T-Tapp a gyakorlatban

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Csináltunk képeket a jelen állapotról. Hát, ahogy most szembenéztem a valósággal (ez ugye jobb, mint a tükör), komolyan a sírás kerülget. De tudom, a tapp, az étrend és az akarat segítségével gyökeresen megváltozik minden. :)

Na ez ismerős. Régen úgy voltam vele,hogy mindig bazi kövérnek láttam magam a fotókon. Volt, amit el is dugtam magam elől is :)
Aztán amikor évekkel később megnéztem, érdekes módon nem láttam magam kövérnek rajtuk és csodálkoztam, hogy akkor vajon miért...

Két hete viszont az a kellemes meglepetés ért, hogy pont ellenkező élményem volt. A barátnőm megkért, hogy tanítsam már meg az 5 tibetire és fel is vette videóra, ahogy csinálom, hogy emlékeztesse magát. Amikor visszanéztem, a szokásos rossz élményt vártam (ráadásul videón az ember csak még kövérebbnek tűnik általában). Ehhez képest meglepődtem, hogy jééé nem is olyan nagy a hasam... jééé egész jól látszik, hogy izmosodott a fenekem.... jééé a combom sem olyan vastag....jééé milyen tök jól csinálom a kutyát :D :D :D
Szóval ilyen az én életemben még nem volt :D :D (ekkor már 5 hete tappogtam rendszeresen)
És amikor feljött rám a miniszoknyám, látnotok kellett volna, ahogy illegettem magam a tükör előtt :D Felhívtam még anyukámat is, hogy húú képzeld... erre mi a válasz? "jaj ne vegyél fel miniszoknyát, olyan vastag a combod..." - Kösz anyu... :(
Aztán mondtam, hogy bazira nem érdekel, hogy vastag-e, a lényeg, hogy épp belefértem a szoknyámba és ha valakinek nem tetszik a combom, majd elfordul :) Másrészt akkor dumáljon bárki is vastag combokról, ha előbb végigcsinálja velem az órámat ;):cool:
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
hát én most eléggé szégyellem magam ahhoz hogy megmutassam. :(
olyan ciki. :(

és azért én jóval túlsúlyosabb vagyok, mint itt bárki (a magam jóval több, mint 100 kg-jával)
 

zsuzso100

Állandó Tag
Állandó Tag
És amikor feljött rám a miniszoknyám, látnotok kellett volna, ahogy illegettem magam a tükör előtt :D Felhívtam még anyukámat is, hogy húú képzeld... erre mi a válasz? "jaj ne vegyél fel miniszoknyát, olyan vastag a combod..." - Kösz anyu... :(
Milyen kedves! :confused:
Hány centit fogytál a tappogás óta? Már 5 hete csinálod? Olyan rég volt?
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Milyen kedves! :confused:
Hány centit fogytál a tappogás óta? Már 5 hete csinálod? Olyan rég volt?

Nem tudom mennyit fogytam centiben. Nem mértem az első mérés óta. Már júni 24 óta tappogok rendszeresen :D
A mérlegre ráálltam vagy két hete, de kb. 3 kg-val többet mutatott, úgyhogy gyorsan le is ugrottam róla és belöktem a szekrény alá, hogy ne is lássam :) Úgyis a centik számítanak és a miniszoknyám elég ösztönző volt, hogy ne a mérleget nézzem. Végtére is izomsűrűséget építünk... ;)
 

zsuzso100

Állandó Tag
Állandó Tag
Megint túlterhelt volt a szerver. :-(

Nem a kg számít. Rólam nem sokan mondanák meg, hogy 80 kg vagyok (182 cm)

Na, megyek aludni, mert éhes vagyok...mielőtt eszek valamit.
 

Zula

Kitiltott (BANned)
Az új anyag, ami fel lett rakva, azt hogyan kell csinálni? Több különböző fájl, olyan fura.


Hali,


A TappCore Dvd egy specialis kiegeszito anyag.
Kulonallo 9 pici kis egysegbol all. Ezek a nyujtasra, rugalmassagra es az egeszseges szivmukodesre alapulnak.

Ezek a gyakorlatok a testi eronlet fejlesztesen kivul stimulaljak a jobb-bal agyfelteke mukodeset is.

Eredetileg ez egy olyan osszeallitas, amit gyerekek (ovodas kortol gimisekig) is alkalmazhatnak ( a leirasban amit bemasoltam olvashatsz erre vonatkozo reszt).

Ezeket a Tapp alapmozgasokat, Theresa Tapp ajanlja a mini workoutok-hoz kiegeszitesnek, de onalloan is vegezheted, egymasutan, vagy egymastol fuggetlenul, kulonosen akkor, ha nem all rengelkezesedre eleg hely es ido tobb sportolasra.

Nagyvonalakban ez az a lenyeg.

Udv,

Zula
 

dindin19

Állandó Tag
Állandó Tag
Megcsináltam az arms-t, először.

először azt hittem, semmi új, ezeket már tudom. na aztán jött az a madárijesztős gyakorlat, s onnantól kezdve leshettem, mit is csináljak. Jól esett nagyon!meglepő, hogy súlyzó nélkül is miket lehet csinálni, és hogy hogy elfárad tőle az ember, persze csak kellemesen.

és hogy hogy kiszárad az ember szája! jókor jött a vízszünet. Nem tudom, hogy Tereza hogy bírja, hisz ő még beszél is! na jó,biztos van neki egy kis rutinja, s előnye hozzám képest :-D
 

Enci79

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Tegnap este, miután ágyba bújtam, még volt egy kis OIP, elalvás előtt.
Ma reggel BWO+ volt terítéken + OIP/HF.
Zuhany. Reggeli. Rohanás melóba.
Ha jól láttam a BWO+ pont olyan mint az I1 csak a végén a kiegészítés a HD.
zsuzso
Köszi a gratulát! Én Leslie-t is nagyon szeretem, bár néha a csacsogása/vihogása kiborít. De maga a módszere nekem nagyon bejön.

AHA moment (új felfedezéseim)

Ma reggel megjött a havim. A szokásos velejárók viszont elmaradtak. Gondolok itt arra, hogy leszakad a derekam, szétbomlik az alhasam és kőkemény a mellem.
Nem fáj a derekam, nem fáj a hasam. A mellem egy picit érzékeny, de lényegesen jobb a helyzet.
+
első nap rendszerint migrénem van. Remélem nem kiabálom el, de most még tök jól vagyok.
Na, back to work. Meló van :(
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Tapp-tipp:

Étkezés után (15 percen belül) egy sorozat HD elvégzése kiiktatja az evés utáni "ködöt" a fejből és serkenti az emésztést.

Na mondjuk ha valaki megeszik egy rakat csülökpörköltet galuskával, az nehezen emelgetné a lábát HD-hoz :)
 

Elendke

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne siesd el a váltást az anyagok között.
Ugyanakkor remélem sikerül letölteni és akkor már bármikor elővehető ha arra vágysz.


Sikerult, koszonom mindenkinek!! Vegul az exploreres megoldas tunt jonak.
Nem sietek sehova, csak olvasom, hogy OIP...es megfordult a fejemben, hogy en ilyet meg nem is lattam. Gondoltam megnezem magamnak.
Igazan mozgekony vagyok, es nagyon szeretem csinalni ezeket a gyakorlatokat. Tudom, hogy a kevesebb tobb, de tele vagyok energiaval, egesz nap pattogok, es szep lassan a gyakorlatok vegrehajtasa soran erzem, hogy majdnem minden kriterumnak megfelel, amit csinalok(volt mar, hogy eldoltem, mit egy krumpliszsak az egyensulyozas kozepette, mert mezitlab csinalom a gyakorlatokat...utana attol lett izomlazam, hogy kb. negyed oran keresztul a padlon fekve magamon nevettem). Iszonyuan koncentralnom kell, neha fejben jobban elfaradok, mert minden kis dolgogra figyelnem kell.
Tegnap ebedkeszites alatt azt vettem eszre, hogy kulso talpelek parhuzamosak, terdet behajlit es kitol.....
Tereza anya hangjat pedig nem almomban, hanem ebredes utan szoktam hallani....mintha hivna, hogy lojjek ki az agybol es irany a tapp.
Most 14 napos teljes edzest tervezek, utana pedig ket nap szunetet. Kb. 3 het mulva keszulok haza Magyarorszagra, es kivancsi vagyok, hogy az otthoniak mit vesznek eszre rajtam. Igazabol ok lesznek az en biraim. :cool: Nagyon elvezem, nem erzem megeroltetonek. Nagyon szeretnem, hogy a masik allando mozgasformam melle (pilatesz) ez is allandosulna. Szeretem a pilatest, de neha tul lassu, es valami masra vagyom, ezert szeretem a SATI-t es a step it max-ot, mert mozgalmas.

Eszrevettem valamit. Irtam, hogy keveset iszom. Most naponta csak ket decivel iszom tobbet, mint az elozo napon, mert irtad is, hogy ne egybol menjek fel 3 literre. Ennek kovetkezteben a gyakorlatokat vegezve igazan megizzadok, nem mint elotte (akkor neha ereztem, hogy hiaba tornaztam, nem izzadtam, csak vegtelenul elgyengultem, es semmi haszna az egesznek). Valahogy konnyebben mennek a mozdulatok, es tobb ideig kitartok.
(Igaz, hogy ejszaka is eljarok a wc-re, mert a holyagom majd szetdurran... :) )

A masik tapasztalat pedig az, hogy a napi bevasarlas soran fel kell kapaszkodnom egy oriasi emelkedon. Kb. 3-4 hete meg majd meghaltam, mire felertem. Fajt a terdem a labam, alig kaptam levegot... :) Most pedig felerek es nem erzek semmi kulonoset!
Ugyhogy mar ezert is megerte!

Jezus...ne haragudjatok, de ugy belejottem. :rolleyes:
 

Szamira

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!


Tegnap a konyhában vagyok lányommal kettesben, egyszercsak megkérdezi:
- anya nem fárasztó ilyen sokáig behúzott hassal állni?
- ??? Nem húztam be a hasam...
- Pedig úgy néz ki.:D:D:D

Tegnap felpróbáltam egy régebbi nacit, és rámjött.:p:p:p

Tappogok szorgalmasan minden nap egy kicsit és közben igazgatom magam, mert még elég hamar kiesek a jó tartásból, de érzem, hogy napról napra jobb vagyok, könnyebben mennek a gyakorlatok és a bőröm is totál kisimult.

Egy kicsit volt narancsbőrös a combom, de az eltünt teljesen.
Azt fontolgatom, hogy veszek magamnak egy bikinit mire megyünk nyaralni augusztusba.:p
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Csajok! Remek hírek!! Gratulálok! :)

Elendke, bizony inni kell, a szervezet, az ízületek nagyon igénylik.
Gondolj csak arra a hasonlatra: amikor nem iszol, az olyan a szervezetednek, mintha sivatagban gyalogtúráznál. Aki sivatagban csak egyetlen korty vízhez is jut, még sokkal tovább bírja a menetet, mint az, aki nem jut ahhoz az egyetlen kortyhoz... :)

Én is úgy pucolom a zöldséget otthon: lábujjak előre, billentés, váll hátra. :)
Ja és minden előrehajlásnál (fogmosásnál is), lehajlás előtt először behúzom a hasam és csak utána hajolok. Isteni hátkímélő és még a has is erősödik.

Tipp a lapos hashoz:
Állva: 7 mp-ig tartó mély belégzés (laza has), majd 7 mp-ig tartó hosszú kilégzés, miközben a köldöködet belehúzod erősen a gerincedbe.
Ugyanez fekve (talpak a popsinál, vagyis felhúzott lábak) [a fekvő része pilatesből van]:
Legalább 4-5 mp-ig belégzés (laza has), majd 4-5 mp kilégzés, köldök a gerincbe húzva.

Ha valakinek nem elég nagy még a tüdőkapacitása és a 7 mp-es légzés nehéz, akkor egész nyugodtan csinálja 4 mp-ig. Hatni fog...
Ezt is max. 8x egyszerre, mert az ilyen kontrollált légzés a szívet is átdolgoztatja és hosszabb távon terhelve van...
És belégzés közben ne felejtsétek kiengedni, ellazulni a hasat, hogy oda is áramoljon a levegő. ;)
 

zsuzso100

Állandó Tag
Állandó Tag
Csajok!
Mindenkinek gratula!!

Ebéd utáni HD kipipálva...milyen ködről is van szó?

Mindenkinek olyan hamar és olyan jó eredményei vannak, ez annyira jó!

Elendke!
Nagyon fontos a víz! Főleg azért, mert sokszor ivás helyett is eszünk :-(
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Csajok!
Mindenkinek gratula!!

Ebéd utáni HD kipipálva...milyen ködről is van szó?

Mindenkinek olyan hamar és olyan jó eredményei vannak, ez annyira jó!

Elendke!
Nagyon fontos a víz! Főleg azért, mert sokszor ivás helyett is eszünk :-(

Na nekem is megvolt a HD kaja után. Igaz kicsit késtem vele, túl voltam a 15 percen... hozzátettem még pár kargyakit is.
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
OIP-et még nem csináltam. Megnéztem, meg nagyjából elolvastam (amennyire én alig beszélek angolul), és oda jutottam, hogy nem merem elkezdeni, mert mi van ha rosszul csinálom, és kárt okozok magamnak.
Megtenné nekem valaki, hogy ezt az egyet lépésről lépésre leírja?
Hálás lennék érte nagyon.
 

Enci79

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nekem is meg volt az ebéd utáni HD, igaz 35 perccel ebéd után. Deee meg volt.
Yes WE can!

Lehet valami abban a ködben, mert én ebéd után mindig úgy el tunyulok, hogy már alig dolgozom valamit.
Most viszont kiszámlázok mindent, úgy érzem.
Pénzügyes - mindenes vagyok egy szállítmányozó cégnél.
Még fel si hívok egy - két megbízót pénzbehajtás céljából ;)

Jó munkát mindenkinek!
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nekem is meg volt az ebéd utáni HD, igaz 35 perccel ebéd után. Deee meg volt.
Yes WE can!

Lehet valami abban a ködben, mert én ebéd után mindig úgy el tunyulok, hogy már alig dolgozom valamit.
Most viszont kiszámlázok mindent, úgy érzem.
Pénzügyes - mindenes vagyok egy szállítmányozó cégnél.
Még fel si hívok egy - két megbízót pénzbehajtás céljából ;)

Jó munkát mindenkinek!

hihi :D a tappogásod miatt a későn fizetőknek annyi :D :D
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Oip

Szeretnék kérni egy kis segítséget.
OIP-et még nem csináltam. Megnéztem, meg nagyjából elolvastam (amennyire én alig beszélek angolul), és oda jutottam, hogy nem merem elkezdeni, mert mi van ha rosszul csinálom, és kárt okozok magamnak.
Megtenné nekem valaki, hogy ezt az egyet lépésről lépésre leírja?
Hálás lennék érte nagyon.

Először is: ne félj tőle! :)
A HTF anyagban igen jól látszik, ahogy T. csinálja, csak elég gyorsan pörög :) Én sokkal lassabban szoktam, hogy érezzem is.

- Hanyattfekszel, lábakat felhúzod (talpak a talajon popsiközelben)
- Kicsit felemeled a csípődet (nem túl magasra)
- Billentesz
- Ellazítod a hasat, de a popsi tartja a billentést
Bal oldalon kezdünk
- Bal tenyéréleddel megkeresed a csípőcsontodat és a kézéledet benyomod a hasüregbe, jobb kézzel tolod lefelé a bal kezed, így segítve a mélyebbre hatolást.
(nem kell félni, csak annyira nyomsz úgyis, amennyire érzed, hogy kényelmes. egy pici kényelmetlenségtől nem kell megijedni, az rendben van. a lényeg, hogy ne fájjon. nem fog fájni különben, mert ebben a testhelyzetben olyan nagyon mélyre úgysem tudsz nyúlni.)
- Majd a bal tenyereddel a hasadat befelé tolod a hasüregbe a köldököd irányába.

- Uez jobb oldalon.
- Majd még egyszer bal és még egyszer jobb oldalon

- Középre helyezed mindkét kezed ujjait a hasad alsó felére (ahonnan a hasad kezdődik) (most is laza a has)
- Benyomod mindkét kezed ujjait a hasüregbe (csak addig, amíg kényelmes, de érezd), és az egész hasadat felfelé tolod a köldök felé.
- Még egyszer ugyanezt.

[tehát JB, JB, Közép,Közép]

- Ezután a hasad alsó részére rakod a tenyered és rányomsz a hasadra, a hasaddal pedig ellentartasz. Így egy feszülést érzel az izomban. Ezt a nyomást tartod 4 számolásig.

- Majd újra rányomsz és elkezded pumpálni felfelé a feneked 20x (tehát emeled a csípőt a popsival billentésben, miközben ellentartasz a hasaddal a kezednek)

Ebben a gyakorlatban valójában nem a szerveket tologatjuk, hanem a "transversus abdominis" nevű izmot dolgoztatjuk, ami a szerveinket tartja. Ez az izom dolgozik akkor is, amikor köhögünk vagy nevetünk. Ez dolgozik akkor is, amikor wc-n ülsz és rányomsz "hassal". Ilyenkor a beleidnek segítesz.

Egy másik változatban T. nem úgy használja a feszítést,hogy 4 számolásig, hanem úgy csinálja,hogy amikor benyomsz balra és éppen tolod befelé/felfelé a tenyereddel, közben csinál egy feszítést-lazítást. Uígy a másik oldalon is.
Érdemes kipróbálni, mert ebben a pozícióban elég jól lehet érezni az izom megfeszülését.

Ha szeretnéd megtalálni úgy egyébként ezt az izmot, akkor állás közben is lehet. Kicsit benyomod az ujjaid az alhasadba (ahol kezdődik a hasad), majd köhintesz egyet. Érezni fogod,ahogy megfeszül.
 

Enci79

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
OIP-et még nem csináltam. Megnéztem, meg nagyjából elolvastam (amennyire én alig beszélek angolul), és oda jutottam, hogy nem merem elkezdeni, mert mi van ha rosszul csinálom, és kárt okozok magamnak.
Megtenné nekem valaki, hogy ezt az egyet lépésről lépésre leírja?
Hálás lennék érte nagyon.

Szia!

Hááát én lefordítottam, de ez nagyon szabad fordítás. Az angolom közepes.
Remélem segítek vele .... és remélem Sati átolvassa és jóváhagyja. :rolleyes:
Érzéssel nyomogasd a pocidat és nem lesz gond. :)

Eredetileg ezt képekkel együtt elmentettem egy szép world doksiba, csakhogy én még nem tölthetek fel/le... mert újjonc vagyok :(

"A szervek helyre tétele"
Kezdő pozíció
Feküdjünk hanyatt, hajlított térdekkel és húzzuk a lábainkat amennyire, csak tudjuk közel a fenekünkhöz. Érezzük, ahogy a szerveink a gravitációs vonzásnak köszönhetően, szinte a gerincünkhöz lapulnak. Feszítsük meg a fenék izmainkat és érezzük, ahogy a szerveinkfelfelé elmozdulnak, a mellkas irányába.


Első lépés
Tartsuk a fenék izmainkat feszesen. Tapintsuk ki a bal csípőcsontunkat és ennek a belső oldalán, finoman nyomjuk be az ujjbegyeinkkel a szerveket, majd a tenyerünkkel görgessük befelé (a hasunk középpontja felé). Ismételjük meg.


Második lépés

Tartsuk a fenék izmainkat feszesen. Tapintsuk ki a jobb csípőcsontunkat és ennek a belső oldalán, finoman nyomjuk be az ujjbegyeinkkel a szerveket, majd a tenyerünkkel görgessük befelé (a hasunk középpontja felé). Ismételjük meg.

Harmadik lépés
Tartsuk a fenék izmainkat feszesen és helyezzük a kezeinket az alhasunkra, a vízhólyag alá. Nyomjuk be az ujjbegyeinkkel a szerveket, majd a tenyerünkkel görgessük felfelé. Érezhetünk egy kis kényelmetlenséget, ahogy a szervek előrenyomulnak a mellkas irányába.



Negyedik lépés
Tartsuk a tenyereinket a hasunkon és szorítsuk össze a has izmainkat. Tartsuk 8 mp. Tartsuk a pozíciót még 8 mp-ig, de ezúttal vegyük le a kezeinket a hasunkról. Miközben fenntartjuk a fenekünket, 20 szor emelgessük a fenekünket. Figyeljük arra, hogy közben ne tegyük le a fenekünket a padlóra, és ne lazítsuk el a fenékizmainkat. Engedjük le a csípőnket a padlóra és pihentessük 8 mp-ig. Ismételjük meg az egész sorozatot. Majd folytassuk a „fél békával” (Half Frog).
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére