Virágkötészet,Design munkák!

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Barataim,topik olvasoim...Ezuton kivanunk nektek Aldott,Bekes Unnepeket! Bizom benne,hogy az uj esztendoben tovabbra is megtiszteltek a figyelmetekkel... Sok puszi mindenkinek... Pierre und Chris
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Uj fotok...

Sziasztok! Hu de regen nem irtam mar... Van egy par ujabb foto a munkaimrol,felteszem,hatha otleteket adhatok ezzel is... A csokor amit a kepen lathattok feher liliombol, nem eppen a kedvencem,de ilyent szeretett volna menyasszony,mert uszalyos ruhaja volt es min. 2 meteres csokrot akart hozza :1: Ez az eskuvo tegnap volt... Az autodisz egy jo pelda,keves viragbol,tobb zold hasznalatval lehet egy latvanyos dekort csinalni,mindenkeppen penztarca sporolo... Epp szamoltam,hogy Mo-on tobbert csinaltam volna mint itt amennyit fizettek erte :D
A cipok az egyik opera eloadasra keszultek,egyszeri alkalom volt,de jol vizsgaztak a cipok,nem estek szet...Hiaba,en csinaltam :D
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Luxus es elegancia feláron.

Sokan gondolhatjàk,hogy ezek nagy szavak es elerhetetlen szamukra az eskuvojukrol,egy egy arajanalat kezhezvetelekor lemondanak az almaikrol es konnyes szemmel veszik tudomasul,marad a szereny eskuvo,mert az anyagiak nem teszik lehetove,hogy akar csak egy cseppnyi luxust is varazsoljanak a nagy nap esemenyei vagy eppen dekoracioi koze!


Megprobalok egy kis segitseget nyjtani ahhoz,hogy az elerhetetlen luxus milliö az Onok eskuvojen is jelen lehessen es ne kelljen emiatt lemondaniuk az almukrol!


Mivel is kezdhetnem mint a menyaszonyi csokorral,mely szinte a legmeghatarozobb ezen a napon!
Vegyunk elo par darab rolunk keszult regebbi fotot,alljunk egy tukor ele es helyezzuk el a fotokat a tukron korbe...Nezzuk meg melyik volt az a szinu ruha,melyik volt az a frizura amelyik nekunk nagyon jol allt,melyik volt az a smink ami igazan kiemelte a szemunket!
Ne kapkodjunk,nyugodtan gondoljuk vegig egy halk zene tarsasagaban es bizzunk a magunk izleseben: Igen,nekem ez a szin tetszett es ebben jol ereztem magam... Atukor eletre kel es a halk zene kovetkezteben elenk tarul a nagy nap pillanata,amint kezunkben a csokorral megjelenunk a vendegek elott!
Latjuk amint minden szempar rankfigyel es irigylik azt az osszhangot amit mi megalmodtunk!
Amelyik szint kivalasztottuk,ehhez igazitva probaljunk egy osszhatast elerni a csokrunk kivalasztasanal illetve a tobbi dekoracional!
Sok szoke menyasszony felve rendeli meg a csokrat,mert neki nem all jol minden virag!
Nem kell felni ettol,szerencses esetben a szoke haj-kek szemmel parosul,ilyenkor van a legkonnyebb helyzetunk...Kepzeljunk el egy gyonyoru beige szinu rozsacsokrot,apro kek kiegeszitokkel,ami nem feltetlenul virag! Almoszep hatast erhetunk el ha halvanykek glitterporba martjuk a rozsak szirmainak a szelet es hozza beige vagy kek apro koveket teszunk a csokorba!
Akar nyujtott akar kerek fazonnal megoldhato ez a kis trukk es tokeleset eleganciat sugall majd a csokor!
Termeszetesen a hajunkba ugyenezekbol a kis apro viragokbol es kiegeszitokbol kerjunk egy fejdiszt!Sok idot es penzt sporolunk meg ha konkret elkpezlessel keressuk fel a viraguzletet vagy a viragkotot! A kozmetikusunknak megmondhatjuk,hogy a csokrunk milyen szinu lesz es milyen kiegeszitok lesznek benne,O mar tudni fogja,hogy ha van acsokorba kek vagy esetleg mas szinu kiegeszito,akkor apro kis kek kovekkel kiemelheti a szemunket es az arcunkon levo smink is tokeletes osszhangban lesz a csokorral es a ruhaval!
Szerencsesebb valasztas ha az eskuvoszervezovel egyeztetve keresunk fel egy ajanlott uzletet,az O jelenlete a kesobbiekben nelkulozhetetlen lesz,hiszen tudni fogja elso kezbol a kivalsztott szint,format es o mar fejben gondokodik is azon,mi lehetne az a kigeszito ami a tokeletes harmoniat megtartja!
Szeretnem azt a tevhitet megcafolni,hogy az eskuvoszervezo azert viszi illetve kuldi az uzleti partnerehez az ifju part,mert hogy tole akkor jutalekot kap...Ez nem igy van,sokeves tapasztalatomnak koszonhetoen bizton allithatom,hogy az igazi eskuvoszervezot a rutin es tapasztalat vezerli egy egy dontese meghozatalaban! Neki sem mindegy milyen velemenyt alkotnak rola,hiszen abban a varosban ahol tevekenykedik meg szeretne ha sokszor lenne szukseg a szolgalataira! Tehat bizzunk az eskuvoszervezoben es idot - telefont nem sajnalva egyeztessunk vele,kapcsolatai kozt biztos lesz egy olyan viragos aki megbizhato es szamunkra elkesziti a megalmodott csokrot!
Ha kivalsztottuk a menyasszonyi csokrot amihez nyilvan stilusaban hozza illo kituzot rendeltunk,johetnek az edesanyak,nagymamak...
Szeretnenk kifejezni egy csokor viraggal azt a szeretet es torodest amit toluk kaptunk.
Mivel az eskuvo ideje es a csokor vizbe kerulese kozt sokszor tobb ora is eltelik,igy nem biztos,hogy en a gerberat ajanlanam! Sokan vasarolnak 3 szal gerberat arra gondolva,hogy az nem draga es szep csokor lesz belole
Bizton allithatom,hogy ez tevedes-1 szep szal feher flamingobol elkeszitett dekorativ csokor csokor,apro zoldek hasznalataval es egy ket gyongy,glitter beiktatasaval,egy elegans csokrot kaphatunk!
Ime egy pelda: Az uzletben kaphato gerbera ara: 180 – 250 ft kozott van,ebbol ha veszunk 3-at az kb 750 ft,egy szal flamingo meg nem szezonjaban is kb 600-800 ft,tehat a luxus ott van elottunk,de mivel magasabb az ara,ezert nem mertunk belole rendelni!
A hosszu evek alatt amiota eskuvokkel foglalkozom,mindig orommel valasztottak ezt a megoldast a menyasszonyok,plane azert mert a flamingo viz nelkul is orakat kibir es egy elegans csokrot adhatunk a szuloknek,nagyszuloknek!
Ha autodiszt rendelunk mindenkeppen tudassuk a viragkotovel az auto szinet,markajat!
O mar tudni fogja,hogy az eppen valasztott autora milyen viragdekoracio illik!
Nem feljunk az autocorso hasznalatatol,semmilyen kart nem tesz az autoba,vakum segitsegevel serulesmentesen kerul az autora es egy mozdulattal fel illetve leveheto rola,amit kesobb a belso dekoraciohoz felhasznalhatunk...
Mivel az eskuvok zome tavasztol terjedo idoszakban van,igy figyelembe kell venni az idojarast!
30 fok melegben nem szerencses valasztas a kenyes viragok hasznalata,mindenkeppen azt ajanlom,hogy tobb tropusi level hasznalataval keszitessuk el az autodiszt!
A washingtonia vagy Robellini nevu palmalevelek erre a celra tokeletesen megfelelnek!
Felfogjak a motorterbol erkezo höt,igy a viragunk szirma nem erintkezik kozvetlenul a meleg motorhaztetovel!
Plane ha egy kis organzat hasznalunk az autodiszhez,ezaltal kevesebb viragra lesz szuksegunk es latvanyos autodiszt kapunk!
A feldiszitett autoval a megengedett vezetesi segebesseg maximum 40km/h,ezt ha hosszabb ideig kell autoznunk akkor mindenkeppen vegyuk figyelmbe,ha nem szeretnenk elhagyni a motorhaztetorol a diszt!
Az altalam ajanlott virag ami latvanyos es nagyon dekorativ,a kardvirag..Szep nagy virag es elegansan megkotheto elole az autodisz! Nagyon tartos,halas virag es ami legfontosabb,hogy sokal nagyobb felulet dekoralhato vele,ezaltal olyan hatast erunk el,mint ha oriasi meniyegu viragot
rendeltunk volna,pedig tisztan kardviragokat kertunk!
A koszoruslanyok csokrat mindig igazitsuk a menyasszonyi csokorhoz es lanyok ruhajahoz!
Nem muszaly nagy csokorba gondolkozni,sokszor egy-egy szal virag,kello kiegeszitovel eppen olyan elegans lehet mint egy kezben megkotott csokor!
Akar a mi csokrunk illetve koszorulanyok csokrainal vegyuk figyelembe,hogy ezeket a csokrokat tartani kell,sokszor nem is keves ideig! Az ugynevezett mikrofonba tuzott csokrok sokkal kenyelmesebbek a kezben es nem kell a vastag viragszarakat osszefogva vinni a csokrot!


Egy nagyon fontos dolog,amikor megyunk a viragokert a viraguzetbe,mindig legyen egy kisero szemely mivel ezeket a csokrokat nem lehet letenni az autoban,mert a szirmok konnyen megserulhetnek es delutanra az eskuvo idejere vagy a fenykepezes idejere egy megbarnult szirmu csokorral a kezunkben nem eppen szerencses mutatkozni!


Sokan szeretnenek almoszep belso dekoraciot a lakodalom helyszinere,de a koltsegvetesbe nem fer bele!
Legeloszor is keressunk 2-3 olyan szemelyt aki az eskuvo napjan reggel a segitsegunkre lehet!
Minden nagyobb bevasarlokozpontban kaphato akcios organza fuggony aminek metere par szaz forint es ezek az anyagok 140 cm szelessegben megvasarolhatok!
Ha minden szint megbeszeltunk akkor jobb ezekrol az anyagokrol idoben gondoskodni,mivel lehet az adott idoben nem kaphato a szamunkra szukseges szin!
Szinte szezon nelkul kaphato a vilagitastechnikai uzletekben fenyofara valo egosor!
Ezekbol vasaroljunk tobbet,nem fogjuk megbanni hiszen nagyon sok penzt takarithatunk meg a dekoracioknal!
Merjuk le a foasztal hosszat,ezt a meretet beszorzva kettovel kell megvasarolni a szukseges organzat! A felbehajtott organza koze helyezzuk be az egosort es mint egy bordurt azaz hullamot kepezve apro gombostuvel rogzitsuk az asztalhoz!
Az organza szine a terem belsejenek a kialakitasatool fugg no es persze attol,hogy milyen szinharmoniat kepzeltunk el!
Egy beige asztalteriton nagyon szep a bordo organza vagy a mohazold!
A terem tobbi pontjan hasonlo modon elhelyezhetjuk az organzaba rejtett egosort!
Az asztalokra ne gondoljunk nagy diszt,ha sporolni szeretnenk,de ugyanakkor az elegancia fontos szamunkra!


Vasaroljunk martinis poharakat,a teljesen egyszeru fazon boven megfelel!
Rendeljunk a viraguzletbe ugynevezett: koszorus rozsat..Ne ijedjunk meg aneveteol,ezek a rozsak ugyan olyan szepek mint az elso osztalyu,de rovid szaron vannak es negyed annyiba kerul!
Tehat ahol eddig tartunk,beige asztalterito,bordo organzaba rejtett egosor,az asztalokon 6 fore szamolva egy egy martinis pohar!
Keves vizet tegyunka poharakba,es 2 cm-es szarat hagyva vagjuk vissza a rozsakat,majd helyezzuk bele a poharakba!
Egy kotegben 20 szal rosza van,marad 5 szal a szirmokhoz,amiket az asztalon elhelyezhetunk!
Egy 100 fos lakodalomba kb 15 db pohar eleg! Vasaroljunk apro teamecseseket es helyezzuk el a poharak kore,egy poharhoz eleg 3 db!
A bevasarlokozpontban kaphato akcios nagy kiszereles kb 1000 ft-ert 100 db!


Ha osszeszamoljuk a koltsegeket kb igy nez ki:


15 db martinis pohar: 15 x 150 ft : 2250 ft
Teamecses: 1000ft
Koszorus bordo rozsa(1 koteg): 1500 ft
Egosor (10 meteres) : 1500 ft
Organza(6 meteres asztalra): 6000 ft




Osszesen: 12.250 ft


Ennyi a teljes dekoracio koltsege a foasztalt es a tobbi asztalt tekintve,de ha a helyseg tobbi pontjat is szeretnek hasonloan dekoralni akkor ezekbol az arakbol mar konnyen kiszamithatjuk!
Ha ezt a dekoraciot egy uzletben rendeljuk meg minimum a ketszeres arral kell szamolnunk es akkor meg nem mondtam sokat!
Sokan szeretnenek tobb emeletes,eloviragokkal diszitett tortat,de amikor megnezik a torta ärärt,sajnos le kell mondnaiuk rola!
Egy otlet: Keressunk az interneten muanyaguzemet vagy plexit felhasznalo dekoratort,reklamtabla keszitot!
Beszeljunk le vel egy idpontot es mutassunk meg egy 3 emeletes eskuvoi torta fotojat,ami allvanyon van!
Szinetelen plexibol minimalis aron elkeszitik nekunk! Par ezer ft csak!
Biztos van ugyes haziaasszony a csaladban aki szep tortakat keszit,ot kerjuk meg,hogy erre az allvanyra keszitsen egy tortat nekunk,sima piskotaval es a tolteleket megbeszelve felkerul a torta az allvanyra!
Tojasfeherjebol keszitett cukormazzal gyonyoruen beborithatjuk a tortankat,apro kis csillagokat formazva,ezt az ugyes szakacsnok tudjak mikent keszul!
Vasarolhatunk eheto gyongyot amivel szinten dekoralhatjuk a tortat,de a mar emlitett koszorus roszakbol is gyonyoruen diszithetjuk,oly modon,hogy a rozsak szarat alapossan lemossuk es egyszeru alufoliaba vagy folpackba tekerve beleszurjuk a tortaba!
Huvos helyen tarolva,semmi baja nem lesz a viragnak amig este fel nem vagjuk,de ha szeretnenk egy kis latvanyt akkor szinten keves osszegert vasarolhatunk a tetejere tuzijatekot!
Este a hatas nem marad el,higyjek el es mindezt keves penzbol ertuk el!


Kedves olvasok egy kis kreativitast csempeszve nagyon sok penzt takarithatunk meg!
Az elkepzeleseinket nyugodta osszuk meg az eskuvoszervezovel,hasonlokeppen fog O is segiteni hiszen nagyon sok ember dolgozik azert,hogy a nagy nap mindenki szamara felejthetetlen legyen es a koltsegek ne az egig erjenek!
Apro kis trukkok amiket leirtam,de ha megfogadjak a tanacsaimat akkor az Onok eskuvojebe is csempeszhetnek eleganciat,luxust felaron!
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Az eskuvoi szezon vege fele teszek fel par kepet,meg tavaly decemberben felkertek egy eskuovre,hogy utazzunk haza es csinaljam meg a menyasszonyi csokrot,teljes dekoraciot...
Bucsu keppen vallaltam el a csaladi barataink reszere ezt a munkat,hiszen nem vallalok tobb munkat mo-on...ime par foto,hogy lassatok az ujabb trendeket,ami a szinekben es formakban bontakozott ki nalam...Az eskuvo aug 9-en volt iden...
 

HoZsanna

Állandó Tag
Állandó Tag
Most találtam a topikodra, és egy szuszra végigolvastam az egészet.
Gratulálok a gyönyörű munkáidhoz, és köszönöm a lelkesítő leírásokat.

Bár az esküvői csokréták tekintetében már régóta nem vagyok érintett :-|,az adventi koszorú meg még nem aktuális, most kedvet kaptam, hogy reggel levágjak a kertben pár szál rózsát, és barkácsoljak valamit :D
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Most találtam a topikodra, és egy szuszra végigolvastam az egészet.
Gratulálok a gyönyörű munkáidhoz, és köszönöm a lelkesítő leírásokat.

Bár az esküvői csokréták tekintetében már régóta nem vagyok érintett :-|,az adventi koszorú meg még nem aktuális, most kedvet kaptam, hogy reggel levágjak a kertben pár szál rózsát, és barkácsoljak valamit :D

Koszonom szepen,hogy megtiszteltel es vegigolvastad a topicot...
Hamarosan irok par segito otletet,a kozelgo mindenszentekre,majd utana jon az uj idei karacsonyi trend,advent dekoraciok bemutatasa,par ujabb otlettel remelem ismet a segitsegedre/etekre/ lehetek...
Kivanom,hogy nagyon sok oromod legyen ha egy egy szal viraghoz nyulsz es elkezdesz alkotni...ha barmiben a segitsegdre lehetek,csak nyugodtan ird meg...vagy ha elakadnal valahol egy egy elkepzeles megvalosiatasban,ha tudok szivesen segitek,akar fotok ilusztralasaval...
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt van az osz,itt van ujra...

Mostanra mar az idojaras is kozolte velunk,hogy a termeszet szeretne atoltozni es szinesebb,szebb arnyalatot viselne...
Megjott az osz,ezt mar mindneki tapasztalhatta,a termeszet uj ruhaban vaja,hogy felkeressuk,kiranduljunk jo levegon es kozben gyujtogessunk a lakasunk,hazunk dekoralalshoz alapanyagokat,no persze azert vigyazva a termeszetre...
Meses falavelek,gocsortos agak,termesek,fakergek,gombak sokasaga varja hogy osszegyujtsuk oket es elkeszitsunk egy szep vendegvaro koszorut,asztaldiszt...
A topicban mar szobakerult az adventi koszoru keszitese,ami alapja lehet a mostani koszorunknak is amit az ajtora szeretnenk kesziteni...
Az osz szineit tukrozo dekorszalagokat is mar javaban aruljak az uzletek,tehat ennek beszerzese sem lehet akadaly..
A bordo,mohazold,olivzold,piros,sarga,narancssarga,barna,keki,beige es meg sorolhatnam...
Kezdjuk azzal,hogy vegyuk elo az adventi koszoru alapunkat vagy ajtodisz alapunkat amit karacsonyrol eltettunk...
Ha kimegyunk az erdobe vagy otthon egy huvosebb helyen,tetocserepen,fakergen,koveken talahatunk mohat,ezt ovatosan szedjuk le minnel nagyonn darabokban annal konnyebb lesz vele dolgozni...
A szalma alapra kis U drotokkal szabalytalan formaban helyezzuk el ezeket a moha darabokat,igy takarjuk az alapunkat,tekerjunk ra borostyant,ezt is szedhetunk tobb helyen,de az uzletekben is vasarlohatunk,nem olyan veszes aron...
kisebb disztokokkel,csipkebogyoval,kulonbozo termesekkel dekoralhatjuk,ugyelve arra,hogy a szalmaalap ne latszodjon ki,kisebb masnikat keszithetunk ra,ezzel is kiemelve a szineket es az alapunkat...
Egy tokeletesen elkeszitett koszoru amiben a szinek az oszi melegseget sugaraozzak,a betero vendegnek is oromet okoz :)
Teszek fel par ajtodiszt,ezek nem sajat munkaim,de peldanak es otletnek,segitsegnek jok...
A haz elejet dekoralhatjuk badog edenybe ultetett novenyekkel,vesszokoteggel,akar feldiszitett ciroksepruvel is,kikerulhetnek a kisebb disztokok,szines borosuvegek...
regi vesszokasarak,amiket ilyenkor tokelestesen hasznalhatunk..erdemes felkeresni a nagyszulok padlasat es vadaszni jobbnal jobb regi edenyeket...
Tettem mar fel regebben fotokat amiket az erdoben gyujtott termesekbol keszult kompoziciokat mutatja be...nem kell draga dolgokhoz nyulni azert,hogy egy kellemes es elegenas oszi hangulatot varazsoljunk otthonunkba..
elokerulhetnek az osz szineit tartalmazo asztalteritok,egy lapos veszokosar az asztalon,benne par szines oszi falavel,egy egy narancs,zold gyertya,disztok...
Hasznalhatunk hozza mu szolofurtot,vagy egy regi befottesuvegbe vasarolhatunk nagyszemu feher mazsolat,belerakjuk az uvegbe,esetleg par termest,csipkebogyot rakunk meg bel es lefedjuk egy szines ruhadarabbal,majd egy egyszinu szalaggal lekotjuk az anyagot,ezt is tehetjuk ablakba,asztalra,polcra...
Ezek a fotok kicsit segitenek eligazodni a szinek vilagaban...konnyebben tudtok elkepzelni szinarnyalatokat...

Mikozben a fotokat nezitek,hallgassatok meg ezt a dalt...ime a link:

http://www.youtube.com/watch?v=mZu-T2doc7c

http://www.youtube.com/watch?v=ZCXQpenBCjw
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Oszi dekor...

Teszek fel par fotot meg segitsegul es otletnek az oszi dekoraciokra...
Jovo heten pedig felkerul a mindenszenteki kegyeleti diszekrol szolo anyag,hogy idoben tudjatok ra keszulni...
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenszentek...

"...Nem az a fájdalom, amelytôl könnyes lesz a szem, hanem amelyet szívünkben hordozunk egy életen át csendesen..."


Par het mulva mindenszentek,halottaknapja...
A legtobben ezen a napon egy egy szal viraggal,mecsessel a kezukben elindulnak kozeli,s tavoli temetokben felkeresni elhunyt szerettuket,ismerosuket,baratjukat.
Nagyon sokan tevhitben elnek,melyszerint a viraguzletek ilyenkor 2-3 szoros arressel dolgoznak es ezen a par napon szeretnek az eves bevetel illetve haszon nagy reszet eloteremteni.
15 ev tapasztalata alapjan ezt bizton allithatom,hogy nem igy van...
Igaz vannak kiugro negativ tapasztalatok is,de nem ez a jellemzo.
Az evnek ebben a szakaban mar futeni kell a viragokra,a kerteszek nyartol mar a krizantemokkal foglalkoznak,nem kis faradsagot,energiat,erot fektetve abba a minimalis haszonba,mely hatalmas kockazat aran ilyenkor a kerteszeknek jut!
Nem irigylem egy cseppet sem egyikojuket sem,figyelni az idealis homersekletre,betegsegekre es ott ahol nem uveghaz van ,hanem foliasator,plane tobb tenyezot kell figyelembe venni,egyszoval nem irigylem toluk azt a hasznot amit ilyenkor nyernek.
Kepzeljetek el,ha nincs jol idozitve a viragok nyilasa es netan 2 hettel korabban vagy kesobb nyilik egyszerre az osszes virag?????!!!!
Mindenszentek elott szinte lehetetlenseg eladni,utana plane a krizit!
Ha tul kicsi a feje,sokan turkaljak,ha tul nagy,nehezeb vele dolgozni,bar ez meg mindig jobb megoldas,hiszen aprobb trukkokkel fel lehet hasznalni.
Az egyik legkenyesebb vagottvirag ami a szallitasat illeti,remalom minden evben a mindenszentek..ezt komolyan mondom,az ember mar nyaron el kezd aggodni,mivel a vevoknek a legszebbet szeretne adni,evek kellenek ahhoz,hogy az ember egy megfelelo kapcsolatot alakitson ki egy kertesszel,aki szamara a megfelelo pillanatban es minosegben leszallitja a krizit.
Ha kicsi a feje a krizinek,akkor a vevok morgolodnak,mert,hogy: AZ XY BOLTJABAN 99 FT-ERT 3 X EKKORA KRIZIT ADNAK ....
ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ,ezt senkinek nem kivanom...
De hat ehhez ismerni kell a vevoket es tudni kell veluk banni ;)
Mindig van raktaron ugyan abbol a krizibol 2-3 vodor es vevonek abbol kell kihozni,had lassa: Mariska neni,maganak egyenes a raktarbol hozom a mai szedesu,legszebb kriziket,ilyenkor meg se nezi a vevo,hanem orul neki es nem fitymalja az arut,orul neki,hogy megkulonboztetett figyelembe reszesult es eltudja mondani,hogy nekem a legszebet adtak...
Ez nem trukk,hanem egyszeru uzletifogas,amit mindenhol betartanak....
Az se jobb,ha a vevo az uzlet ele kirakott vazakbol egyedul valogatja a viragokat,egy segitseg mindig legyen kint,aki szakszeruen segit kiszedni a viragot a vazabol,ugy,hogy az ne seruljon,mert konnyen elkezd potyogni a szirma es az kellemetlen,ha a vevo mar csak azt veszi eszre a foldon,hogy a krizi hullik,es nem friss......holott,az elozo vevo lehet rosszul fogta meg es serult a feje a masik krizinek,tehat bizzuk az eladora ha egymod van ra...
Ez nem szedd magad akcio,ilyenkor szanjunk ra tobb idot,figyeljunk arra,hogy hosszabb sor van az uzletekben,ne kapkodjunk,a szerettunknek vesszuk a viragot es mar csak miatta is tiszteljuk meg ezzel az uzletet ahonnan a viragot vasaroljuk!!!!!
Az orszag tobb pontjan maskent keszitik erre az alkalomra a viragkompoziciokat!
En most par otletet fogok leirni,amit ha szeretnenk magunk is elkeszithetunk es az igy elkeszitett koszoru illetve csokor,arrangement sokkal szebbnek fog tunni,mint az uzletben vasarolt!
A legeygszerubb ha mar most felkeresunk egy kreativ uzletet vagy nagyobb hobby aruhazat es vasarolunk VIZES OAZIST,azaz tuzohabot!
Errol mar az elejen olvashattatok,igy nem terek ki ra kulon,mikent kell hasznalni mielott dolgoznank bele..
Keressunk regebbi kaspot,terrakotta vagy barmilyen mas fajtaju lehet,akkora fagy nem lesz,hogy abban a par napban ezeknek bajuk legyen,ha ez nincs akkor erdemes felkeresni egy muanyagszakuzletet es venni uzsonnas doboznak hivott muanyag tartot...
A tetejere nem lesz szuksegunk..
Merete attol fugg mekkora diszt szeretnenk csinalni..
egy 10 x 10 cm-esbe nem nagy fer el ha lapos az edeny es hamarabb kifordulhat belole a munkank,igy jobb ebbol is minimum 6-8 cm melyesgut valasztani.ha az oazsi oldalrol nezve kb 1 cm-re kilog az nem baj,hiszen oldalrol is tuzunk bele,igy nem lesz olyan a disz mint egy fagyistolcser...
Ha van a kertunkben fenyoag,orokzoldek az a legszerencsesebb,en szeretek tiszafaval,gombtujaval dolgozni,sokkal tartosabb mint a tobbi zold es konnyebb vele dologzni.
Keressunk egy fenyoagat ami vezeragnak megfelelo,ez azt jelenti,hogy ilyen magas lesz a diszunk,az aranymetszes szabalyait itt is figyelembe kell venni,tehat kisebb edenybe ne akarjunk 80 cm-es diszt kesztiteni,nem is illik es nem biztos,hogy szerencse lenne ha a szel erosebb lenne es levinne a sirrol...
Ezt a veueragat es a tobbi agat is alul egy eles kessel kicsit pucoljuk le,tobb fog elferni az oazsiba es konnyebb is beleszurni...
A vezeragat tegyuk kozepre,mellejje mindig kisebb es kissebb zoldeket helyezunk addig amit teljesn korbe nem ertunk az edenyen,kb 45 fokos szogben lehet donteni,az meg elfogadott,ha ugy tuzzuk bele a zoldeket...
kozepere,kisebb tujakat teszunk,majd a belsejebe moha szonyeget rakhatunk,ez a nehezbb resz volt,most mar csak disziteni kell,akar elo krizivel,selyemmel,szarazviraggal,termesekkel...stb...
Rakhatunk bele uveg vagy muanyagmecsest,hogy meg izlesesebb legyen...
a mecsest egyszeruen 1,4-es drottal belerogzithetjuk,gondolom nem kell elmagyaraznom,hogy mikent :)
Szalas gyartyat is hasznalhatunk,azt egyszeruen csak bel kell szturni,ugyan ugy keszitjuk ezeket mint a karacsonyi asztaldiszeket,amit mar regebben leirtam itt...
Az adventi koszorunal hasznalt trukkok it is hasznalhatok,tehat moha vagy szalmaalapra is keszithetunk koszorut,termesekkel,szalagokkal diszithetjuk...
Toltok fel par peldat,amit ilyenkor nyugodtan kivihetunk a temetobe...
Remelm tudtam egy kicsit segiteni es idoben feltudtok keszulni,sajat magatok elkesziteni a megemlekezesre szant kegyeleti diszt....
Elkanyararodva a cikk elejetol,most befejeznem azzal,hogy mar az uzletekbe ilyenkor magasabb aron erkezik a virag,biztos van uzlet ahol szemteleunk sokat kernek egy egy szal viragert,de nem biztos,hogy ez az o hibajuk,lmindig meg kell nezni az arut,lehet,hogy egy nemesebb fajta es azert dragabb...
A kerteszeknek is tobb az eloallitas koltsege evrol evre,hiszen mint ahogy mas is,az energiarak,uzemanyag stb mindig valtozik,tehat ne varjuk el,hogy meg mindig 50 ft legyen egy szal krizi,2-300 ft az idealis ar szalankent a nagyfeju krizinek,sot elvileg lehetne dragabb is,hiszen a bekerulesi koltseg nem eppen kevesnek mondhato....
Tehat ne szidjuk a viraguzletet,a kerteszt,hogy draga a virag,ezt el kell fogadni es idoben felkeszulni arra,hogy ez ilynekor nem keves koltseggel jar...remelem ez a topic nemikepp segit a koltsegeket lefaragni es egy kicsit kedvezobben elkesziteni a kegyeleti diszt...
Nyugodtan hasznalhatunk a diszekhez muko angyalkat,keresztet es egyeb kreativ kelleket,amivel megszebbe tehetjuk a kompoziciot,de egyre figyeljunk,hogy a szin es forma szabalyokat tartsuk be!
N elegyen giccses,hivalkodo hanem termesztees,egyszeru de megis varazslatos diszek keszuljenek...
Tobb fajta mintat toltok fel,hogy lehessen valogatni beloluk...
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Oazis Fajtak!

Par OAZIS fajta,amiket beszerezhetunk es igy egyedibb dolgokat keszithetunk...
Nagyon sokszor helyettesitheto az oazis,hulladek zoldbol keszitett gomboccal,amit vekony drottal keszitettunk,ebbe ugyan ugy dolgozhatunk...
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Uj Design Munkak!!! 1.

Augusztus ota nem kerultek fel sajat munkakrol kepek!
Remelem ez a 32 db karpotol benneteket!
Mult heten keszultek ezek a munkak egy jo baratnonk uzletebe csinaltam itt Zurichtol par km-re!
A fotokat pedig egy nagyon jo magyar baratom pofozta ki,hogy egyedibb legyen es a design hatas ne maradjon el!!!
Ezek a dekoraciok mindegyike selyemviragbol keszult,egy design studioba,kicsit mas stilus mint ami itt svajcban megszokott...
Ezeket a fotokat Ti elobb lathatjatok itt mint a nagykozonseg ,mivel az uzlet jovo hetvegen nyilik hivatalosan...Holnap csak a VIP vendegeknek lesz bemutato az uzletben!
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Uj Design Munkak!!! 2.

Ime a tobbi foto!
Van koztuk olyan foto amit csak csinaltam es max az elrendezest lathatjatok belole,de azert feltettem!
Jo nezelodest hozzajuk,ha lesznek uj fotok akkor sorban felteszem oket ;)
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Christmas - Weinachten Trend 2008

Aki egy kicsit is figyelemmel kiseri a divatszineket,az cseppet sem lepodik meg azon,hogy az idei evben a trendi szinek amik a dekoraciokban is megjelennek karacsonykor: Lila es arnyalatai,csokolade barna,capuccino,fekete,krem valamint maradt meg egy kicsi a turkiz es barnabol,de jellemzoen a lila,ciklamen,pink lesz az uralkodo szin...
Mint ahogy azt mar regebben irtam a viragkotok,dekorosok,nagykeresekedesek erre alkalmazott szakemberei akik a szinekert felelosek mar tudjak,hogy tavasszal legkeseobb bemutatjak az oszi es teli divatszineket a hires divattervezok,nem tette ezt maskepp az iden Dolce & Gabban,Versace,Gucci,.Armani es meg sorolhatnam a neveket de nem csak kulfoldrol hanem Mo-is!
A karacsonyi dekor kellekeket mar tavasszal legyartjak ezeknek a divatszinek figyelembevetelevel es mire kikerul az uzletekbe az oszi es teli kollekcio,a viraguzletek is beszerezhetik a trend szineiben pompazo szalagokat es egyeb dekor kellekeket,hogy az o uzletuk is igazodjon a divat diktalta kirakathoz,ne bontsa meg a varosban setalo emberek szemet egy egy mas szinnel,ilyenkor az egesz varos egy szinarnyalatban pompazik!
Mellekelek par fotot a szinekrol,mi az amire keszulhetunk,ha van regi szarazviragunk es rossz edeny aminek a szine nem tetszik vagy csak felujitanank akkor az elso utunk egy festekszakuzletbe vezessen...vasaroljunk lila arnyalatu festek spray-t,lehet tobb arnyalat,annal szebb lesz....
kepzeljunk el az iden egy masfajta adventi dekoraciot!
4 kulonbozo meretu terrakotta kaspot vasaroljunk,ezeket lilara lefujva egyedi diszt kaphatunk.
egy halvany lila kaspohoz vasarolunk 4 kulonbozo meretu sotetebb lila gyertyakat,a kaspokba vizes oazist rakunk,laposn kituzzuk fenyovel,tujaval stb,egy-egy lila masnit rakunk bele,esetleg lila uveggombot de ebbol is kisebbet,majd a gyertyat belerakjuk,a nagyobb kaspoba a nagyobb gyertyat,fokozhatjuk a hangulatot egy lila asztalteritovel,melynek kozepere egy vilagosabb vagy sotetebb lila kisebb teritot rakunk,ezen belul pedig a mar elkezsitett es lila kaspot,koreje szorhatunk lila arnyalataival koveket,fahej darabokat,tobozt es kave szemeket!
Latvanyos es egyedi dekorunk lehet akar az uzletben illetve az otthonunkban is es persze mind ezt szenteste megspekelhetjuk egy lila felsovel es a parunknak vasarolt lila ingel,akar a jol bevalt lila-fekete kombinacioval...Teljes az osszhang ;)
Ugyanezt a jatekot eljatszahtjuk a csokolade barna,krem szinekkel,de a barna turkizkekkel is...ugy latszik ez a szin nagyon bejott hiszen mar 3. eve tombol renduletlenul...
Aki pedig nem igazan kedveli a lila szint,neki a mar klasszikussa valt beige,arany,csokolade barna arnyalat egy kis moha zold szinnel spekelve igazan kedvezo lehet,hiszen a nyugalmat araszto szinek harmoniaja alomszeppe varazsolhatja a szentestet....
 

CSYYY

Állandó Tag
Állandó Tag
pierre1974

:confused: Szia Pierre!
Olvasgattam fantasztikus előadásaidat,beregiztem,hogy meg tudjam nézni a képeidet! Miért nem sikerül megnyitni? Segítessz? Köszönöm!
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
:confused: Szia Pierre!
Olvasgattam fantasztikus előadásaidat,beregiztem,hogy meg tudjam nézni a képeidet! Miért nem sikerül megnyitni? Segítessz? Köszönöm!

Szia!

Ha meg lesz a 20 ertelmes hozzaszolasod itt a canadahun foruman barmelyik temaban/javaslom nezz korul,sok erdekes temat talalsz/ es eltelik kozben 2 nap,utanna allando tag leszel es jogosult vagy a fotok megtekintesere valamint zenek letoltesere stb...
A forumon talalsz segitseget a topicokban....
 

CSYYY

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Ha meg lesz a 20 ertelmes hozzaszolasod itt a canadahun foruman barmelyik temaban/javaslom nezz korul,sok erdekes temat talalsz/ es eltelik kozben 2 nap,utanna allando tag leszel es jogosult vagy a fotok megtekintesere valamint zenek letoltesere stb...
A forumon talalsz segitseget a topicokban....

Köszönöm a segitséget!:)
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
szia Pierre,
nagy nyugom van a kepen lathato tallal... nem tudom mire hasznaljam, mit tegyek bele... gondoltam mugyumolcsre, vagy viragra... de nem talalom a megfelelot. segitenel otlettel, legyszives?
elore is koszonom...
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
szia Pierre,
nagy nyugom van a kepen lathato tallal... nem tudom mire hasznaljam, mit tegyek bele... gondoltam mugyumolcsre, vagy viragra... de nem talalom a megfelelot. segitenel otlettel, legyszives?
elore is koszonom...


szia!

Megneztem a talat,nos az ilyen tipusu talakba a kovetkezo az ajanlatom:

1.vasarolsz kisebb ugynevezett midi novenyeket,ezek a novenyek meg kicsik igy 4-5 fajtat szepen osszerakhatsz ebbe a talba,a lenyeg,hogy a cserepek magassaga nem lehet nagyobb mint a tal oldala,vasarolsz az uzletben mohat vagy tillandsiat/mind a kettorol tettem fel fotot/ es ezekkkel tudod szepen eltakarni a cserepet.Mohat te magad is szedhetsz ha van a kozelben erdo! Mellekelek fotokat is mintanak!
Ha a talat egy sarokba teszed akkor rakhatsz bele magasabb szarazviragokat is illetve novenyeket!

2. Egy nagyobb gyertyat vasarolsz ami szinben illik az edenyhez,de szerintem egy narancs,beige,barna tokeletes valasztas.
belehelyezed kozepre,a gyertya minimum 3 x olyan magas legyen mint a talad,a gyertya kore teszel csikokra vagott ujsagpapirt a tal magassagaig. Utanna kaphato dobozokban mu viragszirom,nagyon elethuek es dekornak kivalo,ezeket a gyertya melle szorod,kisebb termesek,gyongyok is megfernek mellette,de ha kozben szeretnel illatot is erezni akkor javaslom,hogy egy szinben hozza illo potpourrit vasarolj tasakban,ezt gondolom nem nehez beszerezni es ezt is szorhatsz bele a talba.
De magad is keszithetsz ilyen potourrit,teszek fel errol is fotot!
Remelem tudtam par otlettel segiteni!

En tutira mar karacsonyi jellegut raknek bele es minden evszakban ujraoltoztetnem ;)
 

boa

Állandó Tag
Állandó Tag
Sza Pierre!

Ma találtam rá a topikodra, ami nagy örömmel töltött el. Csodálatosak a fel tett képek, és nagyon sok segitséget nyújtanak a remek, jobbnál jobb ölteteid.
Saját, és családom -remélem- örömére szoktam "kútfejemből" ötleteket meríteni virágkompoziciókhoz. Nem sok oldalt találtam eddig, igy gondolhatod milyen örömöre szolgált a topikod. Nagyon sok sikert és örömöt kivánok a további munkáidhoz.
Remélem, ha elakadok valamibem, kérhetem a tanácsodat, ha nem zavarlak vele.
További szép napot, kellemes időtöltést kiván
boa
 
Oldal tetejére