T-Tapp a gyakorlatban

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Zula

Kitiltott (BANned)
Mericske

Én is lemértem magam tegnap, egy hét után (nem akkor kezdtem, csak akkor mértem magam először), és bár a pirosbetűs ünnepek alatt 3 napig csak PBS-t csináltam reggel és este, mégis szemmel látható és mérhető volt az eredmény.. A belső combnál mértem még -2 cm-t, mell alatt -2,5 cm-t, a többi helyen 1-0,5 centit, de nekem is nehéz belőni az előző mérés pontos helyét. A tapp fórumon azt olvastam, néhányan bejelölgetik filccel...



Gratulalok, nagyon klassz eredmenyeid vannak! :)
A meressel ne problemazz, meglatod, ha hetente megmered magad (ahogyan Teresa javasolja), akkor epp olyan magatol ertetodo lesz a meres helye, mint amilyen egy ido utan a Tapp alapallas is. Csak figyelni kell egy kicsit. Megegyszer belinkelem a meresi semat, az sokat segithet mindenkinek:
#520

Egy masik fontos anyag a meresrol: #544
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Fordítás Paraplui bejegyzésére by Tara :)

Szeretném megosztani, hogy MIÉRT olyan fontos,hogy ELŐSZÖR arra fókuszálj, hogy told a térdeidet a kislábujj felé tekintet nélkül arra, hogy milyen fittségű vagy.

Gyakoriak a térdproblémák több ok miatt is, de elsősorban az izmok kiegyensúlyozatlansága miatt. Sokaknak egy vagy két izma erősebb mint a másik, ami egy egyenetlen feszültséget okoz a térdízület területén. Ha ehhez még hozzátesszük a rossz testtartást is (pl: úgy állsz, hogy csak az egyik lábadon van a súlyod, vagy kifelé állnak a lábaid "kacsában" állás vagy járás közben), mindez egy befelé fordulást hoz létre és egy egyenetlen aktivációt a térd- és a bokaszalagoknál... és emiatt a legtöbb embernek ínproblémái és ínszalagproblémái vannak. A térd belső oldala túl feszes, a külső oldala túl gyenge kevés neuro-kinetikus kapcsolódással. Láttam ezt magas edzettségű atlétáknál is, tehát a fitt-szint NEM tényező ezügyben!

Szóval a kezdeteknél fontos, hogy a térded told a kislábujjad felé, így segítesz a testednek, hogy segítsen magának újra visszanyerni az izomerejét a térd külső oldalán és ugyanakkor megalapozzon egy jobb hajlékonyságot a belső oldalán a térdnek.
Nem kéne,hogy súlyt helyezz a nagylábujjad alatti területre, illetve a nagylábujjra EGYÁLTALÁN. Tulajdonképpen egy kicsit talán fel is fog emelkedni a földről.

Amikor már képes vagy arra,hogy a térded túltold a kislábujjadon, CSAK AKKOR kezdj el fókuszálni arra, hogy lenyomd a nagylábujj alatti területet (de NE emeld a nagylábujjad... tartsd ellazítva). Ez stabilizálni fogja a bokát és megnöveli a neuro-kinetikus kapcsolatot a legjobb eredmény érdekében. Amikor először csinálod ezt a technikát, akkor észreveheted, hogy most a térded nem fog tudni olyan messzire kimenni a kislábujj felé, néhányotoknak lehet csak a 3. lábujjig fog tudni kimenni a térde.

Folytasd ezt a technikát addig, amíg az izmok és az izomkapcsolódások a térdednél újraépülnek még nagyobb erőt és hajlékonyságot elérve egész addig, amíg a térd eléri a kislábujjat, majd tovább is tud menni... AKKOR végre tudod hajtani a végső neuro-kinetikus erőt, ami nem csak a nagylábujj alatti terület lenyomása, hanem a nagylábujj felfelé emelése is. Amikor ezt csinálod, még nagyobb mértékben kell érezzed az izommunkát a talpadban, valamint nagyobb izommunkát tapasztalhatsz a lábszáradban is. Ezt a technikát használtam, hogy segítsek a modelleknek a vastag bokájukat vékonyabbá tenni, amíg a modelliparban dolgoztam nagy sikerrel.

Ha szeretnéd méginkább slankítani a felsőcombod (kívül és belül is)... minden, amit tenned kell az az újrabillentés. (először állj be a T-Tapp alapállásba és billents, azután billents újra - erősebben) a fenekeddel segítesz még jobban kiegyenesíteni a hátad alsó részét és egyúttal ez segít "kifelé fordulni" csípőből. [vagyis az erős billentés tolja szét a csípődet és a KLT-t is segíti.]
Ezt azonnal érezheted, mert csípőből lefelé minden megfeszül.

DE de csinálj ilyen duplabillentést amíg nem tudod lenyomni a nagylábujj alatti területet a talajra, tehát amíg a KLT nincs tökéletesen végrehajtva.

Remélem ez tisztázza, hogy HOGYAN és MIÉRT nem javaslom, hogy lenyomd a nagylábujj alatti területet kezdőként. A T-Tapp trénerek meg tudják mondani, hogy MIKOR kezdd el ezt a technikát alkalmazni, mert ők LÁTJÁK a testedet mozgás közben. Némelyeknek ez azonnal kivitelezhető, míg másoknak akár 6-9 hónapba is beletelhet amíg idáig eljutnak, mindig a SAJÁT térded kezdőpozíciójától függ ez.

MIÉRT? Ha nem engeded a térdeidnek, hogy fokozatosan fejlődjenek és építsék az izmot erővel és hajlékonysággal, akkor szalagszakadás jöhet létre és/vagy keresztszalag-szakadás.

Minden jót,
Teresa
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Kétlem, hogy egy filcpötty ártalmas lenne az egészségre.

A kételkedés szíved joga, de a tinta, amivel átitatják a filceket, stb.. mind-mind vegyszerek, nem természetes anyagok, és mi tanultuk kémia órán annak idején, hogy az egészségre károsak. Értem én, hogy te azt mondod kis pötty, de én meg azt mondom, sok kicsi sokra megy.
 

Castia

Állandó Tag
Állandó Tag
Gratulalok, nagyon klassz eredmenyeid vannak! :)

Köszönöm, sajnos amíg nincs elég hozzászólásom, addig ezeket nem tudom letölteni, de utána visszatérek rá. A következő méréssel most úgyis várok két hetet, és most igyekeztem jobban megjegyezni, főleg a combnál és vádlinál, ahol nincs mihez viszonyítsak, csak próbáltam a legszélesebb pontot megkeresni.

Anamaya írta:
A kételkedés szíved joga
Így van, akkor talán maradjunk is ennyiben. Nem azt írtam, hogy én ezt csinálom, csak azt, hogy van aki így csinálja, ld. az idézetet.
Egyébként nekem tetoválásaim is vannak, és azok miatt sem aggódom. Szintén szívem joga. ;)

Csurynak az ígért linkek:

Fit and Fabulous in 15 Minutes Videó
Part 1, Part 2, Part 3


Fitt and Fabulous in 15 Minutes Könyvrészlet
 

Aliceria

Állandó Tag
Állandó Tag
Anamaya, Dindin, Rinci, Castia! Gratulálok, megcsináltátok!
Sati, köszönet a sok munkádért!

Én is lelkesen megmértem ma magam,... de egyszerűen nem találom sehol a BC előtti mérési eredményeimet. Tűvé tettem pedig érte a házat. Talán a munkahelyemen maradt, holnap majd kiderül.
Persze nem Tapp-módszerrel történt a mérés, mert akkor még nem láttam Zula ajánlását. Talán a sors keze, éppen azért, hogy mostantól kezdjem.
 

ZiD

Állandó Tag
Állandó Tag
SZIASZTOK!

na, én is visszatértem a 2 hét nyaralásból, és alig bírtam visszaolvasni a sok üzenetet. WOW, Sati, gratula a feliratért, az enyém még alig lett csak elkezdve... és most elég jól el is leszek havazva.

Nálam is neki kell mától kezdeni az aktív proginak, mert ugyan sokat sokat gyalogoltunk, de jó sok hotdog, hamburger és pizza szerepelt a kajáink között:))) , hát igen, az ember egye a helyi specialitásokat :-D haha

De ha már Amerikában voltam, bizony megleptem magam a T-Tapp könyvvel:) Sati, a tied megérkezett?
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
SZIASZTOK!

na, én is visszatértem a 2 hét nyaralásból, és alig bírtam visszaolvasni a sok üzenetet. WOW, Sati, gratula a feliratért, az enyém még alig lett csak elkezdve... és most elég jól el is leszek havazva.

Nálam is neki kell mától kezdeni az aktív proginak, mert ugyan sokat sokat gyalogoltunk, de jó sok hotdog, hamburger és pizza szerepelt a kajáink között:))) , hát igen, az ember egye a helyi specialitásokat :-D haha

De ha már Amerikában voltam, bizony megleptem magam a T-Tapp könyvvel:) Sati, a tied megérkezett?

WOW ZiD, nem is mondtad,hogy oda mentek :)
Hozhattál volna nekem egy sketchers cipőt :D :D
Igen, megjött az én könyvem is közben, de csak ma kaptam a kezeim közé,mert a céghez kértem és az indulásomig nem jött meg és csak ma dolgozom először.
Melyik városban voltatok? Jó a kinti hotdog? :)
Én olaszországban ettem egyszer pizzát és az itthoni sokkal jobb volt :D Ez volt a nászút?
Persze ha gondolod, priviben is írhatod a választ, ne legyünk annyira offok :). És csatolhatnád a kedvenc ott készült fotódat is :)
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
A könyvből...

Kérdés: Biztonságos mezítláb tappogni?

Válasz (Teresa T.): Igen, de nem javaslom - főleg a kezdetekben, amikor még építed az izomsűrűséget, az erőd, a hajlékonyságod a térdeknél, a bokánál és a talpaknál. Mivel úgy gondolom,hogy a lábak a fittség alapjai, azt javaslom, hogy segítsd a lábaidat avval,hogy jó minőségű edzőcipőt használsz. Ez segíteni fogja, támogatni fogja a bokádat, a talpadat, így az egész testedet jobban tudod beigazítani és így jobb eredményeket is fogsz kapni.
 

Zula

Kitiltott (BANned)
Etkezes

<o:smarttagtype namespaceuri="urn:schemas-microsoft-com<img src=" http:="" www.canadahun.com="" forum="" images="" smilies="" icon_surprised.gif="" border="0" alt="" title="Surprised" smilieid="2" class="inlineimg"></o:smarttagtype> A termeszetes etelek es a tobbi…
<o></o>
Mivel mar jo paran tul vagytok az elso harminc napos Tapp treningen, johet az eves tema.<o>

</o>
Tudjatok, hogy Teresa azt javasolja, hogy az elso harminc napban ne valtoztass semmit az etkezeseden, koncentralj csak a mozgasra. De, ha eltelt egy honap, akkor bizony erdemes az etkezesre is gondot forditani.<o></o>
Megprobalom leirni itt (gyors forditassal) az evesrol szolo fejezet lenyeget:<o></o>
<o></o>
Tanulmanyok szolnak arrol, hogy a testedzes fontosabb, mint a dieta. Termeszetesen mindannyian tudjuk, hogy az egeszseges dieta, tornazassal kombinalva, a legjobb ahhoz, hogy az ember jol nezzen ki es jol erezze magat.
Ez az, amiert kialakitottam az etkezesi tervemet, melyet God-Made (ahogy az Isten megadta, tehat natur etelek) es a Man-Made (azaz fott, sult, egyeb etelek). A jo hir, hogy nem kell lemondanod az altalad szeretett etelekrol, csak mert M/M, ezzel az etkezesi tervvel a sulyod kontrollalhatod.
Megegyszer, ez nem egy dietahobort. Sosem kell pontokat es kaloriakat szamolnod es nem foglak arra kerni, hogy porciozd az etelt. Egyel, ha ehes vagy, es nincs limit. A G/M, M/M etkezesi terv egyszeruen segit, hogy a tested segitsen onmaganak kivonni es hasznositani a szukseges tapanyagokat, melyek epitoelemei a testunknek, izmainknak, amik elegetik a zsirt es a kaloriakat.<o></o>
<o></o>
Hogyan mukodik a G/M , M/M etkezesi terv?
<o></o>
- Egyel ket napig csak G/M eteleket. Peldaul husokat, zoldsegeket, leveseket, salatakat plusz gyumolcsokat mertekkel. Ez az amit en „tiszta evesnek“ hivok. Legjobb ha organikus (bio), de ez draga lehet. A friss, ami nagyon jo meg, de mindent alaposan meg kell mosni, hogy megszabaduljanak a novenyvedoszerektol. A fagyasztott etelek is jok, de probalj meg konzervalt eteleket nem fogyasztani, a tartositoszerek miatt.<o></o>
<o></o>
- A harmadik napon kicsit csalhatsz. A legjobb ezen a napon a M/M etelek fogyasztasa (kulonosen a szenhidratok) mertekkel. Ekkor ne aggodj semmi miatt, relaxalj, elvezd a kedvenc eteleidet. En hiszek abban, hogy az egesz csak pszichologia. Ha azt mondod a testednek nem ehetsz sutit, akkor addig vagyakozol, mig vegul megeszel egyet. Ha viszont azt mondod a testednek nyugodtan megehetsz egy sutit, meg fogod kerdezni magadtol: Valoban akarom azt?. Es a valasz nagy valoszinuseggel: Nem. Egyszeruen hangzik, pedig nagyon igaz.
<o></o>
- Tanulj meg hallgatni a testedre. Hogy ez mit jelent? A T-Tapp segit, hogy a tested ujraepithesse az elsodleges funkciokat – kulonosen a kivalasztast -, es a ket napos szunettel a testednek megengeded, hogy feldolgozza az etelt, ezzel a tested egyensulyba kerul.
<o></o>
- A harmadik nap utan terj vissza ujra a kovetkezo ket napon a G/M etelek evesehez es igy tovabb…
<o></o>
Megjegyzes: <o></o>
Ha tobb mint ket ruhameretet probalsz fogyni, az etkezesi tervet a kovetkezokeppen modosithatod: Egyel G/M eteleket harom egymast koveto nap, es elvezd a M/M eteleket a negyedik nap. Negy egymast koveto napnal tovabb sose maradj M/M szenhidratok nelkul.
Aztan negy het utan valtoztass: ket nap G/M etkezes, egy nap M/M. Mikor elerted a celod, <st1:city w:st="on">minden</st1:city> masnap ehetsz M/M eteleket <st1:city w:st="on"><st1>minden</st1></st1:city> buntudat nelkul, a tested nem fogja zsirkent raktarozni ezeket az eteleket
<o></o>
Utmutato a G/M, M/M etelekhez<o></o>
<o></o>
Hogyan is mondhatnam el a kulonbseget a G/M es a M/M etelek kozott?
Barmi amit te osszegyujtogethetsz, vadaszhatsz, a hal, a tej az mind G/M. (tehat feldolgozatlan es termeszetes allapotaban van)
Nyilvanvaloan a friss, bio es vadetelek a legjobb valasztas.
A legfrissebb etel amit talalhatsz es megengedhetsz magadnak az jo, es kerulj el minden mesterseges osszetevot a G/M napokon. A tested azon kepessege javulni fog, amellyel kivalaszt, hasznosit minden etelt – a M/M eteleket is.<o></o>
Biztos vagyok benne, hogy nincs szukseged javaslatokar mit egyel a M/M napon.

Teresa a kovetkezo reszben etelcsoportokba kategorizalja az eteleket.<o></o>

Folyt. kov.<o></o>
 

Zula

Kitiltott (BANned)
G/M menu lehetosegek:

G/M menu lehetosegek:
<o></o>
Reggeli:
<o></o>
<!--[if !supportLists]-->-<!--[endif]-->Sult (steak) es tojas,
<!--[if !supportLists]-->-<!--[endif]-->Gabonakasa, valodi vajjal, fahejjal,
<!--[if !supportLists]-->-<!--[endif]-->Teljes orlesu gabonapehely,
<!--[if !supportLists]-->-<!--[endif]-->Teljes kiorlesu vajas prirtos, 100%-s gyumolcslevel,<o></o>
<!--[if !supportLists]-->-<!--[endif]-->Friss gyumolcs, hidegen sajtolt magbol keszult “vajjal” , vagy valogatott kezeletlen magok (a kedvencem a brazil dio, mandula, dio).<o></o>
<o></o>
Ragcsalnivalok:<o></o>
<o></o>
Magok (napraforgo, tokmag), szojabab, gyumolcsok vagy nyers zoldsegek (nyers mag osszedaralasabol keszult “vaj” martogatoval)


Folyt. kov.


<o>
</o>
 

zsuzso100

Állandó Tag
Állandó Tag
Megvolt a mai 12 óra munka után a BWo+, elvégre 15 perc csak belefér. Aztán csináltam Awesome Legs-et is, annyira jól esett ennyi állás után, már nap végén alig bírtam állni, annyira fájt a lábam, de most ez jó volt....már nem is izzadok, megyek fürdeni!
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Zula: köszi, ez pont jól jön most, hogy az étrenden is változtathassak. :) kiss

Jókislány voltam. BC után a két pihi napot megtartottam, de ma nem mertem egyből hosszúval kezdeni, így csak egy bwo+-t csináltam, és holnap lesz hosszú. :)
 

Szamira

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én is hazaértem a nyaralásból, és alig győztem visszaolvasni.

Ott nem tappogtam, csak néhány HD-t csináltam mert az megy fejből is:p

Viszont rengeteget kirándultunk, meg hegyet másztunk, szóval nem csak punnyadtunk. Az olyan nyaralásokat nem is bírom két napnál tovább.

Most ismét nekilátok a tappnak, már alig vártam:p

Gratulálok mindenkinek a szép eredményeihez!
Sati köszönöm a feliratot!




A cellulit csökkenés nem látszik, de amit Zula feltett videót a test átdörzsölésről, azt is csinálom, szerintem nem is hiába :) szépen kipirosodik a bőröm mindenhol, tudatosítom, hogy a vérkeringés ott is intenzív ahol eddíg nem volt az, és már nem aggódom a bőröm állapota miatt.


Ez a videó melyik hozzászólásban van? Átböngésztem a topicot de nem találom.
 

Nati64

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Tappogók,
megfertőzött a lelkesedésetek, idági csal olvastalak titeket és magamban gyakorolgattam a kezdő lépéseket.
Gondom akadt az alapokkal a "billentéssel", mivel olyan szinten be van állva a derekam a sok-sok üléstől, hogy ki nem bírom mozdítani, állandóan fáj is...
Hogy tudnám így az alapbeállást végtehajtani ha a derék-csípő vonalam egy mozdíthatatlan valami?
Kérem a gyakorlott tappogók tanácsát...
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Tappogók,
megfertőzött a lelkesedésetek, idági csal olvastalak titeket és magamban gyakorolgattam a kezdő lépéseket.
Gondom akadt az alapokkal a "billentéssel", mivel olyan szinten be van állva a derekam a sok-sok üléstől, hogy ki nem bírom mozdítani, állandóan fáj is...
Hogy tudnám így az alapbeállást végtehajtani ha a derék-csípő vonalam egy mozdíthatatlan valami?
Kérem a gyakorlott tappogók tanácsát...

Szia,
Hajlítsd mélyebben a térded (a lábujjak végéig, ne tovább) és használd jobban a hasizmodat és - csak ebben a kivételes esetben - a popsiizommal is rászoríthatsz, hogy jobban menjen a hátad egyenesítése, vagyis a billentés. (ha már megy, akkor tudd, hogy a popsiszorítás NEM billentés, azt hátból és hasból tudod előidézni, megtartani segít egy kicsit a popsi, de arra egyébként külön nem kell ráfeszíteni erősen, csak tartani.)

Gyakorold még a fal mellett, illetve a földön is, úgy jobban érzed, hogy mennyire sikerül a billentés. A derekadnak érnie kéne a falat/talajt ha jól billentesz.
Ahogy a hasad is erősödni fog,úgy jobban tud majd segíteni ebben. Kialakul... csak csináld a tőled telhető maximumot és szépen fog változni.

Még valami.
Még arra is figyelj oda, hogy a vállad tekerd hátra (lapocka dolgozzon). Amikor az ember nagyon koncentrál a billentésre, hajlamos begörbíteni a hátát. Nézd magad a tükörben (ha van), hogy legyen beigazítva a tested.
És LÉLEGEZZ! :)

És egy javaslat:
Hajolj előre, majd lassan (billentést próbálva tartani) gördülj felfelé csigolyáról csigolyára. Ez egy picit megnyújtja az alsó háti szakaszt. Illetve javaslom a jógában a kobra pozíciót. Először feltolod magad és miközben egyenletesen mélyen lélegzel, tartod 5 számolásig,majd leereszkedsz. Azután újra fel és 10 mp-ig tartod, majd így tovább 5-ösével legalább 20-ig felmenni. Ezután ülj a sarkadra és legalább 5 számolásig nyújtózz finoman előre.
Javaslom még a gerinccsavaró mozdulatokat is mély légzéssel. Ezek kimozgatják a gerincet, erősítik és segítenek hajlékonyabbá tenni az alsó háti szakaszt.
És persze csökken majd a derékfájásod is. Ez persze csökkenni fog a Tapp-pal is, minél inkább tudod tartani a megfelelő formákat.
Kitartás :) És légzés :)
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Plateau
Maintaining isometric contraction while doing large muscle movement within linear
alignment will enable you to break a metabolic plateau ... especially if the
plateau is hormonal related. Plateaus happen when you quit having inch loss
for a period of 3 weeks or more. When you have found that you have hit a
plateau then you need to do a Bootcamp, but a 4 day
Bootcamp is all that you have to do ☺
Bootcamps
Here is the lowdown on a Bootcamp:
1. Doing bootcamps CONSTANTLY with every new workout that comes out or
just because you think you are kicking up your inch loss
(even though your inches are still coming off, slowly albeit but surely) is not a good idea... at all. What you are doing is getting your body used to breaking it's physiological plateau and if you do that then bootcamps will cease to work.
2. Traditionally we use the following workouts for BOOTCAMP:
• Beginner/Rehab.
• T-Tapp Tempo
• Tempo Intermediate
• Instructional 1 and Instructional 2

Why? Because those workouts are the TOTAL WORKOUT. Teresa's original program.
... can you do OTHER workouts within a bootcamp or can you
do a bootcamp with other workouts? Untraditionally
(being untraditional is okay just not necessarily the MOST effective)
any workout that is considered a FULL workout can be used in a bootcamp.
The following workouts are considered full workouts:
• All the Tempos
• Basic and Step Away
• Step Max
• Basic and Hit the Floor
• Hit the Floor Harder
• Maxi Maxes
• Lady Bug Standing, Floor or Combo


[gyors fordításban]

Kitartani egy mozdulatot (izomfeszítés), míg a test egyenesbe be van igazítva,hozzásegít az anyagcsere-határod túllépéséhez, főleg ha ez hormonális alapú.
Ez a "határ" akkor áll be, amikor legalább 3 hétig vagy több ideig nem veszítesz centiket. Amikor egy ilyen határnál találod magad, akkor van szükséged egy BootCamp-ra, de összesen egy 4 napos BC az, amire ilyenkor szükséged van.


BootCamps
Pár szó róla:


1. ÁLLANDÓAN BC-t végezni minden új edzéssel ami elérhető, vagy csak azért csinálni, mert úgy gondolod, hogy így jobban felturbóznád a centivesztésed (még akkor is, ha egyébként folyamatosan fogynak a centik, talán lassan, de folyamatosan), szóval ilyenkor BC-t csinálni nem jó ötlet!

2. Hagyományosan ezeket az anyagokat használjuk BC-re:

• Beginner/Rehab.
• T-Tapp Tempo
• Tempo Intermediate
• Instructional 1 és Instructional 2 együtt

Miért? Mert ezek a Total Workout-ok (teljes edzések), Teresa eredeti programja.
... végezhetsz-e MÁS edzést egy BC-n belül, vagy végezhetsz-e BC-t más edzésekkel?
Nem hagyományosan minden HOSSZÚ edzés használható BC-re. (nem hagyományosan edzeni rendben van,
de nem feltétlenül a leghatékonyabb így.)


A következő edzéseket soroljük a hosszúak közé:

• Minden Tempo anyag
• Basic és Step Away együtt
• Step it Max
• Basic és Hit the Floor együtt
• Hit the Floor Harder
• Maxi Max anyagok
• Lady Bug Standing, Floor vagy Combo



 

Nati64

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a részletes tanácsokat!
Próbálom, remélem ez a mozgásforma segít!
(30 évesen elég ciki reumakrémet használni)
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Kipróbáltam a HTF-t ma. Hát gyilkos. Nem tudom, hogy a gyakorlatlanság miatt, vagy másért, de nekem az állók jobban bejöttek.
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
ma nekem tapp-szünnap van. elmentem én is cipőt nézni ... na gondolhatjátok... lejártam a lábam, alig vártam hogy hazaérjek. ennyit a pihenésről :)
lehet mo-on is sketcherst kapni, de csak egy bolt forgalmazza és ott sincs még csak hasonló sportcipő sem. majd még nyomozok :)
ha már egyszer beleszerettem valamibe, előbb-utóbb megteremtem :)
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Anamaya,
én kimondottan szerettem a HTF-et. pont azért, mert végre nemcsak állni kellett. üdítő változatosság :) és tetszettek a gyakorlatok. itt is volt pár, amit egyébként is csináltam időnként, de persze nem tapp-figyelemmel.

"feltaláltam" én is még korábban egy hasizomgyakorlatot, ami alsó- és felső részre is megy és nagy figyelem kell hozzá. így legalább úgy érzem, hogy letettem én is valamit az asztalra :D :D :D
azt nem tudom, hogy tényleg én találam-e fel (esélyes, hogy nem), de még senkinél nem láttam. majd ha készítek egyszer egy videót, abba beleteszem mint bónusz :)

egy csomószor jártam már úgy, hogy mivel ritka az a hely, ahol tényleg tudják mit csinálnak és magyaráznak is (mint pld. Alain a hortontanárom, vagy ugye T. anyánk), így egy csomó dologra magamnak kellett rájönnöm saját testi tapasztalások alapján. akkor nagyon örvendtem, majd általában egy hónapon belül kiderült, hogy már száz éve ismerik azt a dolgot csak épp én nem találkoztam még vele... úgyhogy már nemigen merem azt mondani semmire, hogy saját találmány :)
ez most csak a HTF-ről jutott eszembe, mint ami tele van hasizomgyakikkal.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére