Yoga és fitness anyagok

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Fogyás céljából kevés olyan van, ami nem viszi fel magasra a szívverést, mert pont az aerob résztől indul be a fogyás.
Talán kímélőnek, mégis egyben kegyetlennek és hatásosnak nevezhető a Callanetics. Ott ásítozol, mégis remegsz mint a nyárfalevél, mert kőkemény, de úgyis annyit csinálsz és addig, ameddig a jelen pillanatban tőled telik. Semmit se erőltess túl. Az erő- és állóképesség szépen fokozatosan fog megérkezni hozzád ha kitartó és rendszeres vagy.
Heti egytől nem lehet eredményt elvárni az már fix :p
Amúgy a Callanetics is izzaszt, mert erős az izommunka (a mélyizommunka) benne, szóval természetes ha itt is emelkedik a szívverés, kipirulsz, izzadsz. De nem összehasonlítható az aerob gyakorlatok által keltett pirosodás-izzadással.

És bármit is csinálsz, lélegezz mélyeket! :p
 

zsuzso100

Állandó Tag
Állandó Tag
Mel B - Totally Fit 2009

MelB_TotallyFit_Cover.jpg


Format: AVI (DivX 4 - Project Mayo DivX 4)
Language: english
Video: 720 x 480
Audio: MPA1L3 (MPEG-1 Audio layer 3), 128 kbs
Size: 359,46 MB
Time: 0:37:23

Kód:
[URL]http://www.mediafire.com/?mnz1tnwkkn5[/URL]
[URL]http://www.mediafire.com/?mzqnmnmz2wu[/URL]
[URL]http://www.mediafire.com/?jzgwyymzw4d[/URL]
[URL]http://www.mediafire.com/?hzcrmntjngk[/URL]
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Köszönöm a sok feltöltött tornát. Már leszedtem egypárat közülük. Lenne egy kérdésem, hogy én nem is igazán fogyni, inkább izmosodni, szálkásítani és jobb kondit szeretnék, ehhez melyik tornát ajánlanátok?

szia,
Mi sem fogyás végett tornázunk (bár személy szerint örülök ha az is történik közben ;)).
Egyszerűen jólesik erősebbnek lenni, jó érzés az izmaimat tónusban tudni, feldob, felfrissít, kacagok tőle. Ez elég ok, hogy csináljam :D, és ezért az élményért tartok másoknak is órákat.

Ha már kondiban vagy, akkor Tony Horton anyagait javaslom, azok között van több erősítő is Tony vidám stílusával előadva és remekül összeállítva.
Szálkásításra az aerob gyakorlatok működnek legjobban továbbra is. Asszem Tony a te embered, teljeskörű szolgáltatást nyújt ezügyben. :p

Még ott van ChaLean anyaga is erősítésre (bár azt még személy szerint nem próbáltam), illetve Béres Alexandra anyagai is inkább erősítő jellegűek mint zsírégetőek.

Jobb kondi - azaz állóképesség-növeléshez (ha szeretsz ugrabugrálni) akkor a Pump-it-up anyagokat javaslom vagy Nell McAndrew tornáit.

Ha még nem vagy kondiban, csak most kezdenéd akkor a fentiek felejtősek, mert azok már úgymond "előképzettséget" kívánnak. Ez esetben érdemes választani erőnléthez a Leslie Sansone gyaloglósait és Davina erősítő-jellegű tornáit.

Nézd meg a blogot is, ahol már írtunk véleményt pár anyagról:
http://fitneszvideoteszt.blogspot.com/
Vagy ha itt a fórumban rákeresel a "vélemény" szóra, akkor itt is találsz korábbi (még blog előtti) visszajelzéseket a tapasztalatainkról.

Jó mozgást! ;)
Tara
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
és javítsatok ki, ha tévednék, én azt hittem, hogy a nyújtással meg lehet előzni az izomlázat. most akkor vagy rosszul tudtam vagy rosszul csinálom, de a nyújtás ellenére is érzem a hátsómat. mondjuk alap dolgokban nem zavar, ülni is tudok, de ha befeszítem, akkor fáj.

ti mit csináltatok mostanában? ;)

a nyújtással tényleg lehet megelőzést végrehajtani :)
viszont még két fontos, nem is, három :)

- a fokozatosság
azt mindeninek magának kell tudnia, hogy mikor mozgott utoljára és éppen milyen kondiban van. ennek megfelelően ha tud magának anyagot választani, akkor máris csökkenti az izomláz lehetőségét

- a táplálkozás
bizony, bizony... aki sok húst vagy tejterméket eszik, illetve nagyon savasító ételeket az számíthat izomlázra

- az ivás
újra: bizony, bizony :)
20 testsúlykilónént 1 liter folyadékot kéne naponta meginnunk.
ha tornázunk, még többet. aki keveset iszik, az is számíthat izomlázra.

+1: a légzés. a nem megfelelő légzés a gyakorlatok közben szintén okozhat a végére izomlázat. általában az emberek (tisztelet a sajnos még kevés kivételnek) elég felületesen lélegeznek és soha nem is fordítottak figyelmet a légzésükre.
sajnos a dvd-anyagokban még annyira sem foglalkoznak a légzéssel :(
pedig megfelelő légzéssel még az állóképességünk is nagyobb...



-----------------
én hétfőn izzadtam utoljára az órámon tornával. ma fogok megint otthon. a kettő között sajnos a munka utáni ügyintézés vitte a pálmát. de napközben a mhelyen és esténként egy kicsit jobban, folyamatosan nyújtottam, mert nagyon kívánta a testem. úgyhogy mondhatjuk, hogy jógáztam is valamennyit :D

amúgy minden reggel az ágyban megcsinálok pár jógagyakorlatot, majd a fürdőbe menet szintén egykettőt és amikor hazaérek akkor szintén van egykettő, amit megcsinálok. ez mindennapos.

ma még nem tudom, hogy mit fogok választani. meglátjuk a hétvégi bevásárlás után mi hozza meg a kedvem az izzadáshoz :)

ja, a csajokkal a blogba szoktuk időnként beírni az aktuális mozgásunkat, mert akkor egyben véleményezzük is az adott anyagot :)
itt: http://fitneszvideoteszt.blogspot.com/
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Még valami.
ja még az is eszembe jutott, hogy az izomláz és az, hogy érzed az izmaid az nem ugyanaz azért. (persze ha szorításra - még ha picit is, de fáj, az izomláz csak kisebb :) ).

nagyjából az a megfelelő mód az edzésre, tornára, ha még az orrunkor keresztül tudunk levegőt venni végig (ki- és belégzésre is), tudunk még pár rövid mondatot váltani vki mással közben, és nem zsibbad semmink, nem látunk csillagokat, nem túl vörös a képünk, csak mérsékelten :)
a nem megfelelő mód:
ha nehezen kapsz levegőt, túl forró az arcod, zsibbad itt-ott, már nehezen követed a lépéseket, a saját lábadba botlasz többször... nos akkor túlmentél a saját határzónádon és egyrészt már nem vagy zsírégető szakaszban, másrészt túledzésben vagy éppen. ilyenkor szépen fokozatosan lassítani kell, mélyeket lélegezni, szépen gyalogolni egyhelyben, aztán csak utána leállni, majd lefeküdni, testet elernyeszteni és lélegezni rövid ideig. ezután nyújtás és újabb pihenés. és csak azután a zuhany.
a fokozatosság mindenhol érvényes.
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
T-Tapp vélemény

Azért ide írom és nem a blogba, mert egyenlőre nincs konkrét teljes anyag. Ha lejön az a pár, akkor majd arról írok oda is.

Szóval:
phúúúúú... :p

Na megcsináltam most pár tappogást. Nézem az órát... úgy fél órát dolgoztam összesen úgy, hogy közben kapcsolgattam az anyagot, néztem a leírást, szóval szöszmötöltem is közben eleget, így szerintem tényleg 15-20 perc alatt meg lehet csinálni az alapgyakikat ha már ismeri őket az ember.
Nem sorrendben írom őket, csak ahogy eszembe jutnak most.

- rakd helyre a szerveidet (ezzel kezdtem, mert ezt javasolták és a talajon folytattam)
érdekes érzés, bár nem intenzív... inkább amikor vége volt, akkor éreztem, hogy történt némi változás odabent, ami jó érzés volt.
ehhez tartozik némi hasizom és popsimunka is

- lábgyakik (diva derriere)
ez nem hozott annyira lázba, de tényleg jól átmozgatja a lábat (jógában is van némileg hasonlatos gyakorlat, arra szokták mondani, hogy megelőzi, ill. gyógyítja a visszereket)

- twist
figyelni kell kétségkívül... a helyes légzésre közben még próbálok rájönni

- pull the weeds
karra és hátra, semmi különös. jó.

- thread the needle
igénybe veszi az egyensúlyérzéket rendesen. bevallom inkább arra figyeltem jobban, hogy állva maradjak, a korrekt pozícióm itt biztos nem volt teljesen megfelelő :)

- hoedowns
teljes testes, szerintem nincs olyan izom, ami nem dolgozik :) nagyon odafigyelős
- advanced hoedowns
szorozd meg min. 5-tel az odafigyelést :)
érzem a csípőmet, hogy megdolgozott

- kargyakik (többféle is)
csinálni nagyon kemény, érdekes, hogy utána nem érzem különösebben, menet közben viszont annyira érezni, hogy szinte látom a különféle izmokat a karomban harmonikusan együtt dolgozni

Összesítek: Izzadok mint a ló :D Pedig a felét a talajon töltöttem, egy jó 10-12 percet pedig olvasva, piszkálgatva a lejátszót, hogy odatekerjek a konkrét gyakihoz és ne hallgassam végig az instrukciókat többször.
Szóval nekem bejött :)

Meg fogok csinálni még amit lehet, aztán kiválasztok párat és azokat rendszeresen fogom csinálni a többi egyéb zenés, táncos, izzadós tornámon kívül, mert azokat szeretem.
Azt még hozzáteszem, hogy soha egyetlen callanetics órán sem izzadtam még ennyire, főleg nem ilyen rövid idő alatt...
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
alapgyakorlatoknak azt hívom én, ami a honlapjukról letölthető "try before you buy" menüpontban.
De a 15 percesben nagy részük benne van.
plié, pull the weed, hoe down, twist.
amit én még az alapba sorolnék az a place organs és half frog.
ezek benne vannak a doc fájlban amit a datára töltöttem fel, illetve benne vannak a Hit the floor 2. anyagban mind. Ott egész jól láthatóan bemutatja a place organs-t például.

Hogy mire kell figyelni nagyon?
Az erős csípőbillentésre állandóan.
Ha fordul a felsőtest (twist), ott a csípő mindig maradjon szemben, a térdek is. Csak a felsőtest mozoghat.
Az állandóan kiemelt figyelésfaktor még a térdek folyamatos kifelé tartása, tolása. Vagyis KLT = knee to little toe, vagyis térd a kislábujj felé. Ez kicsit átviszi ugyan a súlypontot a láb oldalsó részeire, de ettől még a teljes talpunk a talajon marad, amennyire csak bír. Teresa néha ugyan helyezkedik, sokszor felemelkedik a belső része is a talpának gyakorlat közben, de ez csak a gyakorlat nehézsége miatt van. Az nem cél, hogy csak talpélünkön álljunk. A cél, hogy talpak teljesen lent legyenek, de állandó kifelé tolásban legyenek a térdek. Ez nehéz. De gyakorlattal könnyebb lesz (megerősödnek jobban az izmok), illetve rászokik az ember.

Én próbáltam úgy megcsinálni, hogy az Alexanderes alapállás is megmaradjon (talp 3 ponton érintkezik a talajjal), illetve toljam kifelé is rendesen a térdem. Hát kőkemény lábmunka az már biztos! :)
A combjaim már az első 10 percben leszakadtak :)

Nekem nagyon tetszik az is, hogy beszélt arról,hogy különböző testfelépítésűek vagyunk (hosszú lábak-rövidebb felsőtest v. hosszú lábak-hosszú felsőtest stb.) Gyönyörűen le van írva (is), hogy miért hízik pont ide vagy oda az ember. És ezért is szeretem a place organst, mert ha helyén vannak a dolgok odabent, akkor egy kicsit úgymond kiegyenlítődnek az esélyek a keskeny csípő eléréséhez :D
És persze a különböző testtípusúaknak idővel érdemes másfajta, típusához jobban passzoló gyakorlatokat választani.
Az alapok azonban mindenkinek működnek.

Eléggé beleástam és ásom magam ebbe, mert tényleg tetszik és mert egyébként is szerelmes vagyok az emberi test mozgatásába.
Tegnap órákon át fordíttattam a google-lel orosz oldalakat erről, hogy infókhoz jussak. Sajnos a legtöbb helyen csak az alapinfók vannak rajta, úgy kell vadászni plusz dolgokra.
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
:D hihi. :D
Ma voltam egy üzletben, és náluk pont labdán ült a gép előtt a
csajszi. Volt lehetőségem legalább 10 percig nézni, ahogy mozog, ül. Addig izgett-mozgott, míg végül megtalálta azt a pozíciót a csípőjével, ami pont rossz tartást eredményezett. Megtalálta azt a pozíciót, amit egy rossz székkel tapasztalna meg :)
Hátranyomta a fenekét (pucsított), a gerince ezért homorított, ugyanakkor féloldalasan támaszkodott az asztalra és a lábai is összevissza voltak, sőt szerintem a labda is alacsony volt neki.
Szóval a labdához is szükséges tudatosítanunk a testünket, helyettünk a labda nem fogja megtenni.
Ugyanúgy, ahogy az mbt cipő sem (épp azt vettem egyébként :) ). Ha csálén járunk benne, hiába jó támogató eszköz, simán ki lehet cselezni úgymond.
Ugyanígy van bármilyen mozgással, tornával is. Csinálhatjuk akár minden nap is, sokáig, izzasztóan, ha nincs benne a figyelmünk, még árthatunk is vele, mert tönkrevághatja az ízületeket, az izmokat és a gerincet is a hanyagul végzett gyakorlat, hiába arra van kitalálva, hogy jó legyen nekünk.

A labdával talán egyetlen kétségem merült fel eddig. Hogy ha közelebb akarok ülni az asztalhoz időnként, akkor nem tudom csak úgy odahúzni magam, hanem bizony fel kell állni, odagördíteni a lasztit és újra jól ráülni.
Illetve én majdnem mindig törökülésben, vagy fél törökülésben ülök a székeken. Bármelyiken. :) Ezt a labdán nehezebb lenne megoldani :)
Amúgy nem tudom miért ülök így, nagynéném szerint anyámtól örököltem, mert ahogy mondta: "ő is mindig azt hitte árvíz jön, és felhúzta a lábait folyton a földről." :)
Érdekes ez is, ahogy az ember eltanulja a testtartást is a szüleitől, illetve részeit legalábbis. Nekem folyton fent van a lábam, vagy legalább valami lábtámaszon tartom.
Szerintem a labdán is addig ügyeskednék, amíg ott is feltornáznám magam törökülésbe :)
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
ikonon jobbegér > save as... (vagy mentés másként)

gratulálok a tappogásodhoz! :)
tényleg folyamatában beszél. :)

a mai órámon csináltattam némi tappogást a "lányaimmal" is.
tetszett nekik, bár nem túl sokat kaptak belőle egyenlőre. csak azt, amit már magam is kigyakoroltam és érzem, hogy mostmár jól csinálom.

place organs:
csípő felemel, csípőcsont mellett kézéllel benyomni a hasat mélyen, de finoman, majd ráfordítani a tenyeret és ezzel a mozdulattal középre és felfelé tolni. másik oldal uez.
aztán középen az alhasnál két kézzel nyomod és felfelé (mellkas felé) toló mozdulatot csinálsz szintén határozottan, de érzéssel. úgyis érzed közben, hogy meddig kellemes még az érzés.
aztán tartod a csípőt felemelve és ráfeszítesz a hasadra. a kezet azért hagyja ott ilyenkor, mert ha nyomod az alhasad és úgy feszítesz, akkor az ellentartás, ellenerő miatt jobban tudsz feszíteni. ha már elég erős a hasfal és a figyelem is tud ilyen részletekre fókuszálni, akkor nem szükséges ellentartani kézzel.
aztán jön a 20 csípőbillentés úgy, hogy feszíted a hasad továbbra is. ezután jön a félbéka. és mindezek után érdemes csinálni bármilyen hasizomgyakit.
az oldalhasizomgyakorlata is elég gyilkos. hasonlót csináltam már máskor, de ennyire nem emelkedtem fel sosem mint ahogy ő. megéri, éreztem itt is a különbséget.

most arra szoktam rá, hogy reggel és este mindenképp megcsinálom egyszer vagy kétszer a place organst a békával. ha pedig van idő rendes tornázásra is, akkor persze jöhetnek a hasizomgyakik is utána.

most az órámon volt több mint fél óra gyaloglós, aerob menet, utána megdobtam őket a tappogással :)
külön megmutattam persze mindent előre is, jól lecsekkoltam, hogy a place-t jól csinálják-e. inkább a kargyakorlatokkal voltak bajban és a billentés megtartásával. nálam már mondjuk hozzászokhattak, hogy egyszerre több mindenre figyelünk, de ez már nekik sok volt :) majd belejönnek :)
ha gyakorol az ember, nem tart az olyan sokáig. aztán már csak csinálni kell :)
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
hihi. mindig röhögök a tolmácsgépeken :)
itt gondolom az alhasi kidudorodásra gondol, vagyis a pocira :)
ez szleng lehet, mint nálunk a sörhas például, vagy a hónaljkutya :)
Még példa: ő folyton a fanny szót használja, ami egyértelműen popsit jelent, de máshol csak buns-nak hívják.
gondolkoztam azon is, hogy a hoe-down mit jelenthet, aztán arra gondoltam talán "hórukk" :) mert vmelyik fórumban írták,hogy milyen vicces a neve...

engem néha az "idegesít" a szövegelésében, hogy minden harmadik mondata a "you can do it", vagyis meg tudod csinálni.
bár valójában azért segít is, hogy mondja, mert akkor mondja többször, amikor már tényleg kivan az ember :)
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
tappognivágyó fitt-társaim! :)
tudom már mondtam sokszor, de mondom megint :)

először nézzétek meg a magyarázó rövidfilmeket és próbáljátok ki a gyakorlatokat, szerezzen a testetek élményt a sokfelé fókuszálásról és arról, hogy ténylegesen milyen erőkifejtés van egy-egy mozdulat mögött.
csak utána csináljatok teljes anyagot, még ha az csak 15 perces is.

bízzatok fitt-öreganyátokban :) én már évek óta csípőbillentésben élem az életem, de nekem is nagyon oda kellett figyelnem, rendkívül összetettek a gyakorlatok. és higyjétek el, ha csak 3-4 alapmozgást gyakorlásképpen megcsináltok 8x, 16x, akkor már az aznapi mozgást ki lehet pipálni. itt az apró részletekben van elrejtve a lényeg. ha csak fele annyi izom feszül, fele annyi a hatékonyság és az izzadás is. de ha a nüanszok (vagy nyüanszok?? :) [és ez milyen állat, anyaaa?]) megvannak, akkor a szem sem marad szárazon :D
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Helyes lábtartás a tapp-ban

Tegnap rájöttem, hogy ténylegesen mi a jó lábtartás... (kis segítséggel persze ;))
Párhuzamosak a lábfejek, eddig oké... de a titok ott van, hogy nem a lábfejek belső éle kell párhuzamos legyen, hanem a KÜLSŐ ÉLE!!
Ha a belsőt rakjuk párhuzamosba és úgy nyomjuk a térdet a kisujj felé akkor is érezhető a jó hatás, ugyanakkor ha a külsővel dolgozunk, akkor a hatás megtöbbszöröződik.
(próbáljátok úgy ki, hogy valami egyenes vonalhoz igazítjátok a lábatokat. pld. padló vonalához, csempe vonalához.)
Általában kacsa-módon járunk/állunk, tehát kifelé fordulnak a lábfejek, a bokák pedig egymás felé állnak egy kicsit. (És emiatt a térdek befelé fordulnak, főleg ha rövid törzsű valaki) Így megszokni, gyakorolni, használni a külső talpél párhuzamosítását először nehéz lehet. Tappogni vele pedig eléggé igénybe veheti először a térdeket, úgyhogy figyelni kell, hogy nehogy túldezésbe kerüljenek így a térdek, mert bedagadhatak az elején. Aztán persze megerősödnek majd, de szép fokozatosan kell szoktatni.

És evvel a kis aprócska plusz információval rögtön egyértelművé vált, hogy az alexanderes 3 pontos lábtámasztás is abszolút működik miközben kifelé tolom a térdeimet.

Betettem képet a "rossz" állásról, illetve a jó (térdkifelé) állásról. Ezek a fotók a hoedown alapállását mutatják. a 8-as a rossz.
Ha a belső éleket rakjuk párhuzamosba akkor még mindig a 8-asra hasonlít jobban a tartásunk, de ha a külsőt rakjuk párhuzamosba, akkor azonnal könnyebb a kifordítás. Természetesen hajlított térd és csípőbillentés kíséretében!
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
és pont most ajánlották nekem, tehát nektek is ajánlom tovább az Instructional 1-2. anyagot, hogy kezdőknek az tökéletes, sőt haladóként is érdemes rá visszatérni, mert ott lassabban hajtjuk végre a gyakikat, Teresa mindent részletesen magyaráz és azért is kőkemény még pluszban, mert amíg magyaráz, addig is tartani kell a pozíciót :)
Szóval ezeknek mindannyian hasznát fogjuk venni :)

Ja és természetesen aki fogyni is akar, nemcsak formásodni, annak bizony itt is oda kell figyelnie a kajálára. (mint mindig, ez itt sem úszató meg :) )
Nekem az tetszik, hogy amilyen típusú étkezést ajánlanak, az eléggé egybevág a lúgosítással és a lúgosító nézőpontokkal.
Tehát sok zöldség, sok folyadék.

Amúgy arról szól, hogy két napig god-made, azaz istenteremtette ételeket együnk, egy napig man-made, vagyis emberkészítette ételeket. Így ehetünk mindent, mégis formálódunk. Persze a godmade főként zöldségekből áll és ahogy a lúgosításnál is, itt is felhívják a figyelmet a gyümölcsök cukortartalmára, illetve arra,hogy a legtöbb gyümölcsöt megenni pont olyan, mintha egy kanál cukrot ennénk. Szóval zöldségek, zöldségek, zöldségek :) Lúgosítunk :)
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
az erős túlzás, hogy ragaszkodnék hozzá, de még nincs más anyagom, ami így rámenne a kívánt testtájakra. (de valószínűleg én is ki fogom írni a gyakorlatokat, aztán úgy próbálom meg csinálni.) a tappal meg a callaneticsel az a bajom, hogy angolul magyaráznak.:( majd ha lesz türelmem, azokat is megnézegetem és megpróbálom értelmezni őket.
amy dixont ajánlottátok, most próbálom letölteni.
ami a fájlmegosztókat illeti: depostfile nem működik a datáról meg csak 64kb/mp-cel tudok leszedni, miközben a rapidról meg a megauploadról jönnek 320-szal is. mediafire 120 kb/mp, ami annyire még nem rossz. a data nektek is ilyen lassú?:confused:

szerintem a legtöbb anyagnál nem baj, ha angolul magyaráznak és nem annyira érted.

1. jól látszik az egyszerű mozgás, így csak másolnod kell
2. előtte végigpörgetheted, hogy ne menet közben kelljen az új dolgokra, váltosokra koncentrálni
3. a végén még rádragad a fitnesz-angol és már érteni is fogod...

Én anno az angol jövő idejű használatát kung-fu filmekből tanultam meg :) Tudjátok akkoriban még úgy lehetett videókhoz jutni, hogy eredeti nyelven ment és alatta mindig ugyanaz a pasi szinkronizált nőt is, pasit is :) És persze szinte csak kungfu filmek voltak kaphatóak :)
Szóval sok ilyet láttam akkoriban és ugyan voltam egyszer egy kezdő tanfolyamon, de túl sok nem maradt meg bennem. Viszont a sok film és a történet követése sokszor egyértelművé tette, hogy mit is mondanak egymásnak. És akkor egyszer leesett!! Hirtelen megértettem, hogy ez most a jövő időt használja. Aztán utánanéztem és tényleg :)
Szóval hallgasd csak bátran angolul az anyagokat! :)

Persze a callanetics, pilates, yoga, tapp anyagoknál különösen fontos, hogy értse is az ember, hogy mire hívják fel éppen a figyelmet.
De azért a kevésbé odafigyelőseknél (ez nem jelenti azt, hogy nem kell figyelni a testtartásra ugyanúgy) azért egyszerűbb a helyzet.
Például Leslies Sansone, Amy Dixon, Davina, vagy akár még Tony Horton is.
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Walk away lejött....tényleg csak gyalogol, ahogy beletekertem, kicsit Leslie-s, de valahogy biztos keményebb lesz!

na ezt lefogadom :) Ugyanis olvasgattam erről is és mondták, hogy kismillió dologra kell itt is figyelni... szóval csak látszólag könnyű :)

kajálás, zöldségek:
éjszaka zöldségeket enni még nem egyenlő az egészséges, lúgosító életmóddal és nem egyenlő a fogyással sem :)

nem kötelező kihagyni a húst, bár ajánlatos... előbb-utóbb úgyis leszokik róla az emberiség :)
az a helyzet, hogy még túl sokan vannak azok, akik a vegetáriánus életmódról, a húsmentességről csak annyit tudnak,hogy hagyjuk ki a húst és együnk csak köretet ecetes savanyúsággal... nos, ez minden csak nem lúgosító és nem egészséges!

a húsmentes táplálkozás rendkívül sokrétű, elképesztő mennyiségű csodálatos, finom, tápláló étel tartozik hozzá, kismillió variációban. rengeteg zöldségben növényi fehérje van, ami tökéletes a szervezet fehérjeigényét kielégíteni, nem szükséges az állati fehérje. ez egy régi tévhit. és azért hiszik oly sokan, mert régi. de ettől még nem feltétlenül igaz. :) Én azt mondom mindenkinek a saját teste mondja meg mi a jó neki, bár néha nem árt egy kicsit rásegíteni a testnek, hogy felismerje. Például ha sosem eszünk teszemazt zellerszárat, akkor a testünknek nincs róla infója, hogy esetleg azt kívánná és nem tud érte szólni :)

A lúgosítás vagy a god-made kaja korántsem csak nyers répából áll :) Nagyon sok zöldség létezik, sajnos sok piacon a paprikán-paradicsomon-uborkán kívül alig lehet kapni egyebet. De azért szélesedik a választék szép lassan. Lehet főzni is (nem agyonfőzni), sütni (nem olajban nyakig elmeríteni szegényeket), párolni, grillezni, nyersen is enni, fűszerezni. Pld. ahogy a sajtnak, úgy a répának is kicsit más íze van ha le van reszelve, mintha harapnád... Szóval a lehetőségek a végtelenbe futnak. A kísérletező kedvűek előnyben vannak :)

azért láttam, hogy a god-made étkezők csirkét azért esznek.. legalábbis a fórumon nagyon favorizálták a cézár salátát :D

én mondjuk napokig el tudnék éldegélni zöldségleveseken. egyszerűen imádom a leveseket és a zöldségeket is. és amióta lúgosítok, azóta intenzívebben érzem az ízüket is, jobban meg tudom őket különböztetni is még főtt állapotban is. régen ez nem így volt húsevő korszakomban.
de nem a lúgosítás miatt nem eszem húst. egyszerűen csak egyre kevésbé kívántam és aztán abbahagytam. évente 1x-2x még eszem húst ha épp megkívánom valamiért. szép lassan leállt a szervezetem a húskívánásról. és nem mondhatnám, hogy azóta éheznék :) vagy ne laktam volna jól dugig magam :)

na ez már megint hosszú lett :D
(bocsi, csak lelkes vagyok :) )
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Tanácsok:

The Instructionals are more than just how to do a move. They are for establishing neuro-kinetic flow and learning how to engage muscles, that's why, they actually can be harder!

"Az Instructionals videók sokkal többről szólnak, mint csak arról,hogy elmondják hogyan kell végrehajtani jól egy gyakorlatot. Azért is vannak, hogy megalapozzák a neuro-kinetikus áramlást és megtanuljuk, hogyan használjuk az izmainkat. Ezért is nehezebbek esetlegesen a tényleges edzésanyagoknál."

..............
Ha naponta csináljuk a tappogást, akkor ne menjük 30 perc fölé. A BasicPlus vagy a MORE workout alkalmas a napi szintű gyakorlásra.
Ha egy nagyobblélegzetű tappogós anyagot csinálnánk meg (amit mellesleg az első hónapban nem is ajánlanak feltétlenül), akkor másnap vagy pihenjünk vagy max. 15-20 percet tappogjuk, esetleg csak pár hoedownt csináljunk. szóval semmi megerőltetőt.

Lehet úgynevezett BootCamp edzéseket is végezni, amikor egy teljes edzést (ami nem a 15 perces, hanem nagyobb) több napig csinálunk úgy hogy nem hagyunk szünetet. De ezt sem érdemes 4-7 napnál tovább csinálni. Ha ilyet teszünk, akkor kötelező 2 nap pihenés és csak utána kezdjünk bele újabb tappogásba.
És ilyet is csak esetleg a legelején érdemes csinálnunk (amikor már tudjuk hogyan végezzük jól a gyakorlatokat) vagy olyan esetekben, amikor a folyamatos cm-vesztés megáll, stagnál. Akkor pár nap intenzívebb munka beindítja, de utána vissza kell állni a munka-pihenés variációra.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére