Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

MedDavid

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Hölgyeim. Jó régen voltam itt, már nem is tudom, hogy kiket ismertem és kiket nem, de majd felelevenítjük. :)
Lehet,hogy cukormentes ez a habrolo, de már vajastésztával kezdődik. Az egy energiabomba, nem?
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Hölgyeim. Jó régen voltam itt, már nem is tudom, hogy kiket ismertem és kiket nem, de majd felelevenítjük. :)
Lehet,hogy cukormentes ez a habrolo, de már vajastésztával kezdődik. Az egy energiabomba, nem?

Szia Med!

Azért még engem tuti megismersz - kedves kolléga! :D
Több új fogyis is van, de majd megismered őket.
Mindenki nagyon lelkes és aranyosak! :)
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaj, Jencikém! vigyél már rólam legalább egy tízest! Szívesen adom! --- több nem kéne? :D

Na, de félre a tréfát. Tudod, ez alkati kérdés is. Az én férjem is magas, sudár, és egy deka feleslege sincs, és csak nyálcsorgatva nézem végig, amit megeszik egy étkezéskor. Semmi se rakódik rá. Mert ilyen alkat.
Persze én.... No, de én meg olyan alkat vagyok. :D

Még annyit lehetne csinálni, hogy egy méretlenítő anyagcserekúrát alkalmazni. Ez azért kitisztítja az embert és utat enged a normális anyagcserének. Az interneten különben rengeteg ötletet lehet fellelni a google keresőjének felhasználásával.
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Kivancsi lennek arra, hogy van-e koztetek olyan aki ugy csinalta vegig a 90 napost, hogy osszevissza dolgozott. A Norbi dietaval is az a bajom h nem veszi figyelembe, hogy nem mindenki kel 6-kor es megy aludni 10-kor. Kicsit korlatoltnak erzem az osszes ilyen dietat emiatt.

A paromat is erdekli a dieta, de megkerdezte hogy mi van azzal aki muszakokat dolgozik. O pl 4 kulonbozo muszakot nyom a mediatarsasagnal ( a hirszerkesztok nem alszanak!) de o meg szerencses, mert nem ejszakazik. Leirom a muszakokat es igy talan konnyebben adtok tanacsot.
1. het 9-5.30
2. het 10.30-7
3. het 12-8.30
4. het 13-9.30

Es ez hetente valtozik, ha a legkesobbi muszak van akkor 10 elott nem er haza. Pl a Norbinal csak 12ig lehet enni bizonyos dolgokat. De mi van akkor ha o 10-kor kel? Nem fog tesztat reggelizni! :D Ilyenkor tolodik minden, a reggeli, az ebed, a vacsora - ugyanaz lenyegeben mint annak aki 6kor kel csak orakkal kesobb - mert akkor nem is fekszik le ejfelig-egyig. Sok egyetemista is ebben a cipoben jar. Szerintem az a legnagyobb marhasag hogy ki van kotve, mindegy milyen az eletmod 6 utan semmi! Ez hulyeseg ha valaki egyig fenn van, az 7 ora mindenfele kaja nelkul??? Es igazsagtalan is mert az aki megy aludni a tyukokkal nyugodtan eszik lefekves elott 2-3 oraval de mondja masnak hogy jaj 6 utan nem szabad. Ilyen alapon ha visszaszamolok 3 orat alvas elott, az este 10 annak aki egykor meg fenn van. Szoval :confused:

A 90 napossal gondolom konnyebb, mert delig csak gyumolcs DE!!!! Ha valaki 11-g alszik, akkor egy darab oraja van gyumit enni, aztan minden mas johet? Ez akkor csalas, szerintem ennek nincs semmi ertelme, mert tobbet kene varnia az ebedig nem reggeli utan egy oraval ebedelni!

Es nehogy azt irjatok hogy kifogas, mert eldobom az agyam :D Probalok a leglogikusabban tervezni de ezek az idokorlatok nem igazan fekszenek mindenkinek. Nem szeretem ezeket az egy meret jo mindenkinek fele terveket. Kerdes: hogyan szabjatok szemelyre a dietakat? Mindenfele sajat tapasztalatbol eredo tanacsot szivesen veszunk. kiss
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden"><input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
 

Zsuzzska

Állandó Tag
Állandó Tag
Húúú. Így tényleg nem könnyű. Szerintem a Norbi marhára nem illik ebbe a rendszerbe,de a 90 napost lehet azért. A lényeg a szétválasztás. Ha 11-kor kel, egyen gyümit reggelire és tolja el az ebédet úgy 3 órával. A délután meg nem baj már ha rendszertelenebb. Ő érzi mikor lesz éhes. Ha előbb kel előbb ebédelhet. Este meg a lefekvéséhez számolja meddig ehet ne a 6 órához. Szerintem így is hatásos kell legyen ha a szétválasztás megvan.
 

szederinda88

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves sydneygirl!

Én ugyanígy gondolom, és én is kiváncsi vagyok rá, hogy lehet ezt megoldani. Én főiksolás vagyok, és nálam is megvannak ezek a problémák. Például hétfőn 7-kor kelek, kedden 8-kor, szerdán 9-kor, és mivel csütörtöktől szabad vagyok, ezért általában 10-11 vagy 12-kor. A mai nap kivétel, mert előfordul, hogy nem tudok visszaaludni, miután a párom elmegy dolgozni. Én is hallottam sok féle diétát, például az egyik úgy kezdődik, hogy 7-kor reggeli... Na most ezt hétfőn meg is tudom csinálni, de a hét többi napján ez elcsúszik. Elvileg 10-kor kéne uzsonnázni, de nekem 10:00-11:30-ig órám van. 13-kor lenne az ebéd, és mily meglepő, 11:50-13:20-ig szintén órám van, és 15-kor lehetne megint enni, de nekem akkor is órám van. És a vacsora 18-kor van. Kedden ez sem megoldható, mert 17:20-18:50-ig vagyok suliban. Ja, és azt nem is mondtam, hogy egyhuzamban vagyok minden nap, nincsenek lyukas óráim sem, csak az a 10-20 perc marad kajára. Ha meg másik épületben van a következő órám, akkor annyi se. És ebben a pár percben hova tudok elmenni kajálni?? Persze, hogy vagy a Mc'Donald's-ba, vagy egy cukrászdába, vagy egy pékségbe. Mivel ezek vannak közel. Ha messzebbre megyek, akkor nem érek vissza időben.

Arról nem is beszélve, hogy én is későn fekvő vagyok, éjfélig szinte mindig fent vagyok, van amikor tovább is. És akkor már nem is ehetek este, pedig majd' kilyukad a gyomrom lefekvés előtt.
 

szederinda88

Állandó Tag
Állandó Tag
Én úgy tudom, hogy reggelire és vacsorára nem jó gyümölcsöt enni, mert gyorsan megemészti a szervezetünk.

Kedves Zsuzzska!

Már kérdezni akartam tegnap is, csak aztán elfelejtettem, hogy ami az aláírásodban van, az a te eredményed? Illetve te csináltad ezt a képet? Mert ha igen, akkor esetleg megosztanád velem, hogy hogy/hol lehet ilyet csinálni, mert én is szeretnék majd. :)
 

viki8101

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok !!!
valaki kerdezett a feherje dietarol
Leirom en hogy csinaltam:
reggel 3- 5 tojas
10 kor : csirke vagy hal,
1.30 kor : marha
4kor csirke
7 kor: hal

Kozben egesz nap vizet ittam sokat. Es feherje turmixot. Eszegettem napkozben diot, brazil diot, fenyomagot, kicsi napraforgo magot,mandulat. De nem sokat csak egy par szemet. Minden hus iztelenul,vizben kifove keszult. ( hat nem egy mennyei manna,az tuti !!) Nincs semmin so,semmiben nincs cukor, semmi nem tartalmaz mesterseges szinezeket es izanyagot.
Szedtem multivitamint, l- carnitint, kromot, magneziumot.Udo choice fuszerkevereket, ginsenget, l- arginint.
10 HET 10 kilo minusz. Konnyu,egyszeru, nem vagy ehes, csak az izanyagok hianyoznak az elso heten. Aztan nem...-megszokod, es egy ido utan az agyad elfelejti hogy minek mileyn ize van..-hiszen amit eszel az minden viz izu. DURVA. De egy ido utan rajossz,hogy mennyi szep es jo dolog van az eletben az evesen kivul is.. Egy ido utan hozzaszoksz,hogy az eves egy szukseglet, eszel,mert ido van, es nem azert esszel,mert unatkozol es valami jot boldog dolgot keresel- es ezert bezabalsz egy csomo csokit. Atertekeled az eleted,es a finom falat helyett elvezni kezdesz valami mast. nekem bejott. Megerosit kivul belul,az tuti.!!
 

dwicky

Állandó Tag
Állandó Tag
A Norbi dietaval is az a bajom h nem veszi figyelembe, hogy nem mindenki kel 6-kor es megy aludni 10-kor.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden"><input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">

Szia,

Én is suli mellett csináltam a Norbis diétát. És természetesen lehet csúsztatni. Tehát ha nem 6-kor kelsz, akkor annyit csúsztatod, bár én nem mertem olyan sokat csúsztatni, illetve inkább csak 1-es maximum 2-es kódú kajákat ettem. Mert csak így tudtam fogyni.

Viki
 

alberta31

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Én tudok angolul csak éppen a t-tappról nem tudok semmit.Mesélnél róla bővebben?

Van itt is tappos topic, ahol minden infót megtalálsz róla. Röviden: egy nagyon hatékony mélyizomtorna, ami dinamikusabb, mint pl a callanetics, elsőre egészen meglepő gyakorlatok vannak benne, de mire végigküzdöd magad egy adott tornaanyagon, addigra érezni fogod, hogy nem véletlenül kell olyan "furán" tartanod magad.
A www.t-tapp.com-on olvashatsz róla, ott vannak bemutató anyagok is.
 

matsek

Új tag
mellékhatások

A diétázás alapvetően mindig jó dolog, a máj, a szív, a tüdő, a vese mind megújul ;) Ugyanakkor nagyon figyeljetek, hogy folyamatosan szoktassátok a szervezetet hozzá. Épp most beszéltem egy barátnőmmel, akinek 2 hónapos diétája után problémái jelentkeztek, és kiderült (gondolom, szegény egyébként is hajlamos rá), hogy a vérében borzalmas magas lett a vérzsír, azaz koleszterin.
Én abban hiszek, hogy kevés húst, sok zöldséget és sok gyümölcsöt egyen az ember (nálam okosabbak szerint napi egy marok szükséges és elégséges).
De ami a legfontosabb :) hogy mozogjunk ;)
 

matsek

Új tag
Létezik az a fogalom, hogy húsmérgezés? :)

Ha ez igaz, akkor az én környezetemben mindenki húsmérgezést fog egyszer kapni:
A napi becsült fehérjeszükséglet nők számára kb 36 g fehérje.
85-115 g hús 27 g fehérjének felel meg, ez fél liter tejnek az egyharmada
Egy tojás 6 g fehérjének, 85 g hal 19 g, 115 g bab 8 g fehérjének felel meg


Kíváncsi vagyok, ti mennyi húst fogyasztotok naponta :)
Én már kezdek teljesen lemondani a húsról, és már szinte csak köretet eszem - ráadásul városban élőként csak a helyi boltokban tudom megvásárolni a "húskészítményeket" :)
 

75Gabi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem is nagyon oda kell figyelni a diétázás alatt.
Én magamról tudom,hogy néha túlzásba tudunk esni.
Olvasgatom ezt az oldalt,mindig találok valami ötletet.
 

matsek

Új tag
mazdaznan szerint összeillő ételek

tejszín minden étellel
tej/tejszín + tojássárgája vagy tej+ tojás
tojjársárgája leveshez
hagyma és fokhagyma minden gyümölccsel
méz teával / citrommal / gyümölccsel
alma + citrusfélék zöldséggel
rebarbara gyümölccsel
avokádó zöldséggel
dinnye gyümölccsel és zöldséggel
gyümölcs / bogyós gyümölcs + fűszer
zöldség + gyógynövény
maximum 2 gyümölcsfajtát enni együtt
 

matsek

Új tag
mazdaznan szerint nem összeillő ételek

mag- és csonthéjas gyümölcs
alma paradicsommal / uborkával
szőlő / cseresznye csak magában
több zöldséggyökér (különösen karotta zellerrel)
spenót tejszínnel / vajjal vagy gombával
spárga rebarbarával
zöldbab fehérrépával
borsó babbal / spárgával / articsókával
kávé / tea cukorral / tejjel / süteménnyel / vajaskenyérrel
kávé tejszínnel vagy cukorral

sütés folyamán a több össze nem illő étel kémiailag átalakul, így nem ártalmas
sajnos csak papíron van meg az ábra hozzá, valahogy megpróbálom digitalizálni
ha esetleg valakinek megvan (akár németül vagy angolul), küldje el lécci
forrás: O.Z.A. Hanish
 

viki8101

Állandó Tag
Állandó Tag
KI az a mazdaznan?
Ujsagcikkeket mindenki ki tud szedni mindenhonnan.
A sajat tapasztalat a legfontosabb. Mindenkinek mas jon be.
En eszek kb fel kilo hust egy nap,kb 4 tojast.+ a feherje turmixom.
Akkor lassan megmurgyelok...:)

AZt se art figyelembe venni,hogy a magas feherje fogyasztas eget a legtobb zsirt,ezaltal meg zsiregetot se kell szedni..
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag

Hu orulok hogy ezt leirtad!!! Igaza van Vikinek, a sajat tapasztalatbol lehet a legtobbet tanulni es mindenkinek mas jon be. Ez azert joval szimpatikusabb mint az Atkins meg mas dietak (egy baratnom orvosrol orvosra jart miutan 3 honapig atkinsozott es a koleszterinszintje az egekig ert! nem csoda annyi hustol, tojastol meg tejtermektol, fujj) Milyen hulye dieta az ami tiltja a gyumolcsoket???

Szoval meggyoztel, azt hiszem belevagok :) Mar csak a fogyoholdat varom (Telihold elott dietat kezdeni tuti bukas) es az meg kedden van :D

Mar igertem tobbszor receptet hat most itt egy:
hazi hoummus avagy csicseriborso pure:

Hagymat megfonnyasztjuk (siman vizben is lehet akkor meg egeszsegebb, izre nincs kulonbseg)
2 paradicsomot felapritunk, hagymahoz dobjuk.
A csicseriborso lehet konzerv (de csakis vizben levo, sot cukrot nem tartalmazo) vagy ha szaraz akkor elore be kellett aztatni ejszakara - hozzaadjuk igy egesz szemekben a hagymas parihoz.
Borsot es keves citromlevet, es izles szerint zuzott fokhagymat teszunk hozza (en 2-3 gerezdet siman beteszek :)

Az egeszet kicsit kihutjuk es turmixgepben simara keverjuk. Isteni finom zellerszarral, repaval es akarmilyen nyers zoldseggel martogatni. puffasztott buzaval, kukoricaval, rizzsel is lehet, es en sotet rozskenyerbol keszitett piritoson imadom!!!! Csak sajna ezt Ch napon nem tudom majd igy kombinalni :(

Viszont annyira rossz kedvem van az alakom miatt mostanaban hogy nagyon kemenyen elhataroztam hogy megcsinalom, akarmi lesz!
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére