Kedvenc filmem

afca

Kitiltott (BANned)
Apocalypto

Mel Gibson filmje a mayákról.Feliratos de engemet lenyűgözött.A mayák világát mutatja be+izgalmas kalandokban gazdag.Szerintem jó film.
 

mammut

Állandó Tag
Állandó Tag
Míg a jackpot el nem választ

Míg a jackpot el nem választ

Jó kis vígjáték.
Joy (Cameron Diaz) egy nagy csalódást elfelejteni, Jack (Ashton Kutcher) pedig bármilyen csalódást elkerülni jön Vegasba. A véletlen úgy hozza, hogy egy este együtt buliznak, éjszaka viccből összeházasodnak, és reggel egymás mellett ébrednek. De nem csak egy házaspárt nyertek az éjjel, hanem meg is gazdagodtak: egy játékgéppel megütötték a főnyereményt. Kié lesz a vagyon? Aki jobban bírja. Mert persze azonnal beindul a kölcsönös hadviselés: az ifjú asszonyka és ura egyforma elszántsággal, ravaszsággal és gátlástalansággal igyekszik megszabadulni a másiktól, hogy övé legyen a millió. Mézeshetekről szó sincs. Csapdákról, gyilkossági kísérletekről és átverésekről annál inkább. Itt valaki pusztulni fog. Vagy szerelmes lesz.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Anya lány unokája.

Lindsay Lohan az egyik főszereplő.Molesztállja őt a nevelőapja.Csak a nagyija hisz neki......A többit nézzétek meg.Tényleg jó film.
 

mammut

Állandó Tag
Állandó Tag
A diadal

The Ron Clark Story

Nagyon elgondolkodtató történet, egy remek alakítással.
Ron Clark nyugodt életet él, miközben egy kisvárosban dolgozik tanárként. Clark azonban ennél nagyobb kihívásokra vágyik, ezért úgy dönt, tanári munkáját a Harlemben folytatja, ahol a gyerekek köztudottan nem az alapműveltség elsajátításával vannak leginkább elfoglalva. Sokkal inkább érdekli őket a gengszterkedés, a drogozás meg a bulizás. Szülei, kollégái hiába próbálják lebeszélni, ő hajthatatlan. Meg sem áll New Yorkig, ahol elvállalja azt az osztályt, amelyiknek a diákjai a legtöbb tanárt üldözték el az előző tanévben. Clark azonban be akarja bizonyítani, hogy odafigyeléssel és sok-sok türelemmel a legelvadultabb gyerekekből is jó tanulókat lehet faragni.
 

bkata

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv Mindenkinek!

Én évek óta keresem a Dance with Me zenés filmet (1998, Chayanne) a zene megvan magát a filmet szeretném letölteni.

Nincs meg véletlenül valakinek?

Köszi előre is.

További szép napot!
bkata
 

Ariadne0603

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép napot mindenkinek!
Én legutóbb a Top Gun-t néztem meg. Imádom azt a filmet. Tom Cruise egyik legjobb filmje szerintem. Egyrészt imádom benne a zenéket, másrészt pedig az egész történet úgy hogy van jó. Néhányan azt mondanák rá hogy nyálas, csöpögős, de ez nem igaz. Ennek a filmnek van igazán hangulata. :)
 

Ndrew99

Állandó Tag
Állandó Tag
Én tegnap néztem a Végső Állomás 2-t. Az kegyetlen egy film :) Jól lehet rajta szórakozni. :D Az első része se volt semmi, de a második az überbrutál. A harmadikat sajnos még nem volt lehetőségem látni, nem találtam sehol linket, ahol letölthetném.
 

marlen33

Állandó Tag
Állandó Tag
Helló! Én tegnap megnéztem a Büszkeség és Balítélet egy 2005-ös feldolgozását. Nagyon tetszett. Csak 2 órás, így sokszor érződik, hogy eléggé "rohannak" az események, de összességében sztem igazán jól bemutatja a jellemeket, kifejezi az érzéseket. :)
 

zsuzso49

Állandó Tag
Állandó Tag
Helló! Én tegnap megnéztem a Büszkeség és Balítélet egy 2005-ös feldolgozását. Nagyon tetszett. Csak 2 órás, így sokszor érződik, hogy eléggé "rohannak" az események, de összességében sztem igazán jól bemutatja a jellemeket, kifejezi az érzéseket. :)

A kedvenceim közé tartozik nekem is, úgy könyvbe, mint filmbe is......
Nem tudjátok véletlen honnan tudnám letölteni a Jetixen most sláger H2O egy vízcsepp elég c. filmet a kisunokámnak.???
:-D
 

afca

Kitiltott (BANned)
Schindler listája.Sokszor láttam már de nem tudok vele betelni.

schindler.jpg
 

benapo

Állandó Tag
Állandó Tag
zeitgeist, erősen ajánlott!!!

"Minél mélyebbre ásunk abban, amiről úgy hisszük, értjük, hogy honnan jövünk, mi a feladatunk, annál tisztábban látszik, hogy hazudtak nekünk."

Ez a film Erich Fromm, a világhírű társadalom tudós figyelmezetését, a Megfojtott szabadság című film http://www.mozi-dvd.hu/cikk3264.html mondanivalójával párhuzamban a technokrata fasizmus kialakulásának veszélyét, annak rémképét vetíti elénk, melynek végső célja a Világkormány létre hozása, és mindenkinek a testébe egy azonosító chip ültetése. Ezen lesz a pénzünk és minden más is, és ha valaki ellenáll vagy fellázad a függöny mögött lévők ellen, egyszerűen kikapcsolják a chipjét. Jó, ha tudod, hogy az összes új amerikai útlevélben már ilyen követő chip van.
De kik vannak a függöny mögött? Azok az emberek, akiknek nehéz felfogni, akik a hatalmat vélik igazságnak, hogy az igazság a hatalom. Akiknek a mindenkori kizárólagos céljuk: uralni az egész keserves világot.

A mai egymástól elidegenedett világ pesszimista, széthúzó, egosista, hedonista, nihilista embere, abban a téveszmében él, hogy a szabadosság szabaddá tette, hogy tájékozott a világ dolgairól, hogy gondolatai racionálisak, és véleménye a sajátja. Az igazság pontosan ennek az ellenkezője. A mindenkori és a jelen korszelleme következtében sohasem a jelenben, mindig vagy a múltban vagy a jövőben élt és él. Nincs saját személyisége, a léttől megszeppent birkaként és utánozó majomként él a világban. Az "igazság", amit ismer csövön keresztül érkezik. És jaj neki, ha a cső valaha is rossz kezekbe kerül. A televízió nem az igazság! Csak egy átkozott vidámpark. Egy cirkusz, egy karnevál, utazó akrobatákkal, mesemondókkal, táncosokkal, énekesekkel, zsonglőrökkel, torzszülöttekkel, oroszlánszelídítőkkel és focistákkal. Egy unaloműző üzletben vagyunk! Így azt tesszük, amit a cső mond, úgy öltözködtök, úgy esztek, gyereket is úgy neveltek, még úgy is gondolkoztok, ahogy a cső mondja!
Ezért van, hogy az egész világon így virágzik a szórakoztatás, a tömegtájékoztatás, a tévéműsorok, vidámparkok, a drogok, az alkohol és mindenfajta szórakoztatás, hogy szórakoztatva legyen az agyad. Így nem akadályozod a fontos emberek munkáját. Jó, ha felébredtek és megértitek hogy bizonyos emberek irányítják az életeteket, és ti még csak nem is tudtok róla.
A legutolsó dolog, amit az emberek a függöny mögött lévők akarnak, hogy tudatosan informálódó, kritikus ember légy. Ezért terjesztenek hamis korszellemet a vallásokon, a médián a tömegtájékoztatáson és az oktatáson keresztül. Egy elszigetelt, naiv burokban akarnak tartani. Ideje felébredned.
A hatalom emberei mindent megtesznek, hogy állandóan félre legyél vezetve. Ahogy a vallás is csak a pénzről és a hatalomról szól, és mítoszok szükségesek hozzá, ugyanúgy a pénzvilág urainak a hatalmuk fenntartásához szintén mítoszokra van szüksége. A mítosz lényege nem a valóságtartalma, hanem a rendeltetése. Egy mese akkor működik, ha a közösség vagy nemzet elhiszi igaznak. A mítosz az embereket irányba állító és mozgósító meseként szolgál.

A film 3 részből áll.

1. RÉSZ - A VALAHA ELŐADOTT LEGNAGYOBB TÖRTÉNET

A kereszténységben semmi egyedi nincs, más vallásokból lett összeollózva, az ezt bizonytó tényeknek se vége, se hossza. Jézus karaktere pedig nem más mint egy irodalmi és asztrológiai keverék, határozottan az egyiptomi Napisten másolata. Még maga a kereszt sem eredeti, hanem Zodiákus keresztje csillagkép pogány átültetésének lekoppintása.
A kereszténység ténylegesen semmi más, mint egy politikai célzattal kitalált római mese. A kereszténység, mint a többi külső istent imádó hitrendszer, nem más, mint az adott kor átverése. Arra hivatott, hogy elválasszon a természettől, és ugyanígy egymástól is. Támogatja a hatalommal szembeni vak engedelmességet. A vallás soha nem viszi előbbre az emberiséget. Mert a vallás rabszolgaság, és így szörnyű bűnöket lehet igazolni Isten akarata nevében. Lecsökkenti az emberi felelősséget, mivel "Isten" irányít mindent. Legfőképpen pedig felhatalmazza az igazság tudóit, hogy a mítoszt a társadalmak manipulálására és irányítására használja. És így elkezdődött a keresztény vérontás és spirituális átverés hosszú története. És az ezt követő 1600 év folyamán a Vatikán vasmarokkal, politikai befolyása alatt tartotta egész Európát, ami olyan örömteli időszakokhoz vezetett, mint a sötét középkor hadjáratokkal és inkvizícióval.

2. Rész: SZÍNHÁZ AZ EGÉSZ VILÁG...

Napjaink legközismertebb mítosza pedig nem más, mint a 2001. szeptember 11.-i WTC tornyok elleni merénylet meséje. A 9/11 igazsága az, hogy az USA kormányának egy csoportja ál terrortámadást rendezett saját polgárai ellen, így manipulálva a közvéleményt, hogy elérje saját céljait; hogy hitelesítse a dogmákat és pénzeket, amelyek a birodalmi mozgósítás új szintjéhez szükségesek. Hipnotikusan ismételt szavak:terroristák, terrorizmus, szeptember 11, és persze az Al-Kaida, globális terrorizmus! - mindez baromság és totális hazugság. Az egész amerikai uralkodó osztály úgy tekint valójában a terrorizmusra, mint eszközre amely közös ellenségképet szolgáltatva létrehozza és fenntartja társadalmi kohéziót, amit a jelenlegi társadalmi berendezkedésre épülő hatalmuk jelen és hosszú távú biztosítékának tekintenek. Egy ellenségkép nélküli társadalom felébredhet és ezzel veszélyezteti a mindenkori hatalom folytonosságát, mert egész társadalmi rend, a pártok, a szellemi élet és a politika úgy általában, mind-mind egy irtózatos mítoszra épül. Éppúgy, ahogy a kereszténység is egyből összedőlne a Sátán, az örök ellenség nélkül. Elhitetik velünk, hogy van egy arab fickó ott fenn a hegyekben, aki kitervelte és pénzelte az USA elleni legösszetettebb támadást. Elhiszed, hogy néhány barlanglakó képes volt minderre?

3. RÉSZ: NE TÖRŐDJ AZ EMBERREL A FÜGGÖNY MÖGÖTT

A jegybank egy intézmény, ami a rendszer felépítéséből fakadóan hosszútávon csak egy dolgot hozhat létre: Adósságot.
Ezt tudva, most már nincs szükség komolyabb éleseszűségre, hogy rájöjjünk a csalásukra. A jegybank az általa kibocsátott minden egyes bankjegyet kamatra kölcsönöz ki. Kölcsön azonban ismét csak a jegybanktól jöhet. Vagyis, a jegybanknak folyamatosan növelnie kell a pénzkészletet, hogy időlegesen fedezni tudja a létrehozott adósság állományt, és így, mivel az új pénzt is kamatra kölcsönzi, még több adósságot hoz létre! E rendszer végeredménye elkerülhetetlenül: rabszolgaság. A kormány, és így a köznép számára lehetetlenség valaha is kilépni ebből az öngerjesztő adósságból. A civilizált világ egyik legrosszabban irányított, legteljesebb mértékben ellenőrzött és uralt kormányává vált az USA kormánya.
Nem a szabad véleménynyilvánítás, nem a meggyőzés és a többség szavazata, hanem uralkodó emberek kis csoportjainak véleménye és kényszere alapján működő kormány lettünk. Egy világbank-rendszert hoztunk itt létre. Egy nemzetközi bankárok által irányított nagyhatalmat, akik együttműködnek, hogy saját kedvtelésükre rabszolgává tegyék a világot. És a 9/11 mítosza nem az első.

Régóta csinálják már ezt.

Ugyanígy működött az 1907-es amerikai pénzügyi pánik, az 1. világháború kirobbantása, a Reichstag felgyújtása, a 2. világháború kirobbantása, a Pearl Harbor, a Vietnámi háború, az USA nagykövetség elleni támadás Kenyában, aztán a PanAm 103-as felrobbantott légi járata, WTC elleni kisbuszos támadás 1993-ban, az 2000. októberi támadás az USS Cole amerikai romboló hajó ellen, az oklahomai Murrah épület elleni robbantás, a WTC elleni merénylet 2001.-ben; a londoni metro elleni 2005-ös merénylet, az Irak és Afganisztán megtámadása. Mind kivétel nélkül megrendezett akció volt.
A náci Németország háborús erőfeszítéseit főként két szervezet támogatta: az egyiket I.G. Farbennek hívták. Az I.G. Farben gyártotta Németország robbanószerei 84%-át sőt még a Zyklon B-t is, amit a koncentrációs táborokban használtak milliók legyilkolására. Az I.G. Farben egyik ki nem mondott tőkés társa volt J.D. Rockefeller Standard Oil cége Amerikában. Ami azt illeti, a német légierő működni sem tudott egy speciális adalékanyag nélkül, amit Rockefeller Standard Oil cége szabadalmaztatott.
Nemcsak Hitler hatalomba emelkedésének számos lépését pénzelte, felszereléssel, eszközökkel együtt a háború folyamán, hanem egy náci pénzmosó bank is volt, amelyről történetesen kiderült, hogy náci dollármilliókat őrzött páncélszekrényeiben. A bankot végül lefoglalták, amiért megszegte az ellenséggel való kereskedelmet tiltó törvényt. És találd ki, ki volt a Union Bank igazgatója és alelnöke? Prescott Bush, jelenlegi elnökünk nagyapja, és természetesen előző elnökünk apja.
Miután pedig 1995. áprilisában felrobbantották az oklahomai épületet. 168 halott. És egy évvel később elfogadják a terrorellenes törvényt, ami súlyosan sérti személyes szabadságjogainkat.
A vietnámi háború is egy kiagyalt cirkusz volt. Valójában a vietnámiak semmiféle támadást nem intéztek az USA ellen: mindez teljes mértékben hazugság volt. És amint beindult a háború, beindult az üzlet is: a vietnámi háborút nem is akarták sohasem megnyerni! Csak fenntartani - profitért!
A 9/11 az Irak és Afganisztán elleni jogtalan háborún túl még egy másik háborút is elindított. A háborút ellened.
Gonosz erő fenyegeti az összes felnőttet és gyermeket. Mindent meg kell tennünk a nemzet biztonsága érdekében." - mondta mindez George Bush - helyett: Adolf Hitler.

Az emberek többségégének valóságképe, főleg a politikában, nem a sajátjuk. Köréjük fonták anélkül, hogy tudnának róla. Például az emberek azt hiszik, hogy Irak megszállása rosszul halad, mert állandóak a vallási zavargások. A háborút húzni kell, hogy felosszák a régiót, megszerezzék az olajat, és a hadiipar is kaszálni akar, de főként támaszpontokat hoznak létre, hogy megindulhassanak más ellenálló, olajbirtokos ország felé, mint Irán és Szíria.
Ha le akarsz rombolni egy területet, mit teszel? Két lehetőség van: lebombázhatod te is, de ez nem elég hatékony ... Inkább próbáld rávenni az embereket az adott területen, hogy mészárolják le egymást, és tegyék tönkre a földjeiket, gazdaságaikat. És itt pontosan ezt tették.
2005-ben egyezmény született Kanada, Mexikó és az USA között. hogy a három ország egyesüljön, eltörölve minden határt. Európai Unió, Észak-Amerikai Unió, Afrikai Unió, Ázsiai Unió ... , majd végül Világkormány.
És ha valamit megtanultunk a történelemből, az, az, hogy a hatalom korrupt, az abszolút hatalom abszolút korrupt.
Ezt a jövőt festik elénk, amit te is láthatsz, ha jól kinyitod a szemed. Egy központosított Világgazdaság, ahol minden lépésed, minden tranzakciód nyomon van követve és meg van figyelve. Minden jogod törölve!
A leghihetetlenebb az egészben: ezeket az egyeduralmi rendszereket nem kényszerítik az emberekre. Miután a társadalom megvezetése - a félelem és a mesterséges megosztottság által - teljesen elválasztotta az embereket önmaguktól és a valóságtól. Egy folyamat, ami évszázadok és évezredek óta tart. Vallás és minden más, hamis megosztó tényező csak arra hivatottak, hogy irányítsák az emberiséget, egy csoport kénye és kedve szerint. Oszd meg és uralkodj a jelszó, és ha az emberek továbbra is mindentől különállónak tekintik magukat, teljes rabszolgaságra vannak ítélve. A függöny mögöttiek ezt jól tudják. Mint ahogyan azt is, hogyha az emberek felismerik valódi kapcsolatukat a természettel, és személyes hatalmukat ... Az egész kitalált Korszellem, amin élősködnek, kártyavárként dőlne össze.
Az egész rendszer, amiben élünk, azt sulykolja, hogy erőtlenek és gyengék vagyunk, hogy a társadalom gonosz és bűnös, stb. Ez egy nagy hazugság!!! Erősek vagyunk, csodálatosak és rendkívüliek.
Nincs ok, amiért ne érthetnénk meg, hogy kik vagyunk, és merre tartunk. Nincs ok, amiért az átlagember ne lehetne teljesen a maga ura.
Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ megismeri a békét.
A régóta működő faji, szexuális, vallási sovinizmus és vad, nacionalista eszmék kezdenek működésképtelenné válni. Egy újfajta tudatosság fejlődik ki, ami úgy látja a Földet, mint egységes organizmust, és egyben felismeri: egy önmagával harcoló organizmus halálra van ítélve. - idézi a film Carl Sagant.

Az élet olyan, mint egy játék a vidámparkban. De bármikor megváltoztathatjuk, amikor csak akarjuk. Nem más, csak egy lehetőség.
 

mammut

Állandó Tag
Állandó Tag
Otthon, véres otthon

Az ilyen lassan elfeledett filmeket nem árt időnként újra megnézni.

Martin Blankot (John Cusack) környezete nyugodt embernek ismeri. Profi bérgyilkosként sikerül azonban mindenkit megtévesztenie. Függetlenként dolgozik, legendák keringenek róla a piszkos szakmában. A korral azonban lelkiismeret furdalása is elmélyül, nem csak a szeme körüli ráncok. Pszichiátere tanácsára lazítana egy kicsit, de a munka közbeszól. Detroit elővárosában kell megölnie valakit. Pont ott, ahová tízéves érettségi találkozójára készül. De ez még mind nem elég: rá is vadászik egy bérgyilkos, továbbá egy túlbuzgó FBI ügynök-páros is a nyomára bukkant, sőt szaktársa, egy bizonyos levakarhatatlan Mr. Grocer (Dan Aykroyd) nevű úr be akarja őt szervezni a szakma csúcsszövetségébe...
 
Oldal tetejére