Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

imicus

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is igazi könyvmoly vagyok. De leginkább a nagy klasszikusoktól olvasok. Legutóbb Jókai Mór Gazdag szegényeket olvastam, és csak egyszer tettem le rajtam kívül álló okok miatt :) A lényege: Egy gazdag hercegnő megszökik otthonából, és saját kezével keresi meg a betevő falatot. A szegény emberek mellé állnak, befogadják maguk közé, elrejtve a nagyvilág szeme elől. Megtapasztalja a szegénység áldásait: a szeretetet, ragaszkodást, feltétlen támogatást, és még sorolhatnám. Ennek a könyvnek a "párja" a Szegény gazdagok. Azt is élveztem, de jobb szeretem a boldog befejezést. Ajánlani tudom mindnekinek.
 

gab001

Állandó Tag
Állandó Tag
mostanában több könyvet olvasok egyszerre, most épp:
Friedmann, Dietmar - Fritz, Klaus:

Ki vagyok én? Ki vagy te?

Ugye nem okoz problémát, ha gondolkoznia kell egy keveset? Akkor lehet, hogy személyiségét tekintve ön a tárgyszerűen orientált típushoz -mondhatnánk a független gondolkodók csoportjához- tartozik. Esetleg inkább az érzelmek világában van otthon? Akkor pedig a kapcsolatorientáltak -a lélek és érzések által vezérelt személyiségtípus- képviselője. Vagy folytonosan azt keresi, hogy hol lehetne valamit megjavítani, rendbehozni, felújítani, azaz tenni valamit? Ebben az esetben ön a tetterős és nagy akaratú cselekvésorientáltak közé sorolható. A személyiségtipológia -amelyet most kezében tart- nagyszerű eszköz arra, hogy aprólékosabban megismerje önmagát és másokat. Térképet kap arról, hogy melyek az egyes személyiségtípusok különleges kompetenciái, de arról is, hogy milyen gyengeségekkel küzdenek, s egyúttal megismerheti a különböző típushoz tartozók fejlődési lehetőségeit és személyiségfejlesztési módszereit is. Így aztán elég jól kiismeri majd magát az olyan kényes területeken, mint a "kinek, kivel sikerül" (bensőséges és érzelmileg megalapozott kapcsolatot létesítenie), hogyan javíthatók a párkapcsolatok és az egyéb emberi kötődések. Mindazok, akik önmagukat és másokat jobban meg kívánják ismerni, e három személyiségtípust részletesen elemző könyvben választ kaphatnak a fenti kérdésre. Akik önismeretüket és emberismeretüket el akarják mélyíteni, akik saját rejtett energiáik, személyiségük fejlesztésének módszerei és lehetőségei, valamint a hatékonyabb kommunikáció technikái iránt érdeklődnek, nemcsak a hasznos, hanem a szükséges tudnivalókat is elsajátíthatják a könyv olvasásakor.

Balogh Béla:

A végső valóság

A Végső valóság talán az első olyan mű, ami áthidalja a materialista, az idealista és az ezoterikus világnézet közötti szakadékot. Tudományos eredményeink, képességeink és élményeink felülvizsgálata után tarthatatlanná válik az elképzelés, miszerint gondolatainkat az agy hozza létre, és tarthatatlanná válnak az evolúció kezdeteiről alkotott feltételezések is. A halál utáni, valamint a születés előtti élet lehetősége már nem hit kérdése, hanem fizikai törvényszerűség. Megdöbbentően új világkép ez, ami a léttel kapcsolatos kérdéseink többségére választ adhat.

Kornis Mihály:

Lehetőségek könyve

A Lehetőségek könyve folytatása, mondhatni: ikerkönyve a nagysikerű Vigasztalások könyvének. A Nők Lapjában sorozatban közölt írások középpontjában a férfi-nő kapcsolat rejtélye áll, de az író perspektívát vált, most a jövő távlatából kérdez rá a boldogság esélyeire és a személyes kapcsolatok drámáiban megjelenő lehetőségeire. Ami a különböző írásokat összeköti: Kornis Mihály szenvedélyes és mégis pontos írói nyelve, igazságkereső attitűdje.


Aki szereti a hasonló könyveket, ajánlom bármelyiket, mert érdekesek...
 

Kövér Falat

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, nem olvastam, hanem tulajdonképpen olvasom - még nem fejeztem be. P.G.Wodehousetól a Nyári zivatart. Ezt a könyvet sok éve kaptam valakitől, tudom, hogy az író meglehetősen ismert név, de eddig valahogy mindig elkerülte a figyelmem a könyv. Nyári napokra (főleg ilyen esős nyári napokra, mint a mai) kellemes, szórakoztató, mondhatni, éppen megfelelő olvasmány :)

Wodehouse-ra egyébként az hívta fel a figyelmem, hogy az egyik Agatha Christie-köny előszavában említették, hogy érződik rajta, hogy AC olvasott könyveket az írótól (az írónő egyik korai, kalandos művéről van szó).

Előtte, azt hiszem, Agatha Christie-t olvastam :) (nem a fent említettet)
 

j555sz

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok

én nemrég olvastam Ronda THOMPSON: Egy vérfarkas szupermodell vallomásai-t

"Szupermodell. Sikerre éhes, és még valamire…

Lou Kipinski. A férfiak megőrülnek érte. Bársonyos fehér bőre, formás hosszú combja, milliódolláros mosolya a modellvilág első számú csillagává avatja. Gyönyörű nő… halálos harapással. Egyedül gyerekkori barátnője tudja a szörnyű titkot, hogy Lou havonta egyszer vérszomjas fenevaddá változik, farkasszőr lepi el a testét, éles tépőfogai nőnek, és nem kegyelmez…

Két nőt holtan találnak New Yorkban, akik hasonlítottak Lou-ra. A nyakukon marták meg őket. Miközben egy szadista fenevad liheg a nyomában, Lou-t rémálmok gyötrik; szenvedélyes szeretkezések, melyek szörnyű mészárlásba torkollanak. Vajon tényleg az ünnepelt sztár járja éjjel az utcákat zsákmány után kutatva? Ahelyett, hogy vonyítana a holdra, Lou magándetektívet fogad, aki szintén nem akárki…

A New York Times bestsellerírója, Ronda Thompson felejthetetlen karaktert teremt napjaink „báránybőrbe bújt farkas” történetében. Celebek, sztárok, modellek és rajongók; mind mások, mint aminek képzeljük őket. Sikerkönyve humoros, izgalmas és szenvedélyes bepillantás a modellvilág színfalai mögé."

Jó kis könyv, csak ajánlani tudom, ha valaki egy könnyed délutáni olvasmányt keres magának
 

Billu

Állandó Tag
Állandó Tag
Mesemaraton-Emlékfutam, Véletlenül katona

Az egyik nagy kedvencem Vavyan Fable-től a Mesemaraton-Emlékfutam.
Ahányszor újra elolvasom, annyiszor fetrengek a röhögéstől, és mindig tud valami újat mutatni, ami azért manapság nem elhanyagolandó tényező.
Az írónőnek fergeteges humora van, és meglepően jól, bár kissé szarkasztikusan mutat rá arra, hogy hova fejlődött a mai világ, mi számít manapság szenzációnak, és hogy mit sztárolnak az emberek. Erre a műre méltán igaz az az állítás, hogy a műfaja: Vavyan Fable.
A másik favoritom Pásztor Ferenc Véletlenül katona c. műve.
Ez egy Zsanó nevű magyar származású, Párizsban nevelkedett fiú katonaságba való beilleszkedését mutatja be, ami nem egy egyszerű dolog. Zsanó törtmagyarsággal beszél, de olyan dolgokat mond, hogy a felettese jó párszor azzal fenyegeti, hogy becsukatja "feketedni", mivel Skumát alhadnagy szerint Zsanó "az imperializmus rohamcsapata".
 

violetta89

Állandó Tag
Állandó Tag
Olvasás

Sziasztok!

Néha alvás helyett olvasok. A legutóbb egy gyönyörűséges meseregényt olvastam: Shannon Hale: A suttogó. Eredeti címe angolul a libapásztorlány. Az eredeti grimm mese regénnyé bővített változata, nagyon jó volt. Ez a mese amúgy is mindig a kedvencem volt, és regény csodálatos. A címe megtévesztő. semmi köze a Robert Redford féle badarsághoz. A 2004-ben adták ki.
 

Connie

Állandó Tag
Állandó Tag
Legutóljára Marcello D'orta-tól olvastam az Isten Ingyér Teremtett Bennünket c. könyvet, most pedig Paolini-től a Brisingr-t.
 

bhaley

Állandó Tag
Állandó Tag
Joanne Harris -Rúnajelek könyvét olvastam utoljára.
Hát érdekes...
nem volt rossz, de olvastam már jobbat is. De a világot jól megteremtette, elég összetett.
 

fdorottya

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én Pearl S. Buck: Nők pagodája című könyvét olvastam utoljára. Az egész könyv nyelvezete és gondolatvilága nagyon letisztult. Jól esett a lelkemnek egy másik talán őszintébb és másképpen összetett világba pillantani.
Most épp Norman Mailer Várkastély a vadonban-ját olvasom, na ez egészen más történet...
 

smile.rita

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok! én utoljára a édességek kicsiny boltját olvastam, ami londonban játszódik a pestis idején. van benne barátság, szerelem, család..minden, ami egy jó könyvhöz kell. inkább nagyobbaknak ajánlom.
 

tigitha

Állandó Tag
Állandó Tag
A GYŐZTES EGYEDÜL VAN - PAULO COELHO

Ha valaki nem ismerné,itt a rövöd tartalma:


Igor Malev, a dúsgazdag orosz vállalkozó csak egy dologra tud gondolni: egykori feleségére, Ewára. A férfi jóképű és gazdag, ám mégis boldogtalan, mert társa évekkel ezelőtt elhagyta egy divattervezőért. Csalódását Igor máig nem heverte ki, s bármi áron vissza akarja hódítani szerelmét. A cannes-i filmfesztiválra készül, mert úgy tudja, hogy Ewa is ott lesz - új férje oldalán. S a mértéktelen luxusban lubickoló Szuperosztály tagjai között, a győztesek és a modern élet hedonista játékainak világában megkezdi 24 órán át tartó erőszaksorozatát. Igor maga a vibráló és jéghideg intelligencia, ezért a kibékülés sem lehet mindennapi. Megígérte, hogy egész világokat fog elpusztítani azért, hogy közel kerülhessen szerelméhez. És az ígéreteit mindig betartja... Paulo Coelho mesterien bonyolítja történetét. Tizenkettedik regényében sokkoló képet fest a csillogás iránti vágy uralta világunkról, megmutatva e mértéktelen rajongás borzalmas következményeit. Felkavaró regény a hatalom és a siker hajszolása miatt meghiúsult álmokról.
 

Selas

Állandó Tag
Állandó Tag
Kurt Vonnegut: Bajnokok reggelije c. könyvét olvasom most :)
"A legfeketébb fekete humor"
Ez a "lexikonként" is forgatható, gazdagon illusztrált regény valójában egy születésnapi ajándék. Kurt Vonnegut írta önmagának, az ötvenedik születésnapjára.nAz volt vele a célja, hogy - miként hajdan a rabszolgatartók tették a rabszolgákkal - felszabadítsa kitalált szereplőit. Személyesen. (Közben azonban kevés híján végez vele egy nagy kutya.) etc...
Mindenkinek csak ajánlani tudom! ;)
 

Magaméri

Állandó Tag
Állandó Tag
Gerald Durrell rajongó vagyok! :)
Az összes kiadott könyvét megszereztem, a kedvenceim:
Családom és egyéb állatfajták
Madarak, vadak, rokonok
A halak jelleme
Férjhez adjuk a mamát

Sajátos humorával garantáltan kirángat bármilyen rossz hangulatból...évente elolvasom.

Ja, és lemaradt - Margaret DURRELL...
DE MI LETT MARGÓVAL?

A címszereplő Margó nem más, mint Gerald Durrell nővére, aki állandó szereplője volt az ismert író családjának mulatságos kalandjait elbeszélő regényeinek.Margó időközben felnőtt, de továbbra is megőrizte hóbortos természetét. Szigorú és tiszteletre méltó nagynénje javaslatára és anyagi támogatásával panziót nyit az angliai Bournemouthban, amely azonban teljes egészében magán viseli gazdája "keze nyomát". Lakói különös figurák: Edward, a rőt szakállú aktfestő; a csínytevéseiről és iskolakerüléséről híres Nelson, törékeny és befolyásolható édesanyjával; a nagy szerelmi étvágyú mészáros és mindig áldott állapotban lévő felesége; Judy és Blanche, a két csinos ápolónő; Harriet, aki a tisztes külső mögé rejtőzve koholt vádakkal zaklatja lakótársait; Jane, a nyugdíjas nővér, aki időnként a végzet asszonyának képzeli magát; Margó szerelme, Andy, a szőke óriás; Percival Johnson, a körözött szélhámos és még sokan mások. Miközben a hölgyek naphosszat selyem hálóingben és papucsban járnak-kelnek, megosztják gondjaikat a megértő és nagy beleérző képességgel rendelkező tulajdonosnővel. A zűrzavart súlyosbítja, hogy megérkezik Gerald - tíz majom és egy óriáskígyó kíséretében. E felfordulásban aztán nem kis feladat elhitetni a tisztes nagynénivel, hogy a panzió a remény szerint virágzik és polgári megbecsülésnek örvend...
A sok humorral megírt regény jó szórakozást ígér a "Durrellek" kedvelőinek.

Nagyon ajánlom! :)
 

fannig

Állandó Tag
Állandó Tag
a Coelhó: Veronika meg akar halni-t én is olvastam és nagyon elgondolkodtatott, az életről és a saját életemről. rájöttem , hogy mit kell változtatnom az életemen. legutoljára Umberto Eco-tól a Loana királynő titokzatos tüzé-t olvastam. egy olyan könyvárusról szól, aki amnéziát szenved, de csak a saját magánéletére vonatkozó dolgokat felejti el, az eddig tanultakat (pl.: történelmi évszámok, híres emberek élete..) tudja. a könyvben megismerhetjük ezt a különös áéllapotot, és hogy hohyan szerzi vissza az emlékeit... ajánlom mindenkinek:p
 

Kirara24

Állandó Tag
Állandó Tag
Hali mindenkinek! Én is imádok olvasni és falom a könyveket.
Szeretem a romantikusokat de abban nagyon válogatós vagyok.Christina Dood eszméletlen jó.
Jelenleg Jenifer Blaktől a Karnevált olvasom.Eddig nagyon jó.

Csak ajánlani tudom még J R Wardot romantikus, erotikus, vámpíros. Eszméletlenül jó

Az Anita Blake és Meryy Gentry sorozatok si jók de kicsit-nagyon tocsog a vérben és a rengeteg sexben
 

judd86

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, én még új vagyok itt, de imádok olvasni (szakmai ártalom :)). Most Jókaitól olvasom A kőszívű ember fiait. Általános iskolás koromban olvastam, és akkor még nem tudtam értékelni, de hihetetlen jó könyv. Előtte Lőrincz L. Lászlótól olvastam Az utolsó hvárezmi nyár című ifjúsági regényt, még előtte Vavyan Fable Mogorva nyár című könyvét. Most pedig be van iktatva Márqueztől az Azért élek, hogy elmeséljem az életemet, illetve Vonnegut Az ötös számú vágóhíd című regénye. Tőle eddig nem olvastam semmit, csak ajánlották. Márquezt meg imádom, főleg a Szerelem a kolera idejént; ajánlom mindenkinek! ;)
 

Mitha

Állandó Tag
Állandó Tag
Orson Scott Card: A hetedik fiú és ugyancsak tőle A rézbőrű próféta
Alternatív történelem, XIX. század eleji Amerika, ahol az emberek hisznek a boszorkányságban és művelik is, hiszen mindenkinek van valami fortélya - ha csak annyi is, hogy a legjobb ételt főzi a faluban, bármilyen szegényes hozzávalóból is -, és ahol egy napon teremtő születik, egy hetedik fiú hetedik fia, aki nagy dolgokra hivatott... amennyiben az ellenségei mesterkedései ellenére megéri a felnőttkort. (És ami nagy pozitívuma: szép, mesélős nyelvezete van. :) )
 

Eline

Állandó Tag
Állandó Tag
Ó, ezt a topikos is szeretni fogom. Magyar-szakoshoz híven nagyon sokat olvasok.
Utoljára Németh László Irgalmát olvastam el harmadjára. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert minden elolvasásra mást jelent. Az elidegenedés, az emberek közötti távolság, a szerelem ma is annyira aktuális témák, és a megoldáskeresés is annyira aktuális, hogy nem lehet letenni a regényt.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére