Yoga és fitness anyagok

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
uhhh van ám anyag:D van miből válogatni, azaz igazság én keresgetem neten de nem dob ki nagyon semmit,
és sati a sorrend az hogy van? ha már megcsináltad a basic-t akkor utána mik jönnek?

egyébként köszönöm az instructionalt

szia,
ez nem sorrend, csak felsorolás.
azt mondják, hogy akár hónapokig elég, vagy akár örök életedre is csak az inst.1-et, 2-t csinálni. Esetleg a BasicPlust. Ezzel úgy jó sokáig el lehet lenni. Semmi sem kötelező...
Némelyik kicsi anyag, kifejezetten egy-két területet céloz meg. Gondolom Teresa is élni akar valamiből, így mindig újít valamit :D

Azt is mondják, hogy azt jegyezzük meg: A kevesebb több.
Szóval ebből nem kell sokat csinálni tényleg, csak napi 15-30 percet, esetleg egy-egy teljes anyagot. Sőt azt sem naponta.

Ha valaki teljes anyagot választ magának, akkor érdemes azt csak minden másnap csinálnia. A két teljes anyag között pedig vagy egy rövidebbet, vagy a kiegészítőkből kiválasztani egy-kettőt.
Szoktak ún. bootcamp-et is csinálni, ami náluk azt jelenti, hogy 4-7-14 napig teljes anyagokat csinálnak naponta. Ha teljesítetted az általad kitűzött bootcamp nap mennyiségét, mondjuk teszemazt 8 napig csináltál napi egy teljes anyagot, akkor két nap kötelező szünetet kell tartani. Utána pedig áttérni a minden másnapi teljes anyagra és a köztes napokon lájtosan nyomni.
Hagyni kell a testet belülről is dolgozni. Ha épp nem mozdul semmi, akkor is csinálni a szokásos tempóban, mert akkor is hat, csak akkor épp belül vannak változások. Itt is vannak határértékek, mint egy fogyókúránál, amikor elér az ember egy határt és akkor megáll úgy tűnik minden. Ilyenkor javasolnak pár nap bootcamp-et. Hogy újra nekiinduljon a rendszer.

Szóval szabadon választott, hogy melyik anyaggal dolgozol, de kezdőknek (mint itt mi mindannyian ebben) bőven elég az Instr. 1,2 és a basic. Főleg, hogy nagyjából ezek is vannak raktáron :) Még sok van, amit csak megvásárolni tudnánk sok pénzért, mert nem jelent meg még a neten letölthető formában, így azzal dolgozunk, amink van :)
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
egy tapp tréner válasza

Hogyan használjuk a t-tapp anyagokat?

A T-Tapp szerint a teljes edzés 30 perc vagy hosszabb időtartamú.
Igen, a BasicPlus egy teljes testet tetőtől talpig átmozgató edzés, de csak 15 perces. Ezt az anyagot naponta lehet végezni anélkül, hogy túledzenénk magunkat.

Ugyanakkor a teljes edzéseket maximum 14 napig lehet egyhuzamban végezni naponta, mielőtt szünetet tartasz minden újabb edzés előtt. [tehát minden másnap csinálsz csak teljeset]. Ha ezt nem tartod be, akkor túledzed magad vele, elérsz egy stagnálási pontra és nem veszíted tovább a centiket.

A Basic és a StepAway (SATI) együtt végezve kitesz egy teljes edzést attól függően, hogy mennyi időt tesz ki összesen a kettő.
Ha a Basicet reggel csinálod és a SATI-t este, ez akkor is teljes edzésnek számít aznapra.

Amíg azon vagy, hogy centiket/ruhaméreteket csökkents, addig legalább 3 teljes edzést kell végezni hetente úgy, hogy közöttük szünetet tartasz.
Csak a Basicet csinálni heti 5-6 alkalommal megfelel ugyanennek.
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Egy fogyókúrás könyvet keresve keveredtem ide a lapra. Meg is találtam, de mire átolvastam a Le és Feltöltéseket leesett az állam, hogy itt mi minden van! Az ámulat csak akkor kezdődött, amikor ide tévedtem hozzátok!!!!!! Amit a T-TAPP-ról írtok, az nagyon felizgatja az olyan túlsúllyal rendelkező, és évek óta küszködő embert mint én! Sajnos angolul nem tudok, a fordítóprogramok eléggé furcsa dolgokat fordítanak. Nagy kérés lenne ha azt szeretném, hogy számomra érthető módon leírná valaki, hogy mit jelentenek a következő rövidítések:oip,pbs, hf, és esetleg a kivitelezés?

szia,
ha tappogni kezdesz, erősen ajánlom, hogy az Instructional 1-gyel és a Basic Workout Plus-szal kezdjél.
És nézd meg a közös blogba írt bejegyzéseimet is róla, mert ott is van pár részlet, amire érdemes odafigyelni.
http://fitneszvideoteszt.blogspot.com/

rövidítések:

OIP = Organs In Place (szervek áthelyezése/elhelyezése)
PBS = Primary Back Strech (alap hátnyújtás) - ezt minden tappogás előtt javasolt elvégezni, akkor is ha csak gyalogolnál vagy csinálnál pár hasizomgyakit. Bemelegíti a gerincet.
HF = Half Frog (félbéka, avagy az OIP utáni hasizomerősítés alapgyakorlata. általában mindig együtt van az OIP-val)
HD= HoeDown (az a lábemelős gyaki, ami nagyon-nagyon hatékony a csípőre rakódott hájak eltüntetésében... :) )
TTT = T-TappTwist (ez az elfordulós-lehajolós gyaki, ami még hatékonyabb a csípőre rakódott hájak eltüntetésében... :) )
HTF = Hit The Floor (talajgyakorlat. kétféle van egy könnyebb és egy nehezebb. [mindkettő munkás :)])
KLT = Knee to Little Toe (térd a kislábujj felé. vagyis a térdet toljuk kifelé. lehetőleg csípőből, belső combból indítva, kevésbé a térddel nyomva. ha csak a térdet nyomjuk, akkor sok gyakorlás esetén megfájdulhat, bedagadhat, ilyenkor kötelező pihentetni, esetleg jegelni. Akkor tudunk hatékonyan KLT-ben lenni, ha a csípőnket ténylegesen billentjük, ez máshová helyezi az ízületi terhelést. és önmagában a KLT is.)
NBT = No Big Toe (vagyis a nagylábujj könnyed és nem helyezünk rá súlyt)
TB vagy BT = (Butt Tuck, vagyis maga a csípőbillentés. Itt arra figyeljünk, hogy ez nem egyenlő a fenék összeszorításával! Ez a csípő felfelé-befelé billentését jelenti. Falnál, földön tudod gyakorolni, ha esetleg nem menne, hogy a derekad, a teljes hátad érje a talajt, falat. A fenék csak követi a csípőt, nem annak a szorítása hozza létre a billentést. Sokkal inkább a has behúzása, illetve a köldök gerinc felé behúzása és a mélyhasizom húzása fogja segíteni a billentést. Egy másik képi segítség: szeméremcsontot billentsd a köldököd felé. Arra kell még figyelni, hogy ha erősen koncentrál az ember a billentésre, akkor hajlamos a hátát görbíteni.
Tehát a sorrend a helyes testtartáshoz:
- hajlít a térd
- billent a csípő
- térdkitolás
- vállkörzés hátra
- fejtető [nem az áll!!] felfelé törekszik gondolatban, laza a nyak
(egyvonalban legyen a sarok, a csípő, a bordák, a váll, a fül)

Ja és Lélegezz! :D
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Pár jótanács még a fórumról:

Remember that the instructionals are not *just* for refreshing your form, but more importantly, lengthening and strengthening attachments, muscles, ligaments, knees, arches, hips...... They will help to get everything rehabbed. As you get stronger you can push forward, but for now all you need is Instructional#1! It's not a race, even though it may feel like it at times........

T-Tapp is SO rehabilitative especially appreciated by someone with lots of aches and pains! I know! Hey and if #1 is too much right now, remember you can cut everything down to 4 or even 2 reps, if need be. Use that pause button, kick out, walk around, drink plenty of water to help flush out the toxins.

Jusson eszedbe, hogy az Instructional anyagok nem csak a tartásodat, alakodat frissítik [hozzák helyre], hanem ennél fontosabb, hogy nyújtják, erősítik az ízületeket, izmokat, ínszalagokat, térdeket, az íveket [talp, hát], csípőt... Segítenek mindent helyrehozni, az egészséges állapotot visszaállítani. Ahogy erősödsz, csinálhatsz keményebb edzéseket is, de első körben ami pont elég az az Instructional 1. Ez nem verseny, még ha néha annak is tűnik...
T-Tapp is erősen egészséghelyreállító, főleg azok szeretik, akiknek fáj itt-ott. Én tudom. Ha esetleg az Instr. 1-et is soknak éreznéd kezdetben, tudd, hogy mindig csökkentheted az ismétlésszámot 4-re vagy 2-re gyakorlatonként. [a tökéletes végrehajtásból kevesebb többet ér, mint a rosszból több] Ha gondolod, használd a Pause gombot lejátszáskor, rúgd ki, finoman lazítsd ki a lábakat, sétálj kicsit. És igyál sok folyadékot, hogy a méreganyagoknak segíts a távozásban.

 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Tappogás és étkezés

Sziasztok!
Nem győztem visszaolvasni ::))) pedí csak 6 nap maradtam el. Kimásoltam Sati a tanácsaidat. I1 és I2 a gépemen. Megnéztem a videót az anyukáról. Inspiráló.
Ma én is megmérem magam, sőt ha elég bátor leszek megkérek valakit hogy csináljon egy fotót is.

A kaja terén mit javasol Teresa, bár gondolom ez a szokásos, kevesebb étel, zsír, édesség, este 6 után nem enni.

A tappogók kora és alacsonyabb anyagcsere fokozata nem befolyásolja a fogyást? vagy bízni kell hogy a tapp segít ezen is ::))

Szóval Dindin csatlakozom.

Tappogás és étkezés:
Teresa javaslata a GodMade/ManMade kaják variálása.
GodMade = istenteremtette
ManMade = emberteremtette

röviden: minden, ami zöldség, gyümölcs, nyers, alig főtt (leves, párolt zöldség, stb) az GM
minden ami kenyér, tészta, fagyi, sült az MM

Teresa étkezési terve: 2 nap GM, 1 nap MM
Tehát két napig odafigyelsz, egy napig akár sültkrumplin és fagyin is élhetsz. Természetesen tappogás kíséretében.

Teresa azt mondja, hogy először egyáltalán nem szükséges változtatni az étkezési szokásokon ha elkezdesz tappogni, mert a testnek (meg a lelkednek) épp elég stressz az, hogy átszokjál egy ilyen mozgásformára és rendszeresítsd. Ha már ez jól megy, akkor változtass a kajáláson. Vitaminokat is javasol mindenképpen.

Mindez logikus és nagyon közel áll a lúgosításhoz (amit ugye én preferálok). A vitaminokkal én is egyetértek,főleg a sok izzadás miatt a megfelelő minőségű sópótlásról kéne gondoskodni (4só nevű terméket itt ajánlom), illetve a kalcium-magnézium is fontos az izmok végett (a 4só ezt is tartalmazza).

Izomépítésre nem szükséges a hús! A brokkoli, a csírák, a babfélék (mungóbab pld.) segítik az izomépítést.

A kor tökmindegy. A tapp ugyanúgy hat öregnek is, fiatalnak is. Van a fórumon jópár 50 és 60 feletti nőci is és mind kitartóan tappognak. Persze van, amit kis-sé módosítva (lásd az Instr.-ban a vállcsavarást törölközővel segítve), vagy esetleg egyik gyakit a másikkal helyettesítve (pld. térdproblémák esetén a nagy térdhajlítós gyakik helyett csak a pliéket csinálni de persze erősen ügyelve a KLT-re.)

A tapp konkrétan az anyagcsere-folyamatokon segít, a kiválasztórendszert aktiválja.

Azt még nem tudom hogyan kapcsolódik össze mindez anatómiailag, de már jelentkeztem egy online kurzusra és trénerképzésre, csak még nem tudom, hogy sikerül-e most indulni vagy csak pár hónap múlva... épp lejárt a határidő ugyanis és még nem kaptam választ :rolleyes:
A meghívásukat megismételtem egy másik mailcímre is, de még arra sem kaptam választ.
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
De jó hogy ilyen szépen összeszedted, ez lett volna a következő kérésem :) (persze pont a bonyolultak vannak a gépemen meg I1 ésI2, de legalább most szedem le az elejéről)

És akkor 1 utolsó tisztázandó: elég az I1 és I2 váltása naponta és vasárnap pihi? vagy hasonló rövid -hosszú változat?

Ma teljesítettem I1 et és I2 ből 20 percet

Mivel az I1 rövid, az I2 teljes edzés, ezért igen, az tökéletes ha így váltogatod őket.
Újra: 30 perces és felette = teljes edzés
30 perces alatti = rövid

A teljesekből max. 14 napot lehet egymás után csinálni, aztán kötelező két nap szünet. Ennek sok értelme az elején nincs, mivel még csak tanulja az ember a mozdulatokat.

A rövidekből lehet minden nap csinálni.
De ha csinálsz egy hosszút, ne tegyél mellé rövidet is és fordítva :)
Bár az én jelszavam is néha: "A mohóság nem elég ;)", tudjuk, a kevesebb több! :cool:
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Na, nekem az első valamelyik Tempo volt, totál leizzadtam...de ha még jobban tartom magam, jobban fogok...tehát attól, hogy begyakorlom az I1-2-t nem lesz könnyebb...sőt!

Biza így van! :)
A fórumon is mondták, hogy azért sem érdemes rohanni tovább az alapedzésektől, mert minél erősebbek vagyunk, annál inkább lesz kihívás a már ismert gyakorlatsor is. Érdekes paradoxon. :) A fitneszben ez úgy általánosan nem jellemző. De igaz. Tapasztalom, hogy pld. minél ügyesebben tudom megcsinálni a TTwistet, annál jobban átmozgatja az izmait, mintha mélyebbre hatna... És olyan mint a tűzjárás... nem lehet rutinból csinálni, csakis akkor jó, ha a teljes figyelmem ott van.

Szerintem persze, hogy belefér, hogy mást is tornázol a 30 napban. Úgyis csak önmagunkért csináljuk :) Tehát a feladat az, hogy olyat csináljunk, ami jólesik. Ha épp Alexandra vagy Tony vagy Amy hív jobban, akkor velük mozgunk. Ez egyénenként a mi 30 napunk :) Aztán pihenünk vagy két napot és jöhet a következő :D :D

Ha esetleg rábukkansz még tapp-anyagokra, azonnal csapj le rájuk :) Pld. MORE Rehab és LadyBug. Elméletileg a MORE az pont olyan mint a BWO, csak lassabb és alaposabb. A LadyBug pedig tartalmaz egy-két új mozdulatot is.

De úgy alapjáraton mindegyik edzésanyag ugyanazokból az alapokból áll össze kis különbségekkel, amik azért nagyot tudnak ütni ha ráérzünk a lényegükre. Sokszor már sajnáltam, hogy csak 8-10 ismétlés van a Twistből, mert épp kezdtem ráérezni úgy igazán :) Vagy újabb és újabb gyakik válnak a kedvenceimmé, amint megérzi a testem, hogy hová mindenhová hat egyszerre.
 

kondacsne.rk

Állandó Tag
Állandó Tag
Tappogás

Na ezzel is megvolnánk, megcsináltam a mai(?) tappogni valómat! Friss vagyok és üde, csak a víz folyik még mindig rólam. A hajam olyan mint aki most jött a zuhany alól, de az még ezután fog következni! :) Nagyon jól esett!

No Jó éjszakát mindenkinek!
 

Kanako

Állandó Tag
Állandó Tag
I’ve been trying for years to get my family to incorporate some T-Tapp into their daily routine. Everyone including my 6 year old knows lots of moves but somehow consistency has always eluded us (myself included ). I decided to make a HD contest for the two children that need it most. My hope was that everyone else would be impressed and decide to join in as well. The contest lasted 30 days and required the performance of 8 HDs each day. At the end of the contest we had a HD showdown.

I was pretty amazed at the results. At the beginning they could barely get thru 2 sets with good form. We had to break them up through the day. Both kids were persistent and went to their max and by the middle of the second week they could do all 8 sets in one shot and with good form. It was no where near easy but at the end of the period, all the HDs were done with no exceptions and it was very satisfying to see the fully completed spreadsheets and the thinning waist lines.

The real surprise came yesterday when we did the HD showdown. I knew that the kids could crank out 8 sets in a row easily but neither of them had ever tried doing more. I figured someone would conk out after 16 or 20 sets so I only allotted a half hour thinking that it would be way more than enough time. Well…. After 40 minutes of straight HD’s with great form and no sign of anyone passing out I had to declare a tie since we needed to leave the house.

It was absolutely incredible to see how much strength and endurance can be built up in just ONE month doing only 8 hds a day! The kids were totally shocked at their performance and so were we!
Akkor majd lefordítom én. ;)

Évekig igyekeztem rávenni a családomat, hogy beépítsen egy kis T-Tappot a mindennapjaiba. Habár mindenki -- a 6 éves gyermekemet is beleértve -- már sok mozdulatot ismer, valahogy sosem tudtuk szabályosan végrehajtani őket (én magam sem). Úgy döntöttem, HD (Hoe Downs) versenyt rendezek azon két gyermekem között, akiknek a legnagyobb szüksége volt rá. Azt reméltem, mindenkit lenyűgöz ez majd, és ők is csatlakozni fognak. A verseny 30 napig tartott, és minden nap 8 HD-t kellett elvégezni. A verseny végén egy HD döntőt tartottunk.

Igencsak elámultam az eredményen. Kezdetben alig tudtak 2-őt megcsinálni jó tartással, tehát szét kellett osztanunk a 8-at a nap folyamán. Mindketten nagyon kitartóak voltak, és beleadtak mindent. A második hét közepére már mind a 8-at végig tudták csinálni egyszerre, ráadásul jó tartással. Közel sem volt könnyű, de a 30 nap végére az összes HD-t elvégezték kivétel nélkül, és elégedetten néztük a kitöltött edzéstervet [gondolom, naptárszerű táblázatot csináltak] és az egyre vékonyodó derekakat.

Az igazi meglepetés tegnap ért, mikor megtartottuk a HD döntőt. Tudtam, hogy a gyerekek könnyen meg tudnak csinálni 8-at egymás után, de egyikük sem próbált még ennél többet elvégezni. Úgy gondoltam, egyikük kidől majd 16 vagy 20 után, ezért fél óra időtartamot jelöltem ki, mert azt hittem, hogy ennyi idő bőven elég lesz. Nos... 40 perc folyamatosan és tökéletesen elvégzett HD után még mindig bírták volna, úgyhogy végül én állítottam le őket, mert el kellett mennünk otthonról.

Egyszerűen hihetetlen volt látni, hogy mennyi erőre és kitartásra tettek szert csupán EGY hónap alatt, miközben csak 8 HD-t csináltak naponta! A gyerekek teljesen ledöbbentek a teljesítményüktől, hát még mi!



Megvolt a méreckedés, most már csak a fénykép kell, amit megejtünk később a mai nap folyamán (mindketten elég későn értünk haza). Én ma BWO+-t csináltam, de előtte vásárolni voltam, úgyhogy már az elején is tiszta víz voltam... a végére pláne. :D Ma majd úszni szeretnék egyet, ha minden jól megy... Szorítsatok!! :D
 

Rinci55

Állandó Tag
Állandó Tag
és itt is meg lehet nézni és jegyzetelni a HD-t


más technikai kérdés?

hogyan írjátok ki milyen formában DVD-re? (már annak is örülök hogy a gépemre leszedem, de jó lenne ha nem csak itt tudnám használni)
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

nektek nem fáj a térdetek?

Sati! Erről nem írnak vmit?

máskor is volt, hogy új mozgásnál, pl kick-box aerobik éreztem, de ez most rosszabb. Fáj és meg van dagadva,menni és állni nem túl jó, főleg a láb kiegyenesítésénél vannak gondok.

most megpróbáltam felvenni a tappos pózt, na, az tetszett neki :-D

Nemcsak neked, hanem minden tappogónak válaszolok....
Kb. az 510. oldalunktól számítva írok a tappogásról, hozom át a tanácsokat a másik fórumról és fordítom is őket, hogy aki nem tud angolul és nem olvas annyira részletesen róla mint én, azért a legfontosabb alapokkal tisztában legyen.
A tapp más mint a többi torna, mint ahogy az előbb is írtam, kb. XXI. századi gyógytornának hívnám, ami elég hatékonyan dolgozik a testtel.
A javaslatom: tessék venni a fáradtságot és kattanjatok vissza az 510. oldalhoz és vagy mentsétek el magatoknak, vagy olvassátok végig az ÖSSZES hozzászólást a témában, mert minden áthozott és megvitatott dolog ezzel kapcsolatosan fontos! Sokat írtam benne a kivitelezésről, a miértekről, hogyanokról is. Most is azt mondom, használd az józan paraszti eszed és ne okozz a testednek óriási stresszt azzal, hogy a nulláról akarsz azonnali eredményeket látni úgy, hogy végigkergeted az izmaidat egy igencsak igénybevevő mozgáson.
A tapp olyasmi kicsit (az én számomra legalábbis) mint egyfajta meditáció. Figyelem és fókusz szükséges (nem feszült koncentráció, mert az nem meditatív), hanem ellazult figyelem, ami pontosságot hoz magával.
Az elmúlt két napi hozzászólásokat olvasva úgy tűnik, hogy olyan lett itt a tapp mint valami drog. Könnyű rászokni az igaz :D De engedd magad fejlődni benne, ne kapkodj és meghozza az eredményét. És sokkal többet hoz. Hoz magával türelmet, békét, figyelmet, javult fókuszt, több test- és önismeretet. HA HAGYOD. Ha csak belecsapsz mint a lecsóba, akkor még csak nem is fog úgy hatni, hiszen a mohósággal elveszik a lényeg, az apró részletek kihullanak, pedig ebben pont azok a legfontosabbak. Az, hogy megtanuld használni a tested és együtt dolgozni vele. Hogy megismerd és uralni tudd, hogy te irányíts, hogy tudatában legyél az izmaidnak, a légzésednek, hogy egyszerre tudj ellazult figyelemben létezni.

A térdfájásról is írtam korábban. Nagyjából ezt: ha térdből nyomsz kifelé és közben nem billentesz eléggé (ami ugye nem a popsiszorítás, hanem a hasizommal behúzás), akkor a térded fájhat és be is dagadhat, és akkor pihentetni és jegelni kell. Ha viszont elsősorban a billentésre figyelsz és utána a térdedre és utána a válladra, akkor a három összeáll egy egésszé.
Az is elég első körben ha ezt gyakorolod, hogy maga az állás jól menjen. Érdemes lelassítani a gyakorlatokat. (használd a pause gombot!) Lassan emeld a térded, lassan fordítsd a csípőt, stb. És közben figyelj, hogy megtartsd az elsődleges izommunkákat, ami itt a billentés, a térd és a váll. És persze lélegezz! :) Hidd el, már pusztán ebbe is bele lehet izzadni.
Napi 8 HD ilyen lassított, odafigyelt módon felér egy fél óra egyéb kemény tornával!!! Csak próbáld ki, meglátod!

Most a matracolás végett nem sikerült teljes edzést csinálnom, de kora reggelente megcsináltam az OIP-et és 8-8 HD-t lassított felvételként. Egész nap energikus voltam tőle és éreztem, hogy aznap átmozgattam mégiscsak az izmaimat. És nem tartott tovább 10 percnél!

Lehet azt is, hogy egy-egy gyakorlatozás során kiválasztasz magadnak egy figyelemfókuszt és arra koncentrálsz, hogy az jól menjen. Mondjuk csak a billentésre az egyik nap, csak a KLT-re a másik nap.

Engedd meg magadnak, hogy újra tanuló legyél és újratanítsd a tested a figyelmes, fókuszált munkára. A gyerekek sem egy nap alatt tanulnak meg járni. Nekünk sem két edzés alatt fog megjavulni az, amit az egész napos,sok éves széken ülés tesz a testünkkel. Mindenkinek máshol van az erőssége vagy a gyengesége. Nekem pld. tökéletesen megy a billentés, a térdtolás, a válltartás, mert 10 év hastáncoktatás van mögöttem és ez ott is fontos volt mindig (legalábbis én így tanítottam, ami nem általános....). Ugyanakkor az én kihívásom az, hogy a lábujjaimat előre nézve tartsam, mert eléggé kacsában állnak kifelé. A túlsúly rásegít a láb elfordítására, így nekem arra kell a külön figyelmemet fordítanom, hogy ezt megtartsam. Így sima séta közben, vagy buszra várás, vagy a gép előtt ülés közben is figyelek arra, hogy a lábujjaim előre nézzenek, a talpaim külső éle párhuzamos legyen.
Valakinek a billentésre kell jobban figyelnie. Ismerd meg a tested, ismerd meg önmagad. Lásd azt is, hogy hogyan hat mindez a lelkedre, az önbizalmadra, a jókedvedre, a kapcsolataidra másokkal, a kommunikációdra. Minden összefügg mindennel. Használd ki a lehetőségét annak, hogy újra tanulhass és ne rohanj. A tested nem fut el előled :)

Na regény lett.... csak tele voltam lendülettel :)
Kérlek olvassátok át a témáról szóló anyagokat, nem véletlenül lettek áthozva, lefordítva, megosztva.
Ahogy elnézem a Tapp-mozgalmunk nagyobb iramban száguldott be az életünkbe, mint a tegnapi hatalmas orkánszélvihar :D
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Az előzőekhez: akinek nem inge, nyilván ne vegye magára :)
Akinek viszont inge, az biza olvasson! :)

Általános adagolási módok:

1. vagy napi 15 perc
2. vagy kétnaponta 30 (vagy 30+ perc) tehát teljes edzés
3. vagy naponta teljes edzés maximáltan 14 napig, utána két nap kötelező pihenő és utána kétnaponta teljes edzés.

Pihenőnapokon pedig a kiegészítő gyakikból lehet válogatni.
Pld. OIP/HF + HD.
Pld. csak karok
Pld. csak lábak (Diva derriere vagy Awsome legs) ezek papírosan vagy az ingyenes letöltőkben megvannak
Pld. csak HD lassan
Pld. csak TTwist lassan
stb.
Mindegyikből 8 ismétlés.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére