T-Tapp a gyakorlatban

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Lúzerbubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Húú sok kérdés... akkor szép sorjában! :)

1. Zula, köszönjük a feltöltést!!! kiss
2. Paraplui, köszönjük a könyvet!! kiss
(amikor megrendeltem az amazonról a tapp könyvet, a rendszer folyton ezt a másikat akarta "rámsózni", hogy vegyek már :D)

Enci79, Naná, hogy csatlakozhatsz! Csak ügyesen, fokozatosan tappogj :)

Lúzerbubu, Szerintem valamit rosszul csinálsz. Mégpedig azt, hogy a bokádból próbálsz kifelé tolni. Koncentrálj a csípőből való kitolásra és a belső combot is segítségül hívhatod. Amúgy ha a billentés elég erős, a térdek automatikusan is kezdenek kicsit kifelé tartani, erre még rá tudunk erősíteni. Így nem a bokád és nem is a térded fog feszülni, hanem az erőközpontod dolgoztatod keményen.

Rinci55, Itt is köszi az átpakolásokat :p
Cipő... én is egy nike aerobic cipőben csinálom a tappogást. A mhelyen pedig mezítláb a HD-okat. Azt mondják, hogy a talajgyakikat lehet cipő nélkül, vagy akár nehezített talpú cipővel is végezni (aki ilyet szeretne, keressen priviben).
Szerintem jó a futócipő is. Az a lényeg, hogy érezd, hogy jól tartja a lábad.
Páran tappognak mezítláb is, de Teresa is azt mondja, hogy a mezítlábas tappogást inkább nem javasolja, maximum a haladóknak csak. Ugyanis először amúgy is túl sok dologra kell figyeljünk a testünket illetően, a mezítlábazás pedig nem ad (kezdetben) akkora támaszt. Volt olyan is (a sikersztorik között) aki lapospapucsban tappog (bár az is speckó papucs volt).
Én a magam mozgástapasztalatai alapján azt mondom, hogy egy jó sportcipővel tappogjunk. Mezítláb nem olyan a talajfogás. Másrészt a talajgyakiknál a spiccet mezítláb sokkal erősebben tudjuk tartani, ami a tappogásban ezesetben nem előny, mert túlfeszítjük a boltozatot. Mi viszont más területeket szeretnénk megcélozni.

Én beleszerettem egy sportcipőbe, amit a tappfórumon találtam, de nem biztos, hogy itthon is lehet kapni, megrendelni meg túl sokba kerülne a szállítási költség miatt, na meg felpróbálni sem tudnám ugye. De gyönyörűűűűű, első látásra szerelem :D

http://shoes-handbags.hsn.com/womens...003004_xp.aspx

Köszönöm a választ!
Még azt szeretném megkérdezni, lehetséges-e,hogy a bokám szalagjai túl merevek,mert igazán magától a roggyantott térdnél is feszül csak akkor az achilles inam. Amikor meg külső lábélre helyezem a testsúlyt akkor a külső bokaszalagokra terhelődik ez a fajta nyújtás.
 

Rinci55

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Bennem pár napja megy a motoszka, és most felteszem a kérdést. Részemről 20 kg tól szeretnék megszabadulni és valószínű én vagyok itt a korelnök a magam 54 évével. De akkor Amerikában sokan ennek többszörösétől szabadultak meg többen 50 éves korukban ha jól nézelődtem. Írnak a bőrükröl valamit? Alkalmazkodik ehhez? nagyon bízom hogy igen!!! de ha olvastatok erről valamelyik fórumon légyszives írjátok meg.
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Bennem pár napja megy a motoszka, és most felteszem a kérdést. Részemről 20 kg tól szeretnék megszabadulni és valószínű én vagyok itt a korelnök a magam 54 évével. De akkor Amerikában sokan ennek többszörösétől szabadultak meg többen 50 éves korukban ha jól nézelődtem. Írnak a bőrükröl valamit? Alkalmazkodik ehhez? nagyon bízom hogy igen!!! de ha olvastatok erről valamelyik fórumon légyszives írjátok meg.

Teresa egy "brushing" programot ajánl erre. Vagyis kifejezetten erre a célra készült kefével végigkefélni a testet.
Az elején azt mondtam, hogy úgy gondolom, ez már csak még egy bőr lehúzása az emberről (majdnem szó szerint :) ), de otthon van egy dörzsieszközöm (nem kefe) és azzal párszor már kipróbáltam. És jólesett. Azt nem tudom, hogy hatott-e, hiszen nem rendszeresen csináltam, viszont jó érzés volt. Azt mondják érdemes edzés előtt úgymond bemelegítésnek kefélgetni, ill. edzés végén is. Én inkább a végén csináltam (akkor jobban esett).

Ez elméletileg (de sztem gyakorlatilag is) rásegít még pluszban az anyagcsere-gyorsulásra, ill. a bőr feszességére.
Mondjuk szerintem kefélgetés nélkül is feszes marad a bőr, hiszen nem diétával fogyunk, hanem izomépítéssel.
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a választ!
Még azt szeretném megkérdezni, lehetséges-e,hogy a bokám szalagjai túl merevek,mert igazán magától a roggyantott térdnél is feszül csak akkor az achilles inam. Amikor meg külső lábélre helyezem a testsúlyt akkor a külső bokaszalagokra terhelődik ez a fajta nyújtás.

Igen, úgy tűnik, hogy tényleg lenne mit nyújtani :)
Először, mielőtt belekezdesz a gyakikba, csinálj pár spicc-pipa mozdulatot a lábaddal. Van erre egy jó jógagyakorlat is (ez jó a visszeres lábra is)
Hanyattfekvés, talpak a popsinál a talajon (tehát lábak felhúzva).
Egyik lábadat kinyújtod és miközben végig nyújtva tartva felemeled derékszögig, addig váltogatod a spicc-pipákat, majd mikor leereszted a lábad, ugyanúgy váltogatod. Aztán a másik lábaddal is uez. (a billentést itt is kell tartani a csípővel)

Tappban is van az Awsome Legs gyakorlatsor, ami jót tesz és ugyanúgy szépen formálja a lábakat.
Jógában még a kutyapózt tudom ajánlani az achilles nyújtására. És érdemes napközben is spicc-pipákat csinálni lassan, légzéssel kísérve, érezve a nyújtást. És a bokakörzések is javasoltak.
 

jubena

Állandó Tag
Állandó Tag
A brushing" programot már régóta használom, persze időnként alábbhagy a lelkesedés sajnos. Nagyon jó hatása van a bőrre, és a helyes végrehajtás élénkíti a nyirok áramlását. Mindig lábtól felfelé, körkörös mozdulatokkal, illetve e kezeket vállalat ui. a szív irányába haladva kefélgessük.
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello Sati15,


Magam is tappogok, ezert is vannak anyagaim. En is beletartozom az otthon levo kicsi gyerekes anyukak korebe, Theresa elsodleges celpontjakent. Konnyebb itthon tornazni, mint elmenni a gym-be egy-ket orara, bar az is osszejon neha.

A T-Tapp eleg regota letezo edzesforma. Erdekes, hogy jo par evnek kell eltelni ahhoz, hogy egy ilyen remek dolog is elterjedjen jobban a vilagban.
Amit az anyukakrol irtal helytallo, itt Amerikaban.
Nekem az a megfigyelesem, hogy az atlag amerikai nagyobb tesstomegu, mint az atlag europai. Az atlag no itt teltebb, mint pl. otthon, Magyarorszagon. Az anyak itt nagyatlagban sokkal tobbet szednek fel szules utan, mint Mo-on, vagy europaban.
Sokkal divatosabb valahol kint enni kajaldaban, ki tudja milyen zsirral keszitett eteleket, mint otthon nekiallni fozni valami taplalot, de egeszsegeset. Ahogy en latom.
Eppen ezert sokkal nagyobb a kereslet mindenfele egeszsegprogramra, es szerintem ezert is sikeres a T-Tapp, mert gyors eredmenyt mutat, meg a nagy fokban elhizottak koreben is.
Es nem kell hozza ugralni, fulladozni a lihegestol, vagy szetverni az ember terdizuletet.

Az oroszok az egeszseges eletmodrol es a termeszetes gyogymodokrol legalabb annyit tudnak, mint a kinaiak. Ha Theresa oda orientalodik, teljesen megertem. Nagy ott a vasarloero.
Onnan pedig mar csak egy ugras Magyarorszag. :)

Kivancsi vagyok mikor jut el oda a Tapp. Vagy mar ott van, vagy ti vagytok az uttorok?


Zula

És neked mennyi babád van otthon?
Igen, néztem, hogy már sok éve működik a tappogás odakint.
Sajnos a jó dolgok valamiért nehezebben terjednek. A hülyeség meg annál gyorsabban.

Tegnap például láttam egy "jógás" anyagot a neten... na az már a vicckategórián is túlment. A borítón három kispopsis óriáscicis lányzó virított lábujjhegyre állva, imádkozó kéztartásban bikiniben.
De már a fotón látszott (azon túl, hogy a nagy melleik voltak hangsúlyozva), hogy még lábujjhegyre sem tudnak állni, mert a bokája ki volt fordulva az egyiknek, a popsi hátratolva pucsításban, a háta sem volt egyenes... és akkor jóga címszóval eladva... majd beraktak screenshot-okat amiben látszik, hogy végig tangás bikiniben "jógáznak" és fullra látszott a csaj p*ja, mert úgy volt fotózva. És nem szexfilmnek volt eladva,hanem jóga workoutnak.... no more comment

A jó dolgok itthon is nehezen terjednek (meg szerintem mindenhol). A testtudatosság és önismeret nem divat, de pld. a hastáncvilágból is azért lett elegem (egyrészről), mert egyre színvonalatlanabbak lettek az előadások, fellépések.
Már "mari néni borsodból a 60 évével" is ott állt a színpadon egy hónap táncpróbálkozások után. Mert a tanárokat a bezsebelt pénz érdekelte, hogy mari néni vágyott a színpadra és elhitették vele, hogy gyönyörűen táncol és művésznő. Én 10 évig tartottam magam az improvizáció tanításával, az önismereti részekkel, a testtudatossággal a táncban, aztán úgy gondoltam eljött a váltás ideje. Míg nálam 5-6 ember járt órára, addig a vásári hangulatú monoton unkreatív koreós órákra jártak 30-an. Vannak még, akik kitartanak :) és mentik a hastánc művészi jóhírét, amennyire tudják. Kreatívak, tehetségesek, jó tanárok, igényes műsorokkal. Sajnos kevés van belőlük.

Na ez itt nem panasz volt, csak egy példa arra, hogy sajnos a selejt jól terjed az értéket pedig kutatni kell és őrizni. A Tapp nagy érték szerintem, mert egy más módon tanítja a test ismeretét, mint ahogy eddig a nagy átlagnak azt előadták/előadják.
Én meg mindig is ebben az irányban haladtam és örülök, hogy T. ennyi kutatómunkát fektet és fektetett bele a rendszerbe.

A Tapp úgymond hivatalosan nincs Magyarországon. Keresgéltem a neten, de gyakorlatilag semmit sem találtam magyar vonatkozásban, úgyhogy úgy tűnik, hogy valóban én vagyok az örsvezető és a lelkes csapatunk az örs :)
Szerettem volna rendelni anyagokat T. weboldaláról, de a szállítási költség 2x annyiba került mint az anyag. :( Így maradt a netes letöltés. A könyvet is az amazonról rendeltem, mert ott a száll.ktsg is alacsonyabb, sőt még a könyv is olcsóbb volt.
Augusztustól pedig Michelle-lel leszek napi kapcsolatban egy hónapig a neten át :)
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
A brushing" programot már régóta használom, persze időnként alábbhagy a lelkesedés sajnos. Nagyon jó hatása van a bőrre, és a helyes végrehajtás élénkíti a nyirok áramlását. Mindig lábtól felfelé, körkörös mozdulatokkal, illetve e kezeket vállalat ui. a szív irányába haladva kefélgessük.

Igen. Találtam a youtube-on is:
http://www.youtube.com/watch?v=JoTBP_WJy9E
 

ZiD

Állandó Tag
Állandó Tag
teljesen kihagyva érzem magam itten, pedig tegnap én is tappogtam:) a változatosság kedvéért. De mo ndjuk én nem érzem olyan átütőnek. lehet valamit rosszul csinálok?

Azért ugye a másik topikot sme fogjátok teljesen cserbenhagyni? :-(
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
teljesen kihagyva érzem magam itten, pedig tegnap én is tappogtam:) a változatosság kedvéért. De mo ndjuk én nem érzem olyan átütőnek. lehet valamit rosszul csinálok?

Azért ugye a másik topikot sme fogjátok teljesen cserbenhagyni? :-(

Dehogy akarjuk a másikat cserbenhagyni :)
Csak talán most oda kevesebbet írunk,mert nagy a tappogási láz :)

mit tappogtál?
ha nem érezted átütőnek, akkor tényleg valamit nem jól csinálhattál, mert az a minimum,hogy izzadnod kéne mint a lovak és ez már alapjáraton is átütő :D :D
 

Lúzerbubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, úgy tűnik, hogy tényleg lenne mit nyújtani :)
Először, mielőtt belekezdesz a gyakikba, csinálj pár spicc-pipa mozdulatot a lábaddal. Van erre egy jó jógagyakorlat is (ez jó a visszeres lábra is)
Hanyattfekvés, talpak a popsinál a talajon (tehát lábak felhúzva).
Egyik lábadat kinyújtod és miközben végig nyújtva tartva felemeleg derékszögig, addig váltogatod a spicc-pipákat, majd mikor leereszted a lábad, ugyanúgy váltogatod. Aztán a másik lábaddal is uez. (a billentést itt is kell tartani a csípővel)

Tappban is van az Awsome Legs gyakorlatsor, ami jót tesz és ugyanúgy szépen formálja a lábakat.
Jógában még a kutyapózt tudom ajánlani az achilles nyújtására. És érdemes napközben is spicc-pipákat csinálni lassan, légzéssel kísérve, érezve a nyújtást. És a bokakörzések is javasoltak.
Köszi a választ.
Akkor mindenképp nyújtok is.:)
 

ZiD

Állandó Tag
Állandó Tag
Dehogy akarjuk a másikat cserbenhagyni :)
Csak talán most oda kevesebbet írunk,mert nagy a tappogási láz :)

mit tappogtál?
ha nem érezted átütőnek, akkor tényleg valamit nem jól csinálhattál, mert az a minimum,hogy izzadnod kéne mint a lovak és ez már alapjáraton is átütő :D :D

múltkor az instructionalt, tegnap meg a basic plus-t csináltam. Pedig próbálok feszíteni, térdkinyom, csipőbillent, vállhátra, hasbehúz hahahaa. Jó, persze izzadtam, de annyira nem fáradtam el.
azt hiszem azt a twistelőset viszont tényleg nem vágom, hogy ott mit is kéne pontosan, amikor lehajol oldalt..
 

Rinci55

Állandó Tag
Állandó Tag
Teresa egy "brushing" programot ajánl erre. Vagyis kifejezetten erre a célra készült kefével végigkefélni a testet.
Az elején azt mondtam, hogy úgy gondolom, ez már csak még egy bőr lehúzása az emberről (majdnem szó szerint :) ), de otthon van egy dörzsieszközöm (nem kefe) és azzal párszor már kipróbáltam. És jólesett. Azt nem tudom, hogy hatott-e, hiszen nem rendszeresen csináltam, viszont jó érzés volt. Azt mondják érdemes edzés előtt úgymond bemelegítésnek kefélgetni, ill. edzés végén is. Én inkább a végén csináltam (akkor jobban esett).

Ez elméletileg (de sztem gyakorlatilag is) rásegít még pluszban az anyagcsere-gyorsulásra, ill. a bőr feszességére.
Mondjuk szerintem kefélgetés nélkül is feszes marad a bőr, hiszen nem diétával fogyunk, hanem izomépítéssel.

Köszönet.
Azt hittem hogy írnak valami egyebet, a cellulit programot én is láttam Teresa honlapján.

Közben átolvastam amit itthon találtam a cellulitról és krémekről.

Amit ajánlanak: 3-5 liter víz/nap, rendszeres mozgás, és lúgosítás sok zöldséggel. (ez nekünk mindegyik megvan :) Ajánlanak még váltó zuhanyt, lufa szivacsos ledörzsölést és heti 2-3 testradírt. Ezeket megcsinálom.

A többi pénztárca és hit kérdése: anti cellulit krémek meg egyéb elektromos kezelések.

Valójában bízom testem bölcsességében. nem egy hónap alatt fog úgy sem bekövetkezni a változás, lesz ideje alkalmazkodni.
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
múltkor az instructionalt, tegnap meg a basic plus-t csináltam. Pedig próbálok feszíteni, térdkinyom, csipőbillent, vállhátra, hasbehúz hahahaa. Jó, persze izzadtam, de annyira nem fáradtam el.
azt hiszem azt a twistelőset viszont tényleg nem vágom, hogy ott mit is kéne pontosan, amikor lehajol oldalt..

a twistet akkor sikerült megértenem, amikor megnéztem vagy 20x az Inst1-ben, hogy hogy csinálja, majd a tükör előtt addig csináltam lassan, figyelve minden feszítésre, hogy végül megtaláltam a pózt. a keresgélés során meg tócsát izzadtam magam alá :)
és persze minden egyes alkalommal újra meg kell találni :) szóval ez egy kihívás! ugyanilyen kihívás a TTN, vagyis Thred The Needle. Ott már egyszer fel is adtam, hogy - najó majd holnap... :)

Amúgy elfáradni én sem szoktam a megszokott értelemben. Nem is lihegek annyira, viszont izzadok meredeken :) És nincs izomláz sem, sem fájdalom. Viszont érzem, hogy erősebb a gerincem, a vállaim sokkal hajlékonyabbak (PBS-től) és a combjaim is erősebbek,meg úgy általában tök jól vagyok :D

Szerintem próbáld ki, hogy mondjuk az I1-et vagy a BWO-t csinálod egy hétig. Aztán próbálj meg felszaladni 2-3 emeletet a lépcsőn :) Szerintem érezni fogod a különbséget :)

Mindjárt hozok egy kis ízelítőt a különbségekről... pill.keresnem kell...:)
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönet.
Azt hittem hogy írnak valami egyebet, a cellulit programot én is láttam Teresa honlapján.

Közben átolvastam amit itthon találtam a cellulitról és krémekről.

Amit ajánlanak: 3-5 liter víz/nap, rendszeres mozgás, és lúgosítás sok zöldséggel. (ez nekünk mindegyik megvan :) Ajánlanak még váltó zuhanyt, lufa szivacsos ledörzsölést és heti 2-3 testradírt. Ezeket megcsinálom.

A többi pénztárca és hit kérdése: anti cellulit krémek meg egyéb elektromos kezelések.

Valójában bízom testem bölcsességében. nem egy hónap alatt fog úgy sem bekövetkezni a változás, lesz ideje alkalmazkodni.

Én tuti felejtőbe tenném a krémeket. A cellulit belülről dolgozik, belülről is kell helyretenni.
A megfelelő mennyiségű folyadék, a lúgosító táplálkozás és a kefe meg a torna pont elég. Sőt több, mint amit a többség megtesz érte... kenegethetik a popsit, combot ha közben pörköltet esznek kólával...
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Férfiaknak is kedvcsináló

Dh started doing T-Tapp, what? 3 weeks ago? Saturday morning, he and ds left early to go fishing on the ocean with a friend. Normally, dh would take advil in the morning (or Aleve) to offset the muscle soreness that he would feel by the end of the day. And then take more to be able to sleep and then take MORE to get himself going in the morning. He thought about doing that this time, but decided not to! Imagine his excitement when he got back and the only thing he felt was the rocking sensation of being back on land!! And then, in the morning he got up and had NO soreness!!!!

He had been exercising before T-Tapp...for about 20-30 minutes most week days--some time on a treadmill or the Gazelle, lifting some weights, tummy crunches. He says that he knows he wasn't real fit even with the exercising. He has always been an extremely active kind of guy---plays hard and works harder! But even when exercising, if he did any other activity that activated different muscle groups than what he used when exercising, he would have severe muscle soreness. Because T-Tapp activates so many muscles with each movement and you really are working the WHOLE body, he is able to do other types of activities and is not experiencing that soreness!!

Csak hevenyészett fordításban:

Kb. 3 hete tappog a férje. [csak BWO-t csinálnak együtt reggelente - ez korábbi megosztásból info]. Pasi elment a barátaival mélytengeri halászatra. Általában visz magával fájdalomcsillapítókat, mert izomfájdalmai vannak a halászat során. Aztán altatót is visz, hogy tudjon aludni, majd serkentőt, hogy ezek után fel tudjon kelni... De most úgy döntött,hogy mégsem viszi ezeket magával.
Képzelhetitek a lelkesedését, amikor visszajött, mert az egyetlen kis kényelmetlen érzése az volt, hogy amikor partra lépett hullámzott alatta a talaj :) És reggel ébredés után nem fájtak az izmai!

Tapp előtt is edzett 20-30 perceket hétköznapokon, pár súlyemelés, hasizomgyakik, futópad. Azt mondja nemigazán volt fitt, annak ellenére, hogy edzett rendszeresen. Keményen szokott dolgozni, ezért általában izomlázzal küzdött. Viszont a Tapp sok izmot dolgoztat egyszerre, az egész testtel dolgozik. Mostmár ha más edzéseket is csinál,már nincs izomláza azok után sem.



 

ZiD

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak hevenyészett fordításban:

Kb. 3 hete tappog a férje. [csak BWO-t csinálnak együtt reggelente - ez korábbi megosztásból info]. Pasi elment a barátaival mélytengeri halászatra. Általában visz magával fájdalomcsillapítókat, mert izomfájdalmai vannak a halászat során. Aztán altatót is visz, hogy tudjon aludni, majd serkentőt, hogy ezek után fel tudjon kelni... De most úgy döntött,hogy mégsem viszi ezeket magával.
Képzelhetitek a lelkesedését, amikor visszajött, mert az egyetlen kis kényelmetlen érzése az volt, hogy amikor partra lépett hullámzott alatta a talaj :) És reggel ébredés után nem fájtak az izmai!

Tapp előtt is edzett 20-30 perceket hétköznapokon, pár súlyemelés, hasizomgyakik, futópad. Azt mondja nemigazán volt fitt, annak ellenére, hogy edzett rendszeresen. Keményen szokott dolgozni, ezért általában izomlázzal küzdött. Viszont a Tapp sok izmot dolgoztat egyszerre, az egész testtel dolgozik. Mostmár ha más edzéseket is csinál,már nincs izomláza azok után sem.
:) na akkor kipróbálom egy hétig, aztán majd beszámolok:)
 

zsuzso100

Állandó Tag
Állandó Tag
Tappban is van az Awsome Legs gyakorlatsor, ami jót tesz és ugyanúgy szépen formálja a lábakat.
Jógában még a kutyapózt tudom ajánlani az achilles nyújtására. És érdemes napközben is spicc-pipákat csinálni lassan, légzéssel kísérve, érezve a nyújtást. És a bokakörzések is javasoltak.
Az melyik és melyik videóban van?
 

zsuzso100

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap például láttam egy "jógás" anyagot a neten... na az már a vicckategórián is túlment. A borítón három kispopsis óriáscicis lányzó virított lábujjhegyre állva, imádkozó kéztartásban bikiniben.
De már a fotón látszott (azon túl, hogy a nagy melleik voltak hangsúlyozva), hogy még lábujjhegyre sem tudnak állni, mert a bokája ki volt fordulva az egyiknek, a popsi hátratolva pucsításban, a háta sem volt egyenes... és akkor jóga címszóval eladva... majd beraktak screenshot-okat amiben látszik, hogy végig tangás bikiniben "jógáznak" és fullra látszott a csaj p*ja, mert úgy volt fotózva. És nem szexfilmnek volt eladva,hanem jóga workoutnak.... no more comment
Yoga for Dudes-re gondolsz?
http://www.youtube.com/watch?v=eUsZEkWC0gM
Egyszer én is letöltöttem, talán még a linkjét is betettem, de nevetséges.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére