Egeszsegetekre!Egészségedért mit tettél/tennél?Szklerozis multiplex

T

TH6777

Vendég
Szabad egyáltalán valamit enni, inni, tenni károsodás nélkül? Az élet csupa kockázat

“A biztonság többnyire csupán egy babonának tekinthető, mivel a természetben soha sem fordul elő, és az emberek életében sem tapasztalható. Hosszú távon a veszélyt elkerülni semmivel sem biztonságosabb, mint szembefordulni vele. Az élet egy merész vállalkozás, vagy egy nagy semmi.” (Helen Keller)
 

atcsy85

Állandó Tag
Állandó Tag
Én az egészségem megóvás érdekében a következőket teszem:

Semmi CO2os pia, semmi alkohol, no smoke,

Sok gyümölcs,rengeteg önfejlesztő gyakorlat, és fehér húsok!

Nagyon egyszerű, ha elkezdi az ember akkor megszokja és mikor iszik vagy eszik valam9i szemét kaját azt egyszerűen kidobja a szervezet.
 

Dedi4

Állandó Tag
Állandó Tag
egészség

Nagyon fontos hogy figyeljük testünkre és a szivünkre,én tudom mert nap mint nap ezt csinálom a munkámbol kifolyolag.
 
T

TH6777

Vendég
Egészségmegőrző kerekezés
Hamarosan kezdetét veszik az egészségmegőrző kerékpározások.


Időpont:2010. június 01
Helyszín:Marcali
Szervező:Marcali Kerékpáros Sport Egyesület
Sportág:Kerékpár

Mondhatom, hogy hagyományos túra sorozatról írok, hiszen a 4. kerékpáros szezon a mostani, melynek eleme e program. Továbbra is a keddi és csütörtöki napokon tartjuk e laza, de átmozgató kerekezéseket.
„Az idén szeretnék pár sportos elemet is beletenni a mókás csavargásba, ami még jobban megdolgozza izmainkat, szervezetünket. Ezzel is segítenénk a tökéletes szívműködést, vérkeringést. Kortól, nemtől függetlenül, mindenki elsajátíthatja a helyes lélegző gyakorlatokat, amelyet a saját csapásszámához (pedálfordulat) alakítunk ki. Helyes testtartást, amivel megelőzhetők a karok, váll tájéki izom fájdalmak.” Minden résztvevőnek a testméreteihez állítjuk a kerékpárját,
Taposási magasság, nyereg - kormány közötti optimális távolság stb..!
További újdonságok, érdekességek az úton szerezhetőek meg!


Kiknek ajánlott:

- Mindenkinek, aki nem a szénhidráttól, hanem a nevetéstől szeretne hízni. Továbbá, e felszedett kalóriákat azonnal szeretné elégetni,
esetleg egy picivel többet is!

- Mindenkinek, ki szeretne egy picivel egészségesebben élni.
- Mindenkinek, akinek a kerékpározás örömet okoz, és azoknak is, akiknek a kerékpározás nyűg, de szeretné, ha öröm lenne!

Első tekerés 2010. június. 01. (kedd) 18,00.
Indulás: Zsiga-szeró Marcali Piac u.25.
Táv: 21 Km Marcali-Gyótapuszta-Marcali
Boronkai csatlakozás a zöldfenyőnél, 18,15 kor! Nekik 15 Km a táv

Egy – egy alkalom másfél óra, és nem kerül semmibe, csak jönnöd kell!


EGÉSZSÉGETEKRE!
 

pannizizi

Állandó Tag
Állandó Tag
egészség és bio

Igen nagyon fontos az egészséges életmód, de nem biztos, hogy jó átesni a ló másik oldalára. A bio őrület egy nagy humbug, mivel a növények nagy része a szabadban terem, és az eső honnan tudja, hogy csak az egyik salátára, stb. lehet esni a többire nem. Egy kicsit bugyuta dolognak tartom. Szerintem törekedni kellene arra, hogy a termelők minnél kevesebb olyan terméket alkalmazzanak, gondolok itt vegyszerekre, tápanyagokra, amelyek káros anyagot tartalmaznak. Sokan elhiszik, hogy ha valaki eladja a kukacos almát az bió. Nagy tévedés.
Véleményem szerint mindent szabad, de csak mértékkel. A mértékletesség a legfontosabb és a kigyensúlyozott táplálkozás. Nem véletlenül lett az emberi szervezet mindenevőnek kitalálva.
Egyetértek azzal, hogy a kukacos alma nem egyenlő a bioval. Viszont aminek tanúsítványa van az állami non-profit hatóságtól, az igenis megérdemli, hogy megvegyék a vegyszeressel ellentétben. Korábban én is szkeptikus voltam, de nem egy vizsgálat eredménye azóta bebizonyította, hogy a bioárukban valóban meg lehet bízni.
 

hekja

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok! mandulaműtét előtt állok és kicsit utánanéztem, hogy utána 1-2 hétig mit szabad/lehet enni:

Mandulaműtét utáni étrend

A mandulák megakadályozzák a kórokozók bejutását az alsóbb szervekbe (például szív, vese), ezen kívül védenek a gyulladásos folyamatok kialakulásától. Nem létfontosságú szervünk, és csak addig van rá szükségünk, amíg ellátja funkcióját. Krónikus mandulagyulladáskor a fül-orr-gégész szakorvos javaslatára műtétre kerülhet sor, melynek során eltávolítják a mandulát.A műtét napján, akár altatásban történt a beavatkozás, akár helyi érzéstelenítéssel, késő délutántól a folyadék pótlására a beteg infúziós kezelést kap és teát itatnak vele. A nyakára ruhába csomagolt jégzselét tesznek.

Fogyasztásra nem javasolt élelmiszerek

Erős fűszerek (paprika, bors, chili, ecet, csípős mustár, torma, önmagában citrom vagy gyömbér, stb.), alkoholos italok. Kerüljük az erős sózást és a túl sok cukrot tartalmazó ételeket, italokat. A citrusfélék és az ezekből préselt levek, a szőlő, a paradicsomos és a savanyú ételek fájdalmat okoznak. Száraz, nagyon erős rágást igénylő másnapos pékáru, olajos magvak, inas, félig főtt hús erősen megterheli a rágóizmokat.

A különböző étkezésekre fogyasztható ételek, italok

Reggeli italok

Tej, tejeskávé, kakaó, tea, turmixitalok tejes vagy vizes formában (őszibarack, alma, birsalma, cseresznye, banán), vaníliasodó, madártej.

Reggelire és kisétkezésre javasolt ételek

Tejföl, ízesített túrókrémek, kemény sajtok reszelve, kefir (egyéni tűrőképességtől függ a fogyasztása), gyümölcsjoghurt, kímélő fűszerezésű felvágottak és az ezekből készült krémek, májpástétom, virsli, lágy tojás, tojáskrém, tojáslepény, tükörtojás.

Húsételek, feltététek

Különböző húsféleségekből (marha-, borjú-, csirke-, hal-,) készíthető párolt és natúr szelet, vagdalt, húsgombóc, májgombóc, zöldséges ragu. Főtt tojás, sajtos és tojás omlett. Rakott burgonya, rakott zöldbab és karfiol.

Levesek

A leveseket nem kell áttörni, de kímélő fűszerezésű legyen. Paradicsomlevest, csípős fűszerekkel és ecettel készült leveseket nem adhatunk.

Főzelékek, mártások

Nem kell turmixolni. Fogyasztható: paraj-, tök-, zöldbab-, zöldborsó-, sárgarépa-, karalábé, karfiol-, saláta-, finomfőzelék, tejfeles burgonyafőzelék, cékla-, kapor-, zeller-, alma-, őszibarack-, birsalmamártás.

Köretek

Burgonyapüré, petrezselymes burgonya, vajas, vagy margarinos burgonyahab, rizs, rizibizi, száraz tészták (tarhonya, makaróni, spagetti, kockatészta, csigatészta), galuska.

Tészták, édességek

Sodók, pudingok, krémek, tejbedara, tejberizs, gyümölcsrizs, krémekkel töltött piskóták, túrógombóc és derelye, stíriai metélt, tojásos galuska.

Az ételeket kis falatokban lassan, jól meg kell rágni. Nincs szükség turmixolásra és passzírozásra. A táplálék a rágáskor, a nyállal összekeveredve, hibátlan, vagy kezelt fogazat esetén már pépesítve kerül a műtéti területre, nem okozhat erős fájdalmat. Akkor kell folyékony-pépes étrendet adni, ha a fogazat hiányos, nem kezelt, illetve, ha a beteg úgy érzi, a rágás okozta fájdalom miatt csak így tudja megenni. Ezt az étrendet a seb teljes gyógyulásáig kell tartani.

Mintaétrend

Reggeli: Tejeskávé, lágy tojás, kenyér
Tízórai: Banán
Ebéd: Karfiolleves, zöldséges sertéshús ragu, burgonyapüré, szénsavmentes ásványvíz
Uzsonna: Madártej
Vacsora: Tea (kevés citromlével), húskrém, kenyér

Reggeli: Tea (kevés citromlével), tejföl, kenyér
Tízórai: Őszibarack turmix
Ebéd: Húsleves, párolt csirkemell, zöldborsófőzelék, almakompót
Uzsonna: Vaníliapuding
Vacsora: Tejeskávé, felvágott, kenyér.
 

zsivanylany

Állandó Tag
Állandó Tag
rengeteg zoldség folyadék ez itt a lényeg.de amitmeg fontosnak tartok a lelki béke megtalalasaami harmonizal atestunkel.Ez a 2dolog rettento fontos.
 

inaderdos

Állandó Tag
Állandó Tag
y

Én az egészségem védelmében minden nap sportolok, már 3 hete csak aloeverás teát iszom, cukor és citromlé nélkül, és nem kenek magamra semmiféle kozmetikumot, csak olyat amit a webáruházamból beszerzek.
 

eDina7

Új tag
Én nem nagyon eszek gyümölcsöt, nem tudok leülni és almát megenni...
ezért most turmixot csinálok : 1 barack, 1 banán pépesre turmixolva, bele egy natúr joghurt, ha túl sűrű, akkor egy kis tejjel felöntöm.
nagyon finom!
 

01casanova

Állandó Tag
Állandó Tag
Először is azt hiszem több gyümölcsre és zöldségre lenne szükségem, kevesebb csokoládét kellene ennem.

Napi rendszerességgel kellene sportolnom, nem akkor, amikor kedvem és időm van rá.

Időben lefeküdném, nem éjjel és egy órakor, hanem már este 9 és 10 felé és minimum kellene az a 8 órán át tartó alvás.

Este 6 óra után már nem ennék.

Kerülném a dohányzásra kijelölt helyeken lévő embereket, illetve minden olyan területet, ahol káros anyag veszélyeztetné egészségemet.

Azt hiszem, talán egy kicsit keveset szellőztetek a szobámban, több friss levegőre lenne szükségem.
 

tommy1

Állandó Tag
Állandó Tag
Most hogy itt a nyar fontos, hogy sok folyadekot vigyunk be mert az tisztitja es meregtelenitit a veset majat. Most a legjobb erre a dinnye olcso is es teli van a nap energiajaval szal egyetek.
 

Tiffany13

Állandó Tag
Állandó Tag
En az alabbiakat teszem az egeszsegem vedelmeben:
1, minden nap reggel joga- ez csak 5 percet vesz igenybe!
2, sok vizet iszom
3, mar egy ideje nem eszem disznot es marhat is csak nagyon ritkan (nem tudom max 5-szor egy evben)
4, heti 3-4 edzes
5, nagyon keves cukor fogyasztas
6,kecsketejet
7, nem iszom kavet, es semmilyen szensavas uditoitalt.
8, nem eszem gyorsetteremben
9, nagyon keveset napozom, de akkor is ha csak az utcan setalok nyaron mindig 50+ naptej van rajtam
azt hiszem diohejban ennyi...
 
Oldal tetejére