Emberi lét értelme

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Mi az életünk célja Önök szerint?


Kérdésedre Babits soraival válaszolnék,nála szebben megfogalmazni nem tudom.

"Hiszek abban,hogy élni érdemes. Talán nincsen célja és értelme,mert "cél és értelem" emberi fogalmak:a világnak nincs rájuk szüksége. A világ több,mint minden emberi; hiszek a világban,mert eszem el nem éri....

Hiszek a lélekben,mely szereti a világot; annyira szereti,hogy újracsinálja,annyira szereti,hogy meg sem elégszik vele.Ha érdemes a világ,érdemes szeretni is,érdemes másolni,érdemes a fantáziának folytatni is.Hiszek az alkotásba,mely a lélek nyelve;nem mindenkié,csak a magosabb lelkeké;mint a nyelv sem minden állaté. Hiszek a munkában... ."
 

hsztike

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem ismerek itt senkit, DE gúnyolódásról szó sem volt szerintem, sőt... Pont a nevetés fontosságára próbálta b.p. felhívni a figyelmünket! A nevetés szerintem is fontos, betegeket gyógyít meg és néha hegyeket mozdít el a helyükről...
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ionon és Mindenki!


Szeretnék ismét
Anthony de Mello gyüjtését hozni ha nem veszitek takarózásnak....csak a fejembe jutott, hogy nála olvastam egy pont ide passzoló történetet.

Hát hoztam ide szerelemmel:

"Élt egyszer egy rabbi, akit a nép Isten embereként tisztelt. Nem telt el úgy nap, hogy hatalmas tömeg ne gyűlt volna össze az ajtaja előtt tanácsára, gyógyulásra vagy egyszerűen csak a szent ember áldására várva. Ha a rabbi beszélni kezdett, a tömeg az ajkán csüngött, és itta minden szavát.
Volt azonban a tömegben egy kötekedő alak, aki egyetlen alkalmat sem mulasztott el, hogy ellene mondjon a mesternek. Megfigyelte a mester gyengeségeit, gúnyt űzött hibáiból a tanítványok nagy rémületére. Azok úgy is tekintettek rá, mint magára a megtestesült ördögre.

Egy nap az "ördög" megbetegedett, és meghalt. Mindenki megkönnyebbülten sóhajtott fel. Külsőleg persze az alkalomnak megfelelő ünnepélyes arcot vágtak, de a szívük örült, hogy ez a tiszteletlen eretnek nem fogja többé félbeszakítani a mester lelkesítő beszédét, és nem fogja többé kritizálni viselkedését.

Ezért aztán az emberek meglepődtek, amikor a mestert őszintén szomorúnak látták a temetésen. Amikor az egyik tanítvány később megkérdezte, hogy vajon a halott túlvilági sorsa miatt szomorkodott-e, azt válaszolta:
- Nem, nem. Miért szomorkodnék egy barátom miatt, aki már a mennyországban van? Magam miatt bánkódtam, mert ő volt az egyetlen barátom. Itt mindenki tisztelettel vesz körül, ő volt az egyetlen, aki ellentmondott nekem. Attól félek, hogy miután ő elment, én sem fejlődöm tovább.
És e szavak után a mester sírásra fakadt."
 

maghozó

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi ez ténleg jó .
Én csak sajátot tudok. Mivel az utolsó 5 évig csoportba dolgoztam. Ha valaki mérges ,mikor dühöng nem kell vele foglalkozni mert csak olaj a tüzre és ilyenkor ugyse érti . Ha igaz barátja vagy megvárod mig lenyugszik és azután vigasztalod vagy beszélgetsz vele. Ha orditottam ő jobban orditot, a végén már nem is lehetett tudni honnan indult a vita ,s persze mindig annak volt igaza aki jóbban birta szuszal. Ez itt a fórumon sincs máskép.
Lehet beszélgetni majd máskor rendes hangnembe.
 
I

ionon

Vendég
Kedves ionon!

A Te érzésedről beszélsz, és arról a szándékról ahogy Te gondolod, és nem arról ahogy valójában van.


Mert a Te valóságod Te tudod, a másét csak sejtheted lehet megérzésed róla.De nem tudhatod.

Érzékeny vagy, és fájdalmad magadban fokozod, és nem a Más szándéka szerint Éled.Nem is teheted.Mert az nem jó és nem rossz. Benned vált ítéleté, fájdalommá.
De ahogy mondtad mp3 felvételen....ez inspirál is.

B.p. érzésem szerint nem gúnyolódott.Tudtad, hogy ide is irok.

Most akkor, hogy van ez Benned??


üdv: ashanti
Érted az ok és okozati összefüggéseket akkor nem tennéd ezt a kérdést fel nem a személyéről beszéltem, amikor e szavakat írtam (de lehet, hogy róla is szól). Azért vagyunk, itt hogy heherésszünk együnk, igyunk. Nincs fájdalmam tetteid, vannak erre szavakat, alkotok, mint ahogy te is teszed, hogy találnak, azért íródtak, nem figyelsz a nevetéstől szemedben a könny is kicsordult. Mi a gúny neked ez nekem az. Minden cselekvésed más szándékai szerint cselekeded, mert azonosulsz „falka szellem”. Bennem az van, ha valaki kérdezi mi a lét értelme embereknek, akkor nekem ez a véleményem mások írásaiból merít kezem, és ezt érzem a te szándékaidat is a bőrömön, éreztem nem egyszer de, tegyed, ha ez jó neked? Tudod a falkának, megkel felelni, még egyedül maradsz. Szeretett szót kimondani nem elég tenni e szóért az a nagy emberi dolog, ha tudunk de, törekedni akarok, ha törik, ha szakad érted, vagy se ki vagyok én.
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerelmes vagyok a férjembe évek óta és az is maradok, amíg élek. Úgy szeretem, hogy elképzelhetetlennek tartom az életemet nélküle, sőt még a holnapomat is. Őrülten, szenvedélyesen, őszintén és mélyen szeretjük egymást. 6 hete megszületett szerelmünk gyümölcse, a kisfiunk. Imádjuk. Számomra az emberi lét értelme a SZERETET. Nekem a férjem és a kisfiam a minden, az élet értelme. Emellett elengedhetetlennek tartom az emberek egymás iránti tiszteletét és elfogadását. Fontosnak tartom az őszinteséget, még akkor is ha néha fáj. Fontosnak tartom, hogy ha valakit szeretünk vagy becsülünk vagy tisztelünk vagy csak kedvelünk, akkor azt a tudomására adjuk, mert nagyon kell az embereknek a pozitív visszajelzés. Próbálok "jól" élni, úgy, hogy amikor este lefekszem nem kell azon gondolkodnom, hogy kitől kellett volna bocsánatot kérnem. Tiszta a lelkiismeretem és nekem ez a legfontosabb. Csak így van értelme az életnek. Szerintem.

Jó olvasni , Kedves Hsztike! ;) Szívból kívánom, maradj ilyen, maradjon ilyen az életed!
 

hsztike

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm b.p., kedves vagy :) Úgy érzem, hogy mindent megteszek azért, hogy így maradjon. Aztán reménykedem, hogy tényleg így lesz. Azt hiszem, alapvetően rajtunk múlik, hogy milyen az életünk. Persze vannak külső körülmények...Úgy gondolom, hogy az "egy fecske nem csinál nyarat" elmélet marhaság. Igenis egynél kezdődik minden. Ahhoz, hogy a világ megváltozhasson, hogy az emberek másképp gondolkozzanak igenis az "egy" vagyis az egyén kell. Mindenkinek a saját fejében és szívében kell rendet csinálnia.
 

piffta89

Állandó Tag
Állandó Tag
Milyen az igaz élet?
Azt hiszem, hogy önmagunk vállalásával kezdődik. Vállalni kell álmainkat, félelmeinket, érzéseinket. Vállalnunk kell mindent, jót és minden rosszat, majd ki kell jelentenünk, és el kell hinnünk, hogy életünk minden mozzanatáért mi vagyunk felelősek. Minden jóért és minden rosszért. Mindenért. Át kell élni a fájdalmakat, át kell élni az örömöket. Meg kell hallgatni minden véleményt (minden kritikát), de nem kell mindegyiknek megfelelni. Sokat kell olvasni, de nem kell mindent elhinni. Figyelni kell a világra, figyelni kell azokra az emberekre, akik fontosak, és azokra is, akik nem annyira. Figyelni kell a saját magunkra, a szívünkre, a lelkünkre. Beszélgetni kell. Őszintén. A félelmet nem lehet teljesen megszűntetni, mindig újra és újra felüti a fejét, viszont nem irányíthat. Ha elhatározom, hogy meglátogatom a barátomat, de esik az eső, akkor nem maradok otthon, hanem elmegyek, csak viszek magammal esernyőt. Azt hiszem, hogy minden ilyen egyszerű. Sokszor nem azokért a bűnökért fizetünk, amiket mi követtünk el, hanem azokért, amit az előttünk járók, de nem kell mindenáron megfelelni. Fontos a szabadság. A szabadság nem azt jelenti, hogy bármit megteszek, hanem azt, hogy bármit megtehetek. Maradhatok, vagy mehetek. Nem a függés (sem anyagi, sem érzelmi), hanem a szeretet, vagy a szerelem tart ott, ahol vagyok. Bízni is kell. Azt hiszem, hogy ez a legnehezebb, főleg sok-sok földre esés után. Bízni kell, mert különben nem lehet teljes szívvel élni és akkor, sz@rt se ér az élet. Nehéz bízni? Valóban, de ismerve a végzetszerűséget és hogy nincs véletlen, ha bízom, és ha nem bízom, ugyanaz a végeredmény. Nem kell mindenkiben bízni. A szívnek és az észnek harmóniában kell lennie. Ha valami nagyon nem megy, akkor másik utat kell választani.
Hiszem, hogy ha az ember jó irányba tart, akkor minden segíteni fogja. Ha minden rossz és minden ellene van, akkor irányt kell változtatni. Új utat kell keresni. Mindig van új út és nincs lehetetlen helyzet. Én azt találtam magamnak, hogy az élet értelme, a tanulás, a megtapasztalás és maga az élet. Ha vitába, vagy veszekedésbe keveredtél, akkor lépj hátrább egy lépést és keresd meg, hol hibáztál. Sírj, ha valami fáj, nevess, ha valaminek örülsz, vállald, ha hibáztál és tanulj belőle. De a legfontosabb, hogy szeress élni. Ha mindent gyűlölnél, ha semmi szépet nem találnál, akkor keresd meg a legapróbb szépséget és meríts abból erőt. Annyi jó dolog van az életben. Egy finom sajt, a lágyan simogató napsugár, egy pohár vörös bor, a tenger moraja, egy hétpettyes katicabogár, vagy egy kék pillangó...
 
  • Tetszik
Reagált: gmj
I

ionon

Vendég
Tévedés az élet értelme: keresed a hasonlót, és találod játékban, veszel részt az életnek, hívják. Júliám szavaival élve (ki magát nagyon betegnek tartja ahány név annyi betegség) ösztönözni kell mindenkit, arra hogy ki hozza magából, de mit is? Veszed észre az élet játéka már nem játékszabályt, felrúgok is részesei (egy személy több névvel részesül e játékban) és már nem játék a szavak csereberéje. Kőkemény betartások sorozata lesz minden szóérzés élet szeretete nekik ez bűn a „zavarkeltés gúny” alázás a személyek ellen kik mernek írni miről, hogy szép az élet és vidáman tehetünk érte valamit, együtt. Mered vállalni magadat, írsz arról, ami te vagy (sokan meg sem merik kockáztatni, mert elég látni mi történhetik velük) de vannak helyek a netten ahol nem nincs ilyen érzeted, és szabadon tudsz és lehet beszélgetni de, itt kevesen vannak (ez nekik nem kell, mert nincs harctér színpad). Hál istannak mert így ott e helyeken jó kis vidám társaság, van. Élet értelme szerintem, ha tudsz adni magadból a tudást és nem csak az olvasott irodalmat, amiben vagy minden nap az életedet adod és kérsz érte bármit, haha hát semmit, amit bárkitől kérni sem kell, ha találkozol egy idegennel, azt adod magadból (ha van) jó szót ennyi. Életünk nagy feladata tudsz é jót és jól beszélni a mássággal és nem szembe mész vele (mert te megteheted és mire mész vele) mire megyek vele, hogy szemébe mondom nekik neked, hogy figyelj mindenre, megyek vele és semmire. Élet értelme, ha gömböt gurítasz, és ide érsz e helyre, akkor addig verik, míg kocka nem lesz belőle, és ekkor mehetsz tovább utadra, mert a szellem, ami itt van egyesekben, ezt diktálja, nehogy má jobb legyen neked? Élet a szerelem, amit itt a netten találtam meg egy személyben vagy többen?
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Érted az ok és okozati összefüggéseket akkor nem tennéd ezt a kérdést fel nem a személyéről beszéltem, amikor e szavakat írtam (de lehet, hogy róla is szól). Azért vagyunk, itt hogy heherésszünk együnk, igyunk. Nincs fájdalmam tetteid, vannak erre szavakat, alkotok, mint ahogy te is teszed, hogy találnak, azért íródtak, nem figyelsz a nevetéstől szemedben a könny is kicsordult. Mi a gúny neked ez nekem az. Minden cselekvésed más szándékai szerint cselekeded, mert azonosulsz „falka szellem”. Bennem az van, ha valaki kérdezi mi a lét értelme embereknek, akkor nekem ez a véleményem mások írásaiból merít kezem, és ezt érzem a te szándékaidat is a bőrömön, éreztem nem egyszer de, tegyed, ha ez jó neked? Tudod a falkának, megkel felelni, még egyedül maradsz. Szeretett szót kimondani nem elég tenni e szóért az a nagy emberi dolog, ha tudunk de, törekedni akarok, ha törik, ha szakad érted, vagy se ki vagyok én.

Hát az Ok - Okozattal mindig volt bajom...kérdés ez ügyben Nem csak a Ram Tzu-é : melyik... melyik?

Érzésem és tapasztalatom:A Falka itt nem egyfelé fut.
Nincs mivel azonosulni.
Van azonban ami közös:például az Égbolt felhővel mialatt a Falka fut.

Kérdeznék valamit annak mi az oka, hogy különböző neveken futsz a neten(fórumokon)? Vagy ez okozat?(él nélkül tényleg)
A játék része... vagy más ??? Érdekelne.

Kedvelem költészetet a szívedben, mivel néha megajándékozol minket...és van amikor nem Értelek... nem világos beszéded.Sajnálom.


Melyik amelyik név igazán közel áll hozzád? Muzurud?

Másolod ide oda a hozzászólásaidat, különböző fórumokba....a neten...aki olvassa ...talán hiszi azt, ez neki született..... nem téved??

Ezeket ne vedd támadásnak ...nem ez a szándékom.Ezt talán tudod.
Értetlen Érdeklődő vagyok.


ashanti
 
I

ionon

Vendég
Kedves mindenki és Shanti igen van olyan hely ahol a Muzurud illik és van, ahol ott nem tudtam evvel a névvel bemenni és ott Angyay vagyok és így tovább de, félre ne értsd minden helyen, elismerem a neveimet, nem egyből ezzel kezdem de, meg mondom, mint itt is mondtam már és Yukaza is én, vagyok. Ritka, ha egy helyen két névvel vagyok, fen, ez azért történik, meg mert elfelejtettem hogy hol vagyok, fen és milyen névvel meg egy noteszomat is, elhagytam de, én nem teszem azt, mint itt tudok oly személyeket kiknek nem, hogy egy, hanem több névvel is itt vannak, és áldásos tevékenységükben részesülünk. Legyen a Muzurud ő egy régen élt táltos megszemélyesítő név és cselekményi okozat. Tudod e helyen voltam itt Muzuruduzuru néven, és egyszerűen nem engedtek be okát, tudnám, megérteném de, semmi itt újból nem lehettem Muzurud érted, amit mondok, és ha most kitiltanak, tegyék, nem kellek ide megértem s nem jövők vissza még nézni se titeket. Jól teszed, ha kérdezel és tegyed ezek után is nem zavar, és mért kellene zavarnia igaz ember, vagyok vagy mia szősz. Verseim tudod, van itt egy személy kivel olyan vers lázban voltam, hogy az, na ez megszűnt tudom az okát rajtam, múlik de, azt, amit kér tőlem én ily gyorsan neki megadni, nem tudom, mert az a szót, mit szeretne tőlem, nem ismerem elveszet az idők folyamában a jelentése, hogy mi a szó hát a „SZERETLEK” nem mondhatom neki, ha nincs tartalom benne, nem volnék én. Megalomániás lennék, itt lenne az írásaim, igen az vagyok, mert van jó pár, ami itt is fen, van de, ennyi kell. Sok helyen indult valami érdekes beszéd de vége nem tudok és nem is, akarok a tanításokkal harcolni, ha nincs benne, az írásban a személy minek a szó, mert a tanításokkal beszélgetek java részben nem a személyekkel ők, elvesztek valahol, vagy még nem találják magukat. Nem baj ez ilyennek is kell lennie én sem voltam mindig ilyen kezdetben sokat hibáztam de a véleményeimet tudom változtatni ha a benyomások amik érnek olyanok akkor változom én is. Kérdez bátran nem zavar versek, majd meglátom már akartam írni de, nem megy, elvagyok most, mert van, aki nem akarja megérteni a dolgokat, hogy nem fekete és fehér van, evvel vagyok elfoglalkoztatva, és nem tudok írni (a szeretlek) miat nem értik meg hogy ez csak egy szó, ha nincs tartalma nekem nem ér semmit, ha akár hányszor mondja is az a személy nekem.

Babválogatásra kedves Xawier ebben a tevékenységben az a lényeg változtatok, rajta hogy jobban értsd. Babot válogatod, és nem figyelsz a másikra csak a gondolataira és most azt a változás, hogy a személyek hátat fordítanak egy másnak, és úgy válogatják a babot. A hang a füledbe fog jutni nem kell látnod az arcát én, tudok úgy beszélni, remélem te is. Az ego el van részben foglalva, mert dolgozik a babválogatásban, ahol legalább négyfelé kell figyelnie és plusz a beszélgetés. Na ekkor lehet érdekesen beszélni, tudom magamról.
 
L

Lady Freya

Vendég
Tanulás. Folyamatos, szakadatlan tanulás. Jobbik Éned rákényszerít, szembesülj azzal, ami itt és most a legfontosabb számodra. Ha ellenállsz, olyan utakra vezérel, ahol nem tudsz kitérni. Megmutatja, ha nem térsz jobb belátásra, az milyen következményekkel jár. Megtanít, hogy ha már felismerted, meg is tudd védeni. Amint meglátod az összefüggéseket, átértékelődik minden.

Az Élet nevű játék azonkívül csapatjáték. Van, aki úgy próbál segíteni, tisztára söpri előtted a terepet. Van, aki agresszív magatarásával "előremenekültet". Van, aki belekapaszkodika gúnyádba, mert ő más taktikával játszik és fel sem merül benne, lehet sajátod... és egyik sem rossz, mindegyiknek megvan a helye, jelentősége.

... és van, akivel kéz a kézben segítitek egymást...

Az élet csodálatos és Isten ajándéka....

Így látom és érzem...
 

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
Számomra most a megismerés a cél és ezen belül a szeretetnek ezer fajta arca, színe, játéka........, és a figyelem az út, ami úgy ismer meg, hogy kicsit mindig azonosul az előtte állóval...., aki mindig csak TE lehetsz, soha nem egy tárgyiasult:AZ......
 

xawier

Állandó Tag
Állandó Tag
Babválogatásra kedves Xawier ebben a tevékenységben az a lényeg változtatok, rajta hogy jobban értsd. Babot válogatod, és nem figyelsz a másikra csak a gondolataira és most azt a változás, hogy a személyek hátat fordítanak egy másnak, és úgy válogatják a babot. A hang a füledbe fog jutni nem kell látnod az arcát én, tudok úgy beszélni, remélem te is. Az ego el van részben foglalva, mert dolgozik a babválogatásban, ahol legalább négyfelé kell figyelnie és plusz a beszélgetés. Na ekkor lehet érdekesen beszélni, tudom magamról.
...átérzem amit írsz, illetve mondani szeretnél, hasonlót tapasztalok én is, de sajnos mint láthatod sokan, köztük én sem tudom megkülönböztetni, hogy ez még mindig az ego játéka, mint ahogy ez is ??? :rolleyes:nem tudom...
 

mirjam77

Állandó Tag
Állandó Tag
...átérzem amit írsz, illetve mondani szeretnél, hasonlót tapasztalok én is, de sajnos mint láthatod sokan, köztük én sem tudom megkülönböztetni, hogy ez még mindig az ego játéka, mint ahogy ez is ??? :rolleyes:nem tudom...
minden az egó játéka, amiben nincs szeretet....
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
minden az egó játéka, amiben nincs szeretet....
Ebben nagyon igazad van. De néha nehéz megkülönböztetni a valódi szeretetet attól, amit mi annak képzelünk.
Szeretem a gyereket, ezért jól ledorongolom, ha szerintem rosszat tett. Szeretem a páromat, ezért szeretném megváltoztatni. És ha azt mondod, hogy ez nem szeretet, akkor ledorongollak téged, hogy nem tudod, én mit érzek.
 

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen. Én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy ha a neked való válaszok egyfajta önérzésből születnek, vagyis csak azért hogy a magam létezését, fontosságát érzékeljem és bizonyitsam önmagam számára és neked is, akkor nyilvánvalóan az ego szól...Ha úgy válaszolok, hogy a figyelmem központjában te állsz, neked szól minden, és nem magammal vagyok tele,... ez eldönthetően nem egoizmus...Ilyenkor elveim ellenére is szeretni tudlak, mert téged érezlek, nem magam, és ebből szólok....
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen. Én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy ha a neked való válaszok egyfajta önérzésből születnek, vagyis csak azért hogy a magam létezését érzékeljem és bizonyitsam önmagam számára és neked is, akkor nyilvánvalóan az ego szól...Ha úgy válaszolok, hogy a figyelmem központjában te állsz, neked szól minden, és nem magammmal vagyok tele, az eldönthetően nem egoizmus...
Jó a megfogalmazásod, mint mindíg. ;)
A feladat attól nehéz, hogy ha veled beszélek, a mondataidat a saját szűrőmön engedem át. Ez ellen nem lehet tenni, ez Buddhánál is így működik. De Buddha képes rá, hogy utána elvonatkoztasson a saját szűrőjétől. Mondjam, hogy én nem? ;)
 
Oldal tetejére