űrturistaként Sarah Brightman

  • 4,084
  • 2
A történelem első élő űrkoncertjére készül Sarah Brightman, aki űrturistaként ősszel utazik a Nemzetközi Űrállomásra.

Az 54 éves brit szopránénekesnő szeptember 1-jén indul útnak egy háromszemélyes Szojuz-űrhajó fedélzetén. Volt férjével, Andrew Lloyd Webber brit zeneszerzővel közösen keresi az űrbeli körülményekhez leginkább illő számot.

"Megpróbáljuk kidolgozni az összes technikai részletet" – mondta az énekesnő, megjegyezve, hogy a súlytalanság állapotában énekelni természetesen egészen más, mint lent a Földön.

"Szeretném, ha egy kórus, gyerekek, egy másik előadó vagy egy egész zenekar kísérne a Földről" – mondta még Brightman. Hozzátette, hogy olyan dalt keresnek, amely gyönyörű, az üzenetét tekintve egyszerű, ugyanakkor nem túl nehéz elénekelni.

Brightman állítólag több mint 50 millió dollárt fizet az útért. Ő lehet az első, aki 2009 óta turistaként utazhat az űrbe. Utoljára a Cirque du Soleil alapítója, Guy Laliberte járt fizető turistaként az űrállomáson...

Egyre gazdagabbak a leggazdagabbak

  • 8,574
  • 45
Soha nem volt még annyi dollármilliárdos a világon, mint most - állítja a Forbes magazin, mely elkészítette legfrissebb milliárdos listáját.

A lap összesen 1826 dollármilliárdosról tud, kiknek összvagyona kicsit több mint 7000 milliárd dollár, ez 600 milliárddal magasabb a 2014-es állapotnál. Tavaly összesen 290 új szereplő került a listára, 71-en Kínából jöttek, 46-an pedig 40 évnél is fiatalabbak. Ezzel párhuzamosan 128-an kiestek a listáról, köztük az ukrán elnök, Petro Poroshenko is, vagy a divat világában ismert Michael Kors. A leggazdagabbak átlagos vagyona 3,86 milliárd dollár, ami 60 millióval kevesebb az előző évinél, ám a csökkenés feltehetőleg csak a statisztikának köszönhető és az újonnan csatlakozók vagyona húzza le az átlagot.

Talán nem nagy meglepetésre, idén is Bill Gates lett a leggazdagabb a világon, az elmúlt 21 évben immár 16. alkalommal szerepel az ő neve az első helyen...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

macskusz12 wrote on Dobrosi Mezei Józsefné's profile.
oké akkor megvagyunk... menj fel a szójátékokra ami neked a legkönnyebben megy és 20 játékot játsz le utána bármihez hozzáférsz...
petrucy wrote on dreaming58's profile.
Szia!
Sajnos elírtam a jelszót.Helyesen: DKKTi (a végén kis " I "
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Nagyon örülök, hogy a kolléganőm megmutatta ezt az oldalt. Remélem innen sok jó olvasmányt tudok letölteni és elolvasni. Ha csak tehetem, akkor olvasok. A fantázia nagyon fontos számomra. Immár túl vagyok egy könyvtárra való könyv kiolvasásán. De ez az, amiből sohasem lehet elég. Szinte minden műfajt szeretek olvasni. Talán az önéletrajzot nem. Régen sok könyvem volt, ma már nem igazán.
gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!
Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....

Statisztikák

Témák
38,278
Üzenet
4,828,868
Tagok
617,081
Legújabb tagunk
TimothyJum
Oldal tetejére